МАЙчета 2009 - 9

• 47 897
  • 735
  •   1
Отговори
# 60
  • софия
Добро утро!

Кате,,кърмя я още.От няколко дни започнах да захранвам със зеленчуково
пюре.

Цитат
За справянето - ще се справя, не се и съмнявам.
Не се и съмнявам,че няма да се справиш. Peace
А,колкото до планове и сметки и аз вече избягвам да си правя.Живи и здрави да сме,всичко ще се нареди.
Някой знае ли,колко време е карантината за скарлатина?Защото вчера в парка видях детенцето на моя приятелка,а знам,че от петъка е със скарлатина.Едва ли е 4-5 дни. newsm78

# 61
  • вече Пловдив
Добро утро! Смешко, благодаря за хубавата закуска  bowuu
Някой знае ли,колко време е карантината за скарлатина?Защото вчера в парка видях детенцето на моя приятелка,а знам,че от петъка е със скарлатина.Едва ли е 4-5 дни. newsm78

Карантината е 10 дни, след като лекар е констатирал болестта.

# 62
  • софия
Благодаря,Ванче за бързия отговор! Hug
Скарлатината е констатирана.

# 63
  • София
Смехоранке, неприятно, даже отвратително е така да се извеждат болни деца  в близост до здрави, дано контактът ви е бил кратък и отдалече.
Благодаря на всички за думите по повод мнението на непознатата относно Божко Hug
Кате, ще ти отговоря на всички въпроси,  Wink на лични, че стана дълго и ще натежи в темата. благодаря ти за споделеното, браво на братовчетка ти!

Последна редакция: ср, 21 мар 2012, 16:09 от Мигла

# 64
  • София
Момичета, по колко сумарно за цял ден поемат вашите деца течности- имам предвид, мляко, сок, чиста вода, чай- всички напитки общо?
Четох, че на тази възраст трябвало по литър, литър и 200....

# 65
  • софия
Цитат
Кате, ще ти отговоря на всички въпроси,  Wink на лични, че стана дълго и ще натежи в темата.
Ааааа,не така! NaughtyНали за това е темата,да си споделяме всичко за дечицата.
А,колкото до течностите.Ицко пие само вода,без чайове,сокове и др.Около литър на ден му се събира.

# 66
Цитат
Кате, ще ти отговоря на всички въпроси,  Wink на лични, че стана дълго и ще натежи в темата.
Ааааа,не така! NaughtyНали за това е темата,да си споделяме всичко за дечицата.
А,колкото до течностите.Ицко пие само вода,без чайове,сокове и др.Около литър на ден му се събира.

Мигле,аз те прочетох  Peace

И Криско не пие друго освен вода.Количеството варира,но е около 1л./1.5л.

Кати , браво! Свалям ти шапка  Hug

# 67
  • София
Мигле да ти кажа честно не знам,колко течности поема.През делничните дни е на ясла,и колко му дават вода да пие мога само да гадая,е надявам се ,че не го държат жаден  Mr. Green У нас е на талази,един ден се съдира да пие течности,друг ден го кара на фотосинтеза
Мигле,да знаеш ,че ти е противопоказно и на теб и на мен,да контактуваме с майки на надарени деца,които вече цитират Шекспир в оригинал  Mr. Green и смятат троен интеграл.Иначе по показателите на тази разбирачка от парка моят син е с единият крак в аутистичният спектър Laughing Иначе моят синковец си има гадже,и леличките ми се оплакаха,че тичал  само да я целува,а тя му бягала Mr. Green
Да ви кажа една конфузна случка.На 8-ми март излязохме семейно с още едно приятелско семейство в кварталната кръчма,и както казват македонците имаше "жива свирка" Laughing (разбирай музика на живо).По едно време идва певачката,ама си я представете стил Цура,Муца или Пена от Долно Пайнерово и хваща съседа и почва да му се оплаква:"Вашият син ми пречи на репертоара"  Crazy беше решила ,че Евгени му е син.Моя синковец,моля ви се и се завирал под полата(пола силно казано),прегръщал я по краката и я целувал ooooh!.Аз умрях от срам,цяла вечер го дебна да не налети на въпросната кака.После,като се ядосах на себе си седнах си на масата я оставих да се оправя с малкия.Ми ако и слагаше по 20лв в жартиерите съмнявам се,че щеше да и пречи на репертоара .
Кате,ще дойда аз на австралийски КУРорт  Laughing барем прихвана нещо  Laughing и да уредя цигането си с брат или сестра.

