Фотография - тема 71

• 57 174
  • 742
  •   1
Отговори
# 480
момичета големи красоти творите   bouquet С кеф ви гледам и чета. Мисля идеята за покупката на нов обектив-предложете нещо за портретни снимки ще го ползвам лимит 600, най-много 800лв,че мъжо ще бъде потресен.Марката на фотоапарата е Канон

https://cdn.bg-mamma.com/VdFi/f582dfbb.jpg[/img]]
Picture 3694395 by Summer Princes, on Flickr[/url]

# 481
Момичета, много благодаря за Лайтрум   bouquet
Настроих си го

# 482
За снимането на движещо дете-аз лично не съм изпитала никога затруднение,според мен високата скорост е много по-важна от отворената бленда;без следящ фокус;замръзвам на мястото,където го очаквам и искам детето Mr. Green секунди преди да се повяи то там и...стрелям  /или стреляХ,че сега нали май вече не Sad много съм смотана /
ето тук,скорост 1000,бленда 2.2
тук пък скорост 320,бленда 2

Жива снимка нямам пак,положението е трагедично,сума хора се обаждат за сесии,аз отказвам,но и собствените си деца не снимам,не знам защо ooooh!  и да се "похваля",че Ема от днес е щръба баба,поради инцидент й падна предно зъбче,та ще си ходи така 3-4 години Cry

И,живи и здрави ще си имаме синче,представяте ли си Mr. Green

# 483
  • София - град
ЕЕее браво Бингъл, така се радвам  Hug Hug Hug
А за Ема, сигурна съм че ще е чаровна и без зъбче  Wink

Съжалявам за спама  Blush

# 484
Мерси,Соф Hug

Исках да кажа и забравих-ще продавам Nikkor 55-200mm f/4-5.6,на някой ако му трябва туй чудо може да ми пише.

# 485
Бингъл, хормони  чедо,  всичко ще си дойде на мястото после като се появи беб:)) Много се  радвам, че ще  ги нашарите пък и да трупате разнообразен опит:))))

Рали, моля те   сподели какво си настрои, ако знаеш как  те обичам  заради този въпрос, все ме мързеше да го задам, а  още лятото го бях  забелязала  това, но имало  е случаи  да е драматична разликата,  сега напоследък сякаш  не ми прави  толкова  впечатление,  но моля те да споделиш какво и къде настрои Embarassed

# 486
  • Пловдив
Бингъл, ти само камерата не продавай, то всичко ще си дойде на мястото)))))
Колко остава до събитието?
Убивате ме с тези люлки, и аз искам такава снимка.

# 487
Бингълче, супер много се радвам, че ще ги "нашарите" както се изрази Джали Simple Smile За Ема не се притеснявай - ще си е красива и без зъбче. Малко не звучи като успокоение, но добре че е млечно зъбче, че аз имам опит с постоянен и беше  "забавно" Simple Smile)

момичета големи красоти творите   bouquet С кеф ви гледам и чета. Мисля идеята за покупката на нов обектив-предложете нещо за портретни снимки ще го ползвам лимит 600, най-много 800лв,че мъжо ще бъде потресен.Марката на фотоапарата е Канон

Какъв Канон?
За тези парички аз бих ти препоръчала тези:
Canon EF 50mm f/1.4 USM  и  Canon EF 85mm f/1.8 USM
Зависи каква дължина ще ти бъде по-удобна. Тук вече не мога да те посъветвам Simple Smile Ти си знаеш най-добре.

Edit: VENI ANGELOVA, можеш да разгледаш и в базарите на фото форум и фото култ.  ТОзи обектив също е добър: Canon EF-S 60mm f/2.8 Macro USM (но не знам каква ти е камерата и става ли за нея)

# 488
И аз по същия начин снимам бързи дечица и люкли- два стари кадъра от миналата година:

Зверско исо  Laughing, ама си беше тъмничко.

люлка by Abrasheva, on Flickr

swing by Abrasheva, on Flickr

Бингълче, да гушнеш малкото съкровище от нас!
Много се радвам, че ще имате момченце....мисля, че това искаше нали? newsm78

И една тичаща от днес Ная....

Naya running by Abrasheva, on Flickr

Последна редакция: нд, 22 апр 2012, 22:26 от Ninka Abrasheva

# 489
ах, кадрите с люлките са уникални, отдавна съм ги фейвнала...
Бингълче, много се радвам за мъжкото попълнение  Hug

да докладвам, че абсолютно не можах да направя "тичащ" кадър с фокус  Confused спазих всички инструкции, пробвах какво ли не, накрая успях да си омотам и настройките в апарата, че и за кратко се чудех фокусира ли въобще машината...  Crazy по-скоро ЗАУ-то куца... няма да се отказвам обаче...

