Октомврийските слънца очакват с нетърпение пролетта!

• 27 620
  • 721
  •   1
Отговори
# 510
  • Sofia
Здравейте и от мен!  Hug
Малчо спа малко и сега му се спи и по-добре, че си имам работа. Да споделя нещо му се е подуло на палеца на крачето, но аз съм виновна че като му рязах ноктите съм взела повече навътре и сега мажа със спирт - реванол и судокрем. Направо ме свива сърцето да не му стане нещто. Ако някоя има опит да сподели.  Sick Купих си книга за захранване на бебето и детето с рецепти. Мисля да си правя пюренцата пък ще видим какво ще излезне. Даже може да купя уред за готвене на пара.  Heart Eyes
На всички мами приятен ден!!! Laughing

# 511
Добро Утро!
Вчера Леда ме изненада в памперса 4 пъти  Sad Два от които желирана консистенция. На всичкото отгоре спа 2 часа на гърда и уж яде, а накрая памперса беше напълно сух  newsm78 Притесних се да не се обезводни от разстройството, дадох и вода и тя с такова желание пи 40 мл. и после памперса пак беше почти сух  newsm78 Такова нещо не ми се беше случвало. През ноща нямахме бели, Леда е много весела и активна, няма други проблеми, освен, че прокашля по няколко пъти на ден, но има толкова много слюнки, че може и от това да е. Аз пък за разлика от Ахилея съм много притеснителна и цяла нощ не съм спала от чуденка. Това сега нов вирус ли е, алергия ли е или пък е лапнала бактерии, заради това, че всичко е в устата? Най-малко ме съмнява вируса. За алергия взех да си мисля, нали като я захраних с оризова каша и тя на същия ден се разболя, а напоследък аз ям доста ориз. Обаче много странно ми се струва ориза да е толкова силен алерген, че да преминава през кърмата  newsm78, а и в болницата лекарите казаха, че са категорични, че е хванала вирус по показателите на ПКК и заради това има бронхиолит. От друга страна гледам, че отгоре са тръгнали 4 зъба ( като не първите два, а вторите са доста по-подути и твърди) и нали казват, че падал имунитета и често се получавало разстройство  newsm78 Дано да е това, иначе аз дадох Инфакол и се надявам днес да няма проблеми. Дайде съвети, какво се прави като стане така?
Морето, аз съм за Гърция. В БГ след всяко море съм болна и задължително изкарвам стомашно чревно разстройство, особенно ако намина около района на Слънчев Бряг. Там съм си обещала повече да не стъпя.
Геловете за зъби, всички имат лидокаин и аз не ползвам. Май има един с беладона Дентокинд се казва, но не мисля да мажа нищо.
Лъжицата, засега я харесва и даже снощи ( аз и давам вода с лъжица ) я хвана и си я натъпка доста дълбоко в гърлото от желание  Laughing    

# 512
Здравейте, момичета!

Лусин
- препаратът за плесен дето ММ пръска единия ъгъл на стаята се казва САВО за плесен, струва около 6 лева, ние сме доволни от него.
А за разстройството- аз бих те посъветвала да дадеш Био Гайа на Леда. Имам приятелка на която син4ето е на две годинки и 4 месеца и тя така прави, когато малкият има разстройство, пък и Био Гайа нали засилва имунитета.
Днес пак е кофти времето, писнаа ми зна4и, аман, ММ се е разбрал с едни негови приятели да се виждат след обед, дано и ние с Кали да можем да отидем, ама като гледам какво е навън... ooooh! ooooh! ooooh!
Кали се занимава с игра45ки в леглоти и аз се възползвма от момента да ви про4ета Grinning
Смуси- хубаво да си зареди6 гардероба Hug, аз като гледам и аз имам нужда от някоя нова дре6ка, дано се постопли, 4е да си харесам нещо на спокойствие.
А сега се сетих да ви питам- НОИ кога изплаща6е пари-понеделник, или вторник, да знам кога да си проверявам картата?
Това е за сега от мен, после може пак да се включа Hug

# 513
Зелда, сигурно е миличък и добричък като баща си.  Laughing Но по-скоро е като майка си на млади години.  Laughing Човек претърпява различни метаморфози, коя от коя по-странни и по-противоположни. И аз като малка бях много добричка, наивна и невинна, но сега нещата стоят коренно различно. А мъжа ми не е чак толкова добър, но пък аз съм по-лоша от него, така че винаги има и по-зле.  Laughing

krisanka_81, честити 6 месеца на Еличка на патеричка.   bouquet

Петкова, много нанагорно ще ми дойде на бюджета този лосион.  Laughing Засега сме на бадемово масло.

анбибиан, възможно е оризовата каша да я запече, но не е задължително.  Grinning

Блеккис (и vikinci), хехе, направо ме накара да се изчервя.  Blush Благодаря ти за хубавите думи. Е, аз може да съм строга, но справедлива. А и много си го обичкам Хриско. Не мога да си представя и ден без него. Направо не знам как ще почвам работа някога. Ако мога, бих се занимавала само с него. За съжаление мъжа ми не е с такива $ възможности.  Confused

Миша, дано обрива да не е нещо притеснително.

Цеца, браво на ЙОанчо.  Grinning

Лусин, гледам че и Леда е с подобен проблем с кашлянето като на Християн. Ако много се притесняваш, ходи да я видят. Тя моята лекарка не беше на работа та тази дето я заместваше не ми вдъхна доверие и не знам дали да й вярвам, че не е притеснителна тази кашлица. Но като нищо може да е от слюнки. Най-много ме притеснява да не е алергия, но пък от какво ще е тази алергия се чудя като кашляше преди да почна да му давам месо, а след като бях въвела другите неща.  newsm78 Мислех, че е настинал леко, но де да знам и аз. За момента най-много се притеснявам да не е алергия от котката на свекърите, но пък не ходим у тях всеки ден, а той всеки ден кашля по няколко пъти. А и четох в нета, че алергия към животни се проявява и със запушен нос, сълзене на очите, обриви, a кашлянето е едва ли не астматично и т.н., а той такива неща няма. Не знам при Леда какво е положението.  newsm78  Иначе Християн няма промяна в акото. 

Гелове за венци не всички имат лидокаин! Дологел, който аз ползвам (за Християн) няма. Мисля, че и Бочко няма.

На дечицата, чиито зъбки пробиват, пожелавам по-бързо да пробият и да дадат почивка на мама и тате.  Hug

# 514
Здравейте момичета,

нямам време да ви изчета на зад, за което се извинявам, но тези дни все гости имаме, а събота и неделя съм решила да направя едно основно пролетно почистване и то време не остава за нищо друго.

pepitastar1 - и аз го правя този номер 2 пъти и все на едно и също пръстче на крачето. Първият път мажех със спирт и пръсках със сперйчето за пъпа (то нали е антибиотик). А вторият път само със спирт почиствах и също си мина без проблеми.
Toni77 - доколкото знам НОИ превеждат пари вторник и четвъртък само.
Гел за зъби - не съм купила все още, но мисля да е на Бочко.
Да се върна малко козметиката от анкетата: аз взех на URIAGE слънцезащитен крем и докато беше слънчево с него мажех личицето. Доволна съм, лесно се размазва и измива после (макар че пише че е водоустойчив).

Честити месечинки на всички родени на днешната дата   bouquet

# 515
Привет момичета, аз днес съм във вихъра си. Изпекох сиренки за Зори, сготвих картофи със зелен фасул, изпрах и прострях и това между кърменията.  Grinning На човека му излизат зъби и е малко по-крив отколкото на мен ми се ще. На Зори й пробиха на 8 месеца и не може да се каже, че много сме страдали от нейното зъбоникнене. Но Грахчолан явно ще го кара по друг механизъм.
Зелда, не мога и жълтъци, пък в кекса има и овче мляко, което също не му понася. То на него какво ли му понася.  #Cussing out
Крисанка, Пепита,  честити месечинки!
Петкова, радвам се, че си намерила нещо полезно.  Hug
Съни, ще взема и аз като теб главно на сайтовете да разчитам. Иначе е голяма мъка.
Сийн, кекса е екстра. Тя много си го харесва, но нали през зимата няма овче кисело мляко та трябваше да чака от миналата есен до сега. Аз слагам винаги и нарендосана кора от лимон и става много ароматно и приятно. Само дето аз хапнах една едничка хапка.  Cry
Оххх, Смуси, дано скоро да започне да качва момата. Много мъчно ми става с тези малки грамчета, не мога да си представя на теб какво ти е в душата.  Hug Hug Hug
Миша, при алергиите за съжаление често захранването не само не е спасение ами източник на допълнителни тревоги.  Hug
Ceca, браво на момчето.
Пепита, дано да се разминете леко с пръстчето. Аз така го окепазих Коко като беше на месец и малко. Инфектира му се пръстчето, даже и живеца и падна целия нокът, нооооо вече израстна нова плочка и си е добре и нормално оформена. Така, че не се притеснявай, аз по едното време му топях пръстчето в отвара от смрадлика, че нали помага за заздравяване, но при нас не свърши работа де. Дано при вас да не се стига до този сценарий.
Лусин, дано да няма повече изненади в пампито. Ти с картофите как си? Ако смениш малко ориза с картофи да видиш как ще е реакцията.
Тони, НОИ плащат пари във вторник и четвъртък, като самите преводи се правят ден по-рано, но по сметките на хората са вторник и четвъртък.

# 516
Ахилея, аз знам, че е напълно нормално да прокашля бебето по няколко пъти на ден. Те имат много слюнки и не умеят да се справят с тях. ЛЛ за това съм я питала и тя така мисли. Кашлицата, която имаше Леда когато беше болна беше съвсем различна. Виждала съм хора с алергия към котки и те когато отидат някъде където има котка, веднага им се насълзяват очите, започват да кихат и да не могат да гледат. Това което ме притеснява повече от кашлицата е, че виждам и лек обрив по гушката на малката. Този обрив си стои постоянно и аз си мисля, че е защото гушката се спарва и е претоплена, но сега се сещам, че в болницата беше минала. Единия вариянт е да е минал обрива, защото в стаята беше доста по хладно, но другия защото там и биеха урбазон, а той е противоалергично. Освен това малката днес два пъти повърна. Не на фонтан, а по скоро като се завърташе по корем, но това не е типично за нея. ЛЛ не работи в събота, а не искам да я водя при дежурни, защото има само болни и ако не е вирус ще я заразим. Дадох и чай от копър, дано я позатегне и ще спра да ям ориз, пък да видим.
Тони, мерси!
Звездичкова, спирам го ориза  Grinning

# 517
Лусин, ти ме успокои. Но пък от друга страна виждам, че при теб положението е по-различно. За тези обривчета на гушката, за които пишеш, искам да те питам дали е влажна кожата й там? Да не е от слюнки примерно? Ако е от претопляне пък може да пробваш да разкопчаваш горното копче на блузката или гащеризончето, което й обличаш. Ако е влажно от слюнки, може да слагаш лигавче, което да ги попива и с което да забърсваш. За другите неща вече не знам, но ако много се притесняваш, може да отидеш в понеделник до лекарката. Ако положението не е на  пожар, може да изчакаш 1-2 дни.  Rolling Eyes

# 518
Здравейте на всички мами и малчугани отдавна не сам ви писала и то доста отдавна просто време не остава.А и сега едни проблеми имам с Вики .Има температура,кашлица,сополи,разтройство,повръщане а сега получи и  обрив и вече ще се побъркам  newsm45.Много ме е страх и вечно съм на тръни и да не повърне,защото и това има след като ни изписаха и антибиотик не иска да яде с 300 зора го карам.... направо вече не знам тази нощ пак беше с температура 38.7 и все така я поддържа и не знам....За зачервеното гърло пие мукоплант ,за нослето едни капки където ги правят,обрива със сигурност не е от това,защото и др. път са ни го изписвали,антибиотика е Зинат а за температура когато е по-ниска Панадол а за по-висока Хексалгин и мисля че този обрив и повра6тане са от антибиотика или Хексалгина в понеделник сме на доктор дано се оправи че ме е страх да не вкарат в болница... smile3518 .Иначе  се смее и бърбори и пее но тази нощ плака бая не сме спали с татито а Вики и той какво да го правя този антибиотик да му давам ли newsm78.                                                                                                                                                                   Съни аз нали ти бях пратила снимка за колажа защо ни няма бе мила да не би да е нямало място и затова или си си помислила че няма да влизам във форума....няма нищо не се притеснявай... Simple SmileАко нещо измислите за да ми помогнете за моя проблем пишете ми предварително ви благодаря на всички Simple Smile     

# 519
MagieA – Ползвам един сапун от Била, който е бял, в прозрачна опаковка и пише, че е за петна. Не знам, какво съдържа, но излиза всяко петно и то само като го натъркаш със сапуна. Много съм доволна.
Звездичкова – Радвай се, че се успокоявате със залагалката. Крис не харесва никакви и в последно време и на гърда не иска да се успокоява. Не иска да суче на 2 часа и вече храненията ни са 5. За магазините за дрехи - аз питам, „А има ли нещо в лилаво за момче или да не е камофлажно зелено, кафяво и синьо?” И те ме гледат странно.  В билкова аптека намерих чая от хмел. Ужасно горчив е! Аз не съм от лигавите и капризните, но такава горчилка няма – не знам с какво да го сравня даже.

varol – Благодаря за статията! Беше ми полезна.

Seengirl – Все още не мога да кажа, дали има ефект от чая. От калгел и хамомила съм доволна. Аз давам 3 пъти по 5 гранулки. Съни, на теб кой ти каза, колко да дадваш? Петкова, малко ме притени за Калгела. Много добре му влияе и детето не съм го виждала толкова усмихнато в последно време. Мисля, че хамомилата е и за нервност и непокойство, не само за зъбки.

От днес не съм ви чела, така, че се връщам.

# 520
Привет и от мен! HugАз днес сутринта оставих децата на ММ и излязох сама,че имах работа,а пък навън има доста силен вятър и е мрачничко.Ходих да си сменям приемника на Булсат с HD приемник,ама сега не можем да си сверим часа LaughingНякой случайно да знае как се сверява?Че е с 1 час назад...
Успях и да си купя тениска,ама докато мерех,ММ ми звъни,че Алина не спирала да реве и не можел да я успокои,та набързо я купих и се изнесох от магазина,а ми се искаше да поразгледам още малко.
Алина много я мъчат зъбите,вече не издържам.И тая нощ почти не сме спали,голямо мрънкане беше,голямо чудо...И я мажа с гел,и Хамомил давам,ама май никакъв ефект няма и мисля да спирам да я мажа и да я тъпча с разни глупости при положение,че ефект няма Close

Пепистар,на мен ми се е случвало нещо подобно,когато Боян беше бебе.Без да исках му порязах кожичката на пръстчето,но лекарката каза да го мажа само с крем "Здраве",аз обаче реших,че е по-добре да не го мажа с нищо.Мина му бързо.Дано и пръстчето на Пламен да му минава бързичко!

Леле,Звездичкова,браво на теб!Ела сготви и вкъщи,моля! LaughingАз сега изчистих,но още не съм слагала да готвя,а ме мързииии....
Да ти кажа,снощи от Карнивал кидс направих още една голяма поръчка(ММ ще ме убие) и за Алина,и за Боян,има много хубави неща.Специално погледнах дрешките за по-големите момиченца,имаше доста интересни неща,ако искаш-разгледай. Wink

Скай,за този колаж всички качваха снимки в албума,само Галето и още едно момиче с бебе Димитър са ми изпратили снимки на ЛС във ФБ,друг не ми е изпращал снимки!Може да си ми изпратила за предишния колаж,но за този....поне аз нямам спомен да си ми изпращала.Ако си ми изпратила,а аз не съм видяла-извинявам се,не е било нарочно,но мисля че не съм получавала снимка от теб.

Силви,педиатърката ми каза как да й ги давам. PeaceНо аз май ще спирам,защото не виждам да има ефект....

# 521
Съни, и ние сме с HD приемник и също сме с един час назад -  по старото време Wink Ти няма как да си го свериш. Аз онзи ден питах момичето от офиса им в Бяла и тя ми каза, че ще го оправят скоро Simple Smile А з съм свикнала там да гледам часа и много ме дразни и все се бъркам като го погледна Rolling Eyes

# 522
Да,Наде,аз също съм свикнала да гледам часа от там,та и мен много ме дразни,затова и попитах.Дано наистина скоро да го оправят,че така е доста неприятно.Мерси за отговора! Hug

# 523
Привет, момичета,
днес цял ден сме навън, че нали от утре пак го дават студ. Обиколихме бабите, и на църква ходихме. Не знам дали може да вкарвам Жорчо вътре, защото още не е кръстен, а само чиста молитва му е четена, но досега не са ме спирали, де. С дъщеря ми веднъж ме питаха дали е кръстена преди да влезем, ама за толкова малко бебече не би трябвало да е проблем. Иначе плановете са да го кръстим на Гергьов ден в черквата „Св. Константин и Елена“ в стария Пловдив. Много любимо място ми е още от дете. Там се венчахме, и Елинка там я кръстихме.
Варол, почини си, мила! Трябва много да се грижиш за себе си, защото организмът ти е изтощен. Пази се много и дано бременността ти бъде лека и безпроблемна!
Зелда, Съни, мерси за милите думи за малкия. И аз си го намирам хубав или поне със сигурност е по-хубав от кака си  Mr. Green Добре, че е още малка и не може да ме прочете.
Крисанка, честита месечинка на малката!
За гелчетата – сега сме с Дологел, иначе с щерката ползвахме Пансорал. И на двата ефектът е временен и незадоволителен, поне според мен.
За слънцезащитния крем – още на погачата ми подариха Бюбхен, 30 фактор и най-важното действа веднага, т.е не  е нужно да се намаже примерно 15 минути преди излагане на слънце.
Сега гледах брошурата на Кауфланд и от понеделник пюретата на Ганчев са намалени.
За кухнята – ходих миналата седмица и да ви споделя, че да не се разкарвате и вие. Става дума за целия Младост в София. Записването става на 9 месеца с копие от акта за раждане и бележка от педи, че детето няма алергии. Носят се и 30 буркана на винт и може да се ползва от навършване на 10 месеца, при нас това значи 19 август, а те август не работят  Mr. Green, така че ЖЗ от 1 септември може да папа малчо. С каката я позлвахме и бях доволна, повечето неща бяха вкусни и ядливи.
Анбибиан, аз след кашата от оризец давам 10 капки еспумизан и досега не се е запичал малчо.
Силви, аз чак сега рабрах, че сте със силиконови зърна при кърмене. Би ли опитала без тях? В смисъл може там да е проблемът, за много бебета това е „психологическа бариера“, деляща ги от мама. Така ми е казвала консултантка по кърмене, де. Защо не пробваш без тях?  Hug

# 524
  • варна
Здравейте Октомврииски мами  Hug Аз отдавна не съм писала ,но все не ми остава време да чета форумите .Видях снимките в Снимка .бг ,всички много са пораснали ,истински господа и дами Laughing
Ние с Габи сме добре ,растем имаме си 2 зъба (единия сега пробива ),Хапваме и месни пюренца вече Simple Smile
Малката е голяма фурия 5 мин мирна не стои вече пълзи обръща се на всички страни  ,днес даже се изхлузила от сточето ,бах го сложила на дивана ,намерих я по корем на пода ,слава богу не се е ударила и затова даже не рабрах как е слязла долу Mr. Green
Това от мен поздрави на всички бебоци  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт