CV-та пишем безкрай, все ще ни вземат, знай!-тема No 19

• 54 963
  • 757
  •   1
Отговори
# 585
Въпросът е да не отидем на по-гадно място, защото при нас хем е добре, хем има напрежение.

Ред, няма място без напрежение! Даже и в големите компании го има и то доста досадно напрежение. А когато е международна фирмата напливът е много сериозен и страват доста коварни битки! Преди години аз напуснах голяма чужда компания заради такова напрежение и разочарование от чужденците, които бяха станали по-разюздани от БГ-шефовете. Е, не само заради това напуснах! И си мислех, че на другите места няма да се чувствам така разочарована. Но, смея да твърдя, че късметът ми изневери! Никъде нямаше желаната от мен обстановка. И зависи пак от ценостната система на човека, от нивото, от позицията. И още нещо - никога не можеш да предвидиш дали новото място е по-гадно. То е като рускара рулетка, затваряш очите и ....

# 586
Знам хора, навсякъде има нередности.

Обаче....то е чувство, ще видим. Сами ще се подредят нещата.

# 587
Мда, аз като почнах всъщност беше съвсем различно...после се смениха колеги, смениха се шефове, смениха се собственици...и полека лека нещата вместо да се наредят, се объркаха...или по-точно се наредиха за някои  Tired

# 588
  • БГ
Мда, аз като почнах всъщност беше съвсем различно...после се смениха колеги, смениха се шефове, смениха се собственици...и полека лека нещата вместо да се наредят, се объркаха...или по-точно се наредиха за някои  Tired
и при мен така  се получи.просто служебните отношения по някога се менят всеки ден .

# 589
Какви ви изглежда това:
       Ти си търговец по душа и заслужаваш да си част от екипа на най-добрите;
       Искаш да бъдеш победител;
       Искаш да си част от компанията, създала най-популярните български хранителни продукти;
       Ти си амбициозен и инициативен;

ТОВА Е РАБОТАТА ЗА ТЕБ!

Все едно е реклама на някаква секта.

# 590
Джоджо, и на мен така ми звучи.

А какво ще кажете за тази обява http://www.jobs.bg/f1404215?

# 591
  • София

Какво значи "знам колко е трудно когато си затънал в работа да трябва да правиш и УП" - извини ме, но това не е ли все пак работа на ЧР-специалистите? Ами подгответе си базата данни на персонала и няма да ви е трудно да правите УП-та. Сега сме ерата на компютрите  Wink ако компанията е голяма сигурно няма да работи един специалист в отдела! Извинявайте, колеги от ЧР, но какво пък толкова сте "затънали в работа" - заплати се правят за 3-4 дни , и те са много, имате програми и трябва да оформите само документи; надали е много трудоемко да изготвяте ежедневните документи /ако постъпват и напускат по 20 чдвека  на ден ще ви разбера, но надали/; сега са разделени дейностите по подбор на персонала, заплати и обучение-значи отпадат много неща от един човек...Аз чаках 2 месеца да ми издадат УП2 и то от компания, която из нета се слави с много положителна репутация. Заповедта за напускане си получих на 19-тия работен ден от напускането след многократни молби от моя страна, УП2 трябваше по закон да е част от тези документи, но не би....
Не се заяждам, не искам да ми се обижда никой, но съм работила и аз известно време в ЧР и поназнайвам някои работи Wink сигурно е гадно да се ровиш, но не съм съгласна да се бавят докумети и се просрочват срокове. Че и да се тормозят хората, на които никак не е леко след като са останали без работа.

ОК
, не се обиждам, но в бюджетно предприятие нещата се случват на светлинни години от големите фирми.. Софтуера обикновено е с най-простички функции, предишната програма даже до 2010г. беше под ДОС. Новата е добра, но несъвместима със старата и нещата за заден период не се вадят от там, а на ръка от ведомостите.
Пък и ТРЗ-то си е ТРЗ, нищо общо с ЧР. Обаче това не пречи да се съвместява със счетоводни функции и всичко друго което се сетиш. Пък и дори да се правят заплатите на 200 човека за 3-4 дни, през това време имаме милион и нещо си ежемесечни и всякакви други справки към който се сетиш там над нас по веригата...
Та така си запълваме времето, а не само с изготвяне на УП-та...
За какви неща говориш.... ooooh!

# 592

Joy Joy Joy
То всички, на които немския им е майчин, ще се втурнат да работят за тия. Мнението на някои фондации за собствената им значимост е направо уникално tooth tooth

# 593
А най-смешното е, че познавам няколко човека, на които единият родител е германец, а те знаят пет изречения от немския Laughing . Пълно малоумие е тази обява, значи ако се яви човек, който знае перфектно немски няма да го вземат, понеже не му е майчин?! #Crazy

# 594
оК[/b], не се обиждам, но в бюджетно предприятие нещата се случват на светлинни години от големите фирми.. Софтуера обикновено е с най-простички функции, предишната програма даже до 2010г. беше под ДОС. Новата е добра, но несъвместима със старата и нещата за заден период не се вадят от там, а на ръка от ведомостите.
Пък и ТРЗ-то си е ТРЗ, нищо общо с ЧР. Обаче това не пречи да се съвместява със счетоводни функции и всичко друго което се сетиш. Пък и дори да се правят заплатите на 200 човека за 3-4 дни, през това време имаме милион и нещо си ежемесечни и всякакви други справки към който се сетиш там над нас по веригата...
Та така си запълваме времето, а не само с изготвяне на УП-та...
За какви неща говориш.... ooooh!

Е това са проблеми, които са валидни за цялата но родна татковина  . Моето мнение е, че от много братовчедство и простотия ситуацията в БГ компаниите е просто плачевна в повечето случаи, да не говорим за бюджетните предприятия. И няма въведени процедури в действие така, че да се знае и на книга като дойде нов човек да отвори и да прочете 1,2 и 3 -то какво да прави и как да го прави; да се знае кой за какво ще отговаря. Щото според мен не е работа на ЧР да правят справки-или програмите, или едни хора, дето само това правят...ама сигурно не знам нищо щом си стоя в къщи и въобще не искам и да търся работа... вярвайте ми, много искам вече за себе си да работя  и сама да съм си господарка.

# 595
Simple Smile

Последна редакция: вт, 10 апр 2012, 18:54 от caprice

# 596

Joy Joy Joy
То всички, на които немския им е майчин, ще се втурнат да работят за тия. Мнението на някои фондации за собствената им значимост е направо уникално tooth tooth

Ами има хора с майчин немски,които живеят в БГ,ама хич не са много. Наскоро работих по подобен проект, изискване на клиента--не искаха хора с перфектен немски. Опитах се да обясня, и не само аз,но бяха неприклонни...

Че обявата е безумна,спор няма...

# 597
Май вече всички нормални работодатели запразниха, вървят само безумните обяви Laughing
Ще чакаме след Великден и в нашите дворчета да изгрее слънце Party

# 598
Верно е, и на нас не ни се работи.

# 599
Абе който има работа, си работи....няма празници, не празници.
Утре имам среща с хората, за които споменах. Нещата са на 99% сигурни, но след срещата вече ще кажа повече. )

Общи условия

Активация на акаунт