Орхидея - тема 7

• 87 084
  • 752
  •   1
Отговори
# 360
Благодаря ви за бързия отговор момичета. Ще продължавам да ги следя и ако има нещо ново пак ще питам Simple Smile

# 361
И аз съм запленена от орхидеите! Много се гордея с това мини, чакахме го година и половина да цъфне  http://iliannas.blogspot.com/2012/04/blog-post_7253.html

# 362
да,кори е  Wink + малко мъх
имам и други въпроси
снабдих се с дървени въглища,трябва ли да ги обработя с нещо преди да ги добавя в саксията и горе-долу какво количество е нормално да добавя?ако сложа в повече,ще й стане ли нещо на орхидеята?да сложа ли и на дендробиума?колко да са големи парченцата? Thinking

ТРЯБВА ДА ИМА ПРАЗНО МЯСТО, затова се казва субстрата да е въздухопропусклив, ако НЕ Е се задържа влага и загнива. Да уплътниш може само ако почукаш със саксията по масата, колкото се уплътнят толкова.

За субстрата на първа страница, там има страхотни съвети и снимки на Мъни , отговори на мои въпроси отновсно това какво и колко и с каква обработка.

Боряна георгиева
последния цветарник купих от Авесиан и той беше с 17 гнезда- цена 30 лева. На мен ми идва прекрасен защото може да се направят допълнителни полички и в средата и в страниците с въжета и чинийки и така гнездата да станат 21 - в периодите когато орхидеите са без цвят са суперкомпактни като размер и един такъв цветарник "гълта" 21 саксии .

Деа 55 - израстъчето е корен- въхчето му е обло, на цветоносите е прищъпнаво- сплескано.

благодаря отново  bouquet

# 363
Четит празник на всички,
желая имениците да са като нашите цвета- красиви на вид крехки, но иначе здрави и стабилни.
Прегръдки на всички  bouquet

# 364
Честит имен ден на вас мили дами с цветни имена!!!  bouquetБъдете здрави,красиви,обичани и усмихнати!  bouquet

Последна редакция: нд, 08 апр 2012, 10:05 от ra-di

# 365
  • Бургас
Честит празник!С пожелания за здраве,щастие и нови придобивки Wink  bouquet

# 366
Честит празник на всички с имена на цветя и от мен! Heart Eyes                                                   

# 367
Честит празник и от мен. Бъдете много щастливи и обичани  Hug

# 368
  • Варна
Здравейте Момичета.Днес си взех цветарник от Бриколаж  Hug
По-късно ще пусна снимки  Mr. Green
Сега орхидеите ми се виждат в цялата си прелест  Blush
11ката беше на цена от 32 лв,но имах отстъпка 10% и ми я дадоха за 28,80 .Много е готина,но ми се струва малко нестабилна.Ще гледам сина ми да не я докопа  baby_neutral

# 369
  • Варна
А и да ви докладвам..днес бях в Бриколаж и Практикер..в Бриколаж имаше само полуумрели орхидеи  ooooh!
В практикер имаше орхидеи по 7 лв ама само бели и с едни черни точки по цветовете.. Sick

# 370
  • Варна
Това е първата ми орхидея Simple Smile

Тук са качени всички на цветарника Simple Smile

# 371
Аз да докладвам за бургаския Практикер - нямаше намалени на 7.00 лв Sad Имаше само от 10.00 лв, но нищо, което да ме заинтересува... Боряна, в Бриколажа тази седмица имаше зареждане на фалчета, сигурна ли си, че не си ги пропуснала някъде??? Полуумрели имаше онцидиуми и разни други по 12.99, а фалчетата бяха 14.99 лв... Ти кои видя?

# 372
  • Варна
Видях и двата вида..всичките са в окаяно състояние..от фалчетата бяха останали основно бели..но и тя бяха в много лошо състояние и бяха намалени на 12 лв

# 373
А и да ви докладвам..днес бях в Бриколаж и Практикер..в Бриколаж имаше само полуумрели орхидеи  ooooh!
В практикер имаше орхидеи по 7 лв ама само бели и с едни черни точки по цветовете.. Sick

Здравейте да ви се оплача и аз.
Останах изключително разочаровна. В практикер в Пловдив орхидеите струваха 8.45 лв. Изглеждаха ужасно. Милите окъсани с черни точки с изгнили корени .Как не ги е срам да ги продават на тази цена  smile3512 #Sniper smile3527. вместо да ги пуснат на 5 лв , за да ги продадат и да не ги мъчат те АЛЧНИ. не знам как във Варна са по 7 лв а във Пловдив по скъпи.
Заслужават ето това fight
Е все пак си купих една жълта с розови точки много красива, но след дъъъъъълго избиране.
Все пак да не забравяме че живеем в БГ и знаме много добре всички как вдигат цените по време на празници.

# 374
  • София

Тази ми е старата орхидейка,до скоро беше много свежа,прецъфтя,изкара нова клонка или там както се казва,доста време имаше пъпчици,който разцъфнаха,но кучето я събори и те се пречупиха.От тогава листата и започнаха леко да засъхват и да се набръчкват-моля ви за съвет какво да правя за да не я загубя.Първата ми е и ми е подарък от бивши колеги,искам да я спася. Praynig

И за тази красавица искам съвет за отглеждането й.Моля ви за съвет и помощ,знам че тук мога да намеря помощ за отглеждането на тези красавици.

Общи условия

Активация на акаунт