...Който може да плете, тук показва плетено Великденско яйце!...

• 101 410
  • 742
  •   1
Отговори
# 645

moonDream, за теб и всички, които въздишат по тази рокля:  http://club.osinka.ru/topic-56532?&start=1020

Благодаря! Дано намеря време да я започна поне....

Добро утро!
Снощи до ... рано сутринта зяпах разни плетки. Вижте какво ме впечатли чак до толкова късно: http://www.liveinternet.ru/users/4098294/post170107020/  Този ентерлак става вас по-примамлив! Лудо съм влюбена в него, ама пустите игли хич не ги умея.... А от този линк, като видях 4-ти ред последната сминка направо онемях! Така да ми хареса това нещо.

Отделно завърших и една жилетка на малчо една жилетка. П о начало беше замислено като ръкави, после за кратко беше шал. Накрая прерасна в жилетка и стана толкова.... малко е странна цвеовата комбинация, но се получи уникална. Много ми хареса! А и малката много я хареса...  https://plus.google.com/photos/118029692460366709455/albums/5738 … ey=CLHzjNu-oKGwKg

А вие сте напълнили темата с невероятни неща! Всички са стахотни просто! браво!

# 646
Здравейте!
Много ми харесаха нещата,които сте направили всички- svhristova ,Carmela,hrisi74,Raq_     bouquet
не мога да изброя всички  Embarassed
Ето нещо и от мен за лятото
http://pisenxeto.snimka.bg/hobby/gobleni.241764.27115428 -това е предницата
http://pisenxeto.snimka.bg/hobby/gobleni.241764.27115444 -а това гърба
Благодарение на форума се запалих да плета на една игла,а колко се получава вие ще кажете.
Весел празник утре на всички именици-бъдете живи и здрави!!!

# 647
pisenxeto   Heart Eyes и moonDream   Heart Eyes  Ентерлака е страхотен,и аз много го харесвам по картинки,но никога не съм пробвала Confused Много интересен линк  bouquet

Страхотно изглежда  Heart Eyes Ще чакаме снимки  Wink

# 648
Момичета, имам нужда и от помощ...
http://svhristova.snimka.bg/hobby/pletivo.578697.27104963 Забравила съм да я копирам - това е описанието.

Здравей,
испанският не е моята стихия, по принцип плета на 2 куки (сега се уча на една и имам известни проблеми с терминологията), но мисля, че ще успея да предам идеята. Според мен липсва последната част от описанието - след 11 ред. Не мога да преценя от снимката колко реда липсват и дали тези 11 ще бъдат достатъчни.

Изплитат се хлабаво 53 (61 69) синджир бримки. (Може да се използва и кука с по-голяма глава само за тях).

Първи ред
Изплитат се 3 сб , още 2 сб и 1 вп; [2 сб и 1 вп. в същата бримка] 2 пъти (първото ветрилце за наддавка); прескачат се 3 сб и се изплита едно ветрилце от 2 вп, 2 сб, 2 вп. ;  прескачат се 3 сб и се изплита [2 сб и 1 вп в една и съща основа] 3 пъти и още 1 вп в същата основа като предните вп (второто ветрилце за наддавка). След това * се прескачат 3 сб, изплита се едно ветрилце от 2 вп, 2 сб, 2вп, прескачат се 3 сб и се изплита едно ветрилце от 1 вп, 2 сб, 1 вп * , повтаря се от * до * още 2 (3 – 4 ) пъти. Прескачат се 3 сб, изплита се [2 сб и 1 вп в същата основа] 3 пъти и 1 вп в същата основа като последните вп (трето ветрилце за наддаване) ; прескачат се 3 сб  и се изплита 1 ветрилце  от 2 вп, 2 сб, 2 вп, ; прескачат се 3 сб и се изплита [2 сб и 1 вп в същата основа] 3 пъти и 1 вп в същата основа като последните вп (четвърто ветрилце).

Втори ред
Изплитат се 3 сб,  2 сб, 1 вп в същата основа (последния висок пълнеж от първия ред) и 1 ветрилце от 2 вп, 2 сб и 2 вп в първата двойка синджири. *Едно ветрилце от 1 вп, 2 сб и 1 вп * повтаря се от * до края. На ветрилцата за наддаване ще съотвестват 3 ветрилца. След като се изплете съответното ветрилце в последната двойка сб се прави 1 вп, 2 сб и 1 вп в 3-та сб за повдигането на предходния ред.

Трети ред
Изплитат се 3 сб; 2 сб, 1 вп в същата основа (последния висок пълнеж от предходния ред) и едно ветрилце от 2 вп, 2 сб и 2 вп в първата двойка сб * 1 ветрилце от 1 вп, 2 сб и 1 вп във двойката сб и едно ветрилце от 2 вп, 2 сб и 2 вп в следващата двойка сб* (мотив)  Повтаря се от * до * и се завършва с 1 вп, 2 сб и 1 вп в третата сб на повдигането.

Четвърти ред
В този ред започват да се правят ветрилца за наддаване. Те се плетат по следния начин:
1 вп, 2 сб, 1 вп, 2 сб, 1 вп, 2 сб и 1 вп в двойката сб.
Започва се като трети ред. Повтаря се от *до* 1 път (мотива)
**плете се едно ветрилце за наддаване в следващата двойка сб, 1 ветрилце от 2 вп, 2 сб и 2 вп в следващата двойка сб и се повтаря от *до* 1 път (мотив) и едно ветрилце за наддаване в следващите 2 сб  **.
След това 1 ветрилце от 2 вп, 2 сб и 2 вп в следващата двойка сб; повтаря се от *до* 4 (5 – 6) пъти.  Повтаря се от ** до ** за да се вмъкнат 2 ветрилца за наддаване, които образуват другото рамо. И най-накрая 1 ветрилце от 2 вп, 2 сб и 2 вп, повтаря се от *до* 1 път и се изплитат 1 вп, 2 сб и 1 вп в третата сб от повдигането.
(Повтарянето от *до* съотвества на мотива от третия ред)

Пети и шести ред се плетат като втори и трети.

Седми ред
Започва се като трети ред. Повтаря се от *до* 3 пъти (мотив)
** изплита се 1 ветрилце за наддаване в следващата двойка сб, 1 ветрилце от 2 вп, 2 сб и 2 вп в следващата двойка сб и се повтаря от * до* 2 пъти (мотив) и едно ветрилце за наддаване в следващата двойка сб **.
След това едно ветрилце от 2 вп, 2 сб и 2 вп в следващита двойка сб и се повтаря от *до* 5 (6 – 7) пъти (мотив). Повтаря се от ** до ** за да се вмъкнат 2 ветрилца за наддаване за оформянето на другото рамо.
Най-накрая 1 ветрилце от 2 вп, 2 сб, 2 вп, повтаря се от *до* 3 пъти (мотив) и се изплита 1 вп, 2 сб и 1 вп в третата сб от повдигането.

Осми ред
От този ред вече не се наддават мотиви в началото и края на реда за оформянето на предниците и се продължава направо. Променя се начинът по който се започва и се завършва реда.
Изплитат се 3 сб като първи вп;  още 1 сб  и 1 вп в същата основа (последния висок пълнеж на предходния ред) и едно ветрилце от 2 вп, 2 сб и 2 вп в първата двойко. Повтаря се от *до* (мотива) докато се завърши реда. След като се изплете последното ветрилце в последната двойка сб се изплита 1 вп, 1 сб и 1 вп в третата сб от повдигането на предходния ред.

Девети ред
Плетат се 3 сб като първи вп, 1 сб и 2 вп в първата двойка сб. Повтаря се от *до* (мотив) до края на реда. Най-накрая се плетат 2 вп, 1 сб и 1 вп в третата сб от повдигането.

Десети ред
Изплитат се 3 сб като първи вп, 1 сб, 1 вп в същата основа (последния вп от предходния ред). Повтаря се от *до* 4 пъти (мотив), ** повтаря се едно ветрилце за наддаване в следващата двойка сб от основата, 1 ветрилце от 2 вп, 2 сб и 2 вп в следващата двойка сб и се повтаря от *до* 2 пъти (мотив) и едно ветрилце за наддаване в следващата двойка сб **  След това се плете 1 ветрилце от 2 вп, 2 сб и 2 вп в следващата двойка сб, повтаря се от *до* 6 (7 -8) пъти (мотив). Повтаря се от ** до** за да се вмъкнат 2 ветрилца за наддаване, които оформят другото рамо. Най-накрая се плете 1 вп, 1 см и 1 вп в третата сб от повдигането от предходния ред.

Единадесети ред
Изплитат се 3 сб като първи вп, 1 сб, 2 вп в първата двойка сб . Повтаря се мотива от *до* докато се изплете до края на реда. Най-накрая се плетат 2 вп, 1 сб и 1 вп в третата сб от повдигането.

# 649
  • София

Според мен липсва последната част от описанието - след 11 ред. Не мога да преценя от снимката колко реда липсват и дали тези 11 ще бъдат достатъчни.

Загледах се ...
В линка към описанието снимка 356 е страница 20, а назад снимка 354 е стр. 21 със следващите редове, а снимка 355 е стр. 19 с цялостния изглед и схема на дрехата  Peace

# 650
 ooooh!
Благодаря, Кармела Simple Smile

Дванадесети ред
Изплитат се 3 сб като първи вп, 1 сб, 1 вп в първата двойка сб. Повтаря се от *до * (мотива) до края на реда. Най-накрая се плете 1 вп, 1 сб и 1 вп в третата сб от повдигането.

Тринадесети ред
Плете се като десети ред, като се увеличава с 1 повторение мотива от *до * между ветрилцата за наддаване , но редът се започва и се завършва като ред единадесет.

Четиринадесети и петнадесети ред се плетат като 8-ми и 9-ти ред.

Шестнадесети ред
Плете се като 10-ти ред, като се увеличава с 2 мотива от *до* между ветрилцата за наддаване.

Седемнадесети и осемнадесети ред се плетат като 11-ти и 12-ти ред.

Внимание!
19-ти и 20 ред се плетат само за размер Л съответно като 13-ти и 12 ред.

19-ти ред ( 19-ти ред за размер М, 21 ред за размер Л)
Ръкавите са оформени и се продължава с плетенето на предниците и гърба.  Преди да се продължи с плетенето трябва да се маркират 4-те пълнежа?, които оформят върховете на платката (canesu) Схемата на стр.19.  Върховете се маркират като се продължат линиите образувани от ветрилцата за наддаване и в последния ред се сложи конец с друг цвят.
След това се изплитат 3 сб като първи вп, 1 сб и 2 вп в първата двойка сб. Повтаря се мотива от *до* докато се стигне до първия отбелязан връх. Тук се изплита първата половина на ветрилцето, а втората половина на ветрилцето се изплита съответно на втория отбелязан връх. Продължава се с основния мотив до третия маркер. Тук отново се изплита половин ветрилце, а другата половина – сътветно на четвъртия маркер. Продължава се с основния мотив до края на реда и се завършва с 2 вп, 1 сб и 1 вп в третата сб от повдигането от предходния ред.

20-ти (20-ти 22-ри) ред
Плете се като 12-ти ред.

21-ви (21-ви 23-ти) ред (свивки)
Започва се с 3 сб, продължава се с повторение на основния мотив и се завършва както е показано на схемата на стр. 21

22-ри (22-ри 24-ти) ред и следващите (свивки)

Започва се с 3 сб, прескача се първата двойка сб от основата и се продължава с повторение на основния мотив докато се стигне до предпоследата двойка сб. Тук се изплита едно ветрилце от 1 вп, 2 сб и 1 вп. и в последната двойка сб се изплита 1 вп. Правят се още 9 (11 11) реда по същия начин.

Бието  на гърба се плете по схемата на стр. 21
Повтарят се 3-те реда от 3 синджир бримки и 1 нисък  пълнеж като се започва от дясната предница, мине се по гърба и се завърши на лявата предница. Зашива се копче на лявата предница, а за илик се използва последния мотив от дясната предница.

Бието на болерото се плете по следващите 5 схеми като се започне от лявата предница и се обточи по гърба до дясната предница.

Успех Simple Smile

Последна редакция: нд, 06 май 2012, 14:05 от The ant has made himself

# 651
The ant has made himself много, много ти благодаря Hug От мерак от вчера като съм го започнала плета и разплитам поне за 6-ти път, но горе-долу съм нацелила размера и ръкавите.Само да питам пак за всеки случай, наддава се само в тези четири края за оформяне на ръкавите или и в средата на самия ръкав?  Изчетох всичко и си го запазих, но има неща които тепърва ще си изяснявам, още веднъж благодаря! Утре се надявам да го довърша и ще го покажа.

# 652
В четирите края на ръкавите се правят ветрилцата за наддаване - 1 вп, 2 сб, 1 вп, 2 сб, 1 вп, 2 сб и 1 вп в двойката сб. В самите ръкави постепенно се увеличават повторенията на основния мотив, но не се правят такива ветрила.
Ще чакам да видя резултата  Simple Smile

# 653

Да побутна темата с една шапчица и едно герданче-с голяма благодарност на kabzimalka,която ми показа как се правят топчетата.

Поздравления за красотите които творите  Hug ,дано някога ви настигна... Embarassed

# 654
Привет!

Joana чудесни са и шапката и колието Heart Eyes
Един лесен шал от ангора http://svhristova.snimka.bg/hobby/pletivo.578697.27145624

В четирите края на ръкавите се правят ветрилцата за наддаване - 1 вп, 2 сб, 1 вп, 2 сб, 1 вп, 2 сб и 1 вп в двойката сб. В самите ръкави постепенно се увеличават повторенията на основния мотив, но не се правят такива ветрила.
Ще чакам да видя резултата  Simple Smile

Отново ти благодаря! Изплетох го, но предниците ми дойдоха по-широки отколкото на модела, защото късно съм започнала да свивам, но вече не ми се разплиташе и го оставям така, ще му сложа 3-4 копчета и готово  Mr. Green http://svhristova.snimka.bg/hobby/pletivo.578697.27145623 И понеже ми остана прежда направих едно набързо и за малката http://svhristova.snimka.bg/hobby/pletivo.578697.27145621 - от мерак цяла вечер ходи с него, нищо че й е топло  Laughing
Следващото ще е сполучливо, надявам се, ще плета и за една приятелка такова  Crazy

# 655
Кармела, хубава жилетка!  bouquet И много елегантно вталяване! Peace

Дари, уникални възглавнички! Много ми хареса цветовата комбинация! Hug

От мен една безшевна туника. Вече си я разходих. Преждата е Ализе Дива Мисисипи силк ефект, разход точно 400 грама, всъщност плетох докато свърши, кука 2,5 на платката - високия пълнеж и 3 на основната част.

Отблизо:

детайл:

# 656

От мен една безшевна туника. 

Прекрасна  Hug,всъщност като всичко  което си  направила  Peace

# 657
 Сне*инка ,много красива туника   bouquet 
сподели как се прави платката  Praynig ,като за начинаещи  Blush

# 658
Снежи много е красива, кога успя скоро показа роклюта. Със здраве да си я носиш

# 659
  • varna