С БЕБЕ В САМОЛЕТ

• 57 695
  • 214
  •   1
Отговори
# 60
дано успея да се вместя в максимално позволените килограми, другия месец като започна да събирам багажа ще е една веселба.. Simple Smile

# 61
За 4-5те кила повече... да, може да мине, но не винаги.
Имам предвид, специално ако сте с нискотарифна компания (като Wizzair например) в никой случай не си го и помисляйте - ще си ви вземат парите за всяко килце свръхбагаж, без да им дреме с бебе ли сте, или не  Wink

Иначе разбира се, че различните компании си имат и различни изисквания. Затова, когат нещо не е ясно, човек трябва да се информира в конкретната компания Peace

Последна редакция: пн, 05 ное 2012, 15:38 от Сова

# 62
За 4-5те кила повече... може но не винаги. Ако сте с нискотарифна компания (като Wizzair например) в никой случай не си го и помисляйте - ще си ви вземат парите за всяко килце свръхбагаж, без да им дреме с бебе ли сте, или не  Wink

Иначе разбира се, че различните компании си имат и различни изисквания. Затова, когатп нещо не е ясно, човек трябва да се информира в конкретната компания, нещата не са едни и същи Peace
Съгласна съм с теб Сова Peace. Колко пъти съм виждала хора да се чудят кое да изхвърлят или да дават по багажите на други пътници.... Дреме им, че сме с бебе. Никога не съм рискувала с килограмите,въпреки че имам приятелка и тя ми обяснява как не е голяма работа 1-2 кг. да надвишиш.

# 63
  • София
Досега не са ни правили проблем за 1-2 кг. отгоре само в Bulgaria Air. Ние уж гледаме да не надвишаваме допустимите килограми, но понякога кантара за куфари ни прави номера  Wink

# 64
на мен в Мадрид (за София) с България Еър ме караха да вадим неща от куфара. Разрешени килограми бяха 23, а нашият 24.8 кг. И макар да бяхме 2 човека с един куфар, пак ни караха ровим и да вадим неща. Та напъхахме 2 чифта обувки в раниците за ръчен багаж и така минахме. Голям цирк беше на гишето  Mr. Green ( а бяхме и с дете и с бебе, но нямаше милост  Rolling Eyes). Така, че зависи от служителя на чек ина, не само от авиокомпанията. По-добре си мерете хубаво багажа вкъщи, да няма изненади  Peace

# 65
  • DE
Здравейте. Някой беше споменал, че е пътувал с бебе и Луфтханза. Как стои въпросът с багажа на бебето? Има ли право на такъв? Обадих се аз по тел да ги питам, но младежът не ми звучеше много сигурен Simple Smile

# 66
Здравейте. Някой беше споменал, че е пътувал с бебе и Луфтханза. Как стои въпросът с багажа на бебето? Има ли право на такъв? Обадих се аз по тел да ги питам, но младежът не ми звучеше много сигурен Simple Smile

Една чанта ръчен багаж.

# 67
  • DE
Обадих се на кол центъра им. Казаха, че има право на основен багаж от 23 кг, но няма ръчен.

# 68
няма логика бебето да няма право на ръчен багаж  Rolling Eyes

# 69
България Еър и Еър Франс са така - няма ръчен - само един куфар за багажното  Peace

# 70
Ние пътувахме декември 2о12 последно, с Луфтханза и със сигурност имаше право на една чанта ръчен багаж детето.

# 71
Обадих се на кол центъра им. Казаха, че има право на основен багаж от 23 кг, но няма ръчен.
A какво се прави с лаптопа тогава? Или по-скъп фотоапарат? Не бих ги пуснала в багажното.....

# 72
A какво се прави с лаптопа тогава? Или по-скъп фотоапарат? Не бих ги пуснала в багажното.....

Доколкото знам никога не правят проблем за лаптоп/ апарат. Аз винаги нося две чанти.
Условието за един ръчен багаж на възрастен е дамска чанта + лаптоп чанта.
Изключение правят предполагам лоу кост компаниите...

# 73
България Еър и Еър Франс са така - няма ръчен - само един куфар за багажното  Peace

По НГ летяхме с БГ Еър, бебето има право на един ръчен багаж, на голям - не  Peace

Пише го и в условията им:

Бебета от 0-2 години - 1брой– max 10кги до 115 cm  Simple Smile

# 74
Аз искам да се оплача от Райън еър -  пътувах 2 пъти с тях и няма да повторя.

Първият път бях бременна в 7ми месец, стана ми супер лошо и стюардесата не ми даде да отида да повърна в тоалетната, ами да съм си ползвала торбичката пред седалката... да ме гледа целия самолет #Cussing out

Вторият път бебето ми беше на 3 месеца. Бях с онлайн чек ин и минах през гишетата  за всеки случай, момичето видя че съм с количка и ми каза, че всичко е наред да заминавам към лентите с количката. Имаше опашка от около 30 човека, която изчаках, за да ми кажат, че трябва да се върна пак на гишето, за да ми залепят етикети на двете части на количката  #Cussing out Пак чаках на опашка. На гишето беше друга, която ме накара да си сложа дамската чанта в ръчния багаж и поиска да го претегли. Ами 500г. повече и ме прати да си плащам глоба 30 евро, или да си пусна нетбука или фотоапарата в големия куфар  #2gunfire Платих си 30 евро и тя ми лепна етикети на основата и на коша на количката. На лентите ме накараха да извадя бебето, да разглобя количката и да я пусна през скенерите... айде после пак сглабях. След това на тръгване за самолета ме накараха да сляза първа от автобусчет и пак да сгъна количката. Викам на тъпия италианец 'хелп ми' той 'но каписко' #2gunfire Качих се най-накрая и в самолета беше супер тясно...

И Уиз еър не е цвете. Май зависи и в коя държава пътуваш. В Германия направо ми пращат количката в багажното и винаги ме качват първа с бебето.

Общи условия

Активация на акаунт