МАРТенчетата са водолейчета, сладки рибки и овенчета!

• 68 145
  • 736
  •   1
Отговори
# 150
Гери Hug дано Киката да си искара един незабравим лагер!Много хубаво е измислено в блог да се публикуват снимки и разказ за деня Peace
Аз съм много съм притеснена когато Бети не е около мен.Само на нашите имам вяра,но и това е под съмнение Embarassed Мен някога ме пускаха на лагери от 1 до незнам кой клас.Майка ми все държеше да сме самостоятелни.Аз явно съм друг тип майка и си пазя детето като орлица и хич не ми се иска да го пускам на лагер.Но предполагам всичко е в следствие и на работата ни...мисленето ми е по-изкривено  Crazy Laughing

# 151
Гери, много си смела, евала
пожелавам на Кика едно прекрасно изживяване Simple Smile
Мери, и аз като теб, с тази разлика, че нашите деца няма кой да ги гледа по принцип
ето, тази седмица бях на тийм билдинг и първата вечер се чуваме с децата по скайп, баба им ги взема от детегледачката към 5 докато баща им свърши работа, и те викат- мамо, обичаме те, при което аз им отвръщам- и аз ви обичам, а майка ми отзад- "майка ви уж много ви обича, а пък ви ИЗОСТАВИ"
та, така- ходим си като скачени съдове, предпочитам пред това да чувам подобни реплики
и ние сме на работа, още не сме измислили къде и кога ще почиваме
поздрави на бандата от нас

# 152
Мини, моят баща същия - обажда се Пламен да чуе Кика, а баща ми му казва "Кажи на Гергана, че има дъщеря, да вземе да ѝ се обади" (а аз съм се обаждала предния или по-предния ден, например). Едно време като ме оставяха при баба да не би да са ми се обаждали всеки ден? Simple Smile
Иначе знаете, че и ние отглеждаме Кика с много малко помощ, само когато е наистина наложително (напр. болна е и не мога да си взема болнични). В общи линии излизаме вечер само ако ни поканят на рожден ден. Водим Киара навсякъде с нас, двете с нея имаме почти еднакъв брой летателни мили. Май откакто се е родила, единственото ни пътуване сами е до Брюксел, когато ходих на изпит. И причината да не я вземем е, че реших, че ще ме разсейва. В същото време обаче смятам, че за детето е полезно да прекарва известно време далеч от родителите си (както и за родителите Wink).
Иначе, Мери, аз все нещо не съм доволна от това как бабите гледат Кика Embarassed Blush Все ми се струва, че аз най-добре си я гледам Joy

# 153
аз все нещо не съм доволна от това как бабите гледат Кика Embarassed Blush Все ми се струва, че аз най-добре си я гледам Joy
Абсолютно вярно! Peace Затова написах,че и те са под съмнение  Laughing
Постоянно се купуват играчки,близалки,чипсове,глупости  Sick Всеки ден трябва да има "подарък" детето!  Mr. Green Много кофти я свикват на разни неща.Сестра ми до преди време и тя все ми мърмореше - Абе,айде бе,иска детето,ще му купуваш!Обачеееее....сега като има и тя дете,други мисли настават в главата й Naughty Не може да се угажда на всяка прищявка,парите да не ги ринем с лопата от задния двор  Mr. Green
mini_79 и Гери - вие сте майки-образец,така че кой каквото ще да си говори.За цялото време,в което ви познавам виртуално,знам че всичко което правите за децата ви е изцяло продиктувано от много любов и майчин разум,така че огромен  bouquet  за всичко,което правите!
Същото бих написала и за много други мами от темата,които да вземат да се разпишат преди да са дошли рождените дни на децата,че Паисий пак да не се заеме със списъка от първа страница  Sunglasses

# 154
  • София
Привет от нас и морето (ние сме малко морски).

Децата си ги гледаме сами, така че аз(е и на мъжо му се случва  Mr. Green) определям правилата.  
Лято са при бабите и дядовците - това е ваканция за децата, не помощ за нас, ако не можеха да са при тях, щяхме да му мислим.
Ама че съм неблагодарна, а  Mr. Green
Гери, Мини, много са ви смели родителите ... я, на мен някой да ми каже такова нещо - деца през крив макарон ще ги гледат....но  те си ме и знаят и тез' мисли и да им минат през главата едва ли някой ще ги сподели, дори на шега  hahaha

Относно храненето снощи ще си пържа някаква цаца (за ужас на всички какво ще ям - не било риба).
Бабата се опитва да ме убеди да не ползвам фритюрника, виждайки че няма да излезе на глава с мен решава да "използва" децата както разбиващ довод: "Ама то как ще пържим после картофки на Мити?", аз обаче я сразих с: "Той няма нужда да яде всеки ден или през ден пържени картофи, у нас няма да му се случи"  Joy

# 155
Здравейте и от нас  Hug
И ние се готвим за ваканция и малко море.

Дени приключи 1 клас, Вики почти и тя с нея  Crazy Научи се да чете, пише и смята..
Ние тук също естествено, че няма на кого да ги оставим...добре че ходят на градина и училище, та поне през деня се отделяме. Няма иначе на кого и 1 час да ги оставим. Винаги  и навсякъде са ни опашка. Не бих си помисляла да ги оставя лятото /което е 6 седмици тук/ на баба им в България....неее, на 2000 км от нас, като се има предвид че те почти не ги познават....няма да се случи това, не и поне докато зависи от нас, когато порастнат да правят каквото искат....

