Орхидея - тема 7

• 87 259
  • 752
  •   1
Отговори
# 465
ПиПеЛолита,честито!да те радва с много и прекрасни цветове Hug
аз мисля утре да отскоча до Бриколаж,да видя там има ли нещо интересно,макар,че вече не знам къде ще ги побирам  ooooh!
имам чувството,че след втората,винаги има място за още една Laughing
сега искам мини фалче  Thinking

# 466
момичета,забелязах  много ситни капчици по цветоноса и някои листа на едното фалче.нормално ли е и от какво може да се е получило?
Няма страшно,добре е,аз също си имам,нормално е  Peace

# 467
момичета,забелязах  много ситни капчици по цветоноса и някои листа на едното фалче.нормално ли е и от какво може да се е получило?
Няма страшно,добре е,аз също си имам,нормално е  Peace
благодаря за успокоението   bouquet

# 468
Силви, минита има само на Баумакс. Поне в последните 2 месеца, откак всяка седмица ги обикалям само там съм виждала. Бяха на 20.00 лв. В Бриколажа последно имаше фалчета, дендробиуми, онцидиуми и одонтоглосуми - последно бях в петък там....  Embarassed

# 469
а в Кауфланд,дали има?
между другото днес пресадих орхитата в нов субстрат,дано са ок за напред  Heart Eyes

# 470
току що изчетох това задълбочено https://docs.google.com/file/d/0B2q6beDktFuGY2FlNDllN2MtMTYwMy00 … lkNmUx/edit?pli=1
и се замислих за поливането с лейка.как да преценя колко вода е достатъчна?а торенето?

# 471
Здравейте момичета и аз като вас много обичам орхидеите, следя ви редовно и се уча от опита ви. Имам 3 орхидеи, които мъжът ми подари преди година. Досега не бяха цъфтели. Едната изкара кейка, която внимателно отделих в отделна саксийка. Бебенцето започна за расте и изкарва вече ново листенце. Та на въпроса ми, след нова година едната ми орхидея пусна цветонос, но само с 5 пъпки, обаче две от тях изсъхнаха и паднаха. Според вас каква е причината?

# 472
Здравейте момичета и аз като вас много обичам орхидеите, следя ви редовно и се уча от опита ви. Имам 3 орхидеи, които мъжът ми подари преди година. Досега не бяха цъфтели. Едната изкара кейка, която внимателно отделих в отделна саксийка. Бебенцето започна за расте и изкарва вече ново листенце. Та на въпроса ми, след нова година едната ми орхидея пусна цветонос, но само с 5 пъпки, обаче две от тях изсъхнаха и паднаха. Според вас каква е причината?

знам,че може да се случи от рязка смяна на температурата
браво за кейкито!

# 473
моите красавици

на едната листото и е в такъв вид,какво да правя?

# 474
Силви, много са красиви - да те радват с много  цвят! Колкото до листото - според мен не го прави нищо, докато с времето просто си умре....

# 475
Силви, много са красиви - да те радват с много  цвят! Колкото до листото - според мен не го прави нищо, докато с времето просто си умре....
най-сетне някой да се появи тук  Hug,хехе
благодаря ти,ПиПеЛолита
за листото,така и ще направя  Wink
между другото малко инфо за Сф-то: днес бях до Бриколажа и тези кашпи,които ми трябваха просто бяха свършили  ooooh!
иначе имаше най-различни видове орхита по 14.99
а на връщане,видях в един магазин на Графа страхотни мини фалчета да висят на витрината и вътре  мисля,че имаше още доста интересни цветове.Пустото паркиране в центъра ме възспря и нямаше как да разгледам обстойно.Някой път ще отида специално там

# 476
  • София

не ми е спешно,исках да разбера за знаците ,които са показани отзад на картончето...един от тях ми прилича на  задраскана кофа,в която е поставена саксия,т.е да не поливаме по този начин орхидеите,но не съм сигурна,че е това  Thinking

Погледнах картончето. По-скоро е забрана корените да стоят във вода, т.е. саксията да не е сложена в чинийка с вода (много цветарки държат винаги вода в чинийките под саксиите).

Честито за красавиците!

sem4e, нещо не ѝ достига - най-вероятно светлина, топлина или храна. Премести на по-светло и натори.

# 477
благодаря ти за отговора  Hug
може ли да кажеш нещо повече за поливането и торенето с лейка? Thinking

# 478
  • София
благодаря ти за отговора  Hug
може ли да кажеш нещо повече за поливането и торенето с лейка? Thinking

През няколко дни се полива, като е добре да не са напълно пресушени, защото тогава корите трудно поемат влагата.Лейката е с много малко чучурче и тече много слаба струя. В момента, в който се появи вода в чинийката спираме. Вече дори не гледаме и това, защото горе-долу количеството вода е едно и също и караме на око (саксиите са плътно една до друга и не се виждат всички подложки). Тъй като изтеклата вода е много малко, не се занимаваме да я изхвърляме, а се изпарява. Добър вариант е да има камъчета под саксията и по този начин съвсем нямат допир с изтеклата вода, но няма кой да се занимава с това. Лейката е 2 литра и просто разтваряме тор като за това количество. Не всеки път се слага, но тъй като поливането е по-често в сравнение с интервалите между солидното накисване, и торенето е по-често.

# 479
Здравейте момичета и аз се включвам. Не бях писала от няколко седмици , но следя всичкоооо smile3521
Ходих в неделята до практикер и си купих две нови красавици. бяха намалени на 7.99 лв. имаше избор. Сега вече са ми цели осеееммм newsm44 newsm68 dancing
Мисля за сега да поспра с покупките, ноооооо незнам как ще се въздържа
Ето и снимки Simple Smile

http://media.snimka.bg/s1/0346/026936660.jpg?r=0

http://media.snimka.bg/s1/0346/026936661.jpg?r=0

надявам се  да ви харесат Ухаят страхотно между другото вече станаха 3 орхидеи които имат аромат.
Поздрави на всички

Общи условия

Активация на акаунт