Орхидея - тема 7

• 87 284
  • 752
  •   1
Отговори
# 375
За листото не мога да дам съвет - нека момичетата кажат, но по принцип има доста информация за отглеждането на Фаленопсис и Дендробиум - попрочети малко и сама ще разбереш какво харесват и какво не Simple Smile

# 376

Тази ми е старата орхидейка,до скоро беше много свежа,прецъфтя,изкара нова клонка или там както се казва,доста време имаше пъпчици,който разцъфнаха,но кучето я събори и те се пречупиха.От тогава листата и започнаха леко да засъхват и да се набръчкват-моля ви за съвет какво да правя за да не я загубя.Първата ми е и ми е подарък от бивши колеги,искам да я спася. Praynig

И за тази красавица искам съвет за отглеждането й.Моля ви за съвет и помощ,знам че тук мога да намеря помощ за отглеждането на тези красавици.
поливаш ли я? изглежда дехидратирано листото..ториш ли я?може би е добре да снимаш корените,за да видим в какво състояние са те.
дендробиума ти е много хубав!
не съм много на ''ти'' с орхидеите все още,но доста почетох и повечето неща ми се изясниха. на първата страница има доста полезна информация Simple Smile
аз също имам един въпрос,момичета ... проблем ли е орхидейките да се гледат през два прозореца?
и не на последно място,Честит Имен Ден на всички,които днес празнуват Simple Smile

# 377

Еее,те това са моите красавици,като двете са минита и се скъсват от цвят  Laughing

# 378
  • Варна
Ради разкошни са!  #Crazy
Сега фикс идея ми е да си купя жълта орхидея..а какво ще кажете за ония сините в Град Мола?
 newsm78

# 379
Ради, наистина са прекрасни!
Боряна, ако са фаленопсиси - доколкото знам сини фаленопсиси няма и ги боядисват... За Вандите е най-характерен синия и лилав цвят. Какви са в Гранд Мола? Дай линк да видим?

# 380
До колкото знам сините се оцветяват със спринцовка в цветоноса и след като извади нов цвят при теб,ще е бял цвят ConfusedБлагодаря момичета Hug

# 381
  • Варна
http://hitro.bg/single/175400

Нещо такова са..ама четох мнения из форума,че били боядисани  newsm78

# 382
няма синя орхидея фаленопсис,не се подлъгвайте!има черна орхидея,но пак не съм сигурна,че е вид фаленопсис.

# 383
Ако са такива фалчета - със сигурност са боядисани! Ти си прецени дали искаш синя, която да побелее... За мен това е издевателство над цветето..  Confused
Черни има от цимбидиумите.

# 384
Съгласна съм с ПиПеЛолита,само докато има купешки цвят ще и се радваш ThinkingАз лично не ги приемам-неестествени ми стоят,някак Thinking newsm78

# 385
купувате ли карбамид?и ако да ,от къде?  Thinking

# 386
Честит имен ден на всички празнуващи днес, да сте живи, здрави, винаги позитивни и късмет с красавиците!

# 387
  • Варна
Добро утро,
Ето и новата ми придобивка от събота - Камбрия. Купих я от един световно неизвестен /поне за мен, понеже нямам път натам/ цветарски магазин на бул. Сливница. Доста се двоумих и накрая си я взех. Много и се радвам понеже преди това я гледах на някаква снимка в нета и много ми хареса. Жената каза, че орхидеите и са донесени от изложение на цветя в Пловдив. Не намерих обаче на първа страница във форума как се гледа.  Ако съм пропуснала моля да споделите как става.

# 388
купувате ли карбамид?и ако да ,от къде?  Thinking
Аз като начинаеща даже и не зная за какво се ползва...
Руми, честита ти нова хубавица!
В чест на нашата тема вижте какъв аватар си направих.  Laughing  Hug

# 389
  • Варна
Някой ходил ли е в КАУФЛАНД? От вестника им разбрах, че тази седмица орхидеите там ще са на промоция, но не знам в какво състояние са и дали си струва да се купува.

Общи условия

Активация на акаунт