Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 97-мa тема

• 171 766
  • 737
  •   1
Отговори
# 285
П.П. Едно питане - ще се радвам ако някой сподели малко по-щадяща рецепта за кифлички Laughing Това ставане в 6:00, за да имат време отново да втасат...ами, леко дискомфортно е Mr. Green

·•Di•·˙, с това мое любимо СПОЛУЧЛИВО И ВКУСНО ТЕСТО ЗА ВСИЧКО ми стават относително бързо кифлички, в смисъл, че замесвам на ръка, оформям кифличките, обикновено с мармалад или сирене, слагам ги в загрята на 40-50 град фурна, за 20-ина мин обикновено втасват, усилвам фурната и докато ги мажа отгоре с яйце и ръся със захар или сусам, мак, каквото и да е, тя се загрява някъде към 170-180 град и за 25 мин в моята фурна са готови.
Друго бързо и вкусно за закуска са ми ТУРСКИТЕ ПИТКИ СЪС СИРЕНЕ, нарекла съм ги ТУРСКИ МЪРЗЕЛИВКИ, ЕТО СНИМКА. Трябва да ги пробвам някой път дали няма да се завият и на кифлички. И този БОБАТ бъркам сутрин, ако имам подходяща наденица. ФАГОТИНИ-те много се харесват, и от деца и от големи, правила съм ги с готово тесто, пак станаха, въпреки че на мен си ми харесват повече с тяхното, но то трябва също два пъти да втасва.

# 286
  • от точка К до точка С и обратно
nudel33, Isabell, благодаря!   bouquet
verabel, тази баница е убийствена   chef!
Мадла, при теб и много, и вкусно отново! Лабрекс, тази салатка с шпроти ми събуди апетита! Simple Smile
при мен

отново сочен кокосов пай

Последна редакция: чт, 07 мар 2013, 14:48 от Гуинет

# 287
Лабрекс, тази салатка с шпроти ми събуди апетита! Simple Smile

Гуинет, пълна импровизация е, идеята пак ми е от руски форум, но там не ми харесаха съставките. А понеже умирам за шпроти, винаги има поне две кутийки в хладилника, та ми се прияде и си спретнах една. Слой настъргани варени картофи, отгоре майонеза+чесън+малко кисело мляко на сосче, ред шпроти, настъргани варени яйца, пак майонеза, настърган на ситно ренде морков суров (така си ги правя, по принцип ги варят), пак майонезен сос, картофи, сос, шпроти, настъргано сурово цвекло на ситно ренде, пак майонезен сос и това е. Добре е да постои в хладилник, за да може да се реже на порции и да се обединят вкусовете, ама кой да чака, пък и късно я направих, така че с лъжиците.

Както съм с кафето сега, да имаше и едно сочно парченце кокосов пай или поне една кифличка......ама няма! Grinning  bouquet

# 288
  • от точка К до точка С и обратно
Благодаря, Лабрексче,  за рецептата. Имам една пушена риба - чудесна идея за довечера!   bouquet
А кифличките и паят стават толкова лесно, так че изпивай кафето и запрятай ръкави Mr. Green!

# 289
lu4a, labrex, много ви благодаря, страхотни сте  smile3525
Ще запиша рецептите и задължително ще пробвам Peace
labrex, докато стигнах до рецептата за - СПОЛУЧЛИВО И ВКУСНО ТЕСТО ЗА ВСИЧКО -  си харесах поне още 5-6 страхотни неща. Спирам с разглеждането, засега  ooooh!  Laughing

А междувремено Madla е показала много вкусно меню, обожавам риба Blush , на lu4a кексът изглежда страхотно, това може би е нещо подбно на "дунапреновия" кекс, който обожавахме като малки,  а Гуинет отново изкушава с вкусотии, каква диета, докато мислиш, кога точно да спретнеш Сочния кокосов пай. Causa perduta! Joy

Последна редакция: чт, 29 мар 2012, 11:19 от ˙·•Di•·˙

# 290
Минах съвсем набързо по страничките и вече огладнях  Embarassed
Гуинет, по обедно време, преглъщам по пилето ти Crazy
BiankaD, поклон пред кексчетата и търпението ти да ги украсиш толкова свежо   bouquet
verabel, баницата ти е като по учебник, аз все не мога толкова идеална да я докарам Embarassed

У дома  спаначени топки със сирена

Слънчев ден на всички!

# 291
  • гр.Златица
Във фейсбука се разрази спор относно Веси. Ако Веси е "на линия" - моля да се защити. Ако някой е съгласен с мен,че тя реално твори всичките тези красоти,които ни показва - нека вземе отношение.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=2231429577854&set=a. … ype=1&theater

# 292
Големи красоти сте показали,както винаги де   Simple Smile Еее,Vanilla,можели такива работи,значи,как сега да си покажа аз ябълковия сладкиш след твоята прекрасна снимка! Laughing Как ги правите тия снимки?  Питам се:фотографки ли са,готвачки ли са тия мацки  newsm78 какви са? smile3501  на всички!Те го и моя убавец  Laughing                                                                          , и парченце.Малко поизгоря,ама който гледа сериали и готви е така!Хубав слънчев ден на всички! Hug

# 293
Във фейсбука се разрази спор относно Веси. Ако Веси е "на линия" - моля да се защити. Ако някой е съгласен с мен,че тя реално твори всичките тези красоти,които ни показва - нека вземе отношение.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=2231429577854&set=a. … ype=1&theater

Медора, нямам профил и не всичко можах да видя, но не знам има ли смисъл на един човек да доказвате, че не е прав? Доколкото видях, само някаква си Didi Milanova е на друго мнение, ами оставете я да го докаже, да видим как ще стане. Факт е, че има откраднати снимки на Веси и сложени в руски форум. Не съм сигурна дали пазя кореспонденцията си с нея на лични, от миналата година или по-отдавана, тя беше открила свои снимки, показвани и в нашия форум, точно на нейната мушама и с нейни съдове, сложени в руски форум. Така че не виждам какво ще доказва въпросната госпожа или госпожица, без значение. Мисля, че доста хора познават работите на Веси, те просто се открояват и няма как да ги сбъркаш. Ако толкова е необходимо и госпожата държи да доказва "кражби", нека напише до руския форум и да пита кой е все пак авторът - мисля, че ще стане ясно и тъкмо ще открие  истинския  крадец. Peace

# 294
Здравейте страхотни кулинарки!О как ме вдъхновявате.Всички сте супер.

Гуинет-вкусно пиле с вино и гъби,ще си взема кифлички и пай Hug
Селма-страхотни кадифени сладки Hug
Нудел33-пиратските корабчета са супер Hug
Верабел-ще си хапна бобена супа и от баницата-ммм Hug
Диана Д-красота са твоите кексчета Hug
Изабел-обичам спанак с ориз Hug
Пеп-4о-колко вкусно изглежда джолана с картофи-ммм Hug
Лабрекс-може ли от всичко по-малко Hug
Криси-хубав кекс Hug
Лоф ю-има и обяд има и десерт Hug
Ди-искам кифлички Hug
Мадла-ще опитам и твоята палачинка и шишчета естествено Hug
Луча-кекса пудинг изглежда супер

И от мен нещо да се запиша;
МУСАКА

СКУМРИЯ В ДОМАТЕН СОС

ГЮВЕЧЕ

СПАГЕТИ БОЛОНЕЗЕ

БИСКВИТЕНА ТОРТА

СПАНАЧЕНА ТОРТА(лопуш)

Ванила-бързо си се записала с вкусни спаначени топки
Вал80-искам ябълков сладкиш

Последна редакция: чт, 29 мар 2012, 11:51 от shirindeniz

# 295
val80 снимката на vanillla е от нета Grinning

# 296
  • София-Младост
В какъв смисъл от нета...смяташ, че не тя ги е правиле, нито снимала?!?

# 297
Здравейте,момичета,простете че се намесвам и вземам отношения по темата,още повече за спам-а,който смятам да направя,аз ви следя от много отдавна и се радвам на нещата,които приготвяте,никога не съм споделяла мои неща,може би е време да го направя,но друго искам да кажа,темата е прекрасна,със страхотни и не толкова добри снимки,но по-важното е да черпим идеи една от друга и да се радваме на всички тези шедьоври,lilit,и всички останали,които влизат тук не за да покажат нещо,а за да се правят на интересни,ако следите темичките по-сериозно че разберете че тук има момичета които правят невероятни неща,без да претендират за уникалност,а и в крайна сметка напоследък все се "обажда"някой многознаец коя снимка от къде била и на кого,ама моля ви се,нека тези които крадат не само снимки,но и труда на останалите носят срама си сами за себе си>Още веднъж се извинявам за спам-чето,момичета продължавайте все така,страхотни сте и за да не ме упрекнат някои:
един омлет с колбас и сирене Wink

# 298
Ала-Бала  не казвам че не е изпитала рецептата ,но тази снимка определено е правена от професионален фотограф .....пък и това лого в долния край на снимката....Темата е СНИМАЙ И ПОКАЖИако не греша и е доста глупаво да се качват готови снимки от нета ........между другото има качени доста такива снимки

# 299

да от нета е. От блога на Ванила е.  Тя си е фотографа, ама  не е  професионален. Може и снима хубаво.  На теб какво ти пречи това? И да, логото е нейното, на блога и.
Защо трябва да се изказвате неподготвени?  Поне проверявайте, като ръсите констатации .....
ето и блога, снимката дали не е същата като на аватара? http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=647992.msg21560848#msg21560848

Общи условия

Активация на акаунт