Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 16 март 2012, 10:13 ч.

Фимо, въздушна глина III

  • 118 974
  • 495
  •   1
Отговори
# 30
  • София
  • Мнения: 1 861
Гледам тази тема нещо позамря. Не работите ли нещо, няма ли какво да покажете?

Аз досега само съм чела, сега ще се осмеля да ви покажа първите си плахи опити


С това вече се показвах пред хора, никой не ми се смя Mr. Green
Може да не е кой знае какво, но се радвам, че се получи почти като ризата.

,
Тези още не съм ги пробвала


# 31
  • Мнения: 7
Здравейте!
Прекрасна тема, включвам се и аз. За себе си открих полимерната глина преди по-малко от година и страшно се "запалих". Работя предимно с Cernit (защото в магазина, който ми е най-удобен продават само такива). Някои от глините, обаче, още при отварянето стоят лепкави и е направо невъзможно да се работи с тях. Има ли някой представа каква може да е причината? И още един въпрос към по-опитните: дали ако се пече по-малко време, цветовете се запазват по-близки до първоначалните?

# 32
  • Мнения: 7
Sash, ако това са първите ти опити - чудесни са! Продължавай. Бих показала и аз разни неща, но не знам дали тук са позволени линкове към фейсбук .

# 33
  • Мнения: 0
Аз пък правя хранички.

http://unrealcolours.blogspot.com/2012/05/random.html

# 34
  • Мнения: 152

Браво! Супер са Simple Smile

Някои от глините, обаче, още при отварянето стоят лепкави и е направо невъзможно да се работи с тях.

Да - пресни са и затова са така лепкави Simple Smile
 

дали ако се пече по-малко време, цветовете се запазват по-близки до първоначалните?

Не. А , пък, и не е хубаво да ги оставяш недопечени:)

# 35
  • Мнения: 0
Здравейте,престанах да ползвам Цернит по простата причина ,че един път е лепкав друг път е твърд и трошлив.Като е много лепкав значи че пластификатора му е в повече.Раздели го на части и го разточи върху принтерна бяла хартия покрий  с лист и разточи отново ,остави да попие  поне 6 часа.Така може да пробваш няколко пъти и дано се получи.Относно печенето винаги пека на 110 градуса точно 30 мин .Ако печеш по малко стават чупливи  и ронливи.Дано съм била полезна.

# 36
  • Мнения: 7
Да - пресни са и затова са така лепкави Simple Smile
 

дали ако се пече по-малко време, цветовете се запазват по-близки до първоначалните?

Не. А , пък, и не е хубаво да ги оставяш недопечени:)
[/quote]

Благодаря много. Ще ги оставя да "поостареят" малко и дано се вразумят. Grinning

Моите неща може да се видят на: http://www.facebook.com/pages/Miss-Joya/140534686051025. Ще се радвам на всякакви мнения, коментари, забележки, препоръки и каквото друго се сетите Simple Smile

# 37
  • Мнения: 7
Много благодаря, Niketi, ще опитам. Дано се получи. Ще споделя какъв е резултатът.

# 38
  • Мнения: 5
Момичета,записвам се и аз.Не работя такива неща,но може и да започна! Чудесни неща правите!

# 39
  • Мнения: 0
Направи го като сандвичи ред глина ред хартия -бяла принтерна и постави върху този "сандвич" тежест.

# 40
  • Добрич
  • Мнения: 958

С това вече се показвах пред хора, никой не ми се смя Mr. Green
Няма и защо да се смее. Чудесно се е получило - уникално допълнение към ризата, много добре подбрани цветове  Peace

Bryshlqn, много са хубавки  Peace

dolmar и твоите работи са страхотни  Peace

# 41
  • Мнения: 0
На мен ми е по-лесно да не използвам основните техники. Затова стават ето такива работи: http://2.bp.blogspot.com/-oR5farHO0VI/T8-TKChh0AI/AAAAAAAAAU0/t4 … 1600/SI850439.JPG

# 42
  • Мнения: 0
Ето малко и от мен Simple Smile)

# 43
  • Мнения: 0
Калинката  е пич. Може да й сложиш от ония пластмасовите оченца, дето се мърдат, и да стане луда калинка Simple Smile.

# 44
  • Мнения: 0
Идея си е Grinning  Ето още малко   Kissing Heart

Общи условия

Активация на акаунт