ДУБАЙ - тема 2

• 127 948
  • 747
  •   1
Отговори
# 615

За да направят тази "организация" вместо теб ще ти приберат към 40-60% над цената. Аз лично отдавна не ползвам туристически агенции за цялостно организиране на пътуванията. Ние вече имаме билети.
от чисто любопитство проверих билети през уиза за февруари и хотел в бокинга който видях,че предлагат и агенцията с която пътувахме ние.Като и в двата случая не смятам визите,при птуване с чартър от агенция излиза 150лв по скъпо  Peace Според мен предимствата на това да се организира сам човек е, че може да планува повече дни или пък да не се съобразява с датите на чартъра  Wink Е ако избере някой 2 пъти по-евтин хотел например 3* ще спести повече Simple Smile Ние винаги сме пътували с агенция,за по мързеливо,просто не ти се налага да се напрягаящ много много,отпускаш се и си почиваш,но определено за някоя много завишена от агенциите екскурзийка(като например Китай или Япония) ще се напрегна малко,но ще знам че си е струвало да се спестят 50%
vstan прочети темичките и ще събереш много информация,сигурна см че ще се справиш и сама да го организираш  Simple Smile

Последна редакция: ср, 24 апр 2013, 07:44 от pisana306

# 616
  • Варна
Благодаря ви много за отговорите   bouquet Когато ходим в Европа, организирам сама екскурзиите. За Дубай ме притеснява визата и ако има други специфични неща. Вчера започнах да чета старата тема. Много сте писали  Hug Може би за мен най-добрият вариант ще бъде чрез фирма да организирам пътуването, визата, спането, а разпределението на времето да си го направим сами. Някой може ли да ми каже от Истанбул до Дубай колко време е полета? Тъй като съм от Варна, не знам кой вариант да избера- от София или от Истанбул. Разгледах полетите на Wizz. Полетът 5 часа ли е?

# 617
  • София
vstan, абсолютно си права! Peace Точно така е най-добре.  Simple Smile
И ние така направихме. През тур. агенция си платихме самолетните билети и хотела, за да не се главоболим за визата и си пътувахме самостоятелно, като програмата си я правихме сами.
Мисля, че стана хубава, защото след това много хора от този форум са я ползвали и никой не се е оплакал hahaha
А като сте сами ако решите можете и да си удължите престоя, както постъпихме ние.
Ако ще летиш с Уиз еър провери добре на кое летище кацат, и как ще се придвижиш до хотела, защото чартърите на нашите агенции кацат в Шарджа, което няма нищо общо с Дубай, а си е едно от емирствата. По същата логика можеш да кацнеш и в Абу Даби и до Дубай да отидеш с автобус.
Да не се окаже, че за трансфер от летището на което кацат Уиз еър до хотела Ви цената е висока.
От Варна все си мисля, че ще ти е по-добре от Истанбул да летиш отколкото с нискобюджетна компания от София на дълъг полет newsm78, в който се чувстваш некомфортно поради доста причини.

# 618
  • Живее на Луната
Самолетите, които ползват Wizz Air са Airbus 320. Със същия самолет на България еър летяхме до дубай миналата година. Честно казано, аз не виждам разлика, освен в това че имаш едно безплатно ядене, което като си спомня какво беше, категорично не държа на него.

Летището, на което ще кацат Wizz e Dubai World Central:

# 619
Богиня:)))   би ли споделила през коя агенция ще уредите визите(може и на лична) .
Питах в няколко и ми казах цени достигащи и 250 долара, без да резервират хотел. Резервация за хотел на които се спряхме ми поискаха по 2 (вече резервирахме и предложената цена от агенцията е по 2). Хотела ми предложи много страна оферта за визите, да не говорим, че искат да пращам пари по western union.

# 620
  • Варна
Благодаря ви много за отговорите! Много сте мили! Аз чета още старата тема, но напредвам  Laughing. А някой знае ли дали отнякъде може да се намери карта на транспорта и забележителностите на Дубай и Абу Даби?

# 621
  • Beyond the Frontiers
Визите вървят 85-95 евро според доставчика към момента. Клиенти ми споделиха, че от хотел са им поискали депозит 1000 евро за да им съдействат за визите.

# 622
pisana306 , аз лично си купих билети за 1000 лева тотал за 2 вързастни с 2 куфара до 32 кг + 2 големи ръчни багажа. Ето една оферта на Астрал, които смятам за не особено алчни
http://www.astralholidays.bg/pochivki/program/38/country/30/reso … 39/page/ceni.html - това е офертата на астрал. 2 възрастни струват 2*669е+2*100 (летищни и говивни такси). 1538 евро.

Ето ти същия хотел в букинг
http://www.booking.com/hotel/ae/crowne-plaza-dubai.bg.html?aid=3 … 5d60c21958;dcid=1
Това са 660 евро за двойна стая за същите дати и същия брой дни + 500 евро са двата ми самолетни билета със сума багаж, но да приемем, че е толкова цената. тотал 1160 е ако сложим и застраховка и трансфер 40 е става 1200, което е 28% надценка за агенцията. И това е като като съм сравнила цените за около 6 минути. Ако се търси по-добра цена и за хотела и за билетите може да се намери всичко. Тук всеки като гледам прави някакво проучване преди да тръгне. За 150 лева печалба  агенцията няма да си мръдне пръста да ти уреди само самолетните билети, а камо ли да поеме риска да наеме чартър (имам предвид риск, защото ако не го напълни самолета лети така или иначе).

# 623
Богиня:))) това нали са цени ако сам си купиш самолетен билет и си букнеш хотела пак сам,в такъв случай ми е интересно колко ще дадете за визи,защото едва ли ще са по 65евро  newsm78 (поне аз където и да погледнах ако не правиш резервация на полет или хотел визите са по 200евро,с което цента да се организираш сам,излиза дори 150лв повече.)
Сега от октомври като пускат уиза полети до там,съвсем евтино ще излиза,но преди месец когато ходихме ние,нямаше такива,а според мен ми се струва немислимо след като си има чартър(поне според мен на приемлива цена и ти уреждат и визи и всичко)да пътувам до Истанбул или Букурещ,камо ли пък до Москва  Rolling Eyes

Последна редакция: чт, 25 апр 2013, 17:16 от pisana306

# 624
  • София
picana306, на теб може и да ти се струва немислимо да пътуваш до Букурещ, Истанбул или Москва, за да отидеш до Дубай, но на много повече хора им се вижда още по-немислимо да дадат едни пари за 4 дни с чартър, след като могат да дадат същите пари за 10 или 12 дни без чартър, а със самостоятелно организирано пътуване и в хотел, който те са си избрали от 50 хотела, а не са им предложили само един или два на цена, която могат да си позволят newsm78.
Затова по-добре е да не обобщаваме, а да оставим всеки да си реши за себе си Peace.
vstan, можеш да ми дадеш мейла си на лични, за да ти изпратя файлове със забележителностите на Дубай и Абу Даби и карта на целия градски транспорт на Дубай Simple Smile
ако още нещо ти е необходимо пиши, за да ти го изпратя и него Simple Smile

# 625
picana306, на теб може и да ти се струва немислимо да пътуваш до Букурещ, Истанбул или Москва, за да отидеш до Дубай, но на много повече хора им се вижда още по-немислимо да дадат едни пари за 4 дни с чартър, след като могат да дадат същите пари за 10 или 12 дни без чартър, а със самостоятелно организирано пътуване и в хотел, който те са си избрали от 50 хотела, а не са им предложили само един или два на цена, която могат да си позволят newsm78.

Не мисля,че съм обобщила нещо,само казах какво е положението при мен.Щом за теб 10дни в Дубай компенсират полет през Москва-супер радвам се, че си останал доволен,аз не бих.Също да не забравяме,че много хора не могат да си плаануват почивиките 6-7 месеца по-рано(когато хотелски и самолетни резервации са по-евтини) нито пък имат времето и нервите да следят сайтовете на авиокомпаниите.Все пак сме различни хора,затова е форума,всеки споделя за себе си,а другите четат и си решават.

# 626
  • София
Интересно ми е какво трябва да компенсира един полет през Москва/благодаря ти, че си прочела пътеписа ми, надявам се да ти е харесал и да ти е помогнал да пътуването ти  bouquet/, който струва 700лв. отиване и връщане за 2 човека от София до Дубай. newsm78 #CrazyКакво значение може да има, че полета се е удължил с два часа.
И че цялото пътуване за 10дни с визите, хотелите самолетните билети и кацането на централното Дубайско летище, а не в Шарджа ни е излязло 1000 евро за двама човека. Според мен да сложим на везните 10 срещу 4 дни с полет от София и то за доста по-ниска цена си е просто немислимо Simple Smile .

# 627
Интересно ми е какво трябва да компенсира един полет през Москва/благодаря ти, че си прочела пътеписа ми, надявам се да ти е харесал и да ти е помогнал да пътуването ти  bouquet/, който струва 700лв. отиване и връщане за 2 човека от София до Дубай. newsm78 #CrazyКакво значение може да има, че полета се е удължил с два часа.
И че цялото пътуване за 10дни с визите, хотелите самолетните билети и кацането на централното Дубайско летище, а не в Шарджа ни е излязло 1000 евро за двама човека. Според мен да сложим на везните 10 срещу 4 дни с полет от София и то за доста по-ниска цена си е просто немислимо Simple Smile .
Като гледам цените в ситимкс през букинга за 9нощувки излиза 670евро и 350 евро си дал за билети,остава въпроса как намери безплатни визи.А и  няма как полета да е само 2 часа,защото имаш 2 часа само до Москва,престой най-малко още 2...А какво му има на кацането в Шарджа,тъкмо виждаш още едно емирство  Hug Немислимо е да спорим за неща логични за единия,абсурдни за другия  Peace Сигурна съм че и двамата сме си изкарали супер в Дубай и сме доволни от начина по който сме го осъществили  newsm53 newsm53

# 628
  • София
Това последното, което си написала е абсорютно вярно и е най-важното Peace! За това че съм абсолютно съгласен с теб Hug
Ако ми позволиш само ще поправя предположенията ти за цените. Не гледай точно Букинг, защото досега от над 20 запазени хотела в целия свят само 2 сме букнали през букинг., по простата причина, че цените в него са далеч не конкурентноспособни на някои други онлайн сайтове за хотели, а когато пък плащаш на място, цените в точно този хотел са още по-ниски и всеки ден са различни в зависимост от свободните места. Има едно голямо табло на фасадата му, на която всеки ден е отбелязана най-ниската цена на стая.  Peace
Прочетох разказа ти за посещението ви в Дубай. Страшно много ми хареса!  bouquet Поздравления! Peace И снимките ви във ФБ са страхотни. Радвам се, че ви е харесало и сте прекарали чудесно Simple Smile

# 629
Това последното, което си написала е абсорютно вярно и е най-важното Peace! За това че съм абсолютно съгласен с теб Hug
Ако ми позволиш само ще поправя предположенията ти за цените. Не гледай точно Букинг, защото досега от над 20 запазени хотела в целия свят само 2 сме букнали през букинг., по простата причина, че цените в него са далеч не конкурентноспособни на някои други онлайн сайтове за хотели, а когато пък плащаш на място, цените в точно този хотел са още по-ниски и всеки ден са различни в зависимост от свободните места. Има едно голямо табло на фасадата му, на която всеки ден е отбелязана най-ниската цена на стая.  Peace
Прочетох разказа ти за посещението ви в Дубай. Страшно много ми хареса!  bouquet Поздравления! Peace И снимките ви във ФБ са страхотни. Радвам се, че ви е харесало и сте прекарали чудесно Simple Smile

Сподели сайтовете. Мисля, че ще са полезни за всички.   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт