НОЕМВРИйските душички преди година бяха само две чертички

• 31 191
  • 739
  •   1
Отговори
# 690
  • Добрич
Аз лично няма да записвам и второто си дете на кухня. Иначе и при нас е от 10 мес. Предпочитам да знам детето ми какво точно яде, поне докато мога да го контролирам. В детската градина след време ще ядат достатъчно гадости.
Ивон започнах да я слагам на гърне след навършени 6 мес. и около 9-я месец вече беше свикнала да ходи там и по малка и по голяма нужда.
В проходилката я сложихме чак на 9 мес. ще видим сега как ще е с малкия.
Ние също имаме вкл. една слабосветеща лампичка цяло нощ, и на мен така ми е по-удобно да ги виждам само като се надигна кой как спи и ако трябва да завия някой. Simple Smile
Хубав ден и приятни разходки!

Последна редакция: вт, 03 апр 2012, 10:25 от Radost_81

# 691
Здравейте мами.
Ние в неделя, на Цветница ще се кръщаваме.
Освен дрешките за преобличане, от църквата искат една хавлия и един сапун, които да останат там.
Трябва ли нещо друго да се носи? Аз съм кръщавала дете преди години, ама съм забравила как беше    Embarassed   Дали нещо не се е променило?
Благодаря предварително и хубав ден на всички  Wink

# 692
Не бих дала на 4-месечно бебе нещо, което не знам как и с какво точно е приготвено.
С Михаил не сме ползвали услугите на кухня и сега не смятам.

Не помня още какво исках да пиша, защото си имам едно мрънкалце в ръцете.
Тази нощ пак се буди около 200 пъти, като от 4 до 7 само мрънкаше със затворени очи.
Познайте колко съм спала  Tired
През деня също НЕ спи, максимума е около 30 мин на ден, как издържа не знам, аз съм пред разпадане. Единствения начин да не мрънка е да е на ръце, но не става да го държа седнала, задължително е да съм права и по възможност да се разхождаме  Twisted Evil
Вчера дори и по време на разходката не спря да хленчи, а преди си спеше в количката.
Сериозно се замислям дали да не му сменя официално името  Rolling Eyes
Въртят ми се в главата някои варианти като:
Кривотийко Инквизиторски или
Мрънкалчо Кривотийков
Може и Неспящия красавец или ако трябва да сме точни
Неспящия Мрънкащо-Хленчещ Красавец  Mr. Green
Дали да не пусна една анкета за новото име на Теодор  Mr. Green Wink

# 693
  • Пловдив
Дианче, обикновено май всяка църква си има изисквания за ритуалите, така че май е най - добре да питаш точно както искат и да приготвиш; помня, че преди 4 години за баткото искаха освен това, което си изброил и: малко олио, носихме питка и шоколадови бонбони, като питката си я занесохме вкъщи; чудя се дали имаше бутилка вино newsm78
Фио, ти си герой, как оцеляваш не знам, голямо гуш от мен.

# 694
fio разбирам те мн добре ние по същия начин трябва да сме на ръце и да се движим и ние снощи не сме спали, определението на bubcheto - "инквизиторче" е мн точно  Rolling Eyes Аз дори вече си мислех, че нещо  мн го глезя  Thinking
На мен темата за кръщенето ми е мн интересна или по точно според вас на празник ли трябва да е.
Имам един въпрос, тъй като съм решила да си правя татуировка (малък надпис на китката) според вас удачно ли е сега да се случи това докато кърмя.

Хубав и слънчев ден

# 695
  • София
Фио, и от мене гуш и дано скоро е успокои Hug
Анелето, Фио, точно защото ми е доста странно на 4 или на 6 месеца  да се дава нещо с неизяснен съста,в не разбрах на какво се радваме. В смисъл - готовите пюрета се подлагат на солиден контрол. Но като знам как готвят в детската градина, не желая да си подлагам детето на това изпитание. Освен това за кухнята се иска бележка от педиатъра, че детето няма алергии, а за да се даде тази бележка, на 6 мееца трябва да е абсолютно захранено с всико, което, както всичко знаят е в разрез с моя мироглед Twisted Evil
Мая, не е удачно да си правиш сега татуировка, защото колкото и да е, при такива манипулации винаги има опасност от инфекции, зарази, хепатит и т.н.
Отивам да разхождам инквизиторчето из София, ве пак маймунката да види свят и света да види мамунка Joy

# 696
  • Пловдив
Бубче, подкрепям напълно:)
Моята маймуна спи, но трябва да я будя да я де и да ходим да си купим ортпедични гащи Confused
После съм на кожен лекар, че имам проблем / дано е проблем само в моята глава / и ще вървим с протурка, че няма на кого да я оставя - дано не прави проблеми, лекарката е наблизо та се чудя дали да мъкна количка, ама вчера на ортопеда без количка в чудо се видях да се гърчи в ръцете ми почти 2 часа.

# 697
За кръщенето знам,че се носят нови дрешки(за предпочитане бели),сапун и хавлия,олио не навсякъде искат,а нещата за почерпка (имайте предвид,че сме във Великденски пост) трябва да са постни,иначе в църквата няма да ги приемат.
Ние все още спим на нощна лампа,но повече за мое удобство.
Хапчета коластра-на една консултация чух една майка да пита педи за тях.Детенцето ѝ беше на 9 месеца и педи препоръча да ѝ дава,даже и обясни много подробно за тях.Беше през Януари и това,което помня е,че ги препоръча особено през зимните месеци като най-добрия имуностимулатор.
За кухнята-при нас е от 10 месеца,но не знам дали ще я запиша.Предпочитам аз да си ѝ готвя,аз съм си готвач по образование(дредното де) и считам,че бих се справила по-добре.Естествено ако имам продукти от село или от някоя тротоарна баба ,иначе на тези в магазините им нямам вяраь
Ние излизаме,приятна разходка на всички   bouquet

# 698
  • Велико Търново
Като казах, че млечната кухня в Търново е от 4 м. то менюто е само плодови кисели. Естествено, че много мами се възползват - тези, които са захранили със сокчета и после с плодови пюрета. Аз както писах записах детето си на година и половина и мога да ви кажа че бях страшно доволна, защото всичко беше много вкусно, а бях много скептично настроена към нея. Иначе детето си пуснах на ясла на година и 9 месеца и с изумление установих, че за закуска се наваха бухти, мекици и кремвиршки. Моето дете (голямото) вече е на 3 г. и 3 м и още в къщи кренвирш и салам не е близвало.

# 699
момичета,

като чета, че някои от вас доста често си носят бебчетата на ръце, се сетих за ето това–

http://www.amazon.de/dp/B001ET6P46/ref=asc_df_B001ET6P467272469? … veASIN=B001ET6P46

Може би го имате или ползвате, но може пък и за някого да е идея и помощ. Поздрави

# 700
Да се разпиша и аз,че тръгваме на балкана,милото утре ми е рожденик и ще празнуваме в пълен състав - мама,тати,бебе и куче. Mr. Green Да не изпишете много,че като се върна пак ще наваксвам два дни,а нета там е доста оскъден. Желая на всички много ведро настроение,положителни хора около вас,здрави бебчета и много усмивки!
  • За кухнята,както писа Анелето в Пловдив е след 10м. и мисля тогава да изпробвам услугите и.

# 701
  • гр. Стара Загора
днес бяхме на консултация и за 2 седм. Майчка е качила 370гр, като преди за 1 месец бе качила само 200гр и се чудя дали не са верни мерките... иначе сме поразнали с 1 см. - вече сме 64см Simple Smile
а инаше педи ми каза да давам вече и месни пюрета, т.е. да ги редувам - 1 ден зеленчук, 1 ден месно... и да я храня на 3,5 ч., само незнам как ще стане това, при половение, че сега я кърмя на 2-2,5-3 часа... най-голямата ни почивка е от 21:30 до към 2:30-3:00часа
а и каза, че мога да ѝ давам и плодови пюрета или каши към 16:00часа... спомена и нещо за попара, но от 6-я месец, като тя се прави със сирене и масло.... та малко ме притеснява това Sad newsm78

а за татуса - и аз бих си направила, но ще изчакам да спра да кърмя... или пък мога 1 ден да давам само АМ... като се реша за татуса ще вида какво ще правя и с храненето...

а и да кажа, че на мен ми е много наболяла тема кърменето - Майчка вече съвсем отказа да яде от д. гърда и тя така да се каже ПРЕСЪХНА, а май кърмата само от лявата не ѝ стига и затова дохранвам с АМ и захраних рано

приятни разходки на всички Simple Smile   bouquet

Последна редакция: вт, 03 апр 2012, 14:26 от PucyHka

# 702
  • Велико Търново
момичета,

като чета, че някои от вас доста често си носят бебчетата на ръце, се сетих за ето това–

http://www.amazon.de/dp/B001ET6P46/ref=asc_df_B001ET6P467272469? … veASIN=B001ET6P46

Може би го имате или ползвате, но може пък и за някого да е идея и помощ. Поздрави

happy_r
, моето е абсолютно същото, но купувано от Дрехи на килограм за 7 лв преди 3 г. Wink

# 703
И днес ни отложиха ваксината, а 15. доста отдавна беше, въпреки че хремата почти е отминала, и съвсем леко подхърква нослето, сутрин само, сополки с аспиратора съвсем малко издърпвам.

Как са вашите лекари, при леко запушено носле изчакват ли?

# 704
aneleto, за момента оцелявам, защото мъжа ми се грижи за Михаил, но лятото не знам как ще се справям, дано дотогава да ни е минал мрънкащия период  Praynig

PucyHka, не ми се сърди, но само да уточня
ужас – ужасно
месо – месно
място – месТно
 Peace

За кърменето – и на мен ми беше пресъхнала едната гърда, Михаил беше на 5 месеца. Тогава захраних с оризова каша, заместих едното хранене с кашата, а през останалото време си го кърмех от другата гърда. Не е невъзможно и не е болка за умиране да се кърми само от една гърда  Peace Hug

Общи условия

Активация на акаунт