Художествена поп-фолк самодейност

• 26 630
  • 370
  •   1
Отговори
# 150
Е да, но въпросът е защо музикалния съпровод в една институция или обществено място трябва да следва пошлостта, не е ли по-нормалното да е насочен към формиране на добър вкус от, а простотиите да си стоят според предпочитанията в семейството.
Към формиране на вкус- не, към приличие- да.
То и затова песните си имат обикновено цензуриран радио вариант.
По отношение на училищни и подобни тържества си казах по назад, по принцип е редно музиката да е без текст, точно заради възможни противоречиви послания, дори и да няма проблем с цензурирано съдържание. Освен ако не е тематична- да пеят Мила моя мамо или Високи сини планини.
Трещи, не сравнявам, аз поне, просто не разбирам.

# 151
  • София
Много надигнали глава чалгалите, бре.
Няма по-гнусно от въртенето на гюбеци в долнопробен ритъм, не е измислено още.
Не се напъвайте да се подравнявате с рап или Риана.

# 152
Ето го и поредното учтиво, логично и аргументирано мнение на хомункулус античалгус:)

# 153
  • София
А, трябвало и да се аргументираме пред интелектуалците чалгари? Laughing

# 154
Ето го и поредното учтиво, логично и аргументирано мнение на хомункулус античалгус:)

Това, че не си чалгар,  не означава автоматично, че си интелигентен и културен.  Докато обратното е сигурно.

# 155
Това, че не си чалгар,  не означава автоматично, че си интелигентен и културен.  
Това ми беше встъпителната реплика в темата, тъй като ми се струва, че много от яростните борци и употребители на груби думи лежат точно на тази кълка. Всъщност това беше и причината да се включа. Колкото повече плюя по чалгата - толкова по умен, културен и аристократичен съм.
Второто ти изрчение предполага дискусия върху понятието 'чалгар', за което честно казано нямам сили в момента.

# 156
  • София
Без думи ще се аргументираме, без думи.
Сега всеки ден, всеки час, навсякъде има матриал!  Sick

Гюбек

Азис

Що бе, Рокси? Как така нямаш сили? Докажи ни колко сме неителигентни и ти колко не си "чалгар". Laughing

# 157
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Гледам вече почнаха да хвърчат поздрави в двете посоки, да се присъединя и аз Mr. Green:

Фенка съм на упадъчния Запад , какво да направя Whistling Whistling Whistling

# 158
Тук-там по "Запада" има курсове по кючек. Но вероятно са само за неосъзнати чалгари.
Песента от клипчето е наистина доста мазна, но ако действително става дума за училище с преобладаващо ромско присъствие, си е напълно обяснимо. Съжалявам, не изчетох цялата тема.

Елица, ако беше куче, щеше да си питбул.  Tired

# 159
Моля, не обиждайте питбулите.
Дори питбул би схванал, че колкото повече някой се опитва да се разграничи от каквото и да е, толкова по-големи съмнения поражда.

# 160
Абе, по баш кючек не знам дали има, но belly dance - да.
А разлика между двете също има.

# 161
  • София
Събирам си фенклуб - кучкари, чалгари, пушачи и членски внос не събирам. Laughing

Поздрав за почитателите на Азис и дамите, които толкова усилено коментират скромната ми личност.

# 162
Дори питбул би схванал, че колкото повече някой се опитва да се разграничи от каквото и да е, толкова по-големи съмнения поражда.

Добре де, много хора заявяват, че не харесват класическа, народна , техно музика. Защо да не може да заявиш, че не понасяш чалга.

# 163
Тази тема просто нямаше как да не залитне към дефинициите и сравненията с рап

# 164

Добре де, много хора заявяват, че не харесват класическа, народна , техно музика. Защо да не може да заявиш, че не понасяш чалга.

От тази тема е ясно, че може да се заяви. Друг въпрос е кой как го прави, мярката, аргументите.
Не всички неслушащи чалга са под един знаменател. Същото и за операта, и за рап музиката.

Общи условия

Активация на акаунт