Каква е вината на Фатмагюл ?(Fatmagül'ün Suçu Ne ?)~ 89

• 55 837
  • 742
  •   1
Отговори
# 660
DAMON , в началото Фатмагюл наистина се примири с брака си , но донякъде .
В началото на брака си , тя по всевъзможен начин показваше неприязънта си към Керим.Но не мисля , че в последните излъчени епизоди , чувствата и към този мъж са примирение .
Керим в началото на брака си , също искаше да избяга и да се отърве от това бреме , но ... се отказа в последния момент , защото разбра че е влюбен във Фатмагюл. Всички негови действия от този момент , са породени от Истинската любов . Любов , която Мустафа не показа в нито един момент до този момент. Ако той тоооооолкова много беше влюбен във Ф , и тоооолкова много я обичаше , нямаше да я разсъблича като обезумял във фабриката . и нямаше да я пита ,кое най - много би наранило Керим . Нещо , което отново говори че мисли единствено за собственото си АЗ.
Браковете без любов не са нещо рядко срещано  и при нас , а  в мюсюлманския свят дори обичайни   
Това е вярно , браковете в арабския свят са уредени на 90 % ,сред мюсюлманите . Но там разбиранията за живота им са по - различни . Повечето девойки от ранна възраст са възпитавани в това , че един ден ще се омъжат за момче , което познават само от една снимка . И въпреки това , не липсват и бунтарки за този вид бракосъчетание .  Peace

# 661
  Бих искала да споделя и още нещо което не видях да е обсъждано. Ако се запитам каква е вината на Фатмагюл, на ПРЪВ ПОГЛЕД ми се струва че е нейна, че не  трябва едно момиче да излиза само през нощта независимо че това е родното и място което добре познава както и хората които живеят там.        
  Дори и хора които познаваме под действието на  алкохол стават непредвидими, а какво да кажа под въздействието на наркотици. Тя не може да си представи такава опасност, но според мен тръгна към пристана да изпрати Мустафа не само да  убеди него че го обича НО И СЕБЕ СИ.  
   Мисля че точно в момента когато я викна Мустафа и направи груба забележка тя се разколеба сравнявайки го с Керим, непознатия от годежа който много нежно и поетично се опита да я предразположи и да се запознае с нея.  Разговора беше прекъснат, а в последствие както видяхме тя припадна точно когато видя неговото лице. Неговият образ  окончателно сломи силите и при този акт на жестокост извършен в негово присъствие. Но вече 65 епизода той показва  истинското си лице и Фатмагюл  осъзнава че първото и впечатление от него е било истинско а не лицемерно флиртуване.
  А любовта може да прости всички грешки. Фатално беше неговото приятелство с хора без ясно съзнание за истинските ценности в живота. Ако те малко приличаха на Керим мисля че нямаше да извършат тази жестокст дори и със замъгленото съзнание от наркотиците и алкохоола.
  Това че Керим не е като тях  фатмагюл го осъзна и стана възможна прошката. Очаквам да го чуя  в следващите епизоди.

# 662
Nefertity
Керим е участник /,инициатор, осигурил плячката ,зарязал умиращо момиче / в  ИЗНАСИЛВАНЕ.
Няма значение дали в изнасилването е използван вибратор ,бутилка или нечии „КЪНЧО” –ВСИЧКИ СА  РАВНИ и  СА НАСИЛНИЦИ.
[Мустафа си бе нормален  турски селянин,който сгреши  в суматохата.Всичките му  следващи действия са логични и оправдани Хриси ,
Според теб ,който не е пристрастен към Керим и любовта му е песимист ?
Недей така. Вместо да се забавляват някои тук ще се подлагат  да съпреживяват страданията по несподелената любов на Керим .Това как го нричаш?
   Извинявам се много , но няма да се съглася с подчертаното.
    Мустафа може да си е нормален селянин, но в поведението си е абсолютен селянин. Той още на корабчето ,много добре разбра че Ф е била изнасилена .До болничното и легло крещеше кой е този ,осмелил се да посегне на честта и . Изобщо не беше наясно че са повече от един. И ако наистина беше тоооооолкова влюбен във Ф , нямаше да я изостави и да изгори къщата , по съвет на родителите си . Ако следяхте сериала внимателно , щяхте да разберете за кой момент говоря. Мустафа не тръгна да мъсти заради това че някой е обезчестил годеницата му , а реши че трябва да изчисти собственото си име . За да не го сочат с пръст , за да не го съжаляват . Прие сделката на Яшаранови , защото е алчен .Продължи с мръсотиите си , и стана поръчково момче , защото охолният живот още повече го заслепи .Егоист , който освен за себе си и собствените си чувства , не мисли за никой друг.Не пощади нито родителите си , нито жената до него , която ще го дари с дете .Човек , който не умее да осъзнава грешките си , инфантил до костите на мозъка си . Дори и майка му си отиде с разбито сърце , когато разбра какво чудовище е собствения и син . Не съм съгласна че действията му са логични , още по - малко оправдани . Пази боже , да имам такъв човек до себе си , който е бил влюбен в мен  Stop
Единствено алчността му , егоизма и себелюбието , водеха /водят Мустафа по този път .
И на финала , Керим ще си остане с Фатмагюл  Heart Eyes Колкото и мъчно да ви е , аз вярвам в този финал.
Защото Керим под влияние на алкохол и опиати , стана съпричастен към едно престъпление . Но , осъзна грешката си , вината му ще го преследва цял живот може би . НО , се постара да поправи тази си грешка , а покрай старанието си се влюби. Отделно , той сам се предаде в полицията и разказа всичко от онази нощ .Без да скрива че е бил там , и с ясното съзнание , че заради тази си постъпка може да лежи дълго в затвора . Направи го , защото обича , и иска да поправи стореното .
А Фатмагюл наистина е влюбена в Керим като жена , това стана много бавно , но наистина се случи , нещо което вие колкото и да отричате , не може да остане скрито .

Много ми хареса поста ти, shams u amar, напълно съм съгласна с теб както и много други, които мислят така в този форум, а такива постове като по- горния, пълни със черногледство и саркастизъм, неоснователни поради невъзможност на вникване в сериала трябва да се  ignore2  ignore2  ignore2

# 663
zlatinag , по мои спомени на м му казаха ,че Ф му е изневерила с К , когато го прибраха в полицията  Wink А той ходи в болницата преди това . Ако съм в грешка , ще се извиня . Ще прегледам първите епизоди пак  Peace

# 664
  • Разград
kerim & fatma (sorry seems to be the hardest word)

# 665
zlatinag , по мои спомени на м му казаха ,че Ф му е изневерила с К , когато го прибраха в полицията  Wink А той ходи в болницата преди това . Ако съм в грешка , ще се извиня . Ще прегледам първите епизоди пак  Peace

Не си в грешка, zlatinag ще ходи на поправителен. Laughing

# 666
Злате, то аз докато се натуткам, вие всички ще сте го изгледали и моите коментари никак няма да са на място, ама... За М.Н. да добавя, че и той направи всички онези грехове, за които обвиняваш М.Б., при това знаеше, че любовта му вече не е споделена. Да, не я изнасили физически, но психически го направи - тя така се почувства.

# 667
  • Стара Загора
 Grinning привет пак от мен!Айде и аз да ви задам една гатанка от КВФ е-кой казва :"Не прави глупости.Или ще ти счупя главата!"

# 668
  • Разград

Скрит текст:

# 669
Grinning привет пак от мен!Айде и аз да ви задам една гатанка от КВФ е-кой казва :"Не прави глупости.Или ще ти счупя главата!"

Мюнир? newsm78

# 670
  • Стара Загора
Не е Мюнир,жена е

# 671
# 672
  • Стара Загора
Не.Мерием е -в 33еп.-кара се на Керим за Кристин Laughing

# 673
Ееее, излови ме!  Laughing Мислех, че е Мукадес към Мурат.

# 674
  • Разград

Общи условия

Активация на акаунт