ВАКСИНИ - дискусия САМО за вредата от тях - тема 25

• 33 212
  • 741
  •   1
Отговори
# 150
А то.. каква е файдата да не слагаш ваксини, ако принципите, по които са водиш, са погрешни?  Shocked Или пък да ваксинираш, но да смяташ, че хомеопатията е панацея и ще оправи поразиите. Въпросът всъщност е как опазваш здравето на себе си и на децата си.

Впрочем няколкото ваксини, които вече са поставени, не са най-голямото зло. Има деца, които ги понасят без особени проблеми и не им остават никакви трайни последици за здравето. Но ако човек отказва ваксините заради токсичните съставки, а в същото време тъпче детето си с АБ, панадолче при повишаване на телесната Т или сиропчета за щяло и не щяло, каква е ползата от това?

Тръгва се от концепцията, от основата.., от това кое предизвиква болестите.. и кое у човека е болното, докато стане ясно ЗАЩО ваксините не вършат това, за което са предназначени.

Последна редакция: ср, 28 мар 2012, 16:14 от lady Green

# 151
Няма как хората изцяло да се отрекат от медицината, под формата, под която е позната днес.
Ок, вреден бил Панадол, аспирин и т.н.
А нима плодовете, зеленчуците, месото което ядем не е пълно с какво ли не и не е вредно???
Не се захващайте за подобни неща, защото реално всичко което ни заобикаля в една, или друга степен вреди.
Не може да се отрече напълно нещо, което все пак в определени ситуации, на определени хора помага.
За това и спрях да влизам в тази тема и да пиша изобщо, защото твърде се измести посоката и.
Ок, събрали се някакви си хорица, коментират си разни там вреди, прокламират да излезем на поляната като се разболеем, да дишаме въздуха и ще се оправим...
Съжалявам, но това за мен звучи несериозни. Звучи така и за 99% от хората.
Ако човек, решил все пак да прочете нещо по темата, да зададе въпрос...то прочитайки само 1-2стр. почти може да се откаже от това, защото цялата тема вече няма нищо общо с онова, което беше.

# 152
Mirama, имам към теб един въпрос.
Ти лично защо не харесваш ваксините, кое те кара да имаш лошо мнение за тях?

# 153
Mirama, имам към теб един въпрос.
Ти лично защо не харесваш ваксините?

Обяснявала съм достатъчно причините, поради които не ваксинирам.
Тук не опира въпроса в това харесвам, не харесвам. Това да не е въпрос дали харесвам песента за Евровизия примерно?
Или смяташ да ми обясниш колко съм невежа според твоите Грийн представи?. )

# 154
Няма как хората изцяло да се отрекат от медицината, под формата, под която е позната днес.
Ок, вреден бил Панадол, аспирин и т.н.
А нима плодовете, зеленчуците, месото което ядем не е пълно с какво ли не и не е вредно???
Не се захващайте за подобни неща, защото реално всичко което ни заобикаля в една, или друга степен вреди.
Не може да се отрече напълно нещо, което все пак в определени ситуации, на определени хора помага.
За това и спрях да влизам в тази тема и да пиша изобщо, защото твърде се измести посоката и.
Ок, събрали се някакви си хорица, коментират си разни там вреди, прокламират да излезем на поляната като се разболеем, да дишаме въздуха и ще се оправим...
Съжалявам, но това за мен звучи несериозни. Звучи така и за 99% от хората.
Ако човек, решил все пак да прочете нещо по темата, да зададе въпрос...то прочитайки само 1-2стр. почти може да се откаже от това, защото цялата тема вече няма нищо общо с онова, което беше.

Може би си осьзнала,че темата не отговаря на представите ти и затова си я напуснала всьщност.
Това за 99% предполагам е твоята лична преценка и нищо повече.
Аз не си спомням за твоите причини да не харесваш ваксините.
Искаш ли да ги споделиш отново на кратко?

# 155
Или смяташ да ми обясниш колко съм невежа според твоите Грийн представи?. )
Не. Чудех се дали Кристиян всъщност не е прав за това, че хората не си дават сметка защо ваксините не се връзват с холистичните методи, а ползват извода, че са вредни, така да се каже наготово.

Говориш за токсините в храната, медикаментите и изобщо в нашето съвремие. Те обаче не са причина за болестите, въпреки че могат много да допринесат за утежняване на ситуацията ако човек е болен, защото организма не е в състояние да се очиства от тях както когато е здрав. Затова някои хора понасят ваксините без проблеми, но при други могат да доведат до трайни увреди. Правиш ли разлика, че говоря за здрави и не здрави хора? Дали им е изписано на челото на дечицата, които ще пострадат от ваксини, как мислиш? А дали медицината е в състояние да определи на кого ваксините ще понесат и на кого не? Пак повтарям, концепцията за болест и здраве е грешна. Много от хроничните болести се пренебрегват или се диагностицират когато са се манифестирали и вече е късно. Какво да говорим за ятрогенните болести..  Хората стават все по-болни, без дори да го озсъзнават..  ooooh!

Ваксините не са само токсични вещества, вкарани в тялото.

# 156
Чудя се Адам и Ева колко ли болни са били с всичките генетични заболявания,които имаме днес като "научни" обяснения... Tired

# 157
Тези полемики сме ги водили достатъчно, още когато темата беше За и Против.

Christian, не е въпроса в това дали темата отговаря на представата ми, или не.
Проблема е в това, че тук останаха да пишат единици хора, които си въртят и говорят едно и също. Я влезе веднъж в месеца някоя майка да попита нещо, я не. Не виждам някакъв конструктивен дебат, или кой знае какво развитие.
На колко хора сте помогнали по някакъв начин от тази тема и с какво? Какви реални действия се предприемат? Какви реални случаи и примери се дават?
Освен, че се говори и за хомеопатия, ГНМ и не знам какво още, за които неща си има отделни теми.

И пак питам, и теб, и lady Green, какво ще рече "харесваш" ваксините? Това да не е да си избирам чушките и доматите на пазара, та да кажа харесват ми тези, или не ми харесват?

lady Green, то различните хора, понасят различните медикаменти по различен начин. Същото се отнася и до ваксините. Така че не виждам какво изобщо има да се коментира този въпрос.

# 158
Ами аз те попитах, а и Кристиян също, но ти увърташ и не искаш да кажеш. Защо си против ваксините, какво у тях не ти харесва? Те се връзват с традиционната медицина чудесно, твърди се, че предизвикват образуването на антитела и така предпазват от конкретното инфекциозно заболяване. Така ли е или не?

# 159
Ами аз те попитах, а и Кристиян също, но ти увърташ и не искаш да кажеш. Защо си против ваксините, какво у тях не ти харесва? Те се връзват с традиционната медицина чудесно, твърди се, че предизвикват образуването на антитела и така предпазват от конкретното инфекциозно заболяване. Така ли е или не?

Длъжна ли съм да кажа? Или тук ще се изпитваме кой, колко и каква литература е чел?
Не мисля че е уместен този тон и нямам желание да влизам в него.
Изказах мнението си и това, което смятам за темата в днешният и вид и образ. И смятам да приключа до тук. А както се вижда, тя ще продължи да бъде точно такава....а кой знае, след още 1г. може да е нещо съвсем различно. Лошото обаче е, че така ще има все по-малка популярност.

Защо, как, поради какви причини не ваксинирам детето си е лично мой избор. И ако и когато преценя евентуално, бих споделила това. Но да ми се държи сметка и да ми се говори с назидателен тон, не е по вкуса ми.

# 160

Длъжна ли съм да кажа? Или тук ще се изпитваме кой, колко и каква литература е чел?
Не мисля че е уместен този тон и нямам желание да влизам в него.
Изказах мнението си и това, което смятам за темата в днешният и вид и образ. И смятам да приключа до тук. А както се вижда, тя ще продължи да бъде точно такава....а кой знае, след още 1г. може да е нещо съвсем различно. Лошото обаче е, че така ще има все по-малка популярност.

Защо, как, поради какви причини не ваксинирам детето си е лично мой избор. И ако и когато преценя евентуално, бих споделила това. Но да ми се държи сметка и да ми се говори с назидателен тон, не е по вкуса ми.

Ясно. Simple Smile
Алтернативната медицина е пълен шит, но аз няма да ви кажа защо смятам така. И ваксините са вредни "защото така".  Mr. Green
После, тонът бил неприемлив и.. защо да не се направим на обидени, така се излиза с достойнство от ситуацията.

Аз пък мислех, че водим диалог и всеки ще подкрепи тезата си с аргументи.
Както и да е, хайде...със здраве. Simple Smile

# 161
lady Green, диалог за какво по-точно да водим?
И теб кое лично те подразни в коментарите ми, че не ми стана ясно?
Да, казах, че за мен лично ГНМ е нещо несериозно. И че не лекувам с хомеопатия (макар тук думата "лекувам" за мен също да е неуместна). И къде точно е проблема в това?
Или видиш ли на, дай да обясним на невежата кооолко е заблудена, как трябва да се лекува, да живее и т.н.? Ок, чудесно, сигурно има хора, които се поддават на подобни внушения и какво ли още не. Но мястото им не е тук.
Коя точно теза трябва да си подкрепя с аргументи? Аз тези не съм изказвала. Или дай, защото нямам намерение да тръбя защо, поради какви причини и с какви основания не ваксинирам, ти да си позволяваш да ми обясняваш каква съм и що съм???

# 162
Честно казано съм чела само отгоре-отгоре за ГНМ, обаче съм съгласна с идеята, че човек може да се разболее от мъка, от безсилие, от яд, от неудовлетвореност, там го наричат конфликт.
За съжаление го видях с очите си, толкова беше очевидно, че няма как да се съгласиш, че се е появило без никаква причина и че никой не знае защо става така.

# 163
Янечек, човек може да се разболее от хиляди неща....да, включително и от мъка, безсилие и др. подобни. Но да се обясняват едни много по-сериозни състояние с това, че видиш ли на организма бил в конфликт...и как ще се оправи, като започне да си мисли за разни хубави неща....аз лично не съм съгласна...
Но пак казвам, че този коментар не е за тук и мястото му не е в тази тема.

# 164
Lady Green, ако детето ми е напълно здраво, значи ли, че мога да си го ваксинирам, защото нищо нямало да му стане?

Общи условия

Активация на акаунт