Окръжна болница - Варна -тема 4

• 81 408
  • 781
  •   1
Отговори
# 315
  • Варна
при кой доктор се падна? Доволна ли си?
Оперира ме доктор Димитрова. Добре се е справила, не мога да се оплача, нищо че по-късно прочетох само негативни мнения за нея във форума.

# 316
Когато ме изписваха ми взеха пелените,олиото,шампоана,няколко памперса и подложките(еднократните чаршафи) ,а после разбрах че не на всички са ги искали ... явно избираемо...Мен ме изражда Д-р Папазов и акушерката Росица Кирчева и съм много доволна от двамата Simple Smile)))

# 317
Искам да изкажа своята благодарност към екипа на д-р Папазов, изключително доволна, имах много трудно раждане, нос тяхна помощ всичко мина добре! Сега си гледам моята принцеса! Много се ядосвам на хора, който пишат че ги държат в отделението неоснователно дълго време, за да се източва здравна каса! Ами мога да ви кажа мили дами, и ние лежахме 6 ден при нормално раждане и аз исках да си се прибера при нашия татко, но добре че ни държаха ние изкарахме много тежка жълтеница тъй като имахме кръвно групова несъвместимост! Така че стойте си на дупетата, след като така ви казват! Леко раждане на всички

# 318
Здравейте момичета!
Моля да споделите как стои въпроса с посещенията от външни лица. Предполагам, че има определени часове за свиждане, но пускат ли вътре или родилките трябва да излизат навън?

Ако си във вип стая може да има посещение от 10 до 19 часа!  Аз бях така през цялото време таткото беше при нас! Ако си в обикновена стая родилките излизат в приемния коридор

# 319
  • На брега на морето
Може да е дискутирано, но да попитам има ли разлика в цената за избор на екип или лекар, когато говорим за секцио и нормално раждане?

# 320
Момичета, вярно ли е че на почти всички деца, които се раждат в Окръжна болница им се прилага някакво лечение/терапия (разреждане на кръвта; фототерапия за жълтеница; антибиотично лечение). Бях чела по-назад в темата за това, но сега пак ли е така? Дават ли достатъчно информация за състоянието на детето и защо се налага такова лечение? Имаш ли право на избор?
Да не е поредния начин да усвоят пари от здравната каса?
Здравей,
наистина много се говори за това,но незнам дали не е просто поредния слух.Като цяло в БГ се злоупотребява с клиничните пътеки,но все се надявам поне при новородените бебета да не е така.Специално за ОБ - дават информация за бебето,ако попиташ....аз мислех че след визитацията минават през стаите и дават инф,но се оказа че трябва да ги търсиш за да я получиш.Направи ми лошо впечатление,че не уведомяват майките какви са резултатите от изследванията,какво следва.Например какво се случва едната сутрин,взимат ни бебетата за визитация в 8.00-8.30,след известно време връщат само моето и още едно бебе,на третото момиче от стаята не го носят.При което ние й казваме на тази,която ги донесе че има още едно бебе,тя без никакви обяснения и с много злобен тон каза "бебето е на фототерапия,ела да го кърмиш в еди колко си часа",един вид "абе вие малоумни ли сте щом го няма значи е на фототерапия"ooooh! общо взето в неонатология имат алергия към въпроси,поне повечето....и все пак държа да отбележа,че си е до човек,имаше и много любезни жени от персонала Simple Smile Така,че относно въпросът ти за правото на избор - идват и ти съобщават,че бебето ВЕЧЕ е на фототерапия....поне в случая на момичето в нашата стая,но предполагам и с останалите е така.Дали злоупотребяват незнам,все пак има резултати от изследвания...всичко се документира,при една евентуална проверка би трябвало да могат де се обосноват за назначените лечения....Друг е въпроса дали злоупотребяват със самите резултати,но не ми се вярва...или поне се надявам да не е така,все пак това са новородени.Моето лично впечатление от престоя е че по-голямата част от бебетата бяха без допълнително лечение и ги изписваха на 3-4 ден от раждането.
Аз никога съм нямала проблем с резултатите на малката! Бяха ни предопредили  , че към 13 часа на обяд можем да отидем да питаме за резултатите, или на визитацията ще ни кажат, и така си беше, ние също бахме на фототерапия, и венаги ми напомняха кога трябва да я кърмя!

# 321

Може да е дискутирано, но да попитам има ли разлика в цената за избор на екип или лекар, когато говорим за секцио и нормално раждане?

Цените за избор на екип за нормално раждане са 500 лева, за избор на лекар са 400 лева.
Цените за избор на екип за секцио цезарея са 550 лева, за избор на лекар са 400 лева. - към 01.01.2012 г.

# 322
Момичета да ви попитам колко по-рано започнахте да си приготвяте торбите за болницата?.. Аз хем съм била там преди 4 год и нищо не помня.. А имаме тука една суеверна баба  Laughing

# 323
В началото на деветия месец си стегнах багажа и още чака Laughing

# 324
  • Варна
Момичета да ви попитам колко по-рано започнахте да си приготвяте торбите за болницата?.. Аз хем съм била там преди 4 год и нищо не помня.. А имаме тука една суеверна баба  Laughing

Терминът ми беше 9.02,стегнах багажа в началото на януари за всеки случай,ей така да съм спокойна,пък и нали като влезеш в 9-ти месец всеки ден може да е дългоочаквания Simple Smile Е,торбите доста време си постояха в ъгъла,но все пак мисля,че е по-добре отрано да са готови.

# 325
  • Варна
Още се подмотвам Confused Повечето неща съм ги купила, но се мотаят в торбички и торбенца, чакат да ми дойде музата и да ги подредя Whistling

# 326
В деня, който ме приеха - мъж ми ми я стегна! Аз ревях, че не искам в болница! Хормони...

# 327
Благодаря за бързите отговори, момичета! Страхотни сте!  newsm51
Аз на 15ти август съм при д-р Скочев да видим за кога ще ми насрочи секциото.. Сина ми го родих секцио, а  и сега и с високо кръвно казаха - задължително секцио.. да видим какво ще стане..
Искам да благодаря на всички, които коментират тук - много помагате!   lovekiss

# 328
  • Варна
 Момичета, искам да попитам дали сте ходили на контролните прегледи, които са упоменати в епикризата на детето. Как преминава въпросния преглед и някои други подробности около него.

# 329
Момичета, искам да попитам дали сте ходили на контролните прегледи, които са упоменати в епикризата на детето. Как преминава въпросния преглед и някои други подробности около него.
Аз лично ходих за мое успокоение. Носиш задължително епикризата. Добре е да си с придружител ако може. Прегледите се извършват на партера, в един кабинет в дъното до асансьора. Някой обаче трябва да се качи до 3тия етаж за да се обади на дежурен неонатолог, че чакате за преглед. Аз се прекарах първия път и се качих горе с бебето, там висях 100 часа при една камара народ и после разбрах, че трябва да слизаме долу, където пак висях ... Аааа и още нещо. Най-добре да сте с количката защото ще ти се откъснат ръцете, ако трябва да държиш кошчето. Който лекар се падне ти поглежда епикризата, гледат бебето, теглят го, може да те питат как го храниш ... общи неща, но в началото ми се искаше да съм спокойна, че всичко е наред.

Общи условия

Активация на акаунт