толкова ли съм лоша

• 24 018
  • 452
  •   1
Отговори
# 405
О, да tonkabonka! Разведените и децата им са много опасни! Кажи на щерка ти да се пази от тях като от чума.Друго си е да имаш един истински мъжкар до тебе, който да те прави на нищо и да пръска семка с помощта платени и безплатни услуги; с мъже, жени и прочие като на Dinco, която все още твърди, че не е свалила гарда. Peace

Момичета, ако изкарвахте сами достатъчно пари и бяхте наистина широко скроени, „разведен” или „свободен” никога нямаше да ви е проблем, ама нейсе; еманципация и съвременен мироглед през крив макарон. Бегемами, напред!

Mr. Green newsm10 newsm74

# 406
  • София
Затова казвам - или приема ситуацията, защото тази същата ситуация не е от вчера, тоест тя си е знаела с какво се захваща, или да бЕга, докато не е забременяла.

И аз това казвам за хорото.  Wink
Явно сме писали с теб и Андариел едновременно.
Ама пък е заявило момичето на първа страница, че раздялата не е съществува като възможност, та затуй нека премисли.

# 407
То кой не си е мислил, че с този човек - докато смъртта ни раздели.

# 408
  • София
Така е, така. Ама мисленето не е излишно от всички страни.
По правило едно дете е най-обичано от собствените си родители. Да се предполага или изисква нещо различно е по-скоро изключение.

# 409
  • Варна
За мен е очевидно, че тя има проблем с наличието на дете от предишния брак и вниманието и парите, които мъжът отделя. Дълбоко се съмнявам някога да преглътне хапа и да се радва на щастлив и спокоен живот с него, затова е по-добре да смъкне този товар от плещите си и да си търси късмета другаде и с друг човек.

Мисля, че проблемът на авторката не е наличието на дете от предишен брак. Проблемът ѝ е с невъзможността на партньора ѝ да си прави сметката, простата сметка - как да си разпределя приходите. Ако не беше детето, можеше да е Мерцедес на старо, скъпо хоби, каквото и да е. Да, трудно би се радвала на щастлив и спокоен живот с него, някои хора не порастват. И да нямаше дете от предишен брак, ще има дете от този брак, което би имало лаптоп на изплащане, но пари за лекарства, обучение - не се знае. Това е проблемът за мен, защо да разискваме "на едро" бащини отговорности, първи бракове, бивши и т.н.

# 410
Ех, Ментова - какви кардинални заключения правиш и как сравняваш детето с мерцедеса! Смешна работа...

# 411
  • Варна
Ех, Ментова - какви кардинални заключения правиш и как сравняваш детето с мерцедеса! Смешна работа...

Вилико, къде видя кардинални заключения? Написах "можеше да е". Момичето споменава, че не само по отношение на детето си харчи непремерено човекът, но и на нея купува спонтанни подаръци, които люшват бюджета. Улавя сигналите, притеснява се. И аз тези сигнали улових от разказа ѝ, не ѝ е проблем детето, не са ѝ проблем харчовете за него по принцип.
Но, да, несравнимо по-добре е да се харчи за дете, уточнявам, щом ти изглежда, че ги приравнявам.

# 412
  • София
Не е смешно, Вили, точно така е.
Темата спокойно можеше да звучи и така: Лоша ли съм, че се дразня, че купува на детето НИ лаптоп на изплащане, при условие, че не можем да си плащаме сметките.
Или - лоша ли съм, че МИ купува скъпи уреди на изплащане, при условие, че не можем да си плащаме сметките.
Няма значение към кой е насочена тази криворазбрана грижа. Проблемът не е детето, не е "грижата" към него (в кавички, защото това изобщо не е никаква грижа, а купуване на индулгенция), а глупавият начин на управление на семейни финанси.
Дали авторката, или ние, бихме казали нещо на въпреки, ако човека даваше по 100 лева всеки месец издръжка? Сигурна съм, че не. Защото проблемът изобщо, ама изобщо не е детето.

# 413
  • София
Да, има го и това, Ментова. Според мен дори е късметлийка, че покрай историята с детето, като във кристална топка може да види като как би изглеждал животът й занапред. Той така ще си харчи винаги. Всичко това ми напомня една друга тема, в която не бяха женени героите, а мъжът не стига, че даваше сума пари по детето от единствения си брак, ами и искаше от нея да заапочва по-бързо работа и да му дава част от парите от майчинството, и не искаше да се жени за нея. Много поучителен случай.

# 414
  • София
За мен е очевидно, че тя има проблем с наличието на дете от предишния брак и вниманието и парите, които мъжът отделя. Дълбоко се съмнявам някога да преглътне хапа и да се радва на щастлив и спокоен живот с него, затова е по-добре да смъкне този товар от плещите си и да си търси късмета другаде и с друг човек.

Мисля, че проблемът на авторката не е наличието на дете от предишен брак. Проблемът ѝ е с невъзможността на партньора ѝ да си прави сметката, простата сметка - как да си разпределя приходите. Ако не беше детето, можеше да е Мерцедес на старо, скъпо хоби, каквото и да е. Да, трудно би се радвала на щастлив и спокоен живот с него, някои хора не порастват. И да нямаше дете от предишен брак, ще има дете от този брак, което би имало лаптоп на изплащане, но пари за лекарства, обучение - не се знае. Това е проблемът за мен, защо да разискваме "на едро" бащини отговорности, първи бракове, бивши и т.н.
Извинявам се, че настоявам, но проблемът е само в това, че авторката и половинът и не могат да си обсъждат проблемите. Винаги между двама души може да има проблем и без единия да има дете от първия брак или широки пръсти. Тези проблеми се решават ако има някаква комуникация. Или поне става ясно ще се решат или не. Неизвестно защо повечето хора са свикнали проблемите с половинката да ги решават като говорят с всеки друг, но не и с единствения, който може да ги разреши.

# 415
  • София
Всъщност, точно така, Бояна е права. Истинският проблем е, че тя не може да говори с него за това, което я притеснява.

# 416
Само че, тя все още е много влюбена и не може да види недостатъците на любимия, затова прехвърля на детето и бившата.

# 417
  • София
не знам, може и така да  е. А като говори с него какво! Той ще й заобяснява коолко много я обича, обаче обича и детето си, че не може да го изостави, той нали е добър баща... с две  думи като нищо ще я баламоса, за да не я изпусне. Ще разсее съмненията й за момент, ще я карат известно време, докато на нея пак й стане гадно.

# 418
  • София
Ами той сигурно наистина си я обича. И има смисъл от такива разговори - бившият ми беше с много широки пръсти и след няколко фала се разбрахме парите да стоят в мен  и аз да ги управлявам. Пак имаше гафове със заеми и изплащания, но бяха много, много редуцирани в сравнение с това какво можеше да бъде, ако не говорех с него често по темата, направо търпими си бяха.
Няма да стане друг човек, това е ясно, но може да се постигне някакво по-леко положение.

# 419
  • Варна
Бояна, разбира се, че е така, комуникацията се е "скъсала", защото въпросът е бил повдигнат по отношение покупките за детето.
Авторката сподели, че се е опитала да проведе разговор, а той го е извъртял, че "скача" срещу желанието му да купува за детето и е направил скандал. Йезуитщина си е това, което не отрича, че разговорът, може би, трябваше да се проведе не по повод харчовете за детето, а по повод други негови разходи. Не е лесно.

Общи условия

Активация на акаунт