Подсъзнанието може всичко 48(линкове за всички техники на първа страница)

• 78 599
  • 748
  •   1
Отговори
# 405
  • Tам през Атлантическия океан
Направих грешката да прочета два ужасно депресивни разказа. Сега ме боли силно глава и ми е лошо.
Позитивният ми свят беше грубо нарушен заради собствената ми глупост да чета тъжни неща.
Пих хапче, но главоболието не минава.
Как да си помогна?

Тъжните неща са част от живота  Simple Smile

из "Нека ти разкажа"

Дебелия стана и отиде до гардероба.Отвори врататa му,започна да рови в безпорядъка вътре и извади едно фенерче.Натисна копчето му и понеже феnерчето не светваше,го удари два-три пъти,за да проработи.После загаси лампата в стаята и освети с фенерчето прозореца,който беше със спуснати щори.

- Виждаш ли лъча светлина?-попита ме той.

- Да,разбира се.

- Защо?

-Защото фенерчето свети-отвърнах аз колебливо,без да знам накъде бие.

- Сега отвори щората.

Направих го.

- А сега?-запита ,насочвайки лъча към прозореца,през който влизаше пряка обедна светлина.

-Какво сега ?-отвърнах.

-Сега фенерчето свети ли,или не свети?

-Не знам.

-Как така?Не виждаш ли светлината?

-Не,сега не я вижда.

-А знаеш ли защо?

-Ами защото слънцето...-понечих да обясня.

-Не можеш да я видиш,защото за да доловиш светлината,имаш нужда от тъмнина.Разбираш ли?Нещата съществуват само благодарение на противоположното.И това важи за светлината и мрака,за деня и нощта,за мъжкото и женско начало,за силата и слабостта....

-Така е във външния свят ,но естествено  - и във вътрешния. Как бихме могли да усетим наи-силните си страни, ако не притежаваме слабости? Как бихме могли да се учим , ако не беше невежеството ни ? Как бихме могк=ли да бъдем мъже или жени , ако нямаше жени и мъже?  И освен това, как да бъдем сигурни , че се раждаме стопроцентови момченца , щом всяка клетка в тялото ни носи педесет процента информация за единия пол и педесет процента информация за другия ?

Носим себе си по двойки, със съответните противоположности , всичките си качества , способности , добродетели и недостатъци. Искам да кажа че , никой от нас не е само добър , нито само интелигентен, нито само смел. Добротата , интелектът и смелостта ни съжителстват винаги с лошотията , с глупостта и със страха ни.

Всички сме чували, че онези , които се мъчат да покажат , че са нещо повече , всъщност се чустват доста по ниши. И е вярно.

Абсолютно същото е с останалите качества : когато една черта изпъкне над всички други , това не винаги е признак , че тя надделява у нас, защото много често този факт говори само за едно голямо усилие да се прикрие и дасе избегне противоположната черта, да и се окаже съпротива и да се потисне ....

-  Но ако това , което казваш , е вярно, то зад всеки добър човек винаги се крие някое потиснато копеле - прекиснах го ядно.

-  Не бих посмял да твърдя , че винаги е така.Казвам само , че понякога е така .....

Това последното , завършека ми харесва  Wink

# 406
Направих грешката да прочета два ужасно депресивни разказа. Сега ме боли силно глава и ми е лошо.
Позитивният ми свят беше грубо нарушен заради собствената ми глупост да чета тъжни неща.
Пих хапче, но главоболието не минава.
Как да си помогна?

Тъжните неща са част от живота  Simple Smile

Напълно съм съгласна и не е нужно да се криеш в дън земи от тях или да живееш под похлупак.По скоро работи върху способността да ги приемаш. Hug
Защо мислиш,че прочитането на два разказа,пък били те и депресивни са причината за силно главоболие? newsm78

ПП Не успях да си изкарам мнението от цитата,за което се извинявам. Embarassed

# 407
  • Под кленовите дървета
Добро утро мило момичета Simple Smile
Нека бъде слънчев и изпълнен с усмивки ден Hug
Много ми хареса последният разказ Heart Eyes

# 408
  • Deutschland
Добро утро, момичета. Има ли някаква тактика, която да приложа при пътуване със самолет? Предстои ми полет до Германия. След месец е. Излишно е да казвам, че ме е страх. За пръв път ми е. Още повече че полета е с прекачване в Австрия и ще трябва да понеса това чудовище да излита и каца няколко пъти. Наскоро видях над летището в София един как се поклащаше и умрях от ужас. Ако някой знае как де се справя с това, ще съм много благодарна.  bouquet

# 409
  • София, под Карлсон
Добро утро, момичета. Има ли някаква тактика, която да приложа при пътуване със самолет? Предстои ми полет до Германия. След месец е. Излишно е да казвам, че ме е страх. За пръв път ми е. Още повече че полета е с прекачване в Австрия и ще трябва да понеса това чудовище да излита и каца няколко пъти. Наскоро видях над летището в София един как се поклащаше и умрях от ужас. Ако някой знае как де се справя с това, ще съм много благодарна.  bouquet
И мен ме чака същото  Embarassed От момента, в който разбера, че ще пътувам със самолет и вече ме втриса. Казах на мъжа ми, че не ме вълнува разликата в цената, но да забрави за прекачване  Mr. Green Аз лично мисля да се пробвам с ТЕС, дано да получим и други по- добри съвети тук.  Praynig

Последна редакция: ср, 04 апр 2012, 10:10 от Pink®

# 410
  • Бургас
Трябва ми за подарък дамата  започна да посещава курс  по йога ходила е 2 пъти много е начинаеща  нещо което ще и е от полза

Peace

# 411
първо искам да ви кажа че сте страхотни   bouquet , темата е уникална , винаги когато влизам да почета се изпълвам с положителна енергия  Heart Eyes
искам да ви попитам за интересно четиво в спиралата , сега приключих с играта на живота , чела съм още ключа, подсъзнанието може всичко , ще ви бъда много благодарна ако ми предложите още такива интересни четива...
Желая ви усмихнат и слънчен ден  Simple Smile

# 412
Трябва ми за подарък дамата  започна да посещава курс  по йога ходила е 2 пъти много е начинаеща  нещо което ще и е от полза Peace

Аз бих подходила практично - например килимче за йога или екип. Но това са относително по-скъпи подаръци от например книга в общия случай. Хубаво килимче от тънките е около 50 лева.

# 413
  • Бургас
Парите не са проблем  но  тя  мислеше да си купува килимче и незнам  да не стане дублаж а аз трябва да го поръчам от някой сайт и до ден два да  пристигне

Peace

# 414
Здравейте дами бихте ли ми препоръчали хубава книга за йога
 Peace
за начинаещи  Peace

Бих ти препоръчала тази книга-в началото е за начинаещи,после за напреднали:

# 415
Добро утро, момичета. Има ли някаква тактика, която да приложа при пътуване със самолет? Предстои ми полет до Германия. След месец е. Излишно е да казвам, че ме е страх. За пръв път ми е. Още повече че полета е с прекачване в Австрия и ще трябва да понеса това чудовище да излита и каца няколко пъти. Наскоро видях над летището в София един как се поклащаше и умрях от ужас. Ако някой знае как де се справя с това, ще съм много благодарна.  bouquet
И мен ме чака същото  Embarassed От момента, в който разбера, че ще пътувам със самолет и вече ме втриса. Казах на мъжа ми, че не ме вълнува разликата в цената, но да забрави за прекачване  Mr. Green Аз лично мисля да се пробвам с ТЕС, дано да получим и други по- добри съвети тук.  Praynig

Аз няма да мога да помогна с техника, но обожавам пътуването със самолет точно заради излитането. Всъщност е невероятно преживяване! Да усещаш огромната мощ на една машина, сътворена от човешкият ум, вяра и смелост. Да изживееш мечтата за полет. Страхотно е!
Малко ви завиждам.  Embarassed На мен не ми се очертават полети наскоро  Confused

# 416
  • София
Един човек извършил престъпление. Заловили го и го довели на съд пред Краля.

За неговото деяние се полагала смъртна присъда, но краля му предложил сам да избере своята съдба: Или да бъде обесен или да попадне зад голяма, черна и страшна стоманена порта.

Престъпникът помислил, помислил и избрал бесилото.

Когато на шията му сложили примката, той казал:
- Стана ми любопитно: Какво има зад тази порта?

Кралят се разсмял:
- Да, ето разбираш ли, получава се нещо забавно. Аз на всички предлагам избор- и всички избират бесилото.

- А зад портата какво има?- се попитал престъпникът. - Аз така или иначе на никой няма да кажа- добавил той, посочвайки примката.

След като замълчал, кралят отговорил:
-Там е свободата! Но хората така се боят от неизвестност, че пред нея предпочитат въжето...

Wink

# 417
  • Tам през Атлантическия океан
Man cannot discover new oceans unless he has the courage to lose sight of the shore.

Andre Gide
-----------------------
Човек не може да открие нови океани, докато не събере куража да изгуби брега от погледа си.

# 418
  • София
Ти не си дошъл тук, за да избираш. Вече си избрал. Дошъл си да разбереш защо си го избрал.

---- не знам кой го е казал  Party

Wink

# 419
  • I want it all and I want it now.
Ти не си дошъл тук, за да избираш. Вече си избрал. Дошъл си да разбереш защо си го избрал.

---- не знам кой го е казал  Party

Wink
Е това много ми хареса Peace Laughing Ако позволиш ще го ползвам за подпис.

Общи условия

Активация на акаунт