С февруарчета засмени, вече сме в родени!!-Тема 1

• 37 562
  • 740
  •   1
Отговори
# 615
Добро утро   food010 ама май с този вятър не е много добро и ще си стоим у дома.... Ние също се храним през нощта, но то е защото го къпем към 20ч. към 21ч. вече е заспал понякога  Twisted Evil и след това спи до към 3.30 понякога изкарва и до към 4.30 и след това го кърмя към 9 сутрин....аз не съм пробвала да го махна нощното хранене, така ме устройва засега, щом ставането е само едно за нощта... Hug

# 616
  • Сфия
Добрутру, и ние сме още с нощно хранене. Понеже моят цял ден яде на порции, та вечерта също така изяжда 80 мл към 20 часа примерно, после към 22.30 още 60 или 80 и се събужда към 3.30-4.00ч, даже вече взе да го измества към 5 часа. Слагам го на цица, да не забрави съвсем какво е и като се поплюнчи десетина минути на нея(какво ял, какво не не е ясно) му давам от шише още около 50 мл и след това слизам в хола да се цедя. Така станало 6 часа. А големият го вдигаме за уч. в 6.20. По принцип е задължение на мъжа ми, ама сега при положение, че аз съм още будна ми е грехота да го будя него, та изчаквам да стане 6.20, вдигам го, давам инструкции и обратно в леглото. Малкият почва да ръмжи по това време спейки, съответно аз съм НЕ спейки и към 7 часа вече парцалясала ги изхвърлям с мъжа ми от спалнята с 2 шишета мляко и гледам да отспя още 2 часа. Една нощ Борко се събуди в 01.30 за ядене и си беше наврял и двата юмрука в устата. Аз си викам обаче - а, не е гладен, ще му дам водичка... Излока шишето с вода и продължи да си дъвчи юмруците. Тикнах залъгалката - смуче я, като побеснял. Викам си - ще се успокои и ще заспи. А той спи, но толкова нервно я смуче, че трябва да я държа, за да не я изстреля. Седяхме си така 15 мин и видях, че няма да миряса и извадих цицата. И сега си викам - ще сукне 2-3 пъти и ще заспи, не е гладен... Да, ама не.... Сука 10 мин и я изплю. Върнах го в леглото спящ, а нашият пак навря юмруците в устата. Тинах шишето и омете 50 мл... Е, върви го отучи от нощното хранене...
та, veiana, не сте само вие с нощното хранене. Как е иначе малката, по-спокойна ли е вече? А защо е работна тази събота?
Аз вече не кърмя, ама докато го правех съм си кърмела навън. Сега с малкия 2-3 пъти в полилиниката, а с големият в градинките. Рони е права, че това е един много есетвен процес и няма нищо срамно в това да си нахраниш детето. В противен случай е дискриминация. Значи кърмещите майки не трябва да излизат, защото не е прилично да вадят цици на вън... Не мисля, че е редно. Да, ще се обърнеш малко настрани, или ще пуснеш блузката в/у цицата, или слинг- има варианти.
Граци, малката още ли реве по много?

# 617
  • Стара Загора
Добро утро ,
и ние сме като Dobinko - къпем се към 20 часа , и като си хапне и заспива и се събужда понякога в 3,30 , понякога в 4- 5 часа ... и мен ме устройва . Просто си прави паузата по-рано и не се събужда за по-късното хранене а си го проспива . Като поотраснат , сами ще ще се научат да спят цяла нощ . След като има нужда да си хапне детенцето , няма да го държа на диета , че да мога да си поспивам ...   Понякога спи по цяла вечер и е ставала чак в 7 часа ...
Каквото е такова , друга работа нямаме сега ....това са ни основните задължения / поне повечето .. Simple Smile/

# 618
Лелеее бясна съм на този педитър  #Cussing out #2gunfire Кажете ми кога мога да го сменя? Като нас възрастните ли е - само Юни и Декември или може по всяко време на годината? Освен че на единия мес. като правихме щеше да ни обърка ваксината Shocked ( май не съм ви казвала) добре че видях какво слага, сега ми обърка и изравнителния болничен. Никакъв го няма в диагнозите, а се водише за някакво светило там... Баси изкуфелия дядка  Rage
starlet Не бих казала че сме по-спокойни, но е малко по-добре от преди. Нищо не съм правила по разллично, така че го отдавам на израстването... спим по 30мин най-много пред деня, все така не иска да суче и както вече писах това само беля ми докара. само да се оправим с това нощно спане и вече обещавам да не се оплаквам от нея  Grinning
Тази събота се работи, защото се отаботва 30-ти по другата седм. така че да се съберат пак 4 почивни дни.

Нашата беба от самото начало спи на лявата страна понеже имаше хематомче на главичката и ни казаха заради него само на другата страна да спи. В резултат сега лявото ушенце ни е загънато и не знам дали ще се оправи Sad Слагам и едни ленти за коса, с които и защипвам и ухото, уж че е час от облеклото Laughing Сега от няколко седм. както и да я поставя тя се обръща по гръб и главата пак наляво... слагам я надясно, ама не остава задълго в това полужение. Свикнахме я наляво и сега край.
Направих си слинг - уших си го  Peace Само че още не мога са свикна с него... уж усъвършенствах някои възли, само че като сложа беба вътре и тя повръща Sad Може би защото си сгъва много краченцата, ама така са дали позата за новородени. Сега така седи в гардероба...

# 619
и ние така с нощното хранене, от време на време залъгвам към 3 часа с чай, ама не винаги ми се получава  baby_neutral биберон не ще и да види...понякога имаме 7 хранеия, понякога 5 за денонощие,  не мога да му хвана цаката, най-лошото е, че винаги заспива с ревове, много ми е странно, ми като ти се спи спи, бе...какво ревеш  ooooh!

# 620
Хелоуу и от нас  Hug Не ми остава много време за писане, гледам по възможност да сме по парковете, ама днес с това времееееее   Close 
 Ние нощната пауза си я правим , даже снощи увеличих дозата за папкане и спа от 23:30  до 09:15  #Crazy  Решила съм днес да и давам пак по - големите дози за да опитам да изключа още едно хранене, пък да видим  Laughing 
Момичета случвало ли ви се е като държите бебетата на шезлонг така да подритват, че чак с крачета се запират и да си повдигат дупетата ? Преди няколко дни като я видях моята мишка и ми се събраха очите ....... Нормално ли е това, не е ли раничко  newsm78

# 621
  • София
Моето диване успя и 3 пъти да се превърти от корем по гръб  ooooh! Беше по памперс на преповивката, вдигна си раменете и краката и се претърколи наляво, аз го обърнах пак по корем и той се превъртя по същия начин, ама надясно. На следващата сутрин го направи отново (наляво и пак по памперс, с дрехите не може). Каката успя доста по-късно, но явно бебетата са различни, т. е. за едни нещо е рано, за други - не. Иначе Пресо го дебнех с апарата да го снимам, ама сложна работа, защото точно тогава не ще, а и е малко трудно, като го пазя с едната ръка...  Simple Smile

# 622
   Добро утро и от нас!И ние се кърмим през нощта и то дори с 2 събуждания-към 2-2.30ч. и сетне към 5-5.30ч..И аз не си доспивам,но какво да се прави:не мога да го оставя гладно детето,ами той ще вдигне блока с рева си,т.к нито биберон,нито шише взема,само цица.Надявам се след някой и друг месец да спре да се събужда.
   Ами и аз понякога кърмя навън,когато сме далеч от блока и той надава вой,Покривам се с една пеленка и готово.Първия път и аз се срамувах,но важното е да се престрашиш един път,сега вече ни ми пука-все пак детето си кърмя,не се разголвам за кеф на някой.

# 623
Здравейте Hug
Отвратителен вятър е навън. Разходки днес няма да има  Sad Ще се гледаме в къщи и ще си мънка на воля. Храненето ни нощем не е отпаднало. Яде си пича и не се лъже с чай. Изпива си чая и продължава да реве и да си търси млякото. Яде по 120-150мл. Всеки пък е различно.
Ние нощната пауза си я правим , даже снощи увеличих дозата за папкане и спа от 23:30  до 09:15  #Crazy  Решила съм днес да и давам пак по - големите дози за да опитам да изключа още едно хранене, пък да видим  Laughing 
Охххх за такава пауза.....мога да си мечтая само. Laughing

# 624
Спящата за първескиня като мен всичко е ново и главата ми винаги бъка от въпроси   Blush Все се притеснявам, дали всичко й е наред, като кихне и ми се изправя косата например  Laughing Абе голяма паника съм. А и имам огромен проблем, незнам дали някоя от вас е същата.... ама срам не срам ще си кажа  Embarassed  Не давам малката на никой(освен таткото), не я оставям нито на баби, нито на никой. Като я вземе майка ми например, нямам търпение да си я гушна обратно, досега никой друг не я е хранил освен мен и таткото от време на време ......Незнам как ще се престраша да я оставя за малко Sad старая се , ама не ми се получават нещата ....

_JenY_ пожелавам ти тази пауза в най - скоро време Simple Smile

# 625
  • София
и винаги заспива с ревове, много ми е странно, ми като ти се спи спи, бе...какво ревеш  ooooh!
Joy  Joy  Joy
То на теб едва ли ти е смешно, но си е така. И те не знаят какво им се прави и единственото, което могат да сътворят е да реват Simple Smile

veiana сменяй го, хич недей да чакаш...една мама беше казала, че при децата няма определени месеци като при възрастните. Направо си намирай нов и иди при него/нея. Ще ти кажат какво да направиш. Аман от "лекари".

Ние вече 6 нощи спим без хранене. пробужда се към 3:30, бутам бибата и край. Следващо будене 7.

# 626
  • Сфия
Тутенце, не си само ти "скрънзата". Пепито също беше споделила, че и каката не е давала, а сега и малкия. Аз лично не мога да кажа за себе сеи, защото помощници нямам и не ми се е налагало да го деля. Единствено кумата ми, като беше у нас и предлагаше да го приспи или нахрани, защото аз съм заета в момента, та така не ми се много искаше, но не от ревност някаква, ами по-скоро, че няма да се справи, защото аз си знам магарето.
  Решила съм днес да и давам пак по - големите дози за да опитам да изключа още едно хранене, пък да видим  Laughing 
За къде още едно хранене да махаш? Колко пауза искаш да направиш??!!
Моят пък, като седи в столчето за кола и се мъчи да си изправи главата, един вид се надига.
veiana , питай личната лекарка как да го смениш. А какво искаш да кажеш, че спи 30 мин. за целия ден ли?
Пчеличке, това са малки бебчовци и не могат да се успокоят, за да заспят. За това им трябва помощ-люшкане, гушкане, цица, залъгалка, бръмчене, музика... Всеки различно. Скоро ще почнат да си заспиват сами.

# 627

_JenY_ пожелавам ти тази пауза в най - скоро време Simple Smile
Айде дано   bouquet А за това,че ти се свиди много малката не си единствена Laughing Малчо ме изуми на Великден. Отидохме в свекърва ми на гости. Нашта като го грабна,че го целува,че му говори,брее много се затъжила / театрална постановка/. Като се огледа детето,че като ревна..чак забрави да диша. Взех го обратно гушнах си го и.....взе да се смее hahaha Откачи от яд ама...детето си е мойтоооо Joy Нямах време да се сърдя или да ми се свиди. То само си показва при кого иска Laughing А каката изобщо няма да и даде да я целува. Само тати и аз / за сега де / newsm78

# 628
Относно нощното хранене сме на периоди...1 седмица спим до 7.30 сутринта,другата пък се буди да хапва в 3.30ч. сега сме на тема хранене в 6ч.

И на мене ми се свиди бебка,но съм добричка и я давам да я подържат бабите,но много взе да свиква на ръце и елате ни вижте днес,къде прекара половината ден(а имам сериозен проблем с китката).И аз не мога да си представя да я оставя за по-дълго време на майка ми,а камо ли на свеки..някак си имам чувството,че само аз съм в състояние да я успокоя като се разплаче и тъй като я кърмя нещата ми изглеждат мн сложни със оставянето.Отначало я оставях само на мъжо,защото и той не бачкаше и си я гледахме двамата,но сега и той отсъства по цяла седмица ....
Иначе лошо ми става като я срещнат мои познати или разни лелички,бабички и пр на майка ми  и започнат да я хващат и целуват по ръчичките  #Crazy направо полудявам...ами нали тези ръчички ще си пъхне в устата после..изобщо не се съобразяват хората  Close

А слагате ли бебешоците вече в кенгуру?Питам,защото не съм сигурна от кой месец е добре да се слагат...на кенгуруто им има указания,според които вече мога да я слагам,но все пак..Аз я пробвах онзи ден,като я придържах отдолу,за да не е точно седнала а по-скоро облегната на мен и тя остана МНОГО доволна Simple Smile разхождахме се из квартала ,а тя вири главата и клюкарства ххихихихии Simple Smile

# 629
Ох моя дребния и на мен ми се свиди ама мисля е в рамките на нормалното....един ден чак ми стана смешно, каква ли свекърва ще съм ако от сега не го давам... Mr. Green хаха ама така ще е ...иначе свекито добре се справя, тя голямо желание има да го гледа, занимава се, ама все на ръце бе братче го държи и като и кажа се муси, ама после аз през седмицата го отучвам и така омагьосан кръг  Naughty а не искам да го деля, нека си е социално детето, щом има желание свеки нека го гледа... В този ред на мисли съм в една чуденка и приемам съвети, скоро с ММ сме на сватба и се налага дребния свеки да го храни с АМ, защото не мога да съхраня никаква кърма, всичко си изпива юначето ми...става въпрос за около три-четири хранения. Чудя се дали да го храни с АМ или да прескачам за храненията до нас и да си го кърмя, не искам да откаже цицата рано му е още! Дали има реална опасност, според свеки има и е изпаднала в див ужас внука и да яде нещо друго освен кърма...... #Crazy Давайте акъл пък да видим как ще постъпя.... Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт