ДУБАЙ - тема 2

• 127 944
  • 747
  •   1
Отговори
# 645
  • София
Ехееее, нашата любима тема направо е изпаднала на 62 страница Joy hahaha Ужасс!
Чакай малко да я посъживим Peace
След близо едно годишно мотаене успях най-накрая да кача десетина видео клипа  в пътеписите си за Дубай. Който иска може да ги разгледа #Crazy.
Те не са с висока художествена стойност newsm78, но дават добра представа за доста от забележителностите на Дубай и Абу Даби Peace
http://rojetravel.blogspot.com/2012_08_01_archive.html

# 646
roje22, сега прочетох увлекателният ти разказ за Дубай. Благодаря, че ме върна отново там. Спомних си и такива малки детайли, включително и аромата на въздуха. Имах щастието два пъти да посетя това изумително място и тайничко се надявам скоро отново да му се радвам.
Ще се радвам, ако има скоро завърнали се, които да споделят нови преживявания и емоции Peace

# 647
Някой реши ли въпроса с визите за Дубай. Почти съм навила съпруга ми, но не смея да взема билети без да съм сигурна как ще вземем визи.
Иди в Марбро турс,купи си през тях билетите и хотела и визата струва 75 евро.
Цените на билетите са точно колкото на сайта на авиокомпанията /ние летяхме с Емирейтс през Истанбул/.
Цената за 7 дни ни излезе само със 100 евро повече от 4 дневните чартъри.
Доста полезно

roje22 пак ме хвана носталгията  Sad ,Дубай е от малкото  места на които ми се връща пак  Hug

# 648
  • София - Бургас
roje22, ама че си готин! Wink
Разгледах снимките, ама само тях - признавам си /мързи ме още дза чета Blush/, но пък имам резервация за билети за НГ - планирам да съм в Дубай!
Живот и здраве, и дано всичко е наред...абе ще питам много, тормоз ще има LaughingЗа сега съм спокойна, защото има мнооогооо време до 29.12 Laughing Peace

# 649
Здравейте, търсим съвет, как да си извадим визи за Дубай и летим с WIZZ AIR , при условие че ще бъдем там на гости и не могат от там да ни помогнат с визите. Информацията във форума е добра, но ни трябва нещо конкретно - туристическа агенция, която да ни уреди визите. Има ли друг по изгоден вариант за полет до там и визи - предпочитаме директен полет. Ние сме от Варна.

# 650
Здравейте!
През ноември ще ходя до Дубай. Влизам в темата да ви следя, може да излезе нещо интересно и полезно, което трябва да знам.

# 651
ех, като чета тази тема и на мен ми се връща в Дубай...

# 652
Здравейте,

като гледам темата по замръзнала - никой ли не ходил скоро ?
Някой да измислил нещо  ново за визите което не сме коментирала ? Предстой ни и на нас полет до там и всъщност не ни притеснява толкова проблема с визите и изваждането им, а въпроса с Корона вирус? Някой да има информация от местни хора как са нещата на място?

# 653
аха, както си ходят, падат и умират.
има и нашествие от отровни змии, червеногърби паяци и камили-мутанти  Wink

# 654
Ragga , а как сте решили въпроса с визите и изваждането им. Ако можеш сподели. Нас Корона вируса не ни вълнува изобщо  Mr. Green

# 655
  • Бургас
здравейте, обмисляме пътешествие до Дубай и започвам да изчитам темата, но като за начало ще съм много благодарна, ако ми кажете кой вариант е по-добър -да се включим в някоя екскурзия от България или сами да се организираме с полети, хотели и т.н.

# 656
 asya02 , няма да получиш еднозначен отговор на така зададен въпрос.
1. Ако организирате сами много вероятно е да ви излезе по-евтино, ще спите в хотел с добра локация, ще плащате по-малко за екскурзиите на място, отколкото ще и ги предложат тука в бг, ще може да си изберете програма, съотвестваща на вашите интереси без да се съобразявате на ной кой пазар му се ще да гледа сега и на кой кога му се пикае и т.н.  Ако сте организирали до момента пътешествия някъде в европа, то Дубай е същото, но с визи (т.е. още една разправия и то не малка. В смисъл, че е въпрос колко излиза визата на различните варианти, а не е дали ще има виза)
2. Ако се включите в организирана екскурзия. Плюсове - няма нужда да четете нищо, ще имате екскурзовод, който ще ви разкаже нещата и то на бг. Всичко ще ви е организирано и няма да се борите за нищо. Минусите - предлагат се само хотели, които им дават най-добри отстъпки. тези хотели обикновенно се са най-добрите за цената, която ще платите. Ще ви натоварят и в цената за всяко нещо, което пожелаете да видите. Ще видите само това, което ви предлагат от агенцията, а то не винаги съвпада с вашите интереси. Ще пазарувате точно там, където ви закарат и т.н. Аз лично съм била веднъж в Дубай със самостоятелно организирано пътуване от агенция и имам толкова забележки, че няма вариант аз да го организирам толкова куцо и толкова провали да направя  Joy. Сега януари съм си взела вече билети - хотел, виза ще организирам сама. Програмата ще е съобразена само и единствено с желанията на мъжа ми и моите и няма да си губя времето да гледам музеи, създадени единствено да ми продадат шал  Mr. Green. Естествено... не задължавам никой с мнението си. То си е мое. Има фенове и на екскурзиите в група, но май всеки, който е опитал сам не е повторил с агенция

# 657
Здравейте,

Регистрирах се специално заради тази тема, тъй като планирам почивка за Януари и като за начало искам да ви попитам какъв е най-изгодния вариант за визите? Предполагам с тях се започва, след това билети и хотел. Прочетох, че хотела може да ги извади, но това значи ли че трябва да резервирам и да чакам визата или как? Да се свържа с хотела който съм харесал може би? Всеки хотел ли може да издава? Wizz Air имат доста хубави и евтини полети Януари а и имам кръгла годишнина и реших да си направя подарък за мен и приятелката ми.

# 658
За визите, най-лесния вариант е ако се лети с Емирейтс те ви вадят визите , ако летите с WIZZ трябва да се свържете или с наша тур агенция и през нея да си букнете хотел и ще ви извадят виза, май беше пускан вариант и за агенция да извади виза без хотелска резервация (това е по-скоро изключение от правилото), но таксата ще е доста по-висока, прегледайте по назад в темата какво е писано. Другият вариант е да се свържете с хотела, в който ще бъдете да ви извади визата, процедурата е по-тромава, освен таксата за визата ще трябва и да им депозирате не малка сума, която се отблокирва след като напуснете страната. 

# 659
Ами имайки предвид цените на билетите разликата между уизаир и другите е доста голяма и по добре сам да извадя визите пак ще ми излезе по евтино.
Вчера пак четох темата и изникна поредния въпрос - относно времето.
Мненията са противоречиви....как е през Януари, тъй като мислим да сме там в средата на януари. Ще става ли за плажа да изкараме 1-2 дни на плажа примерно? Гледах в интернет че водата е 26-27 градуса но от мненията тук друго излиза.....как е привечер и по-рано сутринта?

Общи условия

Активация на акаунт