Негодни ли са мъжете за домакинска работа?

• 32 853
  • 748
  •   1
Отговори
# 75
Абе то и аз съм се чудела като е така малко дом.работа - защо двама са нужни  Joy

Да я върши само мъжа, щом не са нужни двама  Flutter
Всеки може да се стегне, ако му се наложи да обслужва не 2-ма, а 20 човека, ама защо?
Живеят си отделно, всеки се оправя, събират се, и вместо да им стане по-леко и на двамата, единият викаш да се натовари с всичко, щото за какво са двама, а другия да прави онова от преди няколко страници  Mr. Green може и да е правилно, щом казвате, но пък как все на жената се пада  Laughing

Аааа, мебели съм сглобявала, стени съм боядисвала, прозорци съм лакирала, контакти съм сменяла и какво ли не! Ама ето - по принуда, щот нямаше кой тогава.  Wink

Е, после не каза ли - аз съм си свършила работата за годината! Sunglasses

Estlar, у гората е друго  Laughing

Верно е това, но в друг реал сме в БГ,където жените са всичко-можещи  Sad

# 76

В крайна сметка всеки е точно с този, с когото заслужава.

# 77

Не винаги:)

# 78

Като гледам мамите как се прескачат коя първа да си пусне поста.. замислям се колко са работни..  newsm78.. то да знаете не е лесно цял ден да стоиш и да мислиш какво да напишеш тук.. пък като се прибере да мрънка че се е преуморила от работа..  дайте да не си говорим глупости уважаеми.. от години ви наблюдавам.. така че нищо друго не ми остава да си мисля!!!!  Whistling

С Човечето и Вилико доста сме спорили по въпроса преди време.. да се повтаряме си е напълно излишно.
Инак сте прави че има мъже дето нямат представа откъде се държи флекса.. но пък те си имат други преимущества!!!  Peace
А че има и такива женички... .. не се съмнявайте!!!!  Joy

нали съм маниак на тема равнопоставеност, когато сглабяхме мебели от икеа си бях запретнала ръкавите, чукове, винтовери, само бормашината не ми повериха в ръцете, но с малко настояване и на това ще се науча.

Няма невъзможни неща.. това че постигате всичко си го знаем!!!!  Joy
Честно да ви кажа и мъжките работи отръки ви идват.. пък и ми се струва че искате равноправие между половете.. мисля че е напълно възможно!!!!  Joy

# 79
Че са годни, годни са.И то много.   Grinning
Дали се скатават?Скатават се.Някои, пак по много.....
Дали не забелязват детайлите?Повечето не ги забелязват,да.Дали е генно, еволюционно, нямам идея.Но е факт, че аз забелязвам трохите по масата, а той  най -често не.

По две причини:
- ние сме ларж.
- ако видя трохите, после няма да видя секс (примерно)... Joy

# 80
  • Sofia
Пък аз винаги съм се чудела каква е тази непосилна домакинска работа, заради която хората се лишават от свободното си време и си причиняват главоболия.
Първо количеството работа зависи от много неща - колко хора сте в къщи, колко разхвърляте и цапате, колко деца имаш, колко и какво ядете и колко държите на реда и чистотата. На мен само готвенето ми е окола 1 час на ден. Допълнително всеки ден подреждам - играчки, дрехи, дребни вещи - поне 10 мин. Прах също всеки ден (не знам защо обаче ужасно се праши у нас, не съм маниак) - още 10 мин. Цветя - 5 мин. И всеки ден 1 или 2 допълнителни неща - събиране/простиране на пране, пералня, миялна, прахосмукачка, подове, миене на кухня или баня - още 10-15 мин. До тук 1ч40мин (това ако децата не ми висят по крачолите и не ме бавят). Ако към това причислим къпане, хранене, обличане, приспиване на децата стават към 3ч. Всеки ден. Събота и неделя повече. Прибавено към 7ч работа и 2ч разходка и поне 1ч домашни забавления на децата стават 13 ч. дневно. За какво свободно време става дума?  Joy

# 81

Аз от eksipnos разбрах, че който може да работи с флекс, вкъщи трