Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Как да предотвратим канибализма при кокошките?
Как да използвам коприва за торене и какви са нейните ползи?
Как да мулчираме с борови иглички и какви са ползите от това?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Как да предотвратим канибализма при кокошките?
За да се предотврати канибализмът при кокошките, от съществено значение е да се осигури достатъчно пространство в курника и да се наблюдава тяхното поведение. Ако агресията между пилетата ескалира, препоръчително е да ги изолирате за определен период. Освен това осигуряването на адекватно хранене и вода може да помогне за намаляване на конкуренцията и агресията.
-
Как да използвам коприва за торене и какви са нейните ползи?
За да използвате коприва за торене, препоръчва се да създадете разтвор от свежа коприва, който ферментира за 12-24 часа. След това този разтвор може да се използва като листен тор или коренов стимулатор. Копривата е с високо съдържание на азот и може да бъде полезна за подхранване на растенията. Важно е обаче да се има предвид кога се прилага торът с азот към различни видове растения, за да се избегнат потенциални проблеми със свръхрастежа или развалянето.
-
Как да мулчираме с борови иглички и какви са ползите от това?
Мулчирането с борови иглички е техника за предотвратяване на заплевеляване и прекомерно изсушаване на почвата през горещите месеци. Тази техника се използва за градински растения като азалии. Боровите иглички създават защитен слой върху почвата, който запазва влагата и намалява изпарението. Освен това те се разлагат постепенно, добавяйки органични вещества към почвата и подобрявайки нейната структура.
-
Каква е разликата между картофите за консумация и тези за семе?
-
Как се интегрират новите пилета в кокошарника?
обаче ,няма да се разберем с тоз календар
как така чак след 25ти
.Аз пък тъкмо се вайках , че съм изостанала с копъра и не съм си насяла и гледам след дъждовете като наничал нагъсто толкова много
.По същият начин миналата пролет когато тръгнах да кося тревата пред къщата на село се заглеждам и що да видя-между тревата наничали домати-16стръка/броила съм ги от любопитство/.Интерисното е ,че са хвърляни с изрезки от домати още предната есен от свекърва ми, която след това почина.Извадих ги и ги засадих в градината.Та това бяха най-здравите стръкове-преживели студове и без всякаква грижа.А пък ние ги гледаме като бебенца.Та в този ред на мисли се чудя дали да не взема наесен да пробвам да засея така отвън, да видя ще оцелеят ли
направо си записвам догодина да не сея преди края на февруари.
трябва тези дни и сезал да опъна да ги завържа на конструкция че станаха големички и трябва нещо от стъблото да им чупя ама не знам какво то е за смях ама
мажат ми каза че зная. Скоро и репички ще има , вече вързаха ама чакам по големички да станат но салатки трябваше по рано или да купя или да сея за сега разсаждам само. Тиквичките почнаха да се покажат вече. Пипера ми стои на балкона готов за разсаждане но още го мисля ще е на открито и мисля че е студено още а ви какво ще кажете?