CV-та пишем безкрай, все ще ни вземат, знай!-тема No 19

• 55 082
  • 757
  •   1
Отговори
# 225
  • В страната на бурите
DamaPika, успех.

aniese, за него говорех. Просто е ....напишете ми материали да си попълня страницата.
Периодично си появяват обяви, които приканват към изпращане на материали, работа без пари, с доход само, ако има реклама.... Mr. Green

Да не ви спамя, но това горното не е вярно - познавам фирмата и спомената обява (мисля, че е написана доста неясно). Работата обаче  не е подходяща според мен за човек с 10-годишен стаж в медиите (като Касита, и като мен между другото). Трябват им хора, които да си изкарват допълнителни доходи на месец с писане на статии - примерно с интерес в някоя от областите, но не става за основна заплата. Не е обвързано и с рекламата.

Благодаря за съвета Mirama Проблемът е, че тази част на сайта не е обновявана от 5-6 март и затова ми е чудно, чудя се и дали да се обадя да питам... но не знам колко време е нормално да се бавят за такава структура.

# 226
aniese, е защо се сърдите на бюрата по труда?
В цял ЕС е прието, че хората до 29г. се смятат за "младежи". И програмите за работа като "Старт на кариерата" и разни други програми за квалификация и преквалификация основно са насочени към тази група.

Wonder woman, изчакай още малко, със сигурност ще публикуват резултатите на сайта, където следиш инфото.
Когато аз се явявах за 2позици, резултатите на одобрените кандидати излязоха след около 2-3седмици. Аз просто си знаех, че няма да съм там. ) За всяко място си имаше човек.
Ами аз за това си зададох въпроса "Какво да правят хората на 29+?За тях няма ли програма?Или каквото било било досега да си учил и специализирал нещо?

# 227
doroti1, всяка година приоритетите се променят, и съответно отпускането на пари и програми към ЕС са различни.
А един млад човек, завършил току що, какво да прави и как да си търси работа?
Винаги ще има недоволни и хора, които смятат, че на други се обръща повече внимание.

# 228
В никакъв случай не казвам че съм недоволна
еднакво трудно е както за младите хора токущо завършили така и за другите въздрастови групи
да се реализират (по скоро да си намерят подходящата работа),

# 229
Здравейте момичета, някоя от Вас да е работила като таен клиент? Регистрирах се за една фирма и видях сега,че са ми пратили на посетя едни обекти,но аз се чудя дали да приема.. Cry Малко се притеснявам не знам...дали може да изям някой тупаник? ooooh! ooooh! И изобщо някой ако има информация за фирма ClientX моля да я даде! Лека вечер!

# 230
  • София
За тази фирма конкретно нямам наблюдения, но съм работила към друга: International Service Check. Не съм имала проблеми, но проверките са си откровено казано рядко, за мен лично са доста натоварващи (една проверка ми отнема минимум 4 часа от времето без да броя предварителната подготовка - запознаване с изискванията, с ролята и т.н.). Заплащането на проверка може да е различно в зависимост от това дали има покупка или не. Ако има покупка могат да ти възстановят част от сумата на покупката или цялата сума. Ако няма покупка - около 10лв.

# 231
Ще ми обясните ли как точно се процедира при тази работа "таен клиент"? Принципно ми е ясно какво означава, но ми е интересно да чуя хора, които са работили като такива.

# 232
Не съм работила, но както казах вече имам оферта. Общо взето те пращат в някакъв магазина, дават ти адреса, също сценария, който трябва да играеш с въпросите, който трябва да засегнеш. След това трябва да направиш снимка на обекта и задължително името на човека, с които сте контактувал в дадения магазин. При мен заплащането е 8лв и за това се замислих дали си струва, вижда ми се малко. То все пак времето,което ще отделиш - примерно на единия обект ми е на около30-40 мин. в едната посока, а отделно сигурно в магазина ще е 1 час, после времето за обработка и попълване на формулярите......

# 233
  • София
Ами отиваш в дадено място (магазин примерно), следваш някакви предварителни инструкции (примерно трябва да погледнеш дали е чисто, подредено, колко консултанти има, колко клиенти, дали, кога и как са те поздравили и т.н.). Като приключиш с посещението, някъде по-настрани, така че да няма как да те видят от съответния обект, можеш да си нахвърляш набързо бележки по основните неща, за да не забравиш нещо. Като се прибереш вкъщи, изготвяш писмен подробен доклад за посещението, след това попълваш и въпросник, в който отговаряш на въпроси за посещението и това е в общи линии. След това получаваш отговор след известно време с коментари за отчета, който си направил (примерно дали има нещо, което би могло да се подобри следващия път) и след това (примерно след около месец - винаги е упоменат срока, в който се изплащат парите) ти превеждат парите по посочена от теб сметка.

Прасковкааа, да, определено парите са малко за тайните клиенти, но понякога и това е нещо.  Grinning

# 234
DamaPika, успех.

aniese, за него говорех. Просто е ....напишете ми материали да си попълня страницата.
Периодично си появяват обяви, които приканват към изпращане на материали, работа без пари, с доход само, ако има реклама.... Mr. Green

Да не ви спамя, но това горното не е вярно - познавам фирмата и спомената обява (мисля, че е написана доста неясно). Работата обаче  не е подходяща според мен за човек с 10-годишен стаж в медиите (като Касита, и като мен между другото). Трябват им хора, които да си изкарват допълнителни доходи на месец с писане на статии - примерно с интерес в някоя от областите, но не става за основна заплата. Не е обвързано и с рекламата.

Прости, но звучи точно така. Или поне така несериозно е написано, че да ме навежда на тази мисъл.
А че редовно се появяват обяви, в които се търси точно това- безплатни преводачи и списвачи на треторазрядни статиики е факт.
Един единствен път пратих свой материал за проба и три дни по-късно чрез Гугъл го открих публикуван, разбира се не в сайта, който търсеше автори.

# 235
Касита, ти като си в медийните среди, наясно ли си защо радио Фокус през седмица търсят репортери, водещи, редактори?...И това от години.

# 236
Касита, ти като си в медийните среди, наясно ли си защо радио Фокус през седмица търсят репортери, водещи, редактори?...И това от години.

Да. По същата причина, поради която го правят и Инвестор /явно/ от месеци насам.

В края на лятото на м.г. от радио Фокус ми предложиха работа, условията и заплащането, за която граничеха с каторжен труд. 14-часови смени, абсолютно самостоятелни подготовки на емисиите, следене на новинарския поток, някакви несигурни почивки от типа "ще почиваш утре, а може би-не", а около изборите предупредиха, че ще се работи и извънредно, но стана ясно, че едва ли компенсирано....

# 237
О, на Инвестор вече ще почна да ги сънувам обявите. Отварям  джобса и ми се набиват в очите ежедневно. Simple Smile

Момичета, благодаря ви за информацията относно тайния агент. Това с оглеждането в обекта и следенето на ситуацията-ок, ама чак снимки да направи човек и да научи имената на хората, с които е разговарял си е повече от рисковано...Ех, да пратят някого в... известен мебелен магазин.Последните няколко пъти ходя все в мъртво време и съм почти единствения клиент. Докато оглеждам, такива нещо си говорят продавачките относно реда във фирмата, ръководството и въобще всякакви подробности, че направо се изумявам те ли са толкова глупави, или аз им изглеждам толкова безобидна... Laughing

# 238
И аз в редиците на търсещи работа  ooooh! От как ми се роди детето търся нещо, което да е поне близо до това, което работех преди да родя, но уви. Само една обява излезе подходяща, и всичко вървеше страхотно докато не казах, че съм с малко дете. Всичко приключи до там. Имам две висши, стажове в чужбина и една камара квалификации, но установих в последно време (особено в бившата ми фирма), че колкото по тъп и неграмотен си, то толкова по си подходящ за началник. Не че се таманя за началник, но ме е яд, когато някой по малко квалифициран от мен ми казва какво да правя.
Като забременях, кандидатствах по една обява за таен клиент, с цел да си подпомогна бюджета. Излезе, че първо трябва да изкарам някакъв курс към БТ и след това може и да ми се обадят. Е, от миналата година до сега никой не е звънял, но иначе си имам кетап и от тоя курс  Crossing Arms

Ще ви следя с интерес, понеже съвсм скоро искам или не трябва да започна някаква работа, че без пари не е работа  Peace

# 239
DamaPika, успех.

Ма*ка му, аз кандидатствах за втората. #Cussing out Но поне не им пратих точно каквото искаха, а подобен материал, писан преди за друг сайт Twisted Evil Но са ме премятали, трябва да си призная #Cussing out Confused
Касита, как ги познаваш измамниците, сподели моля те! Praynig Аз си намерих читав работодател по една такава обява, човекът е точен, но плаща малко, това е проблемът. Тези с дохода само ако има реклама, въобще ги подминавам. Има едни...Органик... нещо си, вечно пускат обяви да им се работи без пари, но явно не намират будали, та все им се появява обявата Joy

Общи условия

Активация на акаунт