Детски ясли и градини в РУСЕ - 3

• 73 146
  • 724
  •   1
Отговори
# 270
  • в огледалото на живота
е добре де, не мога да разбера, за да ползвам една точка по критерий К1 Деца, чиито поне един от родителите е в трудово/служебно правоотношение или се самоосигурява., трябва да съм се върнала на работа или....ако съм все още в майчинство ще ми се издаде ли служебната бележка?  newsm78 newsm78 newsm78
Ти не си на работа в момента съответно няма как да ти се издаде такъв документ.Ще изискват такъв от съпругът ти без значение кой подава документите.
Задължително да има мокър печат на служебната бележка.

Всъсност всичко е обяснено подробно,не виждам какво не ти е ясно?

# 271
е добре де, не мога да разбера, за да ползвам една точка по критерий К1 Деца, чиито поне един от родителите е в трудово/служебно правоотношение или се самоосигурява., трябва да съм се върнала на работа или....ако съм все още в майчинство ще ми се издаде ли служебната бележка?  newsm78 newsm78 newsm78
Ти не си на работа в момента съответно няма как да ти се издаде такъв документ.Ще изискват такъв от съпругът ти без значение кой подава документите.
Задължително да има мокър печат на служебната бележка.

Всъсност всичко е обяснено подробно,не виждам какво не ти е ясно?

Да не съм на работа, но СЪМ в трудово правоотношение. Това не мога да разбера. Освен това аз откъде да знам към момента на записване на детето на ясла/ако го приемат/ дали няма да съм се върнала на работа. Към момента на подаване на документите може и да не съм се върнала на работа, но към момента на приема....

# 272
  • Русе
Здравейте момичета сега като се зачетох в сайта на Общината никъде не видях че точки се получават и по местоживеене някой знае ли последно отпадна ли това изискване

# 273
Здравейте момичета сега като се зачетох в сайта на Общината никъде не видях че точки се получават и по местоживеене някой знае ли последно отпадна ли това изискване

Мислеха да отпадне, но явно в последствие са размислили и са направили допълнение, прочети това http://obs.ruse-bg.eu/pn/1747

# 274
  • Русе
това го четох но в приложенията никъде не виждам такава точка

# 275
това го четох но в приложенията никъде не виждам такава точка

може би защото е добавено в последствие

# 276
  • Русе
благодаря ще разберем като пуснат електронното записване

# 277
  • Русе, България
Добре де, тези документи, с които доказваме това и това, трябва ли да са налични към момента на електронното подаване или се изискват чак в момента на записването след класирането?

# 278
Добре де, тези документи, с които доказваме това и това, трябва ли да са налични към момента на електронното подаване или се изискват чак в момента на записването след класирането?
Когато отидеш за записването ги носиш, за да докажеш, че всичко е така, както си го декларирала. Т. е. ако маркираш, че работиш трябва да представиш доказателство за това. Ако нещо не е можеш да докажеш, че е така, детето отпада от позицията, която заема и неговото място заема следващото по ред... Eто цитат от правилата, публикувани от Общината:

"Всички предимства трябва да са актуални към датата, на която детето е класирано за прием в детската ясла. Предимствата се доказват със съответните документи при записване на детето в детската ясла. При установени несъответствия и неточности, детето няма да бъде записано и може да участва в следващи класирания с нов входящ номер и ново заявление. Деца, настанени за отглеждане в приемно семейство или семейство на роднини и близки по чл. 26 от Закона за закрила на детето, както и осиновени деца се приемат ИЗВЪН КЛАСИРАНЕТО, КАТО ДОПЪЛНИТЕЛНА БРОЙКА, НО НЕ ПОВЕЧЕ ОТ ЕДНА ЗА СЪОТВЕТНАТА ГРУПА В ДЕТСКАТА ЯСЛА."

# 279
  • Русе, България
Благодаря, poli.t, просто колкото повече чета, се обърквам, а като го няма този пуст сайт за записване, където малко по-ясно да е обяснено... Явно само ще си чакаме и толкова.

# 280
Благодаря, poli.t, просто колкото повече чета, се обърквам, а като го няма този пуст сайт за записване, където малко по-ясно да е обяснено... Явно само ще си чакаме и толкова.
Е, то и без това друго не ни остава Wink.

# 281
Момичета днес ходих до ясла№9 и директорката ми поиска копие от акта за раждане на детето,тъй като когато подадох  молба миналия май не ми го поискаха.Беше много любезна и ми обясни,че е извадила класирането на 10.05.,но са казали,че класирането ще става по електронен път и резултат от него ще има на 03.06.2013,ще се гледа и близостта на живеене до яслата.

# 282
Мисля че този линк ще ви е от полза,не видях да е публикуван,но аке е така ме извинете за повтарянето Rolling Eyes

http://utroruse.com/article/8432/

# 283
# 284
  • Русе, България
Звучи много добре! Дано системата работи гладко!

Общи условия

Активация на акаунт