Окръжна болница - Варна -тема 4

• 81 422
  • 781
  •   1
Отговори
# 285
Здравейте момичета Simple Smile

На мен ми предстои раждане в ОБ. Избрала съм д-р Скочев и сме се виждали няколко пъти с него вече. (Много човечен и внимателен ми се стори). До днес се надявах да раждам нормално, но днес се видя на доплер, че бебето страда, изостава и 3 седмици с развитието понеже плацената вече е силно калцирана и за нищо не става. Наддало е около 120гр. за 2 седмици само (в момента сме 2200гр.) Прецениха, че много бързо ще и паднат тоновете на бебка по време на контракции и естествено раждане и затова минахме на вариант - секцио. То трябва да е до края на седмицата.

Имам няколко въпроса, ако можете да сте ми полезни ще съм ви изключително благодарна.
1. В ОБ секцио прави ли се с епидурална упойка или само с пълна?
2. Колко време след пълната упойка се събуждате и кога ви дават бебчето да го видите и кърмите?
3. Кога ви приемат в болницата при планирано секцио? Трябва ли да не си ял и пил 12ч. преди това?
4. Прави ли се клизма и слага ли се катетър при секцио?
5. Кога ви дигат - раздвижват за 1ви път и кога можеш да се изкъпеш?

Много ви благодаря, извинявам се за многото въпроси, но до днес мислех, че ще раждам нормално и сега съм малко ошашкана - никога не съм мислила за секцио. Simple Smile

# 286
  • Варна
      Hris, аз раждах преди десетина дена в ОБ със секцио. И аз си мислех, че ще родя естествено, но малчо до последно така и не се обърна и за това се наложи да ме резнат. Не се притеснявай, всичко ще бъде наред, нормално е да се страхуваш -  и аз бях така.
 Секциото го правят само с пълна упойка - доктор Хаимов си разбира от работата и така ще те предразположи, че когато после се събудиш може и да си му леко сърдита, че ти е прекъснал съня Simple Smile
Събуждаш се почти веднага след операцията, не те боли глава и не ти е замаяно, както с едновремешните упойки. Бебчето го носят да го видиш скоро след това и ако се чувстваш добре може да се пробваш да го накърмиш.
 На мен операцията ми беше в 10 сутринта, но постъпих в болницата предната вечер. Не ядеш и пиеш някъде до 22-24 часа вечерта.
 Да, правят се и клизма, и слагат и катетър. Не се тревожи -  и аз си мислех, че това са може би най-гадните неща, но бързо ще забравиш за тях.
Раздвижването при всеки е различно - при мен беше почти 24 след това/но аз имах малко трудно раждане/, но обикновено до осмия час трябва да почнеш да се движиш. Колкото повече, толкова по-бързо ще се изправиш на крака. Баня можеш да си вземеш когато ти махнат превръзката и ти сложат водоустойчивата лепенка.
  Пожелавам ти леко и безпроблемно раждане, хубаво и здраво бебче на финала и бързо възстановяване!

# 287
Запис да следя темата.
Термина ми е през септември, и ще съм секцио. За втори път. Смятам отново да се доверя на д-р Скочев Simple Smile

# 288
Благодаря ти massari наистина много полезно инфо  Hug
Просто искам да си гушна бебчето възможно най-скоро след като излезе на бял свят. То си е свикнало с близостта на мама.

Мен ме приемат утре към обяд може би, а в петък ще е операцията. Днес си правих ЕКГ, ПКК, урина и преглед. В болницата ще ми правят ли други изследвания утре?  newsm78

И да ви попитам, аз съм с избор на екип (д-р. Скочев). Знаете ли кога се плащат тези 550лв.? Като родя мъжа ми плаща на касата или като ни изпишат?

Последна редакция: ср, 01 авг 2012, 11:42 от Hris_

# 289
Когато те изписват се плаща на касата .

# 290
Благодаря Ян-Бибиян   bouquet

# 291
Здравейте бъдещи и настоящи мами Simple Smile Термина ми е на 26.08 и съм се насочила кум ОБ.Искам да попитам има ли някаквяа промяна на списака от началната страница и дрешките на бебчето при кого стоят, при мамите или при сестрите?

Здравейте, сега се включвам и аз да Ви следя. Термина ми е на 22.08. и вече нямам търпение да си видя бебето, че вече почна да ми тежи доста. Имам сестра-близначка която роди на 14.07 и тя ми даде най-актуалния списък до момента за влизане за раждане:

1. Лична карта и химикал
2.Направление за хоспитализация
3.Карта за наблюдение на бременността /или друга медицинска документация/
4.Тоалетни принадлежности
5.Нощница, чехли, хавлия
6.Лигнин - 2 пакета
7.Подложки /еднократни копреси/ за легло-10бр
8.Термометър
За бебето:
1.Шампоан на Hipp-1бр остава за отделението
2.Олио на Hipp -1бр
3.Памперси
4.Мокри кърпички
5.Дрехи (долна и горна камизолка, ританки, чорапи) - 3 комплекта

Пожелавам на всички здрави бебета! Grinning

# 292
Да допълня предния пост - на Отворените врати, на които бях, старшата акушерка каза по повод въпроси относно вида на дрешките - кой каквото си донесе, с това ще си облече бебето. Т.е. бодита и гащиризончета също влизат в класацията. Аз поне така съм решила, понеже нещо не ми се нравят тия камизолки и ританки - то и без друго душа под наем носи, ми да го стягам и с ластици през корема разни!  Twisted Evil

# 293
здравейте , моя термин е за края на месец януари затова само  се записвам да следя темата, за сега   smile3502

# 294
# 295
  • Варна
По повод на дрешките - искам само да ви кажа, че в стаите е невероятно топло в момента. Най-добре само по боди, и то с късо ръкавче. А иначе каквито дрешки му приготвите на бебчето, с това ще го облекат след като го изкъпят. А им е топло на милите, както и на нас Simple Smile Ние по цял ден ходихме голи  Laughing

# 296
  • На брега на морето
Здравейте.
Моят термин е на 22.11 и аз май засега съм се насочила към ОБ, ЖК ми води д-р Славчев и най-вероятно ще избера него да ме изражда. Колебая се все още само и единствено заради паричките Sad, но като че ли предпочитам да си платя, за да съм по-спокойна.
Чудя се обаче, ако няма избор на лекар или екип, как така съвсем нищо не се плаща? Дори и престоят в болницата ли?

# 297
Чудя се обаче, ако няма избор на лекар или екип, как така съвсем нищо не се плаща? Дори и престоят в болницата ли?
Да , здравно осигурените на плащат нищо.Аз раждах секцио заради предно раждане със секцио и стотинка не съм плащала.АГ-то ми писа направление и така.

# 298
  • На брега на морето
аз това не го знаех, все съм си мислела, че дори и да няма избор пак плащаш нещо, а то в случая си остава само списъка. той не, че е малък де Laughing

# 299
Никак даже не е малък. На мен ми струваше около 60-70 лева. #2gunfire

Общи условия

Активация на акаунт