Време вече не остана – през Април ще бъда мама!

• 43 030
  • 745
  •   1
Отговори
# 255
Мама Васи Честит Рожден Ден !Много здраве ,леко раждане и всяка мечта да стане реалност Simple Smile Аз от вчера съм в  45 дневния болничен,доктора ми пусна всички изледвания  за раждането ,макар да не съм влезла в 9 месец,защото ще сме секцио мойта бебка не се обарна,но нищо важното е да се приберем живи и здрави.Това е за сега от мен Simple Smile  Весел и приятен ден  Simple Smile

# 256
Мама Васи честит рожден ден   bouquet Много здраве, късмет за теб. Леко раждане и здраво и щастливо бебе на финала.
Успех на всички с консултации днес, дано вече имаме само хубави новини!
Времето е чудесно, възползвайте се  Hug

# 257
Ч.Р.Д на мама Васи- да си жива и здрава и обичана съпруга и майка. За кърменето аз също искам и се надявам да кърмя, но съм се заредила с помпи шишета стерилизатори и нагреватели. Помпа трябва да имаш задължително, защото произвеждаш повече продукция от колкото малчо може да поеме в началото и трябва да се изцеждаш, така са ми обяснявали и док и на училище като съм ходила- не говоря от собствен опит   bouquet

# 258
  • Плевен
Мама Васи, честит ти рожден ден! Много щастие, успехи и здраво бебче! Весел празник!

# 259
  • Sydney
Здравейте Simple Smile!
Мама Васи Честит Рожден Ден Simple Smile Бъди жива и здрава и много щастлива мама Simple Smile Успех днес на док.  Praynig Hug
Andromeda_84 мерси  Hug
Satori мерси за пожеланието  Hug
Браво на всички за хубавите мерки и резултати от изследвания и прегледи Simple Smile
докато бях в болницата се нагледах на клизми и нямаше такива "хард" изпълнения... беше доста чисто и културно (поне в Токуда)...
еднократни гащи - мисля да взема, но дали ще има такъв малък размер, защото големи ако са, къде да си ги закача?  Rolling Eyes Laughing Mr. Green
Лек ден Simple Smile

# 260
  • София
Честит Рожден Ден на мама Васи! Много здраве, късмет и леко раждане   bouquet

Silence ако кърмиш, помпата за изцеждане е хубаво да я имаш. В началото докато ти се регулира кърмата, или след време ако ти се наложи да излезеш някъде без бебето, да можеш да изцедиш кърма за всеки случай. Моята помпа беше на Авент и тя си има шише към нея. Като изцеждаш кърма може да я замразиш в специални контейнери за съхранение или в пликчета за кърма. Може би пликчетата са по-удобни, защото не заемат много място във фризера. Ако смяташ да даваш вода, ще ти трябва шише. Така че според мен трябва да имаш едно шише. Стерилизатор аз не съм ползвала. Първите 6 месеца сина ми беше само на кърма и не искаше да пие вода. Ако се налагаше да ползвам помпата, което беше рядко, после я слагах за няколко минутки във вряла вода в една тенджерка. Стерилизатора заема излишно място и според мен е полезен, ако бебето е на АМ и се налага често стерилизиране на шишета. 

# 261
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!
 Мама Васи, ЧРД! Много здраве, щастие и сладко бебенце съвсем скоро!  Hug

Аз преди малко се върнах от кардиолог. Снощи на консултацията ми измериха доста високо кръвно и тъй като в къщи апаратите нещо не ми го мерят като хората ме пратиха на доктор. Та днес пак ми го измериха високо и то сутринта и ме пратиха на ЕКГ. Имам някакви екстрасистоли и ми изписаха Допегит, та сега понеже го изпих ми е леко замаяно. Лошото е, че като пия допегит не трябва да шофирам и сега не знам как точно ще ходя на контролни и консултации.  Crazy

Освен това най-сетне изпрах бебешките дрешки и сега трябва да ги подредя в шкафа, много досадна работа,ама се налага.

Еднократни гащи имам още от Стоян останали, ама дали ще ми станат, трябва да пробвам едни и евентуално да си взема още, имам и едни пак за след раждане дето са от едно като мрежичка. Взех си едни огромни превръзки, но ще си взема и едни по-нормални да имам ако този път течението не е толкова обилно.
 Даже нощниците ми дойдоха, само дето са розови, а не сини, ама за едното обличане дето ще ги нося не е фатално. Иначе са идеални и най-важното - перат се на 60гр.

Хайде стига от мен за сега!  Hug

# 262
Мама Васи честит рожден ден! Бъди здрава, това е най-важното и щастлива!   bouquet

Бени, има има! Но трябва някакси да ги видиш тез гащя, защото на някои пише едно, а се оказва друго... Но ме разсмя, чак си представих как ти стоят, като парашутки! Mr. Green

Silence, виж тази статия http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=21129.0 , както и в самата библиотека http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=1844.0

Ох да ви кажа, не сънувам раждане и тн-за него съм абсолютно сигурна, че ще мине гладко! Обаче с кърменето имам проблем- всички около мен ми обясняват каква мъка е(освен мъжът ми Crazy и една приятелка), та непрекъснато сънувам че искам да кърмя, ама нямам кърма или бебка не ще и подобни дивотии  Tired
Друга от вас има ли подобни сънища свързани с предстоящите събития?

# 263
Стягам си багажа за родилния дом ей така да е готов. Искам да ви се оплача от бялото си течение не знам как сте вие но аз имам МНОГОООООО, док каза че е абсолютно нормално да е така накрая на бремеността, обаче направо е толкова влудяващооооооо.  #Crazy

# 264
Satori, нормално е да имаш такива притеснения  - от всякъде ни залива подобна информация  ooooh! Веднъж в седмицата ходя на посещение в АГ- Болница Варна, влизам по стаите и си говоря с майките. Над 90% от всички майки още с влизането ми казват - "Оооо, ама аз нямам кърма" и аз започвам да им обяснявам  как действат хормоните и колко е голямо стомахчето на детето, и като поискам да им погледна гръдите, в повечето случаи направо струи или коластра, или кърма  Crazy Обаче нагласата "Аз нямам кърма" за жалост изиграва мнвого лоша шега на доста майки  Confused

Но истината е, че почти няма жена, която да няма кърма. Всичко е въпрос на хормони и дори и да не искаш да кърмиш, кърмата си слиза около третия ден след раждането. Преди това винаги има капчици коластра, коита са напълно достатъчни за нахранване на бебето. Така че ако слагаш бебето на гърда достатъчно често (8-12 пъти за 24 часа), без големи паузи, нито нощем, нито денем, т.е. максимум една пауза от 4-5 часа, нещата се получават сами. Почти всички проблеми се решават с често кърмене - и недостатъчно кърма, и прекалено много мляко, така че кърмене му е майката  Joy

А доколкото става въпрос за помпи и шишета, хубаво ще е да си набележите някакви шишета и помпа, и ако се наложи някой да ви ги купи. Защото често не се налага ползването на нищо подобно и няма смисъл да се инвестира излишно  Peace

Сатори, ако имаш каквито и да е притеснения или проблеми, по-добре звънни на консултант по кърмене още преди да е станало положението сериозно  Simple Smile А дори и само да получиш повече информация и успокоение, никой консултант няма да ти откаже. Аз съм на среща. Телефоните ми ги има на първа страница. Каквото и да те притеснява, и теб, и останалите момичета, обаждайте се  Hug
Мама Васи, Честит Рожден Ден   bouquet Доколкото си спомням ти щеше да раждаш в АГ, обади ми се като си тук Hug

# 265
di_ Здравей! Освен АГ - Варна, ходиш ли на посещения в Майчин дом? Интересувам се, тъй като и аз имам леки притеснения относно кърменето, мисля да раждам в Майчин дом и се чудех, дали ако имам нужда от помощ, някой може да ме посети.
Мама Васи, Честит Рожден Ден  и от мен! bdbaloni

# 266
   Много благодаря на всички за хубавите пожелания! Да ви се връщат тъпкано    Mr. Green bouquet

Върнахме се от консултацията - тоновете на бебка бяха добри. Но вече е слязла много ниско, главичката е почти в позиция за раждане. Шийката е изгладена и мека, и имам 1 см разкритие. Докторката каза, че ще е хубаво ако може поне още десетина дни да постои бебка, та да видим.

Иначе и аз имам сериозно течение и ми предписа Макмирор, че да се поизчистя до раждането.

Ние от два дни боядисваме спалнята - по-точно мъжа ми боядисва, а аз рисувам и доста се преуморявам. Май трябва да забавя темпото, че да нямаме двоен рожден ден.

И още нещо искам да попитам, защото не знам с кого да споделя, а искам безпристрастно мнение... Става въпрос за името на бебето... Аз още в третия месец си дадох обещание, че бебето ще се казва Йоана. Нарекла съм си го и не искам да го променям. Но ми се щеше да има и нещо на свекърва ми, а тя се казва Славка. Чудя се дали да не е с двойно име - Йоана Савина или обратно. Мъжа ми вика - много дълго, тирета-мирета... и накрая ми вика: "Ти ще го раждаш - ти решавай". Не искам да се допитвам предварително до свекито, щото може и тя да ми излезе с някое предложение, а аз искам все пак решението да е мое, а не да се чудя после как да отказвам тактично.

Още веднъж благодаря на всички   bouquet

# 267
Здравейте момичета, да си каза как беше моят опит с течението : пьрво чинно си търпях (доки каза, че било нормално:)), но когато стана нетърпимо си закупих "Monilia albicans 15ch". Сутрин и вечер по едно зрънце - резултат до 24 часа!!! Общо се пие 4 дни. Горещо го препоръчвам на всички със сходни проблеми.

# 268
  • София
Мама Васи, Честит Рожден Ден! newsm59 Не знам как е времето в Каварна, но в София е първият пролетен ден в твоя чест! Wink
За мен лично двойните имена са типични за католиците и малко трудно ги приемам. Една приятелка си кръсти дъщерята с двойно име, но ползва само едното - първото. И Йоана, и Савина са много хубави имена... Емоцията да кажеш на близък човек, че си кръстил детето си на него е страхотна. Embarassed Все още се насълзяват очите ми при спомена как казах на майка ми, че съм родила момиченце и ще го кръстя на нея.
Така че ако слагаш бебето на гърда достатъчно често (8-12 пъти за 24 часа), без големи паузи, нито нощем, нито денем, т.е. максимум една пауза от 4-5 часа, нещата се получават сами.
Четох някъде в кърмаческата библиотека, че тази схема се прилага до двуседмична възраст. Така ли е или трябва повече време, преди да минем на кърмене при поискване?

# 269
Здравейте в този хубав слънчев ден   Nature Sunny

Мама Васи, честит рожден ден!  nbirthday Да си жива и здрава и скоро щастлива мама на едно прекрасно бебче!!!  newsm07
За името не знам какво да те посъветвам, че и при нас това е проблем, както вече съм споделяла.  Thinking Ама щом мъжа ти е казал ти да решаваш, възползвай се - все пак ти си го носила, ти ще се мъчиш да го раждаш  Peace Дори и да решиш да е с две имена с тире, няма нищо необичайно в това, много деца сега са с такива имена  Peace Затова давай смело напред и не се оставяй никой да ти влияе   Hug

Balonesa, благодаря за инфото за записите на тонове!  HugАз съм ходила при Каменов в Грийнберг на преглед и по принцип там ми е удобно, затова сигурно там ще отида.  Peace Само се чудех дали и в Окръжна болница нямат апарат?  newsm78

Satori и аз се притеснявам за кърменето как ще бъде  Confused. Само че още не съм взела да сънувам за това, аз основно сънувам за неща, свързани с раждането - като например, че няма места в болницата и разни такива  Crazy Но да се надяваме, че ще се справим, това ни остава  Praynig Peace

Лек и хубав ден от мен   love001

Общи условия

Активация на акаунт