Окръжна болница - Варна -тема 4

• 81 355
  • 781
  •   1
Отговори
# 510
Благодаря за инфото момичета! Simple Smile
Значи списъка си е същият. Успокоих се, че моят багаж отдавна е стегнат Wink

Аз искам да попитам, има ли промяна в цените при избор на лекар или екип? Все забравям да попитам моят лекар  ooooh!

# 511
  • Varna, Bulgaria
за избор на екип нормално раждане-500, за секцио- 550
за избор на лекар 400
Плаща се по време на престоя.

# 512
Преди искаха родилките да си носят по 2 броя нощници, вече не е ли така ? А може ли вместо камизолки и ританки да са гащеризончета направо?

# 513
nikoletkahr, аз ще си нося 3 бр нощници- едната за раждането, а другите две за двата дена престой... Може да потрябват и повече, зависи от това дали кървиш и колко, дали ползваш подложки за кърма или не... Според мен няма да са излишни две,три нощници,  но пък ако искаш после могат да ти донесат.А за дрехи може каквито искаш.....бебето си го обличаш ти.
Аз още първия път като ходих на отворените врати попитах дали е задължително ли е да носим
камизолки, акушерката каза, че може боди или гащеризончета....Каза точно: Този списък е ориентировъчен и не е  задължително да взимате точно това което пише,дрешки вземете каквито искате.Аз вече започнах да си стягам багажа,защото  бебко може да избърза....дано да дочака термина, но всичко се случва....Та аз съм си подготвила доста неща, които ги няма в списъка, но които смятам че ще са ми нужни. Имам наскоро раждали приятелки и благодарение на тях си допълвам списъка. Mr. Green
Ето какво ще си взимам аз:
Скрит текст:
Подложки за зърна,крем за зърна,помпа за кърма,силиконови зърна за кърмене,3бр нощници,3бр бабешки гащи+еднократни гащи,лигнин-2бр, превръзки за родилки-1пакет,спортен сутиен-3бр,еднократни чаршафи,чехли за баня +пантофи,термометър,хавлия + малка хавлия,
риванол и смрадлика( за промивки след раждането),мокри кърпички,тоалетни принадлежности (шампоан, душ гел, паста за зъби, четка за зъби, рол-он, парфюм,самобръсначка) и това е за мен.
А за бебко:
Памперси-10 бр (после таткото ще ни носи),мокри кърпички,шампоан за коса и тяло на Hipp,олио на Hipp, дрешки- 3 комплекта: Блузка и ританки + ръкавички, 2-3 бр бодита, 3бр чорапки, 2бр ританки, 2 бр шапчици и комплект за изписване (ще ни го донесат).
Аз смятам да взема повече дрехи за бебко, защото приятелки ми казаха че 3 комплекта дрешки не стигали и трябвало да им носят. А аз предпочитам да си подготвя всичко, защото ще ми е адска мъка да обяснявам на мъжо какво от къде да вземе....той и понятие си няма  миличкия Mr. Green
Пък и ще бъде достатъчно шашнат,няма да знае къде се намира и едва ли ще е в кондиция
да ми търси ританки,камизолки и т.н..... Laughing
Скрит текст:

# 514
loritko0o, виждам че си станала, ранобудна си Simple Smile сетих се нещо да попитам, казаха ли кога да се запътим за болницата, защото наскоро чух че едно момиче отишло с болки през 10 мин и я върнали, не знам дали за окръжна става въпрос, но може да са споменали нещо. А и вода и храна да си носим ли?

# 515
Ооо не вярвам да са я върнали от окръжна... newsm78
Еми акушерката каза като станат на 7-8 минути контракциите да сме в болницата вече.
Каза че често се случва да идват с фалшива тревога мамчета, но на всяка е обърнато внимание и няма да те върнат ако видят че наближава или вече има родова дейност.
За вода задължително, аз не тръгвам без вода, а храна по-принцип в болницата има, но не вярвам някой да яде от там, на мен поне ще ми носят....Това си  е мой избор, иначе доколкото знам
храната също е прилична.

# 516
Благодаря ви момичета, че отговаряте на всички въпроси, даже ми стана по леко, че бях малко уплашена.

# 517
Хубаво е, че я има тази тема, че да успокои бъдещите мамчета  Blush
Аз също съм подготвила други дрешки, различни от тези в списъка. Например няколко бодита и гащиризончета, лигавниче (в случай, че бебето повърне), ръкавички... 