Приятна ваканция и лято от нас  Hug

# 156
Запис. Колкото да се появя . Laughing

# 157
срамота, никакви не пишете  Rolling Eyes
лятото минава неусетно, ние търсим балкански почивки, нещо не ми се ходи на море тази година, или поне не на нашенското ...

# 158
  • София
Мини, успех в начинанието. Аз много харесвам Троянския балкан, но не знам дали ще ви е удобно. Иначе съм си харесала няколко места на юг за някоя съботно-неделна екскурзия - Триград, Ивайловград, Момчилград.

# 159
Привет Simple Smile Ние ходихме в Старосел миналия уикенд, беше супер. Един минерален басейн, не излязохме от него Mr. Green И да се похваля, Кика най-накрая се научи да плува без помощни средства. За тези, които не са във ФБ Simple Smile - http://www.youtube.com/watch?v=rENmIREYKsU&feature=g-upl.
Иначе лагерът ѝ на Банско мина като цяло добре. Явно ѝ е било мъчно за нас повече, отколкото очаквах, но колкото повече минава времето, толкова повече си спомня само за интересните неща, които са правили, и ни разказва - какви игри са играли, как са правили баница с локум, творили са маски и т.н.
Аз морето си го обичам доста и се старая да не пропускаме лято Simple Smile Обикновено в началото на септември ходим, тази година пак така. Но все още не сме решили къде. Преди това, в края на август, живот и здраве, ще ходим за 4 дни до Огняново, там също има минерални басейни и е много приятно.
Това за сега от нас, ще гледам да пиша скоро Simple Smile

# 160
Криси е влюбена в Огняново, миналото лято ходи с баба си и дядо си и още говори за почивката там  Grinning.

# 161
  • София
Браво на Кика!
Ели не може да плува, но е много смела във водата, не излизаше от морето.
Уговорили сме се че на есен мама ще я води на плуване, за съжаление не мога на я водя през седмицата и ще е съботно-неделно. В басейна баща й няма как да преоблича.
Мити плува, но определено му е по-трудно в морето.

# 162
ха така, тъкмо стана въпрос, а и да напънем активноста- бързо казвайте приятни места за почивка

# 163
Мини, ето къде бяхме: http://www.starosel.com/index.html, а ето и къде отиваме в Огняново: http://www.hotel-bohema.com/finished_BG/index.html. Друго място, където вече 2-3 години подред отсядаме на отиване/връщане към/от морето, е язовир Копринка: http://www.zlatna-kotva.com/.

# 164
Браво на Кика!!!!!!!! Много е добра ! Simple Smile
Ива явно има още доста да потренира, а сега басейна е затворен и ще работи от 15 септември. Тя плува като се държи за една дъска, т.е плува само с краката за сега.
Десем, да ти кажа, Ива ходи на плуване с баща си, като въпроса с преобличането сме го решили така : облича си банския вкъщи, отгоре дрехите. В басейна се съблича отвън, в антрето преди съблекалните, баща ѝ взима дрехите и я пуска вътре. На излизане се оправя колкото може сама и после пак навън  баща й дооблича под сешоара  Simple Smile Понякога аз успявам да стигна за края на тренировката и си я оправям както трябва.

Аз купих ваучер за почивка за майка ми + Ива, 6 дена с 5 нощувки и закуски за 95 лв в Банско, хотел Елегант. Нямам представа дали е добро или не, просто това беше най-евтиния ваучер и съвпадаше с периода, в който майка ще е в отпуск. Миналата година бяха в Трявна, градът им хареса,но къщата за гости не, по-точно съдържателката била нелюбезна, не ги допускала до кухнята (която е обща за всички гости) щото детето можело да изцапа. Но това е риск може би само на евтините места за отсядане.

Ива не се адаптира в дежурната градина. Всеки ден рев,рев, и всяка вечер се прибира с подуто лилаво лице все едно са я били. Аз първите дни наистина мислех,че някой я е бил зверски,но говорих насаме с няколко деца и те ми казват "Тя по цял ден плаче и стои в ъгъла и с никой не играе", явно се подува от рев. Миналата година не беше така, не знам сега какво ѝ става. Аз имам дни,но не ми подписват отпуската, щях да си я гледам вкъщи, супер тъпо е така. В петъците я водя с мен на работа, та , може да се каже,че детето живее за Петъка, в който няма да е на градина  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт