Юлски деца-Тема 48

• 47 940
  • 726
  •   1
Отговори
# 450
И аз да намина насам, доста сте писали, но всичко прочетох. Аз няма да вземам отношение в темата за памперси, колелета и т.н., защото ние сме си винаги по-назад. Не ми е приятно сравняване на деца. Беше ми тежко, когато Мария не беше проходила на 1г и 1-2 месеца и приятелки започнаха да ме обвиняват, че аз съм виновна, защото съм я кърмела и тя си мислела, че е бебе. Хората понякога са жестоки и несъзнателно ти насаждат вина, а в случая аз нямах такава.

Мацко, честита розова новина засега, не е ли доста рано за определяне на пола?

Сиси, страхотен списък си дала. Ние имаме книжката за Приказки незабравими в рими (има 7 приказки) и Мими много ги обича. Имаме и по-бебешки с твърди страници, но ми се иска да имам още. Тук не мога да си купя и затова винаги книжки си поръчвам от БГ.

Мария има пластелин, но сякаш не сме играли с него, добре че ми напомнихте да го извадя.

Мими прави все повече крачки и става по-стабилна. Даже прощъпулник й гласих, но тя се поразболя и го отложихме и сякаш го забравих. Вече е време, де, откога го чакам този момент.
Края на август ще тръгва на градина, всеки ден по 2.5 часа и там ще има специални педагози, които да се занимават с изоставащите деца. Ще има 5 такива дечица в група от 15. Мисля, че ще й се отрази много ползотворно.

Нашата баба си тръгна и сега си се справяме с татко й. Аз все още работя, но си оставих само 3 смени в ресторанта (вечер). Даваме Мими на една баба (българка) съседка за 1-2 часа докато баща й се прибере от работа и я взема. Тя бабата си гледа 3 годишната внучка и двете с Мими добре се разбират и си играят, нямахме проблеми.

Аз преминавам през труден период в личен план, моля ви да стиснете по един палец за мен, да премина през тази ситуация с възможно най-малки последици, много ми е притеснено в момента. Ще споделя, когато мога  Tired.

# 451
Беше ми тежко, когато Мария не беше проходила на 1г и 1-2 месеца и приятелки започнаха да ме обвиняват, че аз съм виновна, защото съм я кърмела и тя си мислела, че е бебе. Хората понякога са жестоки и несъзнателно ти насаждат вина, а в случая аз нямах такава.

Аз преминавам през труден период в личен план, моля ви да стиснете по един палец за мен, да премина през тази ситуация с възможно най-малки последици, много ми е притеснено в момента. Ще споделя, когато мога  Tired.

Грация  Hug. Мъчно ми стана. Пожелавам сила и късмет. За Мария са важни любовта и постоянството ти.

# 452
Аз днес не се стърпях и заведох децата на фризьор  Rolling Eyes. По принцип само Йоан беше за подстригване, но покрай него намаза и Даниела... Twisted Evil. Та, ето я Дани с нова прическа:
Сега и баща им ще го изненадаме..... Twisted Evil.
Грация*, имаш моите стиснати палчета  Hug-дано всичко да мине и да отшуми възможно най-леко  Hug
За памперсите-всичко си е до детето. Йоан го отучих от памперс на 2г., а на 2г. и 6м. махнах обедния и нощния памперс. Даниела сама се отучи на 1г. и 6м., но все още слагам памперс наобяд и нощем.

# 453
Грация  Hug Hug Hug имаш стиснати палчета от мен!
Много се радвам на добрите вести за Мими, ще видиш, че не само ще навакса, но и след година ще сте забравили за изоставането. Не е лесно да си родител на различно дете, но само едно ще ти кажа - кураж и много усмивки! Ще станат нещата няма как да не станат. Хубаво е че Мими има компания за вечерите и предполагам, че с това момиченце още повече ще дръпне напред, защото то все пак е по-голямо. Hug

Чочи - ей за това говорим  ето това си е момиченце с причесчица-сладичко, а не просто с дълга коса   bouquet Много е сладка Дани така  Heart Eyes

# 454
Граци, в края на петия сме, последната му седмица. Стискам ти палчета и аз.

# 455
Мацко, пропуснах да ти честитя розовата радост!  Peace Heart Eyes   bouquet

# 456
Благодаря ти, и на всички останали де, аз пък забравям да благодаря, хихих.

# 457
Грация имаш стиснати палци и от мен. И на мен ми е доста криво напоследък, не че това трябва да те успокои де, но всички понякога си имаме явно своите моменти  Confused
Мацко, разсмя ме с това засега. Честито и то мен.
Леле Сиси разби ме ти си направо енциклопедия...

# 458
Привети и от мен , момичета !
Мацко , честита ти розова вест !  Кога очаквате бебето
Грация имаш стиснати палци и от мен и едно голямо виртуално  Hug
Джил, как е Ния , дали спинка и папка по много  Simple Smile А сестра и иска ли да я гушка и мачка   Simple Smile

Момичета , няма да се изказвам нито по въпроса за памперсите , нито за това с какви игри занимавам децата или какви говорни и други постижения има Влади и то не за друго , а защото вече наистина започвам да усещам някакъв състезателен характер във всичко това и ми е неприятно .
Хубаво е да споделяме  , да , но просто да споделяме без да се доказваме кой какво и колко може и т.н. да не ставам излишно многословна . Peace
Нана е с варицела у дома , сега аз и Влади сме наред .За момента я кара добре ..само снощи имаше температура , не я сърби много .
Дано и брат и мине така.
Мен ме наплашиха с ужасяващи разкази как големи хора като мен стигат и до болници и до усложнения и аз както си бях спокойна взех да се тревожа ...та даже снощи почти не заспах .
Все имам чувството че някъде нещо ме сърби , а сега дори ми е лошо .
Ще оставям компи за да пусна на децата филмче и ще полегна  малко .

Щях да забравя - Честити нови прически на Даниела и Катрин ! Нацелувайте ги от мен !
Усмихнат и спокоен слънчев ден , момичета !  Simple Smile

# 459
  • София
Сиси много интересни предложения, мисля да се възползвам от някои от тях, но ще седна в някакъв момент да ги разгледам по-обстойно, че сега не ми стигна времето, а и току що ме ядосаха по телефона и ми се развали настроението.
Мацко честита ви "панделки".
Чочи на вас пък честита прическа, нашата е значително по-хаотична защото нямаме бритон (ама аз не исках да й оставя за да мога да събирам цялата коса на опашка). Ще кача снимки в някакъв момент, не направих почивните дни защото забравих апаратчето.
Грация имаш и нашите стиснати палчета-дано всичко се подреди така както си го намислила, а това дето си го написала, че Мими се чувствала като бебе защото си я била кърмила не би ми хрумнало никога, камоли да изкажа подобна глупост на глас, ама аз както и всички останала предполагам, съм се убедила, че някои хора им е любимо занимание и отлично се справят в съчиняване на подобен род измишльотини, чувала съм какви ли не безумни забележки и предположения относно теглото на Катрин.

# 460
Вили  Hug не се притеснявай предварително. Племенника и малката племеница изкараха миналия месец варицелата, заедно със зет ми и да ти кажа и за тримата мина супер леко. Дори първите няколко дни зет ми се чудеше дали е това или е просто някакво неразположение.
Дано и при вас е така  Peace

# 461
Благодаря ти за милите пожелания , Лени !
А дано .
А твоите момчета карали ли са я.

# 462
  • София
Нормално е хора, които са положили някакъв сериозен труд и са успели (както Миме-то с ЕБХ, впрочем бях приятно впечатлена как на тенискортовете София се изпишка върху себе си и майка си, без майка й да се ядоса или да се скара)... ебати изречението стана...Та нормално е такива хора да пишат книги, да убеждават другите и т.н. че щом те са могли, значи и ти можеш.
НО аз си знам че не съм силен характер, непостоянна Везна съм и не правя нещата на всяка цена.
Например като чета Сиси, първата ми реакция е да изпитам завист и срам, че не обръщам внимание на детето си. После се сещам, че при моето дете просто нещата не вървят така и причината изобщо не е липса на внимание или опити от наша страна. Човекът игнорира всякакви опити за четене или разглеждане на картинки, най-голямата му радост е да ходи да гледа как вървят колите по улицата или вкъщи да кара колички по ламаринения радиатор, при което издава неописуемо дразнещ звук. С гърнето е трагедия - реве и се тръшка и отказва изобщо да седи, та камо ли да свърши нещо.
Между другото, напикаването на пода ми е бял кахър, ами дайте съвет ако го оставя без памперс как да опазя меката мебел, освен да я постеля с найлони  newsm78

Мацко, честита втора мома   bouquet , не е рано да се види пола - нали беше в 19-та седмица
Още една тъща на квадрат - така де, да има девойки, че нашите младежи да имат избор

# 463
  • София
ГрацияHug
Вили, дано да мине максимално леко, пък може да се окаже, че си я карала без да разберат, както се оказа при мен. Майка ми досега се кълне, че не съм боледувала от варицела, но кръвните изследвания показаха друго. Правих си изследване, когато бях бременна с малкия батко, защото големият се разболя.
Куко, и у нас задържането на внимание върху книжка е мисия невъзможна.  Mr. Green С гърнето при нас проработи схемата да ги оставя по голо дупе и така се сетиха да ходят на гърне. Сега вече имаме успех и с гащи, но за съжаление нямам подкрепа в яслата и само в почивните дни се занимаваме.

# 464
Благодаря, момичета. Днес ще си правя нови изследвания и дано нещата не се окажат по-лоши, отколкото вече знаем, т.е. дано е по-малкото зло в случая  Praynig.

Куку, аз съм същата Везна  Hug.

Вили, на мен ми е приятно да чета какво могат и говорят дечицата, сподели и за Влади. Аз не се трогвам особено, че Мими не може така, защото съм си я приела такава каквато е. Не обичам другите сравнения - на майките, за кърмене, захранване, отучване от нещо и т.н. Всяка от нас си взема решение по тези въпроси и съчетано с възможностите й и съдействие от бебето се прилагат.

Миме, аз винаги съм се радвала на София, колко е по-напред от всички във всяко отношение, дано при второто ви детенце нещата потръгнат по същия начин. Мисля, че проблема дойде, че поиска анкета за тоалетния трейнинг. Ако тази идея беше дошла от мен щеше да се приеме по друг начин (има ли други като нас, още с памперс, да се поуспокоя, че не сме единствени), но понеже вие сте от другата страна, затова получи неразбиране.

Честити прически на Катрин и Даниела  Heart Eyes.

Общи условия

Активация на акаунт