Отучване от биберон-залъгалка-помогнете ми ,защото ще лудна!

• 16 045
  • 129
  •   1
Отговори
# 30
Това и аз съм си го мислила Simple Smile
Може и така да пробвам, само се чудя да не е двоен стрес - пътуване и без биберон   Thinking

# 31
Ами тръгването на ясла и оставенето без биба  там не е ли двоен стрес за детето?

# 32
Със сигурност ще е стрес-откъсване от две любими неща.Това със смяната на обстановката и аз съм си го мислила.Повечето дечица около нас така се отучиха от биберона,шишето и еднократните пелени,при баба и дядо или на почивката
.Като се позатопли още и започнем да прекарваме повече време извън къщи ще пробвам пак.
П.П-Аз имам проблем и с отучването от пелените Tired.

# 33
Ами тръгването на ясла и оставенето без биба  там не е ли двоен стрес за детето?

Да според мен е.
Не бих го направила по едно и също време Peace

# 34
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
Уф ... Simple Smile И аз с вас Simple Smile
Все си повтарям, че трябва да махаме бибата ..., ама аз май не съм готова за драмите Simple Smile Иначе през деня е без биберон от една година. Само заспиваше с него на обяд и вечер. От 6 месеца е на ясла и на 2-рия ден сестрите ми върнаха биберона и казаха, че заспива без него ... Всичко точно, а вечер си го търси ... Събота и неделя и на обяд го търси ... За сега съм в "изчаквателна позиция"  Joy Бибата - вечер, за да заспи, пък ще събирам сили да изтърпя драмите и да я махаме окончателно Simple Smile

# 35
Уф ... Simple Smile И аз с вас Simple Smile
Все си повтарям, че трябва да махаме бибата ..., ама аз май не съм готова за драмите Simple Smile Иначе през деня е без биберон от една година. Само заспиваше с него на обяд и вечер. От 6 месеца е на ясла и на 2-рия ден сестрите ми върнаха биберона и казаха, че заспива без него ... Всичко точно, а вечер си го търси ... Събота и неделя и на обяд го търси ... За сега съм в "изчаквателна позиция"  Joy Бибата - вечер, за да заспи, пък ще събирам сили да изтърпя драмите и да я махаме окончателно Simple Smile

При вас май идеално ще се получи със смяна на обстановката Peace.
Успех!

# 36
Еми освен и аз да пробвам като идем при баба и дядо след 2 седмици, пък да видим.
Като всичко - сигурно ще се откаже един ден, ама нали трябва да се притесняваме за нещо Simple Smile

# 37
Иве, а не си ли пробвала със срязване?

# 38
Не съм.
Имам го предвид като вариант. Simple Smile

При нас проблемът е, че си я търси през нощта.
Събужда се, намира я и пак заспива с нея...

# 39
И при нас беше така. Срязах я и започна да спи абсолютно спокойно, без да я търси нощем.

# 40
Еми, това ми дава надежда.
Имам една така или иначе на финала, ще я срежа Simple Smile

# 41
Еми, това ми дава надежда.
Имам една така или иначе на финала, ще я срежа Simple Smile

Дано номера мине, при доста деца е сработило това . Моят син първоначално не го бъркаше скъсана/изгризана и така си я смучеше, после пък премина на фазата - ядосан изпадаше в неистов рев и иска нова. Така че за нас варианта беше изчезва изведнъж и край, нямаше връщане назад  Simple Smile.

# 42
Дете на 2 години много лесно се забаламосва и няма да се сети да си поиска нов биберон.
Нашата бибка бе "изгризана от мишка", когато Теодор беше на 2 години и 2 месеца. Според неговият ортодонт много късно Laughing.

# 43
Да и нашата зъболекарка се кара.
Аз и от още нещо се притеснявам малко, да не й хрумне да си смуче пръст/и  Thinking

# 44
Няма да й хрумне да смуче пръст, голяма е вече.
Но очаквай заместване на сученето с нещо друго - смучене на одеало, късане на топченца от него. Той например започна да си "чупи" пръстчетата при заспиване, прави го така сякаш къса кожичка.
Моят съвет е да започнеш да се настройваш към махане.

Общи условия

Активация на акаунт