А за храната-приготвила съм 4 малки бутилки мин.вода, кроасани, пакетче сурови бадеми (посъветваха ме, че ще ми помогнат за стимулирането на кърмата). Тези неща са, колкото да не умра от глад, че знам ли кога ще има храна.. кога ще ме приемат  Mr. Green

# 518
lorito0o, ако позволиш един съвет...10 памперса ще са ти много малко. Вземи поне 20, защото тези 10 ще свършат преди да са ти дали бебето за първо кърмене.
За храната също исках да кажа...в отделението доставят закуска, обяд и вечеря и мога да кажа, че храната е не само прилична, ами е и много вкусна. Ясно е, че там не е хотел, но аз бях много доволна. Много мами казват, че не е подходяща за родилки, но не е вярно. Не е подходяща за родили със секцио по простата причина, че на тях по принцип не им дават да ядат нищо до 2-3 ден. След това им разрешават пасирана супа, която естествено трябва да се достави от някой близък, защото в отделението няма такива условия. Но за нормалното родилите като мен, храната беше повече от добра, в достатъчно количество и много вкусна. Така че не пълнете излишно торбите с кроасани и вафли, защото те и без това ще са достатъчно пълни. Вземете си нещо за първо време, защото не се знае по кое време на деня/нощта ще родите, а от опит ви казвам, че след раждане жестоко се огладнява. Аз си бях взела 1 бутилка вода, 2 сандвича и 2 десертчета с мюсли и ми бяха предостатъчни от приемането на 19.09. до първата закуска на 20.09.

# 519
  • Варна
Не разрешават ръкавички да се слагат на бебето.

# 520
Хубаво е, че я има тази тема, че да успокои бъдещите мамчета  Blush
Аз също съм подготвила други дрешки, различни от тези в списъка. Например няколко бодита и гащиризончета, лигавниче (в случай, че бебето повърне), ръкавички...  

А за храната-приготвила съм 4 малки бутилки мин.вода, кроасани, пакетче сурови бадеми (посъветваха ме, че ще ми помогнат за стимулирането на кърмата). Тези неща са, колкото да не умра от глад, че знам ли кога ще има храна.. кога ще ме приемат  Mr. Green
Извинявам се предварително, но моя съвет е да внимавате с кроасаните особенно със шоколад, водата ще ти е малко, аз за първия ден изпих толкова. Но те ще ти донесат после. Храната на мен не ми хареса, беше отврътителна загоряла, но това беше до като бъх във общите стаи, след като се преместих във ВИП, беше различно там храната е различна от на другите стаи, което за мен не беше правилно.Иначе за дрешките и аз бях с различни от списака, не са ми създавали проблем. Не се разрешават шапки и ръкавички за бебета.

# 521
Това за ръкавичките ми е малко странно, но щом не разрешават ще изпълнявам. Нямам особен избор Simple Smile
Имам едно питане. Не искам да прозвучи грубо, но...
Всички сме наясно, че в Окръжна раждат доста жени от малцинствата. Интересно ми е, по принцип как настаняват жените по стаите? Смесват ли ги или си има все пак някакво разделение?

# 522
  • варна
и на мен ми е странно с ръкавичките

# 523
  • Варна
Аз попитах една акушерка защо не разрешават ръкавички и тя ми каза, че вече се отрича ползването им при бебета, защото си лапат ръчичките и може да се задуши (да не дава Господ  Praynig) Каза "По-добре да се надраска малко, отколкото нещо много по-страшно и необратимо!" Имало такива случаи...Повече не питах, ама да ви кажа изобщо никога не сложих ръкавички на моето дете, но всеки си решава  Simple Smile
Относно мургавите съгражданки - настаняват ги отделно в единия край на отделението - 14, 15 стая , нещо такова  newsm78

# 524
Това за ръкавичките ми е малко странно, но щом не разрешават ще изпълнявам. Нямам особен избор Simple Smile
Имам едно питане. Не искам да прозвучи грубо, но...
Всички сме наясно, че в Окръжна раждат доста жени от малцинствата. Интересно ми е, по принцип как настаняват жените по стаите? Смесват ли ги или си има все пак някакво разделение?

Не не ги смесват. едните са в единия край на коридора, другите в другия край. А и там рядко се срещат. А за ръкавичките, какво не разбирате. и аз в началото бях взела, но ми се скараха, дето съм ги сложила, защото уж казват че бебета са неадекватни и не шават, но не е така моето си мърдаше и си смучеше пръстите, а с ръкавички можела да се задуши или да лапне влакно от тах. За шапките акушерка Радева ми вика ти като си лягаш със шапка ли спиш, ще ги изнежите бе момичета така ни викаше.  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт