Окръжна болница - Варна -тема 4

• 81 186
  • 781
  •   1
Отговори
# 705
coucoumelle ЧЕСТИТО!!!   bigdance2 Какво си имаш? Как роди? Мале, айде и аз искам вечее! Живи и здрави да сте ти и твоето съкровище! За музиката най-вероятно и аз щях да се сетя вече като не ми трябва, така че чок мерси  Simple Smile допълних списъка "да не забравя", както и за тоалетната чиния, въпреки че на мен ми е напълно дастатъчно, че се чисти редовно thumbsup
Интересно ми е, има ли някоя мама, която си води дневниче по време на престоя си в родилното? Аз си подготвих дневника, в който съм описвала почти цялата бременност - от прегледите заедно със снимките от ехографите, до разни рецепти за облекчаване на болки в кръста и имам голямото желание този дневник да го запазя, та като на моята бебка и дойде реда да става бг мама  да и го дам, за да види през какво съм минала и как съм се справяла с дребните неудоволствия  book А, между другото, тука от няколко дена кожата ми тотално се поразтегна около пъпа и сърбежа е жесток, едва издържам да не забия нокти и да почна да чеша, ужасно е. Вие имахте ли го този проблем и как си облекчавахте сърбежите. Аз за сега горе долу успявам като залея коремчето с по-топла вода или като редувам топла-хладка...

# 706
  • На брега на морето
От неонатолозите съм доволна само от една от лекарките. Не й знам името, обаче беше най-готината и ми даваше най-адекватна информация. Нашата жълтеница беше в лека форма, но затова пък малката я тъпкаха с антибиотик 5 дена заради температура, която вдигна еднократно. Изследвания имаше всеки ден по 2 пъти  Shocked на всички бебенца.
По отношение на д-р Абди много ми хареса как преглежда децата. На визитация той се стараеше най-много, подхождаше с голямо внимание и след това горе-долу даваше някаква информация, ако му е поискана обаче.
Колкото до Папазов, не е завеждащ. Замества Скочев, който е в болнични.  Simple Smile
Информацията ми е от вътрешен човек Laughing

# 707
Мами, кога започва нощната смяна в ОБ?

# 708
да изкажа и аз моето мнение за Окръжна болница, изписаха ни на 1 декември. Първо за стаите - във всички си има баня и тоалетна, както и топла вода, всеки ден се почистваха и както се шегувах, все едно си бяхме на евтино хотелче Simple Smile  Аз се паднах да раждам при Папазов, всичко мина добре, той ми помагаше при раждането, и за акушерката не мога да кажа нищо лошо. Между другото след раждането бях настанена в 1 стая, която е точно до родилна зала и за престоя ми от 6 дни изчухме с момичетата с които бях в стаята почти всички раждания, които си минаваха леко и не съм чула да се повиши тон на родилките. За педиатрите и неонатолозите - имаше и такива дето се строскаха и такива които обръщаха внимание и обясняваха с търпение на всеки зададен въпрос. За този др. Абди, разбира си човека от работата, но не мога да кажа че има търпението да обяснява. Когато родих детенцето ми беше веднага преместено в бокс в който бяха отделени бебчетата с жълтеница. Тогава той беше на смяна и отидох да го попитам болничко ли е бебчо че е там, на което ми отговори - не, нищо му няма, а защо е там, и той ми повиши тон било новородено затова, да ама на момичето с което раждах бебчо й го донесоха, а на мен не. Накрая дойде и таткото, защото се притеснихме, уж нищо му няма а детето изолирано, взе да се строска и на него, на края и аз му повиших тон и в следващите дни без да го питам сам идваше да ми казва как е детето. Така, че не се оставяйте. В стаите си беше доста топличко. Не се сещам за друго, ако някой иска да попита нещо..  С две думи,  доволна съм от Окръжна болница. 

# 709
Мами, кога започва нощната смяна в ОБ?
Ох, забравила съм, но със сигурност помня, че вечерната визитация е около 20 часа и тогава минава нощната смяна. Вероятно започват около 19 часа, понеже съм ги виждала горе-долу по това време да се сменят, пък и нали трябва да се запознаят какво се е случило през деня.

# 710
За държавна болница ОБ си е супер като условия и обслужване.
Като естествено изключим неонатолозите   #2gunfire  Никаква информация не дават,като ги попиташ се карат.... #Crazy  Едната вечер чувам, че моя бебок се къса от рев и естествено отидох да видя защо и какво да видя- те хората пуснали и парното и печката. А моя бебо точно срещу печката и червеен,ама кърваво червен на петна направо....Горкото ми детенце направо изгаряше...Ейй така се изнервих, тръгнах да ги търся ама нямаше и следа от тях.
Ядосах се аз и си взех детенцето при мен в стаята.След няма и 20 минути идва една от лекарките и като ми се развика защо съм била взела детето,нали след 00:00ч. трябвало да си почиваме, а не да се занимаваме с бебетата....Обясних й аз защо и как и тя взе да се извинява и ме попита защо не съм ги потърсила,да им кажа за печката.Казах й че съм ги търсила,ама без успех и тя: "Амии ние сме вечеряли сигурно. Rolling Eyes"
Нямам думи за тях и отношението им!!! #2gunfire #2gunfire
Иначе от ОБ ще остана само с хубави спомени само и единствено заради доктор Якуб....е няма такъв професионалист и човек...Страхотен е във всяко едно отношение!!! Още бях в родилна зала като ми записа телефона си и ми каза ако има нещо да му звъня,даже каза:"Лори, нали в стаите има звънци ако има нещо звъните на тях но при теб ако има проблем ми звъни направо на мобилния, веднага ще дойда!!" През целия ми престой не спря да се грижи за мен, дори след края на работното му време и преди него също,постоянно беше около мен.Когато ме изписаха не спря да ми звъни да ме пита как съм, напомняше ми да отида да ми махне конците.След това продължи да ми звъни, почти през ден се информира как съм.Сега в неделя съм на преглед при него,даже бях забравила и той ми се обади да ме подсети. Този човек си обича работата,знае как да се отнася с пациентите си и да ги предразполага, знае много добре как да ти отвлече вниманието и да забравиш, че си в болница.Държи се като приятел, обяснява всичко,дава информация на близките....въобще страшен ..... Simple Smile

# 711
  • Варна
Моето дете пък само първата нощ изкара в бокса. Но то тогава беше току що родено, повито и изобщо не се събуди, въпреки че около него се деряха в хор. На втората нощ се събудих от неистов рев, боксът беше точно до нашата стая - гледам всички бебета спят, моят се къса да плаче ooooh! Хукнах и си го гушнах, той спря да реве и в този момент дойде една сестра, пита ме дали е плакал и сама предложи да си го взема при мен. На третата нощ хич не го и оставих, като минаха да събират бебетата ние се кърмехме и ми казаха после да го закарам в бокса. Да бе, да Whistling Чудя се какъв е смисълът на това упражнение, цяла нощ тези бебета се деряха от рев, как точно може майките да спят спокойно?

# 712
И аз съм се чудела на това. Даже съм се изненадвала, как майките спят спокойно като не знаят какво се случва с тяхното бебе. Нощем бебетата като се разплачат скачат най-често майките, които са в стаята до бокса. За съжаление моето ми го дадоха в деня на изписването. Цели 7 дни си беше самичка в бокса, а аз висях като куче отпред и чаках да я гушна и да я накърмя. Нощем съм ходила по 100 пъти да си я гледам.

# 713
  • На брега на морето
и аз бях в стая до бокса, при всеки рев ( докато се науча да разпознавам плачът на моето дете) скачах да видя какво е положението и кое бебе плаче. направо отивах и си я взимах, никой не ми се е карал.
Лори, колкото до Якуб, има си и лоши страни човекът. аз го посещавах доста време, включително и той диагностицира бременността ми.....но обърка доста неща, които ме накараха да се замисля колко е компетентен.

# 714
Така е, Иве... всеки прави грешки понякога.... В ОБ особено има доста такива примери, всеки от лекарите там имат по-някой гаф ... 2010 година например д-р Уалид е върнал някаква бременна жена, тя родила вкъщи с помощта на мъжа си,а него тогава го освободили от работа заради това,но сега пак е там.За всеки един лекар,който работи в ОБ знам по един  гаф,имам и приятелки които са си патили от лекарите там.Но също така знам, че в ОБ са най-големите професионалисти и се опитват да си вършат работата съвестно.
Моя док, например (който ми следи бременността) аз съм много доволна от него, но една моя позната ходила при него за установяване на бременност, а той й казал че нямало бебе,било кухо яйце и й предложил да й даде някакво хапче....Еми нейното кухо яйце е на 4 години вече.... Mr. Green
Не е нормално в тази професия да грешат, все пак работят с здравето и живота на хора, но наистина грешат.

# 715
  • На брега на морето
и моето кухо според Якуб яйце спи срешу мен в момента.
 но то това да му беше само грешката.
абе както и да е, казвам просто, че аз лично имам лошо отношение към него и не ми беше приятно да ме посещава на визитации. но това си е мое мнение, разбира се.

# 716
да попитам в крайна сметка  искат ли пелени в момента или не,защото на две мой познати не са искали Simple Smile

# 717
мимито86 аз си носих пелени, шампоан и олио на Хип, но така и не ми ги поискаха. Ако искаш изчакай като влезеш да раждаш и ако се наложи, тогава накарай да ти донесат.

# 718
Иве, ти си имаш пълното право да не си доволна от него и да имаш негативно мнение.Както  е нормално да не ти е било приятно да го виждаш.При теб е сгрешил,променил ти е мнението за него,но  мен ме спаси от вътрешни и външни разкъсвания и от други проблеми,заради усложнения и по-голямото бебе.Моето раждане се водеше от 2-ма лекари,2 акушерки и 1 санитарка.Така се получи,защото се застъпваха двете смени, а д-р Колев (за тоя няма да се изказвам,само ще кажа,че освен докато аз се гърчех от болка-той си  взе от лигнина ми и от разтвора за дезинфекция и си избърса мишниците до лицето ми...мен ме болеше адски много, а той ми викаше да млъкна,щото му се спяло.) каза че не иска да ме изражда, да съм си чакала Якуб (което ме зарадва ) и така д-ра дойде,Колев пък реши да остане и да помогне.Хората си плащат за избор на лекар, а аз изкарах късмет,събрах си цял екип без пари, че даже и анестезиолози дойдоха....както и да е....беше много тежко раждане...от 23.11  към 17ч. ме почнаха болките та чак на 24.11 в 08:25 родих....Важното е,че вече сме си вкъщи и сме добре,както и вие с бебка Иве, другото няма значение!! Simple Smile

# 719
мимито86, на мен ми ги поискаха и пелените и шампоана с олиото.
Мина една акушерка и пита:Вие тук дадохте ли ми нещата от списъка?
Иизкара един списък с номерата на стаите и номерата ни.

Общи условия

Активация на акаунт