Орхидея - тема 7

• 87 119
  • 752
  •   1
Отговори
# 585
  • Варна
Ами според мен не е хубаво да ги огрява пряко слънце орхидеите..поне фалчетата  newsm78

# 586
И аз днес направих обиколка... Баумакс - тъкмо зареждаха фаленопсисите на цена 15.99 лв... взех брошурата за май - никъде не пише, че ще са на цена 6.00 лв първите 300 бройки и моля за снимка на тази брошура  newsm78 От там - Практикер - фаленопсис 9.99 лв, хубави бяха растенията, ново зареждане, имаше разнообразие. В Практикер имаше и дендробиуми,  милтониопсис и онцидиум на 12.99 лв, записах се с един дендробиум там...  Blush От там - Бриколаж  Joy - има новоо зареждане фаленопсиси, различни разцветки, цена 14.99 лв. Взех си един с две растения в саксията и двете с цветоноси, катоо се договорих с майка ми да си го поделим  Laughing Утре ще снимам денди и фалчо, фалчо е подобен на шарения на Борянка, но има повече розово.
Бори, много са красиви и двата, честито!
Хайде, докладвах какво е положението по магазините тази седмица  Hug

# 587
 Така ... така , Пипилолиткеее .... утре ще направя един тур и аз , ще проверя практикер , че си нямам розово фалче в колекцията , а и тази година само едно съм си купила и то е като подарък  Crazy   чакаме снимки !

# 588
  • София
И аз днес направих обиколка... Баумакс - тъкмо зареждаха фаленопсисите на цена 15.99 лв... взех брошурата за май - никъде не пише, че ще са на цена 6.00 лв първите 300 бройки и моля за снимка на тази брошура  newsm78

Не съм я запазила. Беше най-долу в дясно на 3 страница, т.е. като отвориш брошурата първо тях виждаш  Grinning. Пробвах да намеря каталога им в сайта, но си стои този за април месец. Имаше и някакви реклами за подаръци на 1 май с колело на късмета. Имаше и реклама за талони за отстъпка - в зависимост от похарчената сума дават талон за 5, 10 и т.н. лева при следваща покупка. Все пак не изключвам възможността да има различни каталози за различните градове.

# 589
  • Варна
Сигурно става въпрос за София защото във варненския Баумакс нямаше такива неща Simple Smile

# 590
Ами според мен не е хубаво да ги огрява пряко слънце орхидеите..поне фалчетата  newsm78

не са на пряко слънце,единствено ме притеснява влажността  Thinking

# 591
  • някъде там
Сигурно става въпрос за София защото във варненския Баумакс нямаше такива неща Simple Smile

Здравейте!

Скоро не съм писала,но ви чета редовно.Имам 2 нови придобивки и старата ми премръзнала орхидея пусна 2 нови  миниатюрни листенца  Heart Eyes Утре ще снимам и показвам.
Днес специално се вдигнахме от Свищов до Русе заради орхидеите от 6лв,но в Русенския Баумакс за първи път чуваха за такава промоция.Това ми се случва за 2ри път,предния път с едни промоции 2+1 безплатно пак се минах,вече ще се ходи само на Плевенския  Laughing

Забравих да кажа,че всички имате страхотни красавици   bouquet

# 592
  • София

Освен да е така. Успях да намеря брошурата и снимах.

Ето как изглежда брошурата. Снимала съм и страниците с фалчета за 6 и за 16 лв, както и последната страница, на която са изброени всички магазини в страната, включително Варна, Бургас и Русе.

# 593
Танче, това на нищо не прилича  #2gunfire #2gunfire #2gunfire
Нашата брошура в Бургас е съвсем различна.- само 2 и 3 страница де, но те са ни най-важните, останалите страници са същите... на това място с орхидеите има сложени едни 20 лв... никакви орхита по 6 лв даже и на снимка няма... не очаквах, че брошурите за различните градове са различни... Това си е дискриминация  #Cussing out #Cussing out #Cussing out

# 594
  • Gone with the wind

не са на пряко слънце,единствено ме притеснява влажността  Thinking

Вътре да не би да е кой знае колко по-голяма влажността? Опръскване сутрин и вечер или купичка с камъчета и вода под саксията ще свършат работа. Трябва да поровя да покажа един пловдивски балкон. Собственичката му отглежда доста цъфтежни орхидеи. Температурните амплитуди им се отразяват супер за формирането на цветеноса.

# 595
  • Варна
Да ти кажа в стаята,където ги гледам аз си е бая голяма влажността. hahaha
Ако не е огрявана пряко от слънце според мен не е проблем..макар,че аз не бих ги гледала на балкона Simple Smile

# 596
Моите, които са цъфнали са вътре, но всички, които не цъфтят в момента са на открита източна тераса. Няколко фалчета и 3 цимбидиума... заради температурните разлики  Laughing Пече ги слънце само сутрин до към 11.30... засега всички изглеждат добре, дори на 3 фалчета им избиват нови листенца.  Simple Smile

# 597
  • Варна
Е да..ако не са цъфнали може..ама ако са не бих ги изложила на терасата Simple Smile Тука е 30 градуса,пече слънце,но най-опасното за мен е силния варненски вятър дето мен може да отвее та какво остава за цветоноса на орхидеята?
 Joy

# 598
моята тераса е остъклена Simple Smile грее слънце само за няколко часа,но аз ги свалям където няма слънце.
иначе в стаята влажността е около 50%,когато е затворено,а навън доста по-ниска.ще им сложа чинийки и ще опръсквам,пък да видим  Blush

# 599
  • Варна
Момичета..долните листа на едната ми орхидея пожълтяват и сякаш има исъхнали корени..според вас какъв може да е проблема? Sad

Общи условия

Активация на акаунт