толкова ли съм лоша

• 24 007
  • 452
  •   1
Отговори
# 435
  • София
нейна работа е дотолкова, че имат общо домакинство с бащата и едва ли й е кеф всеки месец да изтичаат едни пари към чуждо дете (защото за нея е чуждо, не го е раждала тя). Пък и да не е нейна работа, явно я тормози и или ще трябва да намери начин да преглъща хапа цял живот, месец след месец, година след година, когато роди свои си деца, или да прекрати връзката. Може би е добре да се вслуша в интуицията си, обикновено щом човек се безпокои от нещо, дори когато съвестта и моралът му нашепват, че не трябва да се безпокои, значи все пак, има причина, а не напразна тревожност.

# 436
Заплатата на мацката отворила темата , няма никакво значение! В крайна сметка дори да получава повече не е длъжна да го издържа , за да може той да плаща на бившата си жена , а тя да се стиска !
5 звезди и половина го е казала много точно ,но както винаги няма кой да чете !

Цитат
Простичко ще се разберат, защото ще си обсъждат само своя бюджет. На един лист си пишат ток, вода, храна и прочее разходи, теглят чертата и виждат каква е сумата. Разбират се всеки да оставя половината от тази сума в плик, банкова сметка или друго и толкова. А после с останалите пари мъжа да се купи самолет ако иска. Не виждам какво е толкова сложно и какво общо имат бивши жени, деца и тн.

# 437
Авторката сто пъти написа какви са им доходите!  ooooh!

# 438
Troy , първо - каза го Бояна, второ - изобщо не е толкова простичко.
Моят мъж има дете от първи брак. Когато се събрахме да живеем заедно, той имаше някакви смешни и жалки доходи, а аз носех основните пари в семейството ни. Обаче и те не бяха съвсем достатъчни. Случвало се е да взимаме назаем, за да плати той издръжката на детето си. Но, това беше закон и за двама ни - има, няма, за издръжката трябва да има!
После се родиха и нашите деца, аз застанах на едно майчинство /беше по-мизерна сума и от заплатата на мъжа ми/. И общо заимахме трички. Пак същото - за нас има-няма, но за тях трябва да има за основните неща /топло, светло, храна и дрехи/. Случвало се е да налагам вето над някоя покупка, ако това е щяло да ни затрудни да вържем месеца.
Ситуацията хич не е простичка. Защото и двамата трябва да осъзнаят кое им е важно и кое - не е. Да постигнат пълно съгласие на тази тема. А, ако приятелят на нашата авторка не започне да мисли трезво и да преценява какво всъщност може да си позволи да харчи за детето си, ако не престане да се надскача в щедростта си, те двамата никога няма да постигнат хармония и разбирателство.

Авторката сто пъти написа какви са им доходите!  ooooh!
Съжалявам, но не съм изчела цялата тема. Само първите 2-3 стриници и последните 5-6. Може да съм пропуснала тези факти. И не е чак толкова страшно, ако се дадат отново.

# 439
Доста мъже считат като изкупуване на вината скъпите подаръци, факт е. Може би е техен начин да се справят със собствения си провал в брака.

Биби - ще се кажат доходите, ама то това се дъвка.
Тя взима 500, той също горе долу толкова според зависи, като неговата работа не е на заплата - явно е майстор - когато има работа - има, после чака и така.

Съгласи се, че с тия доходи покупките на лап-топ - някак не се връзват.

# 440
  • Варна
baibibi, проблемът е голям, защото няма фиксирана издръжка, не помня защо не е уреден въпроса. Май тати го беше страх, че ще му я присъдят със задна дата, но не съм сигурна, че е от тази точно тема. Ако пък има присъдена издръжка, тя не се плаща редовно, а се правят спорадични, макар и скъпи подаръци, бащата поема огромния риск да го осъдят за плащане на издръжката със задна дата. Да си уредят законово нещата е най-добре, а подаръците са си подаръци.

Истинският проблем би дошъл, ако, по някаква причина, приоритетите на детето започнат да изискват строга финансова дисциплина - редовни постъпления, разчет. Това плаши авторката - без оглед дали говорим за неговото дете или за техните бъдещи деца. Тогава, ще не ще, тати ще трябва да се дисциплинира. Ако изобщо го направи, де.

# 441
Съгласи се, че с тия доходи покупките на лап-топ - някак не се връзват.

Мда, не се връзват, ама ако купува всеки месец по един. А и зависи какъв ще да е този лаптоп - има и от 2000 и нагоре, има и за по 600-800 лв., нали?
От друга страна, обаче, за мен би бил по-притеснителен фактът, че след като е разговаряно на тази тема, мъжът не си дава сметка за реалните възможности на новото си семейство, а едва ли не обявавя приятелката си за враг.
Ментова, проблемът наистина е голям. И нито е само финансов, нито пък е заради детето.

# 442
Е, не всеки месец по един - щото следващия път просто подаръкът ще е различен. НО щом ви влече, търсете под вола теле- какъв е безотговорен човека /щот за мен далеч не е такъв/. Но това пък противоречи на мненията назад - ах, браво, повечето мъже са лайна и не се грижат за бившите... Whistling
То не че темата - деца от друг брак - не е вечна, но вие нали - изкарвате нещата на по-извисено ниво.

# 443
аз понеже все съм не наясно , след 31 страници, размяна на обиди и надприказване една с друга/но и не който с когото трябва Wink/, решихме ли вече проблема на авторката, или я карат по старому newsm78

# 444
аз понеже все съм не наясно , след 31 страници, размяна на обиди и надприказване една с друга/но и не който с когото трябва Wink/, решихме ли вече проблема на авторката, или я карат по старому newsm78

Е, топък като че така лесно ще се реши  Wink
Трябва да мине време, авторката ще се поуспокои месеците, когато не купуват нищо, дан опрез това време си намери нейния женски начин - да зачекне темата.  Peace

# 445
Ами не сме решили проблема,но поне седнах да поговорим и той се съгласи,че не е много логично това,което прави.Съгласи се ,че следващите покупки ще ги обсъжда с мен.
Мисля,че не е нацяло решен проблема,но поне е някакво начало

# 446
аха, ясно Wink
или както е написал Талев - ' какъвто си си го взела, с такъв ще живееш'  Wink

късмет на девойката, и плюя в пазва три пъти и благодаря на вселената, че щерки поне нямам, че и това да го мисля Wink

---
впрочем, ако нямате фиксирана издръжка, и документи, че я е плащал, майката на детето така хубаво може да ви извърти номер, че тия лаптопи ще ви се видят без пари направо Peace

# 447
Ами не сме решили проблема,но поне седнах да поговорим и той се съгласи,че не е много логично това,което прави.Съгласи се ,че следващите покупки ще ги обсъжда с мен.
Мисля,че не е нацяло решен проблема,но поне е някакво начало

Peace
Е, ти кво сега искаш - това си е направо решен наполовин апроблем, сега остава да натискаш да се приложи  Flutter

# 448
Mи времето ще покаже.По принцип като ми обещае  нещо го изпълнява,да видим сега какво ще стане.То било по-лесно отколкото съм си мислела/ако проработи де/

# 449
Mи времето ще покаже.По принцип като ми обещае  нещо го изпълнява,да видим сега какво ще стане.То било по-лесно отколкото съм си мислела/ако проработи де/

Ами, проблем като проблем - ако не беше изчела тъпотиите по страниците - въобще нямаше да се шашкаш и ядосваш допълнително!  Peace

Общи условия

Активация на акаунт