засега само два извода мога да направя, за кадри в серия ми трябва по-голяма карта... и когато в близост има батут и захарен памук, трудно можеш да накараш детето да тича като кон, докато майка му се опитва да фокусира  Mr. Green

случайно в Борисовата днес се нахендрихме на някакъв фестивал.. и от там куп грешки и изводи, ще ви ги спестя... само този кадър що-годе става за нещо (колко да не съм спам)... много ли е бяло бялото? въобще цветовете? кажете, моля  Praynig

streets of Sofia #18: the mask by Аlexandra, on Flickr

Последна редакция: пн, 23 апр 2012, 06:36 от Аlexandra

# 490
 Grinning Еха! Бингъл! Прекрасна, прекрасна новина! Страшно се радвам за вас, многo е хубаво да са шарени- и супер изтощително в интерес на истината!
(а за зъбчето не се притеснявай - на нас ни казаха, че могат да ги направят на Анджи млечните (предни), когато си ги счупи гонейки ме, така че има вариант)
И моята случайна боса принцеса от вчера:
http://www.flickr.com/photos/snezhana/6954439764/in/photostream

Adi101 - има значение. Значи представи си, че искаш да замериш светлината падаща върху пейзажна сцена. Нормално да да полваш някой от режимите, които мерят целия кадър (matrix, etc.) за да си настроиш ф/скорост/исо. Обаче ако снимаш портрет и те интересува светлината само на лицето, то ще ползваш някой от режимите, които мерят частично (spot, partial), защото ще искаш точно лицето да е прекрасно експонирано, а останалото евентуално ще го оправяш в постпроцеса. Спусъкът до полуупор задейства метъра, а на Каноните експожъра се заключва със AE lock button (в Аv и Тv)
http://www.picturecorrect.com/tips/exposure-compensation-and-met … s-in-photography/
(за мен е много объркващо когато заговорим за конкретни бутони, защото всяка камера си има специфичните и затова винаги съветвам да се чете менюала)

Последна редакция: пн, 23 апр 2012, 03:17 от Agent Provocateur

# 491
Рали, и аз като Трейси - мисля, че първо показва тъмбове на jpeg, после ги зарежда в ро.
Ако е така, трябва да се рови в настройките на тъмбовете.

пп: намерих нещо
http://photo.stackexchange.com/questions/3668/why-does-my-lightr … nge-after-loading

още:
The Raw file itself however has no inherent settings and is actually a pretty dull and lifeless looking file. So when you import a Raw, the preview goes from this rendered Jpeg to a preview based on whatever Develop settings you’ve chosen in the Import Dialog. Quite a lot of people choose the default rendering, which adds a small bit of brightness and contrast, but little else. This has the apparent effect of going from a pretty file to a dull file as the preview is created. Lightroom isn’t actually throwing away settings, but it’s hard to shake that feeling.
http://www.pixiq.com/article/why-lr-changes-the-settings-of-raw-pics-on-import

мерси за споделеното, гледах, цъках, но нещо не ми се получи на мен
аз си сменям на вивид само кадъра, който ще обработвам
открих го това пред около месец, и кадрите ми се подобриха цветово, по думите на тези, които коментират стрийма ми Simple Smile

Още от скромната дъга Simple Smile /така ме е яд, че не беше цяла, но пък съм доволна и на толкова/

Бингълче, хепи бъртдей- с пожелание за всичко най-прекрасно и скоро да ни радваш с кадри  Hug  bouquet
прекрасна новина е за момченцето, викаш да се пускаме и ние по пързалката  Mr. Green пък дано и при нас така

Искам да споделя прекрасните си впечатления от Георги Неделчев, при когото бях тези два дни на семинар по предметна фотография със студийно осветление
прекрасно поднесена информация по възможно най-достъпен начин, много приятелска и отпускаща атмосфера
колко съм запомнила е отделен въпрос  Tired

# 492
Villysweety камерата ми е Канон 1000Д
Canon EF-S 60mm f/2.8 Macro USM- ще стане ли за моето чудо този обектив. Добър  ли е ?
Благодаря ти за отговорите Villysweety

# 493
Искам да споделя прекрасните си впечатления от Георги Неделчев, при когото бях тези два дни на семинар по предметна фотография със студийно осветление
прекрасно поднесена информация по възможно най-достъпен начин, много приятелска и отпускаща атмосфера
колко съм запомнила е отделен въпрос  Tired[/color]

Хаха - и аз така - много ми харесаха отношението и лекциите на Жоро, но като че ли беше преди 100 години - толкова бързо лети времето:)

И да се оплача - дали е възможно от тежестта на камерата ( с обектива си е над 2 кг) да ме болят УЖАСНО китките след последната почивка, където доста я поносих ( както винаги). Интересното е ,че по време на снимане и носене нищо не усещах, а сега.......когато вече съм у дома и се появи болката вече седмица.

# 494
  • Варна
...
Борикс, не съм снимала, това не беше ли един от китовите или бъркам?
...

Мисля че не е китов, но това USM мотор, че има ли значеше или тотално съм в грешка?

Бингъл твоят Nikkor 55-200mm f/4-5.6 за какво го ползваше? Мисълта ми е за портрети става ли? Този Канон дето му се чудя е  55-200mm, а искам едно варио да снимам децата, че понякога е по удобно от твърдият Wink

Малко шаренийки от вчера поиграхме си на една арабска принцеса разказва, че по едно време и като хипи се развихрихме Wink

2012_04_223 by Борикс, on Flickr

2012_04_22 copy by Борикс, on Flickr

IMG_9526 copy by Борикс, on Flickr

Общи условия

Активация на акаунт