ДУБАЙ - тема 2

• 128 974
  • 747
  •   1
Отговори
# 150
Ами аз досега съм ходила само в хижи ,за първи път отивам в хотел и затова питам.Благодаря за отговора все пак.

# 151
  • Живее на Луната
Купих си един пътеводител с карта:

Почвам да чета  Crazy

Последна редакция: ср, 29 авг 2012, 13:44 от Bell@

# 152
  • София
Bell@, да не те разочаровам, но няма да ти е от голяма полза този пътеводител.  newsm78Тъй като е от 2005 година. Т.е. не присъства почти нищо като информация за най-значимите забележителности, които са от последните години.
Мисля, че най-добрия пътеводител за Дубай, издаван на български език с изключителна практическа насоченост и достоверна информация са двете теми в бг.мама и няколкото пътеписа, които има в различни сайтове. Peace
Още по-зле е положението с картата. Тъй като тя обхваща основно Бур Дубай и Дейра, двата най-кофти района на Дубай, в които няма почти нищо за гледане. Дори картата на Big BUs e много по-добра като информация от тази. Можеш да си я изтеглиш от сайта на Биг Бус. Peace

Последна редакция: ср, 29 авг 2012, 15:45 от roje22

# 153
Bell@, да не те разочаровам, но няма да ти е от голяма полза този пътеводител.  newsm78Тъй като е от 2005 година. Т.е. не присъства почти нищо като информация за най-значимите забележителности, които са от последните години.
Мисля, че най-добрия пътеводител за Дубай, издаван на български език с изключителна практическа насоченост и достоверна информация са двете теми в бг.мама и няколкото пътеписа, които има в различни сайтове. Peace
Още по-зле е положението с картата. Тъй като тя обхваща основно Бур Дубай и Дейра, двата най-кофти района на Дубай, в които няма почти нищо за гледане. Дори картата на Big BUs e много по-добра като информация от тази. Можеш да си я изтеглиш от сайта на Биг Бус. Peace

Bell@, напълно подкрепям мнението на roje22 . Това е най-безполезния пътеводител. Дубай се променя с часове, а за няколко години е променен до неузнаваемост. Такъв тип пътеводители са супер за места с историческо наследство - Рим, Прага например....Правя подобно сравнение, защото имам и за 3-те дестинации. Този направо трябва да го забранят, според мен за продажба.  hahaha

# 154
  • Живее на Луната
Да, разгледах го и съм супер разочарована, няма нищо общо с истината. Прецаках се май, но поне ще прочета общите неща за да се образовам и няма да разчитам на него, нито на картата. Знаете ли дали в хотелите предлагат карти, както е в повечето европейски градове. Че аз без карта малко се чуствам като с вързани ръце. Crazy

# 155
Има карти на рецепцията да, но по-скоро са за обща ориентация на районите и разположението на забележителностите. Като отидете си вземете карта със спирките на метрото също, така ще се ориентирате коя спирка е най-близо до даден обект, въпреки че понятието "близо" там понякога е заблуждаващо.

# 156
  • София
Bell@, Ани е права. Peace Преди да тръгнем за Дубай си изтеглихме от сайтовете им двете карти- на метрото и на БигБус. Двете ще са Ви напълно достатъчни за всичко. Има и метростанциите, метрото Ви е основното средство за придвижване, има и основните забележителности в картата на Биг Бус. А с него най-добре, за най-кратко време можете да разгледате всичко в Дубай. И слизате и се качвате колкото пъти искате. За малкото време, което ще сте в града мисля, че това е най-добрия начин да се запознаете с всичко Simple Smile

# 157
  • София
И още малко практическа информация за всички, които искат да посетят Дубай. Вече публикувах и  последната 4-та част от пътеписа ми за Дубай Simple Smile Можете да го прочетете или в блога ми http://rojetravel.blogspot.com/
или в сайта поблизо.ком/през очите на пътешественика/

# 158
  • София
roje22, чудесен пътепис! Върнах се пак в Дубай и Абу Даби. И аз страшно се впечатлих от Джамията Шейх Заейд. Изключителна е! Направи ми впечатление, че е трябвало да си купите дрехи с които да влезете в джамията. Не ви ли раздадоха на входа черните наметала (чадор)? Нас ни задължиха да ги облечем, поне жените. На някои мъже раздадоха бели наметала. И ако на някоя жена паднеше кърпата от косата, веднага я подканяха да я сложи. А за Абу Даби останах с впечатление, че е много по-зелен град от Дубай. Имаше строежи, но не чак толкова, че да ми изглежда на строителна полщадка. Даже в Дубай беше много по-прашно от строежите. Но това беше през октомври 2010 г.
А за градския транспорт в Абу Даби ни казаха, че е от съвсем скоро и за да привикнат хората да го ползват, първата година е бил безплатен.... #Crazy
Още един път те поздравявам за чудесния пътепис!  bouquet

# 159
  • София
Diana_Don, благодаря ти за хубавите думи Hug
Да, раздадоха на жените от черните наметала /то се вижда и  от снимката/, дори още като ни видяха да се качваме по стълбите към джамията и да правим снимки дойдоха при нас и ни казаха, че не може жената да е с гола глава и да се снима на фона на джамията. Но аз си купих дълъг панталон от Марина Мол. Тъй като там отидохме с таксито от автогарата, за да се качим на буг буса. И служителите на биг буса като разбраха, че идваме в Абу Даби основно заради джамията ми казаха, че с къси панталони нямам шанс да вляза. И аз чак тогава се усетих, че съм тръгнал така от Дубай и набързо си купих от Мола. Grinning   

# 160
  • В града на тепетата
roje22, прочетох на 1 стр. написаното от теб за Абу Даби относно пистата на Формула 1, че са необходими около 2-3 часа, та въпросът ми е какво от нея може да се види? Ние ще сме там в началото на ноември, когато има Формула и предполагам, че ще ни е много трудно да видим каквото и да е от нея, но все пак...  Иначе пътеписът ти е страхотен  Peace

# 161
  • София
gabolina, благодаря ти за оценката  Hug
На самата писта ние не сме ходили. Само минахме покрая нея с автобуса от Дубай за Абу Даби.
Тя е извън града и с нея се ходи или с такси, или със специален шатъл на биг бус,  който е всеки ден и тръгва от Абу Даби Мол в 13,45ч.
Има 4 спирки на буса в Yas Island.
1.Yas Island hotel, който е преди самата писта.
2. Yas hotel - 5звезден хотел с ресторанти и с чудесен панорамен изглед към цялата писта
3. Yas Marina Circuit - това вече е самата писта и можете да направите разходка из пистата и пит лейна
4. Ferrari World- извън пистата е, и е един от най-големите закрити атракционни паркове в света.
 Но тъй като ние се забавихме доста с разглеждането на Джамията изпуснахме часа на шатъла до пистата. Беше вече 15часа  и след джамията с биг буса се придвижихме до Abu Dhabi Mall, който е и най-близко до автогарата, и си хванахме такси за автогарата.
Затова че ако искате да посетите с биг буса пистата така си направете разчет на времето, че в 13,30 да сте на Абу Даби Мол Simple Smile

# 162
  • В града на тепетата
roje22, много ти благодаря за информацията   bouquet
Сега вече ми се поизясниха нещата относно пистата.

# 163
Имам само един въпрос. Изчетох доста по темите, но не можах да намеря отговор на един въпрос. Когато се плаща хотела, цената какво включва?
Досега в повечето сайтове, когато съм правил резервации, е описано какво се включва в цената.
Ако не пише нищо, това означава ли, че е само нощувка?
Какъв хотел бихте ми препоръчали за семейство с 2 деца (ученици в началните класове)?

Последна редакция: пн, 17 сеп 2012, 02:40 от bksi

# 164
Зимата се бях записвала в темата да ви следя, ама така и не отидохме в Дубай (предпочетохме Доминикана).
Но сега май ще го угрее накрая мъжо да отидем и да видим. Ще ползваме коледния чартър от БГ.
Та като за начало какво ще кажете за хотелите. Спряли сме се на Радисън, но ако някой друг от изредените е по-добър, на по-добро място и нормална цена, ще се радвам за съвет, преди да сме резервирали  Blush
http://ontravel.bg/?page=tour&instanceID=985&FCID=FC10c6 … 923d73f0f0893ffe2
Това са хотелите. Но ако кажете някой хубав, на топ мяст и прилична цена, мога да отправя запитване и за него  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт