Юлски деца-Тема 48

• 47 957
  • 726
  •   1
Отговори
# 405
  • Кърджали
Lennyh, спокойно, не сте само вие.  Whistling
Ей по този въпрос какво ще се правим с Кати вече идея си нямам. Много добре знае какво се прави на гърнето, ама тц... Сега като беше болна имаше един момент в който явно я болеше коремчето и през 5 минути викаше "ако" и сядаше на гърнето. Викам си - а, болестта ще те оправи тебе. Ама пак греда, оздравя и отново обяви бойкот. Като я попиам имаш ли чиш, се започва "не, нямам", викам си "добре, няма да те карам зорлем", друг път пък сама казва чиш и сяда. Ама сяда сякаш просто за да отчете дйност. Накрая се напикае или наака в гащите. Всичко, което ми е хрумвало съм пробвала , ама не става. И в градината вече казват, че са се видели в чудо с нея, и там същите инатлъци. Разчитах доста на яслата, и двата месеца дето ходи без прекъсване имаше някакъв напредък, поне тогава спря да реве от гърнето.  Но сега като почна пак да се разболява често и даде назаден.Не, че в къщи не я стимулирам по този въпрос, напротив... Явно наистина ще трябва да я оставя сама да и прищрака за тази идея... Иначе и аз слушам все как на еди кой си детето махнало памперса ехе преди колко време, а по - малко. Еми хубаво, живо и здраво. Аз няма с кого да се състезавам. Веднъж бях свидетел как бабата на едно момиченце се хвалеше как махнала изведнъж памперсите на внучката и, за какво са и били тия глупостти... Беше по - малко от Кати, това се случваше миналото лято.Както си играеше детенцето се напишка в гащичките. Направо ми призля от начина по който реагира бабата. Пред сума ти народ като почна да и крещи, да и се кара, да я обижда как така се напикавала ... Идваше ми да стана и да и извия главицата.... Не кзвам в никакъв случай, че всеки научил детето си рано на гърне е действал по този начин, но пък може би на мен ми повлия просто да изчакам да дойде "точното" време..

Bliss, миналата година когато почнахме първите опити за ползване на гърнето и Кати реагираше по същия начин. За един месец се стигна до там, че дори и като се напикае не даваше да я преобличам, почваше да реве истерично. Еми накрая вдигнах бялото знаме, то хем тя е вечно изнервена, хем вече и на мен беше почнала да ми къса нервите с този вечен рев... Дори и сега ако съм по - настоятелна в опити пак се стига до такъв момент.
Усещам, че вече е по - леко истерична по отношение на реакциите. По - спокойно приема нещата, което дано означава че скоро ще се види светлина в тунела.

Емили, Кати има мерак да се облича и съблича сама. И успява.Зор са и само блузките и якетата, там иска помощ. Иначе за гащички /когато я оставям по гащички/,панталончета и обувкии /тях от време на време/ винаги си иска сама, все повтаря "Не пипай". Справя се що - годе добре.

Иначе сме добре...Кати в понеделник ще тръгва отново на ясла. Ще видя как ще я прибирам от там, за да и спестя минаването през мостта.Все си мисля че там се разболява това дете, на тоя мост, такъв вятър духа ....Ще се наложи да ползвам градския автобус май, а той е просот ужас - за да се прибера от градината до вкъщи, нещо което би ми ковствало 15 минути най - много с превозно средство, с градския отнема почти час - три пъти обикаля града докато стигне до нас...Кошмар...
През седмицата ще изкарам и БЧК-то и ще подам документите за книжката...Но докато я взема ще мине месец...

# 406
Bliss - нямам никакъв избор. Нямам село и баби на разположение, тоест мога да разчитам на яслата и на себе си.
Колкото до това дали си добър или лош родител - силно се надявам памперса да не е определящо, щото по тоз критерий ич ме няма  ooooh! Simple Smile
Не мога да кажа, че ме мързи, но времето ми с него е доста ограничено всеки ден от 18 до 20.30 ... ужассссс ooooh! Tired не си бях давала сметка колко е малко наистина и особено лятото не се прибираме в къщи, а от яслата сме в градинката и се прибираме да се измием, хапнем и веднага в леглото, но така той е доволен и щастлив. Дали ако го бях научила на гърне като го държа непрекъснато в къщи, щях да съм по-добра майка .... newsm78
Определено си е до дете .... живи и здрави - някой ден и нашите ще свикнат  Crazy

