С БЕБЕ В САМОЛЕТ

• 57 691
  • 214
  •   1
Отговори
# 75
България Еър и Еър Франс са така - няма ръчен - само един куфар за багажното  Peace

По НГ летяхме с БГ Еър, бебето има право на един ръчен багаж, на голям - не  Peace

Пише го и в условията им:

Бебета от 0-2 години - 1брой– max 10кги до 115 cm  Simple Smile

Блонди, това е checked-in baggage обаче  Peace

Но е факт, че никога не са ми правили проблем да Simple Smile

# 76
На гишето беше друга, която ме накара да си сложа дамската чанта в ръчния багаж и поиска да го претегли. Ами 500г. повече и ме прати да си плащам глоба 30 евро, или да си пусна нетбука или фотоапарата в големия куфар  #2gunfire Платих си 30 евро и тя ми лепна етикети на основата и на коша на количката. На лентите ме накараха да извадя бебето, да разглобя количката и да я пусна през скенерите... айде после пак сглабях. След това на тръгване за самолета ме накараха да сляза първа от автобусчет и пак да сгъна количката. Викам на тъпия италианец 'хелп ми' той 'но каписко' #2gunfire Качих се най-накрая и в самолета беше супер тясно...

Райън ер нали е нискобюджетна? Там има повече ограничения. А и дамската чанта се брои за ръчен багаж. Може да вземеш ръчна чанта плюс лаптоп, или дамска чанта плюс лаптоп; но дамската чанта не  е лаптоп, нали разбираш Simple Smile очевидно си надвишавала допустимите размери за общ ръчен багаж.

а защо искате да влизате първи в самолета? Така се събира поне 20 минути в повече престой на тясно в самолета, а това е изнервящо за бебето.....

# 77
Трябвало всичко да е в 1(ръчният багаж е само един куфар или само 1 чанта). Според мен можеха да направят компромис - куфарът ми си влезе и излезе лесно от мярката дори и с пъхната дамска чанта. Без лаптопът и на тегло беше идеален. В нискобюджетните не може както ти казваш да носиш каквото и да е отделно, дори и лаптоп. Опарих се и знам Close

А искам да се качвам първа, защото като бях с бебето на никой от навалицата не му пукаше и се блъскаха много грубо  #Cussing out

# 78
А количката и мен са ме карали да я прекарвам винаги през скенерите, с която и компания да летя.

А за двата багажа - искат да е задължително един, защото така се товари по-лесно.  Peace

Поради много ограничения на евтините компании - като Моника беше малка винаги летях с нормалните компании. То и като цена излизаше същото Simple Smile

# 79
Ема мрънкаш за съвсем нормални неща. Компанията не е виновна за повечето.

Както каза тити, нискобюджетните имат по - особени изисквания. Те затова са нискобюджетни. Ние откакто си имаме бебо, изобщо не летим с тях, защото покрай такси и глоби ще ти излязат по - скъпо.

Естествено, че ще ти минат количката през скенера. Не знам какво си очаквала. До сега само веднъж не ми се е налагало да я сгъвам, на интърнал полет. А понеже ни е голяма, свалям и гуми, за да мине. Никога не ми хрумвало да се оплаквам. Това изискване няма нищо общо с авиокомпанията.

Да си я сгънеш за прибиране също е твое задължение, макар че би било мило да ти помогнат. Но не и задължително. Всъщност някой авиокомпании дори имат изискване количката да ти е one piece. Нашата понеже също не е, винаги си проверявам.

Неприятен е бил случаят със стикерите, както и че явно нямат приоритетен бординг. На мен не ми се е случвало, защото не сме летяли с малката с лоу кост, но съм много изненадана, че никой не ти е помогнал, съвсем са се овълчили хората, да бутат майка с малко дете  Tired

Ако имаш някакъв кериър, най - добре си носи него. Безценен е при летене с малко детенце.

В общи линии би трябвало да зависи от компанията, а не от държавата.

# 80
Мен винаги ми става смешно като се сетя един път навръщане англичаните на секюритито как ме "обслучжиха". Бебко спи в кенгуруто:

Те: Госпожо, трябва да се събуете (бях с ботуши с връзки, очакваше се). Принципно трябва и да свалите кенгуруто, но виждам, че бебето спи и за да не го будим ще направим компромис (много мило)...

Аз: ОК, но няма как да се събуя с кенгуруто.

Те: Ей сега ще ви помогнем.

И ме събуха.

Прибирам багажа от лентата и дискретно им намеквам, че сега някой трябва и да ме обуе. Е, паркираха ме на едно столче и най-прилежно ме обуха. Толкова ми беше смешно през цялото време, едвам се сдържах да не се разхиля. ГОляма картинка сме били отстрани сигурно.  hahaha

# 81
  • Rio de Janeiro/Austevoll/Varna occasionally
Хаха, на мен пък точно англичаните на Хийтроу ми държаха бебетата, докато се събуя и си сгъна количката. Много беше мило от тяхна страна  Crazy

# 82
Хахах, сетих се сега при последното ни пътуване как бяхме се разчекнали на целия скенер, като цигански катун. Значи аз, бебето, количката, чанти, раници, бурканчета.
Служителите бяха много мили. Единият държа бебето, другият се оправя с количката, аз боса прехвърчам насам - натам, опитвам от бурканчетата, от млякото  Mr. Green После докато приберем всичко барабар с одеалца, възглавнички, бебета, бурканчета, и колички беше голям цирк.  Mr. Green

# 83
Хахах, сетих се сега при последното ни пътуване как бяхме се разчекнали на целия скенер, като цигански катун. Значи аз, бебето, количката, чанти, раници, бурканчета.
Служителите бяха много мили. Единият държа бебето, другият се оправя с количката, аз боса прехвърчам насам - натам, опитвам от бурканчетата, от млякото  Mr. Green После докато приберем всичко барабар с одеалца, възглавнички, бебета, бурканчета, и колички беше голям цирк.  Mr. Green

Ох много ми стана смешно. На мен ми предстои дълго пътуване сама с бебо, ще минавам през секюрити чек 3 пъти мисля. Разчитам изцяло на кериъра за да се справим.

# 84
Ние имаме проблем. Мъжът ми купуваше билетите онлайн и аз не бях наблизо. Ще пътуваме с Wizzair. Детето е българче, но раждано в Англия,а той никъде не го е въвел. Предполагам,че е оставил както си е било в менюто. Направил е web chek in и е принтирал билетите без да ме пита. Дали ще ни върнат? Направо ме боли корема. Близо 500 паунда са билетите за всички от уж "нискобюджетната" компания,ако ни върнат....не знам.....

# 85
Ако ще пътувате с детето, а за него няма бордна карта или поне не фигурира към твоята, ще ви накарат там да доплатите такса бебе. Иначе няма как да ви качат.
За по - сигурно се обади в компанията да питаш или пробвай да резервираш отделно за бебето.
Не вярвам да ви върнат, ако си платите, де.

Сега погледна, че не може да се вземе билет за бебе без възрастен, затова най - добре да звъннете на компанията или да отидете по рано на летището, за да си оправите нещата.
Късмет Simple Smile

П.П. Могат да ви накарат да си доплатите за следващ полет, като ви добавят и бебето вече, ако няма  как да ви качат за вашия.

# 86
Вече всичко е платено,чекирано,билетите отпечатани,за бебето също.Въвел е данните от паспорта й,но не е въвел никъде,че е родена в Англия,а съм сигурна,че трябва,защото на идване аз купувах билетите.Когато правих чек ин пишеше,че след като въведа данните от паспорта,не може да се променя нищо.

# 87
Да, когато се прави онлайн чек-ин трябва да се въведе месторождение. Мисля обаче, че това не би трябвало да е кой знае какъв проблем, ако останалите неща са ок. И все пак те съветвам да се обадиш в компанията да им кажеш и да попиташ какво следва.

# 88
Да, когато се прави онлайн чек-ин трябва да се въведе месторождение. Мисля обаче, че това не би трябвало да е кой знае какъв проблем, ако останалите неща са ок. И все пак те съветвам да се обадиш в компанията да им кажеш и да попиташ какво следва.
Мерси за съвета! Безценен беше! Simple Smile Обадих се в компанията и го променихме, той не го е бил въвел въобще. Дано другите неща да е въвел правилно.Три умни мъжки глави са правили резервацията..... Дано другото да е наред. Стискайте палци.
Много благодаря  Hug

# 89
javascript:void(0); Лек полет Simple Smile))

Общи условия

Активация на акаунт