Октомврийските слънца очакват с нетърпение пролетта!

• 27 620
  • 721
  •   1
Отговори
# 480
Привет и от нас с Пламенка.Беше болна една седмица,такова свирене на гърдичките не бях чувала,натъкахме я с химия милата,но нямаше начин.Добре,че на баткото имунитета вече е по-силен и се размина с лека хрема .Бързах да приключа  и с фотокнигата и За капак трябваше да правя и ГФО,вчера се замъкнах до НАП а той на един баир и с количката бая се озорих,но нали искам да свалям килца  Mr. Green.После ходихме и на консултация и благодарение на АМ и зеленчуковите пюрета тза месец и 10 дни  е качила 600гр. и се е удължила с 2 см.Абе с манекенски размери е 6.400кг. и 64 см.И най-важното е че си ака вече всеки ден Peace

Не можах да ви изчета,то от А-Б трябва да почвам,Съни благодаря за темичката ,като винаги е много красиво оформена  bouquet
Ще коментирам само последната страничка-проходилка няма да купувам,а уолкър имаме от баткото,но той е за вече проходили деца и ще ни влезе в употреба на есен.А до тогава може да си играе с него седнала,има доста фигурки.
Почистваш препарат ползвам ето този http://www.perilis.com/cleaning-sub-bg.php розовия в средата.Български е и е ефтин и бие всякакви вени,мениш и подобни препарати.Пробвах един вениш и ми избели синия кант на лигавника #Cussing out
Плами се събуди,дано на следобедния й сън успея да ви изчета.

# 481
Аз влизам смо да напиша две, както се изразява Марси - потресаващи предложения за заглавие, докато не съм ги забравила. Първото: Октомрийчето Великден чака, иска да опита козунака  Mr. Green Октомврийчето Велик прави всеки ден на мама, ако ще ни козунак, ни пукнато яйце да няма  Mr. Green Mr. Green После ще пиша остатъка от ежедневните си глупости  Mr. Green

# 482
http://www.ocado.com/webshop/product/Hipp-Organic-Follow-On-Milk … =offers&tags=|20000|19998|30932|21514&parentContainer=|19998|30932|21514_SHELFVIEW

Това мляко е от 6 месеца, но ако някой ползва това до 6 месеца може ли да даде мнение.
Не ми се сменя Аптамила, но това е на добра цена. Интересува ме също една кутия за колко дни свършва средно? При нас една кутия Аптамил отива за 10 дни.

# 483
Звездичкова - Намерих чай от хмел и взех повече. Ако не намериш и искаш - веднага ще ти изпратя по Спиди или Еконт.

# 484
  • Варна
Марс, дано ви изпишат утре и да се приберете вече с папАя   bouquet

Лусин, направо благородно ти завидях!!!! Искам и аз такава награда  Heart Eyes

Пепи, давай я тази рецепта за баницата, че направо вече се чудя какво да ям.

Пепистар, честита месечинка!

Днес се захранихме с оризова безмлечна каша. Детето си  хапна двете лъжички с такъв апетит, че си помислих, че захранването тръгна много добре, но не би! След обедния сън стана с лек обрив по личицето( По тялото няма нищо, а и тозо по лицето не е особено строшен, но-о-о си го има. И сега се чудя накъде  newsm78. Може да го оставя няколко дни да почине и пак да го пробвам /така ме посъветва педи/, или да мисля за други варианти. Звездичке, ти като мама с опит в тази част, дай съвет  ooooh!

# 485
здравейте и от нас Grinning
тъкмо се пооправи времето и ето пак изненада, а тъкмо се бях наканила да ходя на лов за пролетно-летни дрехи, но на този студ не ми се излиза хич.
Смуси, стиснати палчета и от нас да няма нищо притеснително!
pepitastar1, честита месечинка на Пламен!
лусин, честита награда! е на това му се казва приятна изненада, велинград е супер за почивка с бебе!
и ние плануваме почивка за края на май началото на юни, но като че ли на моренце ни се ходи повече , пък и мъжа ми няма да може да ползва много дълга отпуска, за да отидем и на планина след морето както правехме едно време. и от сега си мисля че би било хубаво да си вземем баба помощница че не съм почивала от 2 години- от медения месец, а имам нужда Naughty
в този ред на мисли ще съм много благодарна мамите които са ходили на море с бебета да споделят от кой хотел са останали доволни?
маги, и моя ме прави понякога на точки като давам пюре hahaha
момичета попаднах на тази статия за проходилките, надявам се да е полезна http://lesson7.deteto.info/Default.aspx?page=7

Последна редакция: пт, 30 мар 2012, 16:02 от varol

# 486
  • Sofia
Здравейте, момичета!

Днес нещо ми е много нервно и само викам по Софи милата..., после ми е гузно и само я прегръщам... Нещо не съм добре. Даже и на Елиза викнах да не прави това "бррррр...", че направо ме побърква, цялата бях в ориз и круша.  Close

Марси, много добре, утре да се прибирате у дома и да не помирисвате повече никога болнични заведения!  Praynig  Hug

Хубави заглавия сте измислили, свързани с Великден. Зелда, особено твоите и особено второто...  Laughing  Hug

Честита пета месечинка на Пламен!  Hug   bouquet  Hug

Звездичке, голяма обърквация с това захранване... И на мене ми е много объркано и ми е още по-трудно, защото със Софи всичко ми беше предначертано, подредено, детето си хапваше с апетит, нямаше реакции, харесваше всичко предложено и аз лесно си изпълнявах предначертания план, кога, колко и какво. Но сега всичко ми е каша - на едни неща реагира, други не ги харесва, трети не бива да се дават, направо ужас, накрая каква ще я свърша с това захранване идея си нямам. То било много лесно, когато бебето ти разрешава да е така..., сега го разбирам...  ooooh!

Ннннн, нашата хомеопатичка каза да ги давам храните през 4 дни, даваш днес оризова каша, после два дни на кърма/мляко само и на четвъртия ден пак даваш оризова каша в малко по-голямо количество и така постепенно вървиш напред с мравешки стъпки... Не знам какво да ти кажа, може пък обрива бързо да изчезне и да не се повтори вече. А дано!  Praynig

Блекче, виж как ти тръгна.  Laughing Бизнес ще направиш, ама и защо не, като са ти хубави нещата, няма две мнения по въпроса. Скоро ще ти пратя размерите аз.  Hug

Пепи, дано всичко е наред с елдата.  Praynig

Като приближите лъжичката към устата, вашите бебета отварят ли си устенцата или още не се осъзнават какво да правят? Ама как пък моето се осъзнава да я стиска тая уста, та да не мога да вкарам лъжицата...  #Cussing out

Ние вчера бяхме на консултация и ваксини. Пораснала е с цели 4см (68см) и с 530г (7040г).

# 487
  • Пловдив
Привет и от нас  Grinning
Времето се развали и страничките се увеличиха  Grinning
Хариелка,браво за прекрасните мерки  Hug Моя синковец също стиска уста понякога и не мога да го накарам по никакъв начин да хапне  Peace
Марси, дано утре вече да сте вкъщи   Praynig Целувки на Айчето  Hug
Силви,ако има ефект от от чая свиркай и аз да търся  Peace От калгел и хамомила доволна ли си?
Иветка,важното е,че Пламенка вече е добре  Hug И ние най-накрая пропихме АМ и сега само вечер го дохранвам, но почна да си ако всеки ден  и вднага заформи бузки,много съм доволна  Party От къде го купуваш пози препарат?
За петна - аз ползвам Meglio i sym dowolna  Peace
Пюренца си правя най-много за 2 дни,т,е за деня в който ще го яде и за следващия  Peace
Ахилеа,защо не пробваш повечето пюренца ти да ги приготвяш, за да ви олекне повече на бюджета  newsm78 Пък и сега с пресните плодове вече трябва още по-лесно дае, стига и Хриско да ги харесава де..
Зелда,заглавията са трепач  Mr. Green Другите също  Grinning Я сподели, каква ученичка си била  Mr. Green Ние със Съни голяма калпазанка те изкарахме  hahaha
За проходилките - на първо време ще си вземем тип Паяк, пък уолкър сигурно по-нататък...  newsm78 Ако имате впечатления от "паяци" споделете,че да улесните избора  Mr. Green
Лусинче,честита ти награда   bouquet Прекрасна почивчица да си изкарате  Hug

# 488
Ивета, нали Пламенка вече е добре?

varol, браво на вас, че ще си починете добре.  Grinning

Хариела, моя Християн си отваря устата, ако яденето му харесва- примерно зеленчуково или месно пюре. Ако не му хареса, я стиска и едвам я пробивам. Обикновено кашата му е най-неприятна, но вече кажи-речи почти се отказахме от нея.  Laughing С мека лъжица по-лесно се пробива устата, но ако не й харесва храната, пак няма дълго време да продължи този зор. Браво за госпожицата, много е пораснала.  Grinning

Сийнгърл, повечето пюренца аз ги приготвям. Докато въвеждам месото, ще взимам купени, но после може някои аз да ги правя с месо от бурканчета, а даже видях някакъв месарски магазин наблизо и мисля да мина някой път да питам дали месото е подходящо за бебета - минало ли е всички проверки, поне го дават, че е прясно, не е бъкано с консерванти. Но стига да е качествено, може да взимам от там прясно месо, да го замразя и да меля по малко.  Grinning

И ние сега се връщаме от консултация. Добре че се намериха добри мъж и жена да ми помогнат с количката на качване. Аз обаче отказвам помощ и викам, че ще се справя. Те като ме видяха с какъв зор се опитвам да я вдигна тая количка, хич не ме питаха повече ами хванаха един от едната долна страна, един от другата, аз от горната и за нула време я качихме. Аз много лесно я свалям ама качването ми е много тежко и все още не мога да свикна с него. Почнах да я хващам и за дръжката, и долу за металната част, за да мога да я кача по-лесно.

А консултацията мина доста скучно и претупано. Нямаше я моята лекарка, заместваше я друга, която гледаше по-бързо да ме изгони. Даже не провери на Християн фонтанелата, добре че поне го преслуша. Ама тя по-лежерно и от мен го дава. Чисти гърди, чисто гърло. ВИка, ако не вдигне температура не е страшно и не се дава нищо. Е, поне един сироп да беше изписала. Тя като разбра, че не кашля постоянно, ами от време на време се прокашля и съвсем забрави какво й разправям. Вика, че било от секрети от носа, които се стичат към гърлото, да съм пръскала физиологичен разтвор.  newsm78 Аз викам - да не е алергия, вика не е. Викам да не се задавя от слюнка сега, че целия долен ред зъби без най-крайните са почнали да растат - вика - може.
Християн е наддал малко този месец - само 200 гр и е пораснал с 3 см. Сега е 8.400 кг и 69 см. Каза, че след месото мога да почна да му давам попарка с масло и сирене.  Grinning
За сухата кожа каза да го къпя не повече от 1-2 пъти седмично и да мажа със зехтин. Добър ден.  Laughing
Дадох кръвчица да видим дали е наследил анемийката от мен. Доста трудно и дълго му взема лаборантката кръв та може и той да е като мен същата работа - почти никаква кръвчица не тече. А и ми се вижда жълт, но ще видим.

# 489
здравеитв моми4ета не сам писала мн одавна но не ми пстава време все
ние сме добре ьодиьме на консулация ония ден далги сме 71 см и сме 6100
манекенка както каза лекарката хахах
гледам колай4ео с беб4етата моито пак го няма хем пратих  снимка но нищо
изгубих ви за какво си пишете но ще гледам да попро4ета малко от малко поне
ставам за сега Hug Hug Hug

# 490
Хехе, свекърва ми е дала на мъжа ми едни мостри на Тьопфер олио за вана и пудра за вана и други де, но тези в момента са ми интересни и ще ги пробвам  тези дни. Съставките им са повече от прекрасни. Ако ми харесат, може такова нещо да взема за измиване, че това на Мустела свършва вече. Като цена гледах, че са малко по-евтини от Мустела.  Grinning

vikinci, наистина манекенка отглеждаш ти.  Grinning

# 491
Звездичке, много благодаря за това, което сподели за захранването, дано не съм те затруднила, но ми беше много полезна  Hug Hug Hug Вече и аз реших да опитам с картоф. После не знам  Mr. Green

Хариелка, и аз съм от изнервените днес, на маймуна се правя, едновременно кърмя и чета изразително  Mr. Green приказка, преправям глас, намествам се за кърменето, щото легнала не ми е много лесно, понеже ми е малък бюста и като цокне два пъти и не стига после, та се въртя и лепя към леглото, а Ники скъса книжката, в началото без да иска, обаче продължи с усмивка по дължината на цялата страница и аз откачих. Скарах му се и той веднага заспа, сега и на мен ми е гадно  Confused Много ми се свидят книгите, иначе съм със широки пръсти за всичко, обаче книги на никого не давам  Mr. Green Оф, за захранването те разбирам, аз и с двете деца нямам късмет, с първото - нищо не искаше, иначе реакции не е имал, сега пък очаквам реакции, желанието не знам как ще е. И на мен ми е каша, явно ние ще си я сърбаме кашата, децата на майчино мляко ще си останат  Crazy

Сийн, ами не сте познали, като ученичка бях много задръстена  Mr. Green От една страна, защото майка ми беше учителка в същото училище, от друга, защото ми беше безкрайно тъпо и скучно в училище. А, има и трета - баща ми пък е военен, за петица какво конско ми четеше, понякога и шамари отнасях (за петица, и за други неща, де). Иначе през почивните дни и ваканциите на село бях точно буйна калпазанка  Mr. Green Майката на приятелката ми само като ме видеше на портата и присвиваше очи за да измисли някакво оправдание да не я пусне да излезе да играе с мен. Много често пренареждаха гардероби  Mr. Green Ама такива ги измислях  Mr. Green

Лусин, страхотна награда. За мухъл като пръскате проветрете после хубаво и няколко часа детето да не е в тази стая. Сигурно знаете, ама и аз да кажа  Blush

Иветка, малката Пламена се надявам е добре вече  Hug

През нощта Стела се буди по няколко пъти, не знам колко, по принцип не ми пречи, само дето винаги като започне да се размрънква за ядене и аз се събуждам и страшно много ми се пикае. Ако отида първо до тоалетната тя ще събуди всчики и се стискам, че чак бъбреците ме болят после.

Ахилеа, то това че е жълт нищо не означава, и аз съм жълта, ама хемоглобина ми винаги е бил висок, вкл. като бременна. Супер ще си е Хриско, голям е сладур, видях го във ФБ. Изглежда един такъв миличък и добричък, сигурно на тате прилича  Mr. Green Hug Да не се обидиш, шегувам се, иначе ви е комбинирал двамата много интересно.

Последна редакция: пт, 30 мар 2012, 17:31 от zellda

# 492
Ха привет пак от мен. Взехме си кака и сега даже мисля да й направя изненада с един кекс, който е само с две яйца. Вече има овче млекце та ще мога да я радвам с разни вкусотийки. Онзи ден й направих страхотен млечен шейк.  Grinning
Маги, много сип рава за това с палеца. И аз заради това се примирих с бибата. Но веднъж като беше на около годинка и 7-8 месеца и един познат на моя приятелка ме пита "често ли ползва биба", да не й давам.  Shocked Тя не беше с биба като я видя и как позна не знам, а той бил рентгенолог. Ама какво да направя, по-добре с бибата отколкото с палец и спокойно бебе и мама отколкото две кър(лба от нерви. Ама все ми се ще дребния да не е толкова пристрастен.
Ивета, браво за наддаването на Плами и дано вече да не се разболява по топлото време.
Силви, мерси мила. Аз реших да си поръчам от сайта на Билек, там предлагат и разни други чайчета, които ми харесаха, вкл. и ден специално за кърмачки - от ония дето са с копър, кориандър, резене и т. н. не вършат работа за лактацията, но пък помагат за подобър стомашен комфорт.  Mr. Green А ти в аптека ли го намери, че ми стана чудно, из кварталните ме гледат като полезно изкопаемо.  Mr. Green
nnnnn, дано повече да не се повтарят обривите. Оххх, то какъв съвет да ти дам като и аз съвсем не съм наясно какво да го правя синковеца. Зори реагираше на свинско и яйца и просто не ядях такова. Можех поне малко овче кисело мляко да ям и козе сирене, на тоз хубостник и това не му се нрави.  #Cussing out При захранването тя реагира на карфиол и тиквички и не ги давах барабар с броколите, че нали са братовчеди на карфиола. Но пък тя нямаеше проблем с морковите и доматите и сега осъзнавам, че е била лесна девойката. Тоз като не понася моркови направо не знам. Изчакай няколко дни да изчезне обрива и дай пак оризова каша, ако се повтори - чакаш да се изчисти и пробваш с друго - просо, елда, зеленчуци, или плодове.  При алергиите си е проба-грешка-случаен успех.
Хариелка, и аз така се чуствам без да сме започнали още. Направо ми призлява. Е, те все ще се захранят бавно и полека, няма да останат незахранени ама ще е голям зор. Но пък виж как си расте девойката. Пу-пу да не я урочасаме.
Ахилеа, виж, че младежът взе да забавя качването, сигурно на годинката няма да е много по-различен от повечето бебета. Дано с кашлицата да няма усложнения.
Зелда, радвам се, че съм била от полза. То и наме не ми е ясно ама май ще взема да не си гу турям на сърце. Давам, като не става - в черния списък и следващото нещо. Ама не ми се мисли с яслата и градината как ще е. Аз тайно се надявам с времето да вземат да израстват тия деца проблемите  Mr. Green
Лусин, ама страхотна награда. Честито! Защо да не става за трима. Тя Леда какво толкова може да ги бърка? Дано да си изкарате страхотно.  Hug
vikinci, тя явно ще е манекенка девойката. Важното е да е здрава и жилава.

Отивам да правя кекса, а после ще гледам другите как хапват и ще преглъщам като Гаврош пред сладкарска витрина или като куче пред месарница.  Mr. Green

# 493
Звездичке, не можеш ли само с жълтъци да го направиш, от тях има ли проблем? Майка ми прави такъв в бяло и жълто като дели яйцата, можеш да си хапваш от жълтичкото само Simple Smile

# 494
  • София
Здравейте!
http://www.google.bg/imgres?q=%D0%BB%D0%B0%D0%BA%D0%BE%D0%BC%D1% … p;tx=61&ty=63
  party023  cook
Минавам да почерпя- днес Еличка става на половин годинка  Grinning
Нямам време нито да чета, нито да пиша. Утре ще я кръщаваме на Рилския манастир и сега текат последни приготовления.
Пожелавам на всички да сте много здравички!

Последна редакция: пт, 30 мар 2012, 18:29 от krisanka_81

Общи условия

Активация на акаунт