Орхидея - тема 7

• 87 266
  • 752
  •   1
Отговори
# 435
И аз имам такава - взеха си я скоро от Бриколажа: http://bp78.snimka.bg/flowers/orhidei.665566.26823631

# 436
Здравейте момичета  Hug За празниците отскочихме до Сопот с моя приятел (той е от там) и си взех една Лудизия от месното цветарско магазинче за 7 лв. Много съм доволна.
Искам да питам по колко време държи цвета и като прецъфти пак ли се реже цветоноса и само по един ли пуска от клонче? И това което се показва в саксийката предполагам е нова издънчица. Прочетох материалите за нея, но ще се радвам да дадете и малко лични съвети за поливане и отглеждане  newsm78

http://media.snimka.bg/s1/0321/026886524.jpg?r=0
http://media.snimka.bg/s1/0321/026886528.jpg?r=0
http://media.snimka.bg/s1/0321/026886542.jpg?r=0

# 437
  • София
Катя, честито!

Лудизията се гледа най-вече заради "скъпоценните" листа. Цветовете са само един приятен бонус.  Wink  Малотрайни са. Най-много месец да издържат. След това изсъхват заедно с дръжките. Хубавото при теб е, че доколкото се вижда на снимката, цъфтежът е започнал скоро. Моята лудизия е наредена сред фаленопсисите, но в по-тъмната част от плота, т.е. разстоянието от прозореца е около 2 метра. Ре ге споменаваше, че я полива много рядко, но нашата я поливаме наред с другите. Последният път цъфна със 7 цветоноса.  Grinning  Развива се с много, но дребни клончета (замислих се, че не знам в случая как се наричат  newsm78) и от всяко излезе цветонос. Ето как изглеждаше преди да цъфне през декември:

Снимки на цветове имам само от януари. Явно след това е нямало какво да снимам.  Mr. Green

# 438
момичета,днес си купих 3 нови фалчета,много съм щастлива,едната орхидейка е с два цветоноса  Heart Eyes

# 439
имате ли такава орхидея?от къде и на каква цена?

# 440
момичета,днес си купих 3 нови фалчета,много съм щастлива,едната орхидейка е с два цветоноса  Heart Eyes
Чакаме снимки Wink
И аз ходих до Бриколажа (имаше още от разцветката за която питаше по-горе Elsinor) и Баумакс, но се върнах празна  Confused Купих си само субстрат... Мисля да разсаждам цимбидиума утре. Възмутена съм от магазините - продават умиращи цветя на редовни цени... поне да ги намалят, а не като са нацяло мъртви тогава.
Силви, такава имаше на Баумах днес, имаше и вариант с бледо жълто на мястото на бялото...

# 441
момичета,днес си купих 3 нови фалчета,много съм щастлива,едната орхидейка е с два цветоноса  Heart Eyes
Чакаме снимки Wink
И аз ходих до Бриколажа (имаше още от разцветката за която питаше по-горе Elsinor) и Баумакс, но се върнах празна  Confused Купих си само субстрат... Мисля да разсаждам цимбидиума утре. Възмутена съм от магазините - продават умиращи цветя на редовни цени... поне да ги намалят, а не като са нацяло мъртви тогава.
Силви, такава имаше на Баумах днес, имаше и вариант с бледо жълто на мястото на бялото...

ще ги снимам понеделник или вторник,като ги пресаждам.а спомняш ли си цената на този вид окраска?аз ги взех от баухаус,все още са по 7 лв,но няма голям избор.

# 442
Не съм сигурна, защото не ги погледнах конкретно, но цените им бяха 20  лв за минита, фалчета по 16 лв и по 25 лв... имаше и дендробиуми и онцидиуми... Но ще те излъжа точно тази колко беше. Миналата седмица като ходих на Баумакс имаха една голяма Ванда - 125 лв  Shocked Тази седмица я нямаше... дали някой я е купил на тази цена  newsm78 доста се оглеждах за нея... но я нямаше...

