МАЙските бебенца сладки, имат си вече шапчици и чорапки!

• 39 459
  • 743
  •   1
Отговори
# 465
  • София ж.к. Надежда 1
Дрина, моите съболезнования!

АЗ днес ходих за 45-дневния болничен.Взех си и всички документи за раждането Simple Smile РЕзултатите от последните изследвания също.Микробиологията и кръвта са супер, но в урината имало много пестициди Thinking Каза да не ям зелени салати, че можело да е от тях. Хемоглобина е 116 и нямало нужда от желязо.Каза и като вляза на 10-ти в 9-тия месец да спра магнерича и но-шпа.Мен ме притеснява, че с тези контракции дето имам спра ли хапчетата не знам..... Но що казва ще го слушам.На 6 април съм на консултация и тогава ще провери и дали имам и колко разкритие.

Аз започнах да пера дрешките вече.Остана ми само комплекта за изписването (него ще го купи майка),комплект за креватчето, памперси и козметиката.За родилното ми остана да купя еднократни бикини и съм готова Peace

s.pelegrino-първия път ми падна тапата в къщи.Беше все едно топка кръв.Тогава много се уплаших и отидох веднага в болницата.Но не е трябвало.Родих чак след 2 дни.Водите ми ги спукаха там около час преди да вляза в родилна зала.Сега вече знам, че паднели тапата няма да бързам да ходя, а ще изчакам да почнат контракциите или да изтече водата, за да не седя напразно в болницата. Peace

за пола на бебето-На мен досега 2 лекари които са ме гледали казват, че ще е момиче.Разбира се на родата това не и изнася ooooh!Казват, че корема ми бил малък и остър и това значело момче #Crazy А, и понеже първото ми е момиче сега всички чакат момче ooooh! hahaha За мен обаче е все едно, важното е да е живо и здраво Peace

# 466
Здравейте мами, да се запиша и аз при вас,на 20 май чакам първата си рожба.На 33 год.  съм и от гр.Пазарджик, досега само ви четях,  от суеверие не  се записвах след една извънматочна бременност 2009г.Пожелавам на всички ни през май месец да гушкаме здрави и пухкави бебчета.

# 467
asselina
Цитат
Като цяло тръгне ли родов процес няма как да го сбъркаш, повярвай ми!
Дано си права ама да ти кажа при мен не стана точно така. Ако имаш болки да сигурно се разбира но ако ти изтекат водите не е точно така. Първо при мен болките съвсем не почнаха веднага след изтичането да не кажа че и системата като ми сложиха не ме боля много-много и си заспах като се оказа че родовият процес е затихнал имаше и медицински термин ама го забравих.
После изтичането на водите е доста индивудуално като количества: при едни жени е много при други по-малко и дори раждали жени не са много сигурни дали не е пиш.
Аз сега съм доста по-несигурна и всеки път като ходя до тоалетна особено като кашлях имах чувството че изтичат, защото отивам пишкам закашлям се и като тръгне още повече не знаеш какво е. Това е така защото нося бебо ниско притиска ми пикочния мехур и пишането става почти неконтролируемо понякога. Снощи пак се шашнах. Много ме е срам даже и докторът все питам даже го питах как трябва да ме боли като раждам и къде защото не помня да съм имала силни болки, пък нищо обезболяващо не са ми слагали освен окситоцина и нош-пато. Но пък всички са единодушни че това при мен си е било голяма рядкост и обикновено не било така.
Все пак никога не е лошо ако имаш сериозни опасения да отидеш до болницата, да те видят дори и да те върнат. Дано само не се държат грубо.

# 468
Здравейте дами!

Пак съм ви изпуснала в четенето...
Ходих на запис на тонове сутринта и открих как да не чакам в Щерев Sunglasses бях там в 7:45 и ме вкараха веднага. Проблемът е че си имам доста контракции, които аз не усещам, но от записа си личи и започвам да пия отново магнезиев диаспорал.
На всичкото отгоре ще се ражда секцио...поне така ми написа в документа очната лекарка сутринта. Не знам да се радвам ли или...май няма едно мнение по въпроса кое е по-добре. Като че ли обаче се бях настроила за естествено.

Имам някакъв спомен за някоя от мамите в нашата тема, която беше споделяла не особено добри неща за козметиката на Себа Мед. Дано не бъркам! И ако е така ще помоля пак да сподели.
А за останалите покупки, гледам вече че почти всички сте готови....Браво момичета! Аз пък дори кошарката не съм купила още, всъщност като се замисля май почти нищичко нямам. Успокоявам се че съм доста добре организирана и ще успея всичко да взема за един ден  Grinning  Само паричките да дойдат в края на месеца ...

# 469
Здравейте дами!  Grinning

Радвам се, че всичките сте добре Simple Smile

Дрина, съболезнования!

Аз съм се отдала на чистене в къщи...ма много бавно върви да му се невидяло! Супер много се изморявам, схвана ми се кръста и едната плешка и даже и корема ме наболя вчера малко...ужас! Ма то и аз искам да върша всичко се едно не съм бременна - е не става! Та явно на части и по малко ще се чисти с повечко почивки...пък до където стигна. Simple Smile

За срещата искате ли да си спретнем една през седмицата евентуално, или може в събота на 7ми? Желающи? Laughing

Хайде, хубав ден ви пожелавам.   bouquet

# 470
Здравейте, момичета!
Първо да помоля да ми смените годините ..от февруари на 30 и да ми сложите розово щъркелче - чакаме принцеса!

Съжалявам, че не съм активна, но сме в един гаден ремонт в чакане на бебо и сме се заринали с боклуци Sad, нооо добрата новина е, че сме в края! Simple Smile В събота, неделя и понеделник ни слагат кухня, секция, гадероби....щори..
Да споделя, че наскоро ходих на 3-4д във Вита както и на "отворени врати". Страшно разочарована и от двете. На прегледа, лекарката ми говореше с някакви медицински термини и аз постоянно се налагаше да питам "това нормално ли е", че чак ми се скара..аз какво съм искала да не е нормално ли..мънкаше си под носа и нощо не се разбра и за това удоволсвие заплатих 80 лева! "Отворените врати" всъщност бяха затворени и така и не ни показаха изобщо отделението а на въпроса колко процентно приблизително са ражданията при тях секцио и нормално беше.......е ние не сме се подготвили за такъв въпрос... #Cussing out
Сега отивам на "отворени врати в "Шейново" и се надявам и там да не са затворени!
На всички леко раждане!

# 471
Благодаря на всички за инфото Hug.То се е видяло,че ще се работи до дълбока старост та поне сега да си почиваме колкото можем.Да се родят живи и здрави бебоците.Нямаме брак с моят мъж защото Емили се появи 4 дни преди сватбата Joy.
Та следователно ще ползвам аз цялата трета година ако не бъркам нещо. newsm78
  Хайде хубав ден!  bouquet

# 472
аз си взех жена да ми изчисти прозорците Изобщо не се представям да се катеря с този голям корем.

# 473
  • България, Велико Търново
Здравейте и от мен!

Drina - моите съболезнования  Hug

Днес бях на консултация, всичко е нормално. Бебето си е обърнато с главата надолу и със сигурност е мъж  Simple Smile Попитах дали ще ми записват тоновете, но доки каза, че той всеки път ги гледа на ехографа и ако искам ще ми ги пуска да ги чувам. Единственото притеснително е моята кашлица, която страшно напряга матката. Добре че Магнерота крепи положението. След 2 седмици ще ходя отново и от тогава излизам в 45-дневния болничен.

Слънчев ден на всички  Grinning

# 474
Drina, съжалявам за загубата.  Hug
Ivnova, това за Вита не ме изненадва - нали знаеш, че в частните болници почти няма нормални раждания - една позната я гледали като луда и я убеждавали за секцио.
Аз пък вчера се изненадах, че в Щерев, която според мен е една от най-добрите болници се оказа че не разполагали с неонатология на ниво! Shocked Приятелка, която трябва да ражда през юни и е проблемна ходи там, та й казали - ако минеш 36 седмица ОК, но ако тръгне по-рано отивай в Майчин дом! #Crazy Невероятно ми звучи.
Вчера ходих в Тина Киркова на отворени врати - да ви кажа нормална болница - аз си мислех, че ще е нещо ужасно като условия не знам защо. А то си е прилично. Доста отзивчиви бяха всички - отговаряха на въпросите ни... Доволна съм с две думи. Само дето се разминах с моята докторка и ми стана малко тъпо. Confused
Гледам коментирате чистенето - аз преди седмица измих единия прозорец и изчистих основно едната стая - в която ще е бебчо. Миналия уикенд милото изми другите прозорци, а на мен ми остана да изчистя другите стаи. Лошото е, че адски ме боли таза от няколко дни - направо куцам с единия крак, та не знам как ще се случи... Може би ще успея донякъде, но накрая майка ми и милото ще трябва да се включат - особено за високите шкафове. Яд ме е, защото така не мога да се изкефя, че е чисто - тук е чисто, там не е ... Ама карай - ще се справим.
Поздрави от мен и успешен ден.

# 475
Имам някакъв спомен за някоя от мамите в нашата тема, която беше споделяла не особено добри неща за козметиката на Себа Мед.
Много бих се изненадала ако има лоши отзиви за Себа мед newsm78
И аз вчера бях на консултация.Моят юнак е застанал косо-главата му е отляво в корема ми,краката отдясно а дупето под гърдите ми  JoyЛекарката каза: Ужас, мъжка му работа!
Иначе се развива добре и е около 1600гр. Инересно ми е какви тонове ви правят?Те не започват ли да се правят от деветия месец? newsm78
Хубав ден засега от мен!

# 476
 Дрина - съболезнования Sad

Странно, аз мислех да взема също Себамед, че дъщеря ми е с атопичен дерматит и за нея купувам само на А-дерма. Знам,че козметиката на Нахтхерцен също е добра, но те са вече ако има по- суха кожа. ЛЛ ме посъветва сега да не избързавам с  медецинска козметика за бебо, било въпрос на понасяне, та да почна с Бюбхен, Хипп, Чико или някаква друга бебешка, а Мустела или Себамед да ги оставя само ако има проблем, хммм  newsm78. Но за подсичане и след смяна на памперс ще си взема на Sudokrem.

Май-чета, ама как така не ви правят запис на тонове, след 30г.с. , макар че всеки АГ си е с лични разбирания, та се правят тези записи, нали те показват как се чуства бебо и има ли нужда от предварително израждане Rolling Eyes

На мен АГ в Щерев ги започна на 15.03- бях  30.5 г.с., сега на 30.03 ( ще съм в 32.6 г.с.) пак съм на ЖК +тонове, а мисля че от 9 мес. , записите са на всяка седмица и така до раждане. Питайте все пак  Simple Smile
                                   Приятен ден   bouquet

П.П. Започнали сте с почистването, а? Ама как се навивате вие да го правите, че и прозорци да миете,ей - пазете се сега. Аз преди Великден ще си извикам фирма за почистване и за 1 ден ще се изперат и дивани , измият и прозорци, а и щорите ще сменя и така Grinning.

Последна редакция: ср, 28 мар 2012, 13:40 от Верчетооо

# 477
Здравейте милички,
една седмица бях в Благоевград при мама и вие почти сте изписали новата тема  Laughing

Drina мила съжалявам за лошите вести.Много е тежко да изгубиш близък човек и то в такъв момент, но мисли най-вече за себе си и бебчо, пази се и гледай да не се разстройваш много, колкото и да е трудно.  Hug

Аз съм добре, продължавам с пазаруването - от големите неща ми остана само кошарката и съм в голямо триумление там #Crazy не мога да реша, вана и стойка избрахме, но не сме ги купували още, че заемат място. И още една чуденка имам за шишетата - Чико или Нук, много различни мнения получих и още не съм избрала - мислех даже да взема и от двата вида, но ми се скараха че било глупаво щото няма да мога да ползвам бибероните на различните шишета. Пфу
Вече съм в 45дневния болнични и съм абсолютно навита за срещичка.
Щях да забравя - писах във фейсбук, но да ви кажа и тук в този магазин : http://zabebo.bg/magazin има голямо намаление на продуктите на Мустела, ако някой е решил да купува такава козметика.
Ииии още нещо- миналата седмица в Блг ходих при семейната ни гинеколожка Simple Smile и гледахме бебо на 4D- 2500гр., голям сладък бузан и има косичка- беше много готино, водих мама и дядо - голяма емоция  smile3521
Целувам ви, надявам се всички да сте добре, ще опитам да ви изчета по малко, но не знам кога ще успея, имам доста работа вкъщи, а гледам да не се претоварвам.

Последна редакция: ср, 28 мар 2012, 13:40 от atanasova_bobi

# 478
  • Sofia
tzuntzurka, ад съм тази с лошото мнение за Себамед. Работих във фармацевтичната фирма,която ги внася като представител...ами какво да ти кажа..аз лично съм им сменяла етикетите със срока на годност като ги вкарат от Германия.
За качеството - в Германия Себамед е на нивото на Нивеа, като цени също. Ние като представители си взимахме на цени като за нас и бях потресена, когато си взех детския лосион слънцезащитен 50+ за 6,50 лв, а в аптеката го видях за 39,90 Shocked
Използвах почти всички неща - шампоани,мазила и от качеството не съм впечатлена. Мнението окончателно ми се затвърди като тръгнахме по дерматолози и видях и тяхното отношение към марката ooooh! Както и да е, не казвам,че са лоши или вредни, но със сигурност не може да се очаква някакъв невероятен ефект, адски са надути цените и не може да се има доверие на срока,който пише на опаковката. Просто е преекспонирано качеството - нивото си е като на Нивеа ( най-много)

# 479
Жанинче, ти каква козметика си ползвала и ще ползваш?  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт