Каква е вината на Фатмагюл ?(Fatmagül'ün Suçu Ne ?)~ 90

• 57 263
  • 747
  •   1
Отговори
# 255
  • Пловдив

Татко Фахретин - за всички които го харесват.  Баща и син - вече се разбират.

# 256
  • София
hrissi_sz Hug не се заяждам  , но подписа е чужд определено  Laughing има име т.е. ник , така че какво повече. Съмнявам се да ти го е подарила титулярката  Hugнали.Пък ти си ходи с него ,аз не бих.
И на теб хубава  вечер  Hug
Златина има модератори за лични обиди . Stop

# 257
Здравейте Hug
благодаря за поредната преведена серия на "Ако бях облак"    bouquet и за всички слухчета,резюмета,клипчета и снимки Peace

Едно предложение за Хриси  Grinning и всички останали дами, които имат да трият черни точки Heart Eyes hahaha

Скрит текст:

Напоследък е актуална дискусията за ...неочакваните обрати в края на сериала. ....Неочакван обрат ще е ако Керим оглави холдинга на Яшаран- като собственик ,разбира се...
  В началото на сериала Решат каза на Мелтем да не вярва на една селянка с кална пола...но ако в края на сериала  той да се разхожда с раиран въшлив костюм Mr. Green #Cussing out Twisted Evil  това нали е обрат  Thinking така ,че варианти - бол- важното  нашите гълъбчета да заживеят щастливо и необезпокоявано   loveuuu

Славенка     bouquetбеше написала един шедьовър- как Яшаран живеят в мандрата на Фатмагюл- ей този обрат най- ми допада Joy Joy Joy

нещо забавно за неделната вечер Heart Eyes Grinning

http://www.vbox7.com/play:0441de52

Последна редакция: нд, 18 мар 2012, 20:06 от Lilims

# 258
  • NICE,FRANCE
Здравейте момичета  bouquet,
Не съм от активно пишещите,обожавам да чета всичко написано от вас и благодаря,че ви има  bouquet  bouquet.Както каза и Kurkuma-чувствам Ви като семейство.
Но постовете на DAMON ме провокираха да драсна две-три думи.
DAMON,пусни ако обичаш 41епизод 27,55мин до 28,...мин и виж и чуй какво казва Фатмагюл на родителите на Мустю и после пак ела и сподели влюбеноста на нашето момиче!!!! Mr. Green

# 259
Добър вечер на целокупното съфорумство !

Позволявам си да копна един преведен абзац от книгата на Елиф Шафрак " Любов" .Превода е на съфорумка от турската тема . Мисля , че е доста актуален в нашия случай и няма да го коментирам , той  сам ще си каже всичко ....
"..Преди да потърсиш Любовта се вгледай в себе си и се попитай =какъв любовник съм аз/любовта е всъщност отражение на характера.Ако си кавгаджия,то и Любовта ще я изживееш като разгневен войн.Любовта на чистите хора е чиста.В този живот човек най=често наранява най=люмите на сърцето си хора.Най=дълбоките рани се отварят в семейството и дори да хванат кора отвътре кървят .Всяка крачка и всяко наше действие е отражение на нашата същност.Това е всъщност голямата кръстословица ,която трябва да се разгадае ...."
Ох, книгата на Елиф Шафак (шафак е псевдоним - означава Зора) "Любов" е изключителна. Както казва самата писателка, това е книга за любовта, но не е любовна книга (роман). От всяка страница можеш да си извадиш цитат, от силен по-силен.  Всъщност точното и заглавие е Четиридесетте правила на любовта. Който има възможност, да я прочете. За дервиша Шамс (на арабски Слънце) от Тебриз, и Джеляледин Руми Мевляна. Някъде в Коня се случва тяхната среща, преди около 800 години. И става въпрос за всемирната любов, не за любовта мужду мъж и жената. Все пак, ето едно правило:
Правило 5
"Умът и любовта са от различно тесто. Умът привързва човека и не се излага на никакви опасности, докато любовта разплита всички възли и излага на опасност всичко. Умът винаги е предпазлив и съветва: „Пази се от прекалено въодушевление“, докато любовта казва: „О, карай! Престраши се!“. Умът не се прекършва лесно, докато любовта може в миг да се превърне в отломъци. Но именно сред развалините са скрити съкровища. Едно разбито сърце крие в себе си несметни богатства."
Мустафа Булут или Доктор Сердар?
п.п. В книгата някои от историите така напомнят на притчи от Евангелията.

# 260
Ей ма на и мен! Здравейте! Опитах се да надничам тука от време на време, защото знам, че ще се разпишете и ще Ви изтърва спатиите, ама с надничане не става работата! Иска се сериозно четене, а времето едно хубаво и детенце : мамоооооо искам тук, мамоооооо искам там, и така, докато ви изчета ...
Много интересни работи сте писали, чок гюзел работи, толкоз бързах да чета, че нямах време да водя записки кой, кво, що, и т.н., затова - радикален подход:

Благодаря за всичко, на всички! - с малки изключения, където тона пак се е видоизменил, ама те моите призиви, вятър ги вее ...  Mr. Green

Така...., разбрах Мустафа щял пак да оживее. Помните ли Ви казах в предната серия, която не бе толкова напразна, поради голято чудо дето сътвори Мукадес - притесни се и излезе от стаята на прегръщащите се. В следваща е ред на чудото Мустафа, този човек не умира просто, не ги може той тия работи, сигурно не му се получава истинско умирането и ще го оставят жив - повече му се отдава.
Не ми изглежда логично Фатмагюл да се отдалечи, заради Мустафа, операцията му, мъченията му и прочие. Тя вече е много наясно какво иска и от кого, къде да се отдалечава.
И честно казано, тук имаше анализи за това как всеки герой преди да умре получава своево рода прошка. Ами не искам Мустафа да я получи, не мисля че това ще помогне на Керим и на Фатмагюл. Да не забравяме, че Керим няма как да прости на Мустафа, тези двамата изобщо не трябва да се срещат. Фатмагюл какво да му прощава, кое по напред. Единствения който ще се почуства добре е Мустафа, но не, нетрябва. Прошката лесно се иска. Прошката обаче не се дава лесно, но пък и е нещо, което трябва да може да се заслужи /непомня номера на серията - диалог между Ф и К, когато дойде първото писмо от татко Ф/
Та Мустафа, не е заслужил с нищо прошка, това, че умира не е достатъчна заслуга /той даже и не може да умре като хората  Mr. Green/.
Оше щах да казвам, ама забравих! То не че не ст коментира всичко де, ама и аз поръся с мерудията ... Joy

# 261
  • В Града на липите
Lilims, много интересно предложение за финал. Признавам си, точно това не ми беше хрумвало, а сигурно имам поне 15 варианта за финал в главата си  Joy
Благодаря за предложението, но моят съпруг, предпочита чифтокопитните пред пернатите  Grinning

Shatzi, мисля да си запазя подписа такъв какъвто е. По тази логика трябва да си махна и гифчето на което много държа. Който и да го е правил, много му благодаря  Hug

Аша, и на теб благодаря за откъса. Когато ми мине вируса, може би през юли... ще потърся книгата, ако я има преведена.

# 262
  • Разград
Engin Akyürek Kerim Aşkistan

Скрит текст:
Момичета извинявайте че го пиша тук, но получих ЛС в което ме молят да си махна аватара, защото като си пуснела госпожата да гледа клипчето което съм пуснала много я дразнела въртящата се глава. Допитала се е до някои други в темата които били съгласни с нея. Като направих справка се оказа че същата е от тия които по-вечето стоят само на балкона.
Заявявам, че няма да го махна  като Ви дразни аватара ми като гледата клипчетата има и друг начин, гледайте ги в тубето. Утре ще поискате да си махна и намигащия в подписа ми. И мен ме дразнят някои аватари и подписи, но претенции съм нямало към никого.

# 263
Лилимсче,  Joy Joy Joy. Чудна снимчица.  Браво! С нея определено ще се трият черни точки.

galandri, пиши по-често.  Hug

nianta, сакън, аз поне не искам никой да прощава на М.Н., не и преди да си заслужи прошката, ама той е на светлинни години от тази надежда. Аз искам Фатмагюл да не се тормози с него повече. Ако сега вземе да се притеснява за здравословното му състояние, хладът от Керим би бил съвсем разбираем.

dani_ka, asha, прекрасни цитати.   bouquet

Ваня, Хриси, да не ви пука!  Hug Heart Eyes

# 264
  • В Града на липите
vania_e

Скрит текст:
Мен въобще не ме дразни аватара ти, нито подписа ти, нито нищо. Не бива да обръщаме внимание на провокации и да се дразним на различното мнение. Всеки има право да си го изказва, но и наше право е да решаваме сами за себе си.

# 265
  • Пловдив
Shatzi, хубаво е че знаеш, че има модератори,особено ако се сещаш за тях при твоите постове   Wink Извинявай, не съм разбрала, че си била в образ просто  Joy Joy
 Аз приключвам с въпросната дискусия  Peace

Даника    bouquet- моят отговор е повече от ясен  Grinning

Хриси, съжалявам, ама нищо не ми трепва към М. Булут  Rolling Eyes Това е все едно да питам Куркума дали и трепва понякога за М. Налчалъ  Wink Joy То като ти е антипатичен даден типаж, даже и някой хубави моменти не ти се струват толкова хубави  Thinking

# 266
Ох, от сряда ви гоня и ... най сетне успях да видя последен постинг. Ще споделя моите мисли за Мустафа. Ще се опитам да бъда максимално кратка  (ама то от сряда много мисли ми минаха).
 Четири неща са обсъждани:

1. Дали да/ще умре.
Ако е верен слухът за кочината на Хатиджер и детето им, би било добре да види и това. Тя беше единствената, която продължи да го обича и защитава дори, когато и майка му се разочарова от него (и за малко да каже на Ф., че той  е убиец на Вурал). Не знам колко мъчно ще му е за семейството му, но за нормален човек това си е жесток удар.

2. Обичали Мустафа Фатм.?
Да, мнооого я обича. По неговия си (собственически) начин. Така като се обича любимата блузка или дънки. Моя си е, стои ми добре, харесвам се с нея.  Ходя си с нея цял ден и вечерта я смъквам и захвърлям на стола. Фатмагюл е като любима вещ - единственото й предназначение е да го радва и обслужва. Е, може би ще заслужи някое пране от време на време.

3. Как живее толкова с коремна рана.
Ами тя раната като, че ли не беше толкова сериозна. От носа му изтече май повече кръв. При търсенето намираха по 2-3 капки кръв. Пък и дрешките му не бяха много кървави. Така, че май проблем е замърсяването, а не огромна  и бърза кръвозагуба.

4. Прошка за Мустафа.
Ами прошка се дава когато се поиска. Не  мисля,че дори и за момент му е минала мисъл - да иска прошка.
Някой каза (извинявам се не помня кой), че преди края всеки човек "проглежда".
Мустафа е далеч от проглеждането. Във виденията си той продължава да вижда само и единствно неговата истина. Той е изстрадал, той е наранен - Фатмагюл  в булчинска рокля му казва  - дойдох, вземи ме (не цитирам точно).
Според него, той е този, който трябва да прости.  Мисля си, че така и ще си умре. С вярата, че е единствената жертва... на всички.

И едно нещо за Фатмагюл. Имаше един момент в отвличането й, който беше най-страшен за нея, който я срина и докара до това тежко състояние. Момента, когато Мустафа й даваше вода и я заля. Това я върна едно към едно с това, което изживя при изнасилването. Той направи точно каквото и насилниците й. За тези няколко секунди тя изживя всичко отново.

# 267
                    Tова е на  alians превода - явно от "хубавия и коректен" пост на sofi_q момичето си е изтрило превода ... Научете се като сбъркате да се извините !!!

Alians , огромно благодаря за превода ти !!! Hug Hug Hug Hug

Сега се връщам да търся пост на sofi_q да видя дали се е извинила...Затова в тази тема не се задържат преводачи от турски език....

"Чрез ретроспекция ще разберем в този еп. как бе заловен Мустафа.
Фахретин се засяга от думите на Кадир и Мерием по един въпрос.
Мелтем осъзнава нещо, което ще помогне на полицията.
Мукадес най-накрая успява да накара Ебе Нине да говори. За какво ли? За медения месец. Разказаното от Мерием ще повлияе положително и на Фатмагюл.
Ердоан и Селим правят сериозна грешка по време на бягството.
Журналистите притискат Керим във връзка с Фатмагюл.

Керим: Ако имате поне малко уважение, ще се махнете от вратата. Ще сторите това, ако имате малко уважение спрямо чувствата на хората и преживяната от тях болка.
Фатмагюл и Керим, правейки това, което им каза г-жа Незихе, се опитват да говорят за онази нощ.
Фатмагял: Докато съм заедно с теб, искам да забравя преживяното от мен тогава!
На края на този разговор те ще се целунат.
Накрая идва и денят, в който Мустафа ще бъде изправен пред съда.
Ще изгледате делото на Мустафа, не се притеснявайте, серията няма да свърши тогава. Дори ще научите присъдата.
Дано не го приемете като нахлуване в темата ,защото съм от четящите само.

# 268
Нова подсказка  Heart Eyes

67.BÖLÜM TÜYOLARI:
Bu bölümde geri dönüşlerle Mustafa'nın nasıl yakalandığını öğreneceğiz.
 Fahrettin bir konuda Meryem ve Kadir'in sözlerine alınıyor.
 Meltem, polisin işine yarayacak bir şeyler farkediyor.

Mukaddes sonunda Ebe Nine'yi konuşturmayı başarıyor. Ne hakkında mı? Balayı… Meryem'in anlattıkları Fatmagül'ü de olumlu etkiliyor.

Erdoğan ve Selim kaçış yolunda ciddi bir hata yapıyorlar.
 Gazeteciler, Kerim'i Fatmagül ile ilgili sıkıştırıyorlar.

Kerim: Eğer birazcık saygınız varsa boşaltırsınız bu kapının önünü.. Birazcık insanların duygularına, yaşadıkları acılara saygınız varsa yaparsınız bunu...
 Fatmagül ve Kerim, Nezihe hanımın söylediğini yaparak o gece hakkında konuşmaya çalışıyorlar. Fatmagül: Yaşadıklarımı seninle birlikteyken unutmak istiyorum.
 Bu konuşmaların sonu malum öpücüğe gidiyor

Ve sonunda Mustafa'nın mahkemeye çıkarılacağı gün gelip çatıyor.

( Mahkemeyi izleyeceksiniz bölüm orada bitmiyor merak etmeyin! Hatta sonucunu bile öğreneceksiniz.) (bisena)

Чрез ретроспекция ще разберем в този еп. как бе заловен Мустафа.
Фахретин се засяга от думите на Кадир и Мерием по един въпрос.
Мелтем осъзнава нещо, което ще помогне на полицията.
Мукадес най-накрая успява да накара Ебе Нине да говори. За какво ли? За медения месец. Разказаното от Мерием ще повлияе положително и на Фатмагюл.
Ердоан и Селим правят сериозна грешка по време на бягството.
Журналистите притискат Керим във връзка с Фатмагюл.

Керим: Ако имате поне малко уважение, ще се махнете от вратата. Ще сторите това, ако имате малко уважение спрямо чувствата на хората и преживяната от тях болка.
Фатмагюл и Керим, правейки това, което им каза г-жа Незихе, се опитват да говорят за онази нощ.
Фатмагял: Докато съм заедно с теб, искам да забравя преживяното от мен тогава!
На края на този разговор те ще се целунат.
Накрая идва и денят, в който Мустафа ще бъде изправен пред съда.
Ще изгледате делото на Мустафа, не се притеснявайте, серията няма да свърши тогава. Дори ще научите присъдата.

Дано не го приемете като нахлуване в темата ,защото съм от четящите само.

Бъдете коректни и слагайте източника на превода, когато не сте го превели вие лично. В случая, това е взето по всяка вероятност от Фейсбук. Ако източникът ти е друг, моля да го уточниш.

Sofi_q  , кое те провокира да  си зададеш точно по този начин въпроса  и да обидиш момичето !? 
Shocked Shocked Shocked

# 269
Goni newsm51

Sofi_q -превода е мой ,ако има проблем да го изтрия.

Ето как ти отговаря момичето и си изтрива поста...  Sofi_q ,  сега дори ще ти благодаря , защото ако не искаше да я обидиш , нямаше да я цитираш и ние във форума нямаше да имаме превод на постнатото от Данито...

Общи условия

Активация на акаунт