# 443
питам за цената,защото в баухаус тази разцветка и още някои по-нетипични бяха на цена 55лв,което ме изуми  Shocked а иначе имаше разкошни ванди и там-жълта,синя и розова на цена 119лв.
доста пари са това  Thinking

# 444
  • на североизток от Рая
   Hug Много ме радват красивите ви орхидеи!

Аз също съм сред техните фенове, но много рядко пиша тук.
 Имам две орхидеи. И двете са цъфнали в момента. Красавици!!!
 Бялата е /беше/ с две разклонения. На едното има 6 цвята, на другото - 4.
 Днес, докато ни нямаше , синът ми играл с топка в хола и обърнал саксията с бялата орхидея. Едното клонче се счупило. Като се прибрахме  и видях пораженията, щях да плача. За дъщеря ми да не говорим. Тя полудя от ярост. Confused

Сега искам да питам: Може ли отчупеното клонче да живее? Дали да го оставя между корите  и то да смуче вода като поливам или от това няма полза? Ако го потопя във ваза, сигурно бързо ще увехне. Ох, много ми е кофти. В петък, 13-ти, стават неприятности явно...

Тук бялата орхидея не  е нацъфтяла напълно. Добре, че поне направих фотосесия на двете тези дни. Да ги имам в цялата им прелест. Като кача снимките, пак ще покажа.

Ще съм благодарна, ако се включите със съвет по въпроса ми.  Hug

# 445
  • София
Koгато бях в Баухаус имаше от тази с петната и за 7 лв. Според мен за 55 лева са някакви по-едри, всички бяха с 2 цветоноса, а и цветовете бяха едри. Обаче си представям на какво са заприличали, защото едва ли някой ги купува.  Sad

Моите на петна (имам и с бял, и с жълт фон) са купувани от Кауфланд. При всяко зареждане сред бяло-розовите има по няколко интересни разцветки. Просто е въпрос на време да се намери.

mimi_82, за съжаление няма спасение. Сложи я във ваза и ще ѝ се порадваш още 1 седмица. И моята дъщеря счупи цветоноса на най-едрата бяла орхидея. Беше цъфнала само с 2 цвята, а останалите предстояха.  Sad  Утешавай се, че догодина пак ще цъфне.

# 446
neli mar4 случват се такива неща понякога,за съжаление
потопи клончето във вода,ще живее докато прецъфти

# 447
Koгато бях в Баухаус имаше от тази с петната и за 7 лв. Според мен за 55 лева са някакви по-едри, всички бяха с 2 цветоноса, а и цветовете бяха едри. Обаче си представям на какво са заприличали, защото едва ли някой ги купува.  Sad

Моите на петна (имам и с бял, и с жълт фон) са купувани от Кауфланд. При всяко зареждане сред бяло-розовите има по няколко интересни разцветки. Просто е въпрос на време да се намери.

mimi_82, за съжаление няма спасение. Сложи я във ваза и ще ѝ се порадваш още 1 седмица. И моята дъщеря счупи цветоноса на най-едрата бяла орхидея. Беше цъфнала само с 2 цвята, а останалите предстояха.  Sad  Утешавай се, че догодина пак ще цъфна.

и аз като че ли помня,че имаше в началото и други разцветки,но защо не си купих още тогава  ooooh! да ме пита човек,чак яд ме хвана сега като потвърди моите спомени
ех..ще дебна в Кауфланд...

# 448

Сега искам да питам: Може ли отчупеното клонче да живее? Дали да го оставя между корите  и то да смуче вода като поливам или от това няма полза? Ако го потопя във ваза, сигурно бързо ще увехне. Ох, много ми е кофти. В петък, 13-ти, стават неприятности явно...

Погледни тук: http://forum.flowersnet.info/viewtopic.php?f=79&t=10275&start=15 - шестия пост надолу на Гущер - виж какво е писала и показала... Може би има надежда и за твоя цветонс ако се събуди спяща пъпка Wink

# 449
  • на североизток от Рая
  Благодаря, ПиПеЛолита , обаче при мен се е отчупила клонката с шестте цвята, а не клонче, както е показано в този пост.

Мисля да го потопя във вода, но ми е ясно, че ще увехне.
 Нищо, здрави да сме.
 Дано догодина пак ме зарадват  с цвят и двете орхидеи. Голямо настроение създават с тези прекрасни цветове.

Hug

Общи условия

Активация на акаунт