Иначе, аз не се карам - като се напишка преобувам, като му говоря междувременно че искам вече да пишка в гърненцето и да казваме "браво".
За обличането обува си чорапи и обувки сам и понякога успява някои блузи, с панталоните ако не са на ластик понякога не му се получава. Виж за събличането е невероятно добър  ooooh! Shocked Twisted Evil докато се обърнеш и е гол като сокол и естествено супер щастлив  Mr. Green

# 407
Това с памперса си е до дете, и аз вече се бях отчаяла че никога няма да го свалим  Rolling Eyes но за две седмици в яслата и вече си казваше кога му се пишка, почна да казва и за акането, а явно скоро и през нощта ще го махаме защото започна и посред нощ да ме буди че му се пишка Simple Smile Но определено не става насила, когато реши детето само ще си покаже Simple Smile
С обличането още не сме много добре, но в събличането е цар Simple Smile малко има проблеми с блузки и потници, но се оправя Simple Smile

# 408
Миме, понеже отвори дума - та ще си кажа - никога не съм разбирала настървението ти по този въпрос, защото не ми се връзва с всичко останало от позициите ти. По всеки един въпрос - например биберон - би казала "голяма работа, ученик с биберон няма" - когато иска - тогава ще го откаже, "няма незахранено бебе" и т.н. И човек очаква, че същото ще кажеш и за пампесрса - "когато - тогава - няма ученик с памперс", а изведнъж там с някакъв хъс такъв говориш по някак си обратния начин.
Никога не съм разбирала каква е толкоз драма кой къде и как пикае и какъв е проблемът, че някой, примерно, на адски преклонната възраст от 3год. ще махне памперса?
Емили, не, не се облича сама.

# 409
Bliss - нямам никакъв избор. Нямам село и баби на разположение, тоест мога да разчитам на яслата и на себе си.
Колкото до това дали си добър или лош родител - силно се надявам памперса да не е определящо, щото по тоз критерий ич ме няма  ooooh! Simple Smile
Не мога да кажа, че ме мързи, но времето ми с него е доста ограничено всеки ден от 18 до 20.30 ... ужассссс ooooh! Tired не си бях давала сметка колко е малко наистина и особено лятото не се прибираме в къщи, а от яслата сме в градинката и се прибираме да се измием, хапнем и веднага в леглото, но така той е доволен и щастлив. Дали ако го бях научила на гърне като го държа непрекъснато в къщи, щях да съм по-добра майка .... newsm78
Определено си е до дете .... живи и здрави - някой ден и нашите ще свикнат  Crazy

Иначе, аз не се карам - като се напишка преобувам, като му говоря междувременно че искам вече да пишка в гърненцето и да казваме "браво".
За обличането обува си чорапи и обувки сам и понякога успява някои блузи, с панталоните ако не са на ластик понякога не му се получава. Виж за събличането е невероятно добър  ooooh! Shocked Twisted Evil докато се обърнеш и е гол като сокол и естествено супер щастлив  Mr. Green

Лени, напълно те разбирам. И аз я виждам по толкова време, че и по - малко. Да е жива и здрава майка ми, без нея съм за никъде.

Между другото не знам защо се казва, че това е болна тема. Аз нямам комплекс от това, че детето ми е с памперс, не съм го учила до 3 г . да го ползва, че сега да я отучвам "трудно". Просто следвам бавно и полека естественото развитие на нещата. Чакам я да узрее. Голямата дъщеря на Марулич ми е пример и хич не си го слагам като проблем. Че чак и анкети да попълвам.  Peace За себе си прецених, че за Ния с нейните тогавашни кг. и проблеми ще е по-малко стресиращо да ползва памперс, отколкото да я събличам по 100 пъти за ЕБХ. И смятам, че съм взела най-правилното решение за детето си. Предпочитам да и прочета книжка, отколкото безпредметно да губя време в насилване да сяда на гърне.

# 410
Аз мисля, че Мимето защитаваше ЕБХ-то в случая, че й е помогнало за махането на памперса, не че упреква другите. Ние дето сме без ЕБХ сега ще сме на късмет с пампите... ето и Сиси са с ЕБХ и те даже пък протектора май се беше похвалила, че са махнали.

# 411
  • София
Момичета, мен ми се струва, че друго има предвид Мимето, не че някое дете е още с памперс, ами това, че ЕБХ е естествен начин за едно дете да се научи и да бъде естествен процес ходенето до тоалетна. Да не е  свързано с драми и стресове, които и аз не успях да прескоча... На мен ЕБХ ми се стори трудно и за това не успях да го приложа дълго. А това, че някое дете е с памперс наистина не е критерий за добър родител.
Ние също сме все още на етап акане в гащите така, че анкетата ще ми е интересна Peace
А иначе, Емили - справя се с обувки с лепки, ботушките, панталоните, гащите, понякога с пижамата, с блузките й е зор.

А за колелото също ще помисля за вариант..може да взема от моята приятелка , тя има без педали да пробваме как ще е.

# 412
Момичета, мен ми се струва, че друго има предвид Мимето, не че някое дете е още с памперс, ами това, че ЕБХ е естествен начин за едно дете да се научи и да бъде естествен процес ходенето до тоалетна. Да не е  свързано с драми и стресове, които и аз не успях да прескоча... На мен ЕБХ ми се стори трудно и за това не успях да го приложа дълго. А това, че някое дете е с памперс наистина не е критерий за добър родител.
Ние също сме все още на етап акане в гащите така, че анкетата ще ми е интересна Peace
А иначе, Емили - справя се с обувки с лепки, ботушките, панталоните, гащите, понякога с пижамата, с блузките й е зор.

А за колелото също ще помисля за вариант..може да взема от моята приятелка , тя има без педали да пробваме как ще е.

А кой е казал, че ЕБХ не създава стрес на самите деца? Някое дете да е изразило позицията си по този въпрос?  Mr. Green Това пак е субективното мнение и преценка на практикуващите ЕБХ родители. Някакво модно течение, което всеки сам си преценява дали да спазва или не. Моето мнение например се различава от модната тенденция, че ЕБХ не създава стрес.

На мен пък анкетата не ми е интересна, защото не намирам някаква полезна информация в тази статистика. Просто ми е писнала тази тема. Все се обсъжда, все се чопли...кой е с памперс, кой не е... Дайте да обсъждаме нещо по-рационално.

Например ви питам - дайте идеи за занимателни игри, за книжки за четене. Ама в конкретика, от къде сте ги купили, кава е цената и т.н. Аз напримр смятам заредя Ния с всякакви игри от мy toys, като първата е тази:
http://www.mytoys.de/Haba-HABA-4170-SPIELE-Obstgarten/spiel-gut/ … a02.04.03/1006392
Момичетата в темата за my toys казват, че е много занимателна и децата я харесват. Има я във всякакви размери, вкл. и преносима.
В последно време Ния проявява настоятелност и аз и баща и да участваме в игрите и. Смятам, че едни такива семейни игри могат да и развият мисълта и въобръжението.

Последна редакция: пт, 20 апр 2012, 17:15 от Анонимен

# 413
  • София
Здравейте, дами!
Честно казано не разбрах защо нападнахте така Мимето, заради въпроса и с памперса.  Rolling Eyes
Аз ЕБХ не съм практикувала с Анди, но това не ми попречи да и помогна да свалим памперса през лятото на 2010, есента на същата година свалихме и нощния. Нито съм си стресирала детето, нито съм го била. През ум не ми е минавало. Според мен постигнахме успех, заради поощренията. Аз съм пяла, танцувала, като луда "танца на радостта“ и детето се забавляваше много. Сигурно и за това се научи с баща и бяхме като клоуни. Да, белия ми ламинат е подпикаван многократно, килима също. Сменяла съм по 10 чифта дрехи на ден, имало е моменти в които ми е било "до гуша", но за нищо не съжалявам. Направила съм го за нейно и мое добро. Не критикувам родителите, чиито деца са с памперс на 3 години, имаме съседче на 4 години с памперс, но ми е криво и за родителите и за децата, защото сега наистина ги подлагат на голям стрес, опитвайки се да ги отучат от памперса. Коментара ми е на база на собствени наблюдения. Така, че успех на всички с махането на памперса! Единствения ми съвет (ако приемате такъв) е да не се карате на децата. Много ми е болно като гледам нашите съседчета как ги потупват, заради напишкването. А, децата вече разбират и не трябва да ги унижаваме.  Hug Hug Hug

# 414
  • София
Bliss, все пак ЕБХ е естествена бебешка хигиена, по другия въпрос децата се изразяват достатъчно ясно PeaceПо тази  тема наистина можем да поговорим, но мисля, че всеки има възможност да прочете и да реши най-доброто за него и детето си. Това с добър тон го казвам  Hug

За игрите си права- Цвети също иска да играем заедно с Лего, след това се занимава сама дълго време. Последните книги, които й купих са Франклин отглежда тиква гигант и книжка за буквите с опции за оцветяване, има стихчета за всяка буква, има и картинки за изрязване и оцветяване,но тя е за по-натам. Всяка струваше по 1-2лв. на промоция от Изложението за детски книжки в Борисовата преди няколко седмици. Очаквах повече от това изложение - нищо интересно -  или аз не видях зашото имаше хора, или наистина нищо ново. Имаше интересни като за родители на тийнейджъри, но за нас не.

# 415
Здравейте, дами!
Честно казано не разбрах защо нападнахте така Мимето, заради въпроса и с памперса.  Rolling Eyes

Никого не нападам. Просто ми е писнало да обсъждаме тази тема. Да, нека си споделяме успехи и неуспехи. Все някой може да даде нова идея. Но да дъвчем толкова често кой кога е махнал памперса ми се струва меко казано глупаво. Прилича ми на някакво състезание. Риторичен въпрос:
Защо не пуснем анкета - кой до кога е дъвкал бибата, или кой кога се е научил да ползва вилица и т.н. Това са все безсмислени въпроси със състезателен характер. Децата са различни. Моето например дъвка биберона само 1 седмица и сама го отказа. Но изобщо не съм си и позволила да изтъквам този факт, като знам колко още деца го дъвчат и колко майките им може би се притесняват, че други хора по един или друг начин им натякват за този факт.

Ти си имала успех с Анди. Ния си е чепат характер и въпреки методите за поощрение (които между другото са като твоите) не приема лесно промените.

Bliss, все пак ЕБХ е естествена бебешка хигиена, по другия въпрос децата се изразяват достатъчно ясно PeaceПо тази  тема наистина можем да поговорим, но мисля, че всеки има възможност да прочете и да реши най-доброто за него и детето си. Това с добър тон го казвам  Hug

А защо смяташ, че съм взела неинформирано решение за ЕБХ. Изчела съм всичко до което можах да се добера в нета и на хартия и пак взех това решение. Риторичен въпрос: Кой твърди, че ЕБХ всъщност е естествена бебешка хигиена? Писатели, печелещи от книги по темата? Лекари? Колкото лекари са за ЕБХ, толкова са и против. Представи си едно бебе като моето, което на 3 месеца тежеше, колкото новородено. Как си представяш да я поставя в поза за ЕБХ с нейните кг. и телосложение. Нищо естествено не виждам в торбестата стойка на всяка майка държаща бебе за ЕБХ. Нищо етествено не виждам в бебе сгънато на 3 в стойка за ЕБХ. Въпрос на мнение, преценка и лично решение. Затова и не приемам да се връщаме през месец към темата, все едно е най-големия проблем на света и да си вменяваме вини за успехи/неуспехи по един или друг начин.

Спирам по темата!

Последна редакция: пт, 20 апр 2012, 19:18 от Анонимен

# 416
Аааа не никакви спорове и нападки, моля ви! Не и тук!
Толкова си ни е хубаво  Hug
Аз много добре разбирам Мимето, като позиция и не се засягам от нея. Да си кажа честно дори завиждам естествено съвсем благородно, на всички, които са постигнали този успех.
Имам приятелка, чието дете е точно година по-малко от нашите роден е на 7.8.2010 и вече са без пампа, а ние ... още сме.
Но както казва и Bliss - мнооого е важен характера!
А както казват руснаците - "А, характер у нас какой та!"  Joy hahaha Joy hahaha и на мен не ми е минало през ум да се карам, да наказвам, това пък да посегна ....  ooooh! за такова нещо ми се вижда абсурд.
Но ЕБХ-то при едни деца работи, при други просто не става .... Влади е много динамичен, самата мисъл, да седи на едно място или да го принудиш да речем да го държиш на гърне, когато той има за цел да се качи на масата е ... непоносима ... Mr. Green
И така и аз предпочитам да търпя с временни опити засега привечер с тенденция лятото да ги увеличим, но не и да стресирам и затормозвам детето или пък да му "забивам мисълта" само там.
То и с биберона е същото - тук определено вече вината си е моя, щото знаейки, че и е за последно му позволявам доста "лиготийки" дето с батковците не съм си и помисляла. Никой от тях не ми е смукал биба изобщо, а Влади е още с нея..
Онзи ден като се видяхме с Инкс, случайно на една площадка направо се впечатлих Моника ми се видя поне с година по-голяма  Mr. Green Heart Eyes - говори си, няма биба .... абе истинско момиченце, а до нея Влади си беше истинско бебе  Mr. Green
Бебе, бебе, ама мое  Hug Hug Hug Hug
И така си го обичам диването.
Но виж идеи за гореописаните теми приемаме всякакви  Peace Hug

# 417
  • София
По въпроса за памперсите ще кажа само едно - каката махна памперса на 1г. и 9 месеца.Калина е на 2 и 9мес , т.е. година по-голяма и въобще няма никакви признаци на осъзнаване по темата.
Гледам ги еднакво, до дете е, убедих се.Преди се кълнях,че като се махне памперса детето ще се научи като му е мокро да си казва, но ето действителността ме убеди, че греша.

# 418
  • София
Емили при нас темата с обличането и събличането е просто на дневен ред, по цял ден това се прави, може да облича и съблича всичките си дрехи, разбира се за нея няма значение дали са наопаки или не, обувките също си обува сама, като и те не я интересуват дали са правилно обути, важното е преобличане да пада, може по 10 пъти на ден да си смени дрехите, с чорапогащниците не се справя-супер се изнервя, че на никъде не вървят и се отказва с викове. Точно говорим за това та да ви кажа как току що ми се появи Кати от другата стая - облякла си е нова блуза, надолу си е обула долнището на пижамата, отгоре си е облякла една нейна докторска престилка (от чичо доктор), наметнала се е с едно нейно одеалце като пелеринка и тътре мойте домашни чехли, красота Laughing след малко ще ми се представи с нов тоалет. Rolling Eyes Shocked
По темата за памперсите не ми се говори, благородно завиждам на хората които са успели да го махнат, аз още не съм, абсолютно убедена съм, че в нашия случай става дума за чиста проба инат, защото когато тя си реши ходи в гърнето без изобщо да ми казва (дори след това си го изхвърля и измива сама връща си го на мястото всякаш това е най-естественото нещо на света) и няма пропуски, но когато реши, че няма да го прави няма сила която да я убеди и каквито и уговорки да правя, на каквато и маймуна да се правя, каквито и бонуси да обещавам просто не се получава. На поощренията от моя страна гледа направо с насмешка, гледа ме и всякаш си мисли: " За какво е всичко това, за някакво си пикане в гърнето, луда работа".  Shocked
Само да кажа, че от днес вече сме с нова прическа, водих я на подстрижка. На вас колко ви взимат за подсрижка на дребосъците, на мен ми взеха 10лв. - видяха ми се множко, ама като не съм в час, преди ни подстригваше една позната и не ми взимаше пари за нея, но тя замина за Канада и сменихме фризьора, та незнам.

# 419
  • USA
Цветен прашец, пак чакаме снимка  Laughing Embarassed! Честита й нова прическа на Кати! Голяма скица, конти се детето, разнообразява си деня Laughing. Стейси пък все с нови дрехи нейни или пък с банския й. За ужас на баба й, през зимата често си ходеше само по него.

Емили, Стейси може да се облича и съблича сама, често наобратно. Май само с якета не съм виждала да го прави.

Ето една играчка, която може да ви се стори бебешка или пък много проста, но децата я обожават. Става за бебета, но е страхотна и за деца на нашата възраст. Стейси още със ставането и започва да играе с нея. По принцип я взимаме от библиотеката, но често не можем да я презапишем, защото някой друг я е заявил. Та може и да я купя най-после. Ето тази.

Общи условия

Активация на акаунт