Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Как да предотвратим канибализма при кокошките?
Как да използвам коприва за торене и какви са нейните ползи?
Как да мулчираме с борови иглички и какви са ползите от това?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Как да предотвратим канибализма при кокошките?
За да се предотврати канибализмът при кокошките, от съществено значение е да се осигури достатъчно пространство в курника и да се наблюдава тяхното поведение. Ако агресията между пилетата ескалира, препоръчително е да ги изолирате за определен период. Освен това осигуряването на адекватно хранене и вода може да помогне за намаляване на конкуренцията и агресията.
-
Как да използвам коприва за торене и какви са нейните ползи?
За да използвате коприва за торене, препоръчва се да създадете разтвор от свежа коприва, който ферментира за 12-24 часа. След това този разтвор може да се използва като листен тор или коренов стимулатор. Копривата е с високо съдържание на азот и може да бъде полезна за подхранване на растенията. Важно е обаче да се има предвид кога се прилага торът с азот към различни видове растения, за да се избегнат потенциални проблеми със свръхрастежа или развалянето.
-
Как да мулчираме с борови иглички и какви са ползите от това?
Мулчирането с борови иглички е техника за предотвратяване на заплевеляване и прекомерно изсушаване на почвата през горещите месеци. Тази техника се използва за градински растения като азалии. Боровите иглички създават защитен слой върху почвата, който запазва влагата и намалява изпарението. Освен това те се разлагат постепенно, добавяйки органични вещества към почвата и подобрявайки нейната структура.
-
Каква е разликата между картофите за консумация и тези за семе?
-
Как се интегрират новите пилета в кокошарника?
. Харесва ми метода за стерилизация чрез запечатване с олио.
Смления сок го наляхме в бутилки, които допълнихме с олио и затворихме с капачки. Обаче при опит да отворим една от бутилките , резултатйт беше кухня в доматено.
Какво оплескахме не знам.
Ама много една такава..... .кльощава,не прилича на маруля или спанак................пък като купувах семенцата,ми вика продавача да взема ,че цяло лято всеедно спанак ще ям.............пък ние сме луди на тема спанак и аз
.взех.....обаче много странна ми изглежда........Та ,да яразсадя ли или и влияе сланата?Защото ние тука си имаме сланаааааааааа..........все едно сняг е валял сутринта!
Дано запази интереса цял живот.
. Затваряме доматен сок само с малко сол и 5 мин стерилизация в бирени шишета. Лютеници, белени домати в буркан със сол, и напоследък много съм доволна от доматеното пюре . Правя и една салата от нарязани домати, която я наричаме сурова. Тя е със салицил в едновремешните шишета от прясно мляко. Слагаме отгоре олио и на тъмно и хладно. Много е вкусна през зимата с праз лук.