Окръжна болница - Варна -тема 4

• 81 409
  • 781
  •   1
Отговори
# 300
М, да - горе-долу толкова излязоха скъпоценните 2 торби. Не включвам допълнения от сорта на подплънките за кърма, компресите за гърди, бельото за еднократна употреба, нощницата и прочее... Ако ги калкулирам и тях, сигурно ще мина 150.  Rolling Eyes

# 301
  • На брега на морето
А дамите, които сте раждали без избор бихте ли споделили как се отнасяха към вас?
Пренебрегваха ли ви, или разни неща от този сорт...

# 302
  • варна
да.... моля ви споделете

# 303
Аз раждах без избор на екип и без избор на лекар всичко беше много добре отношението на лекарят и акушерката които ме израждаха след това и отношението на другите акушерки педиатърки  много съм доволна не бях виждала такова добро отношение и ако трябва да родя още един път пак ще е в окръжна Simple Smile

# 304
Аз мога да споделя раждането на сестра ми, която роди на 14.07.2012г., понеже моето раждане още не е настъпило /очаквам всеки момент/. Та значи тя роди без избор на екип или доктор, просто отиде да ражда. Д-р Папазов изроди бебето и сестра ми беше много доволна от него и акушерките. Само странното, което беше е че през цялото време докато роди и лежеше в предродилна, а това бяха към 24 часа - докторите твърдяха , че бебето е около 3.800кг, а реално се роди 4,950 - нормално раждане. Явно апаратурата им нещо куца....И Слава Богу , че майката и детето са здрави, че доколкото знам големите бебета като нейното е редно да се родят с операция, но хайде да не навлизам в други теми....! Освен това за бъдещите майки, които се интересуват - клизми май вече не правят в окръжна , понеже на сестра ми и на нито една от родилките, които са били със сестра ми не са им правили! Така, че май ще е добре всеки да свърши тази работа вкъщи!  И още нещо , когато вечер им вземали бебетата на родилките, сестра ми е чула нейното да плаче и на следващата вечер е помолила да си го вземе при нея и те са и го дали без проблем!

Последна редакция: чт, 02 авг 2012, 13:21 от furora1988

# 305
  • в рaя
аз също раждах без избор на екип и съм доволна. Реално родих много бързо и лекар и екип видях за има, няма десет минути - докато ме израждаха и шиеха Simple Smile Но пък лошо отношение не съм видяла  Peace
За багажа - 15 лв. олио и шампоан, 15 лв. - пелени, 3-4 лв. левкопласт, 3-4 лв. посложки. Всичко друго е за майката и детето, като дори реално и подложките си остават за теб. Така че ми се вижда пресилено това изтъкване колко скъпо излизали 2-те торби  Crazy

Честито на всички нови мами със сладки бебчета  Hug

# 306
здравейте, прочетох последните няколко коментара и видях че доста майки не са плащали тези суми от по 400-500 лева като не са искали да си изберат екип и лекар, но понеже видях че са раждали нормално ми се иска да попитам  как стоят нещата с секцио раждането. аз очаквам второ дето първото го родих секцио и затова ми препоръчаха да не се изсилвам за нормално и ме писаха че ще раждам сенкцио отново. там също ли няма да се налага да плащам защото знам че трябва да отида ден преди термина или няколко по рано и да ми насрочат час за операцията и тогава, ще се налага ли да избирам доктор или които ми с падне, и така няма да се налага да плащам???
извинявайте ако се е споменало някъде но се старая да чета всичко но се случва да пропусна.

# 307
  • На брега на морето
Много обнадеждаващо ми действат положителните ви постове, за без избор на екип.
Много ми се иска да раждам при Славчев, ама 400 лв. хич не са малко. А засега съм нормална бременност. Ако нещо ( недай си Боже) се случи нататък не бих се поколебала, но засега....
Значи от вкъщи свещички, друго да ни посъветвате мами?
И ви благодаря, че така бързо се отзовавате.

# 308
  • варна
то пък срамота 400лв. тва са си много пари... Как преценил че трябва да са 400лв. не знам.... аз мисля да ги отделя и да ги дам, макар че и на мен не ми се дават, но ще се чуствам спокойна всякъш

# 309
  • Варна
Ами не ги е преценил той за съжаление, а ръководството на болницата. И на мен ми се виждат ужасно много, а като прочетох за цените за избор на екип в софийските държавни болници - 700-900 лева вече ми падна шапката ooooh! Не ме бият по джоба парите, особено сега, в същото време искам да съм си при него, по-спокойна ще съм, изобщо кофти работа с това плащане за екип.
За багажа - 15 лв. олио и шампоан, 15 лв. - пелени, 3-4 лв. левкопласт, 3-4 лв. посложки. Всичко друго е за майката и детето, като дори реално и подложките си остават за теб. Така че ми се вижда пресилено това изтъкване колко скъпо излизали 2-те торби  Crazy
Точно така е. А сега пелените и лейкопластът са отпаднали, има лигнин, подложки и тези шампоан и олио. Лигнинът и подложките също вероятно ще си ги ползвам аз, само за козметиката ме е яд малко, не е възможно за 3 дни да се изразходва по едно шише, но здраве да е. Нощници и гащи пък защо ги калкулирате, нали са си за вас, не ви ги искат като дарение за болницата.

# 310
  • На брега на морето
Не бе, не ги е преценил доктора. Болницата си ги определя тези суми. И по-лошото е , че самият лекар почти нищо не вижда от тези пари. Ако отиваха в неговия джоб съм далеч по-съгласна, защото човекът заслужава.
И аз ще съм по-спокойна с него, но как да ги отделям като то да не е само това. Оффф, не знам успокоявам се, че има още време.

# 311
  • Варна
А на мен шампоана и олиото, както и двата пакета пелени, които бях приготвила както пишеше в списъка, никои не ми ги поиска. Чак като се прибрахме в нас видях, че още са в чантата ми  Rolling Eyes

# 312
За секцио клизмата е задължителна, защото трябва да са ти празни червата и да не се напъваш след операцията. Ако не искаш да плащаш за избор на лекар/екип, а ще раждаш задължително секцио мисля, че е добре да не се чака термин, а да се отиде поне две седмици по-рано определя се дата и секциото се прави от лекаря , който е дежурен тогава.

# 313
  • Варна
Аз родих така. Две седмици преди термина отидох в ОБ да ми насрочат дата. Бях без никакъв избор на лекар, или на екип. Просто ме оперира доктора който се случи на смяна. Не плащаш абсолютно нищо.

# 314
  • варна
при кой доктор се падна? Доволна ли си?

Общи условия

Активация на акаунт