# 68
  • гр.Стара Загора
Привет мили мами!
Влизам да ви съобщя че Деляна има втора рожба!
На 17 март е родила вторият им син Иван с прекрасните мерки и теглилки 3520 гр и 52 см!
Честито и на Ани Борисова!
Да са ви живи и здрави дечицата и много да ви радват!
Кате  smile3501 ,аз все още не мога да събера кураж за 2-ро  ooooh!
Мигле ,не се впечатлявай от майките на по-по-най децата моля те! Hug
Смешко аз имах подобна случка с едни мечета от кока-кола преди 4-5 години,много е неприятно да те правят на будала,но дано ти дадът!Аз отидох до куриерската фирма и си ги взех.
Ани и Евелин е станала една фръцла и всяка вечер се караме за тоалета!А сутрин като се пръскам с парфюм и забравя да пръсна и нея няма да ви казвам къде ни чуват сигурно-пищи като заклана че тя не миришела на хубаво  ooooh!Женска му работа  Laughing
При нас една и съща ние с Боби на работа,Еви на ясла сега чакаме резултатите в края на април за градината.
Лека и спокойна вечер !Отивам да се завъртя в кухнята че чаветата гладни

# 69
  • Русе
Много бебета  Simple Smile
Да е жив и здрав Иван и бързо възстановяване на Деляна  Hug

Мислете му ако ме заразите  Crazy Mr. Green

# 70
  • вече Пловдив
Честит втори син на Деляна! Да е здрави и много щастлив Иван, а мама бързичко да се възстанови!   bouquet
Мадам, от сърце се смях с твоя синковец и "любовта" му към каките  Joy
Мигле, не се впечатлявай от "констатациите" и умните доводи на майките от градинката. Колко деца щяха да са болни или увредени, само ако ги слушахме.  ooooh! Когато аз съм била на годините на нашите деца, не съм искала да говоря, защото братовчед ми се присмял. Е, всички мислели, че съм няма или болна. Слава Богу, изкарвам си хляба с говорене и съм мнооооого далече от аутизма  Peace
Роси, радвам се да те "видя"  Hug

# 71
  • София
За течностите - ние пием общо към 900мл, четох, че трябвало да пият и без да са са поискали, защото при децата дехидратацията настъпвала доста преди да усетят жажда. Та аз все предлагам пиене - силно разредени сокове, чиста вода, силно разредена био боза, чай мащерка, айран и май ги събирам посочените количества.
ЧЕСТИТО МОМЧЕНЦЕ НА ДЕЛЯНА!Чудесна новина! Да са живи и здарви, скоро у дома!
Стаси- умрях от смях като четох за вашите изяви! Joy

# 72
  • софия
Добро утро!

Честит син на Делянка!Да е жив и здрав!
Стаситке,много се смях. JoyМоже да си спокойна,че детето е правилна ориентация. Grinning

# 73
Привет Момичета  Hug

Честити момчета на Ани и Деляна, да растат здрави, щастливи и палави деца!

Кати, честито и на теб. ека и безпроблемна бременност ти желая, а на финала сладък малък вързоп да гушкаш.

Мигле, както са казали другите м.....а им на "разбиращите" майки, да цунеш Божи от нас  Hug

Сега дойде ред да се оплача. С хубавото слънце на вън алергията на Али се върна с нова сила. Въпреки слънцезащитния лосион лицето й така се обрина, че вчера за едната бройка не я заведох в спешното за една доза Урбазон. Цялото й лице, ушите и шията са червени и грапави, има отток и я сърби жестоко. С Кларитин успях да овладея положението, но утре сме на алерголог. Ако е слънчева алергия, както си мисля, не знам как ще караме лятото  ooooh!

Хайде оплаках ви се, сега да ви кажа лека нощ  Hug

# 74
Честити синета на Ани и Деляна! С пожелания за здрави, усмихнати и спокойни бебоци!
Катилиас, на теб честита  бременност, нека да е лека и безпроблемна! 3 деца в страна с висок жизнен стандард си е норма. Както се казва дай Боже всекиму!
За пиенето на вода, знам че минимумът е 30 мл на кг телесно тегло. Пие 700-900 мл на ден. Мигле, не позволявай на хора с ниска култура и липса на възпитание и такт да ти съсипват настроението. Нашия също е с памперс и се нуждае от преводач.
Мадленка, а ако намажеш локално обрива с някакъв противоалергичен препарат няма ли да помогне? Дано да не е слънчева алергия, наистина, защото това ще е живо чудо!
И да се оплача за пореден път, Зарко пак е болен, след 3 седмици вкъщи и 3 дни на ясла пак сополи - Т - възпалени уши, Т не пада 5 ден и бавно, но сигурно се запътваме към поредния АБ. Това дете от нищо друго не се повлиява освен АБ! Вече не знам какво да правя, на какъв доктор да го водя, как да го стабилизирам, какво изследване да му пусна? За яслата ясно, че ще я забрави поне за месец, но после като го пусна какво ни чака... Rolling Eyes.

Общи условия

Активация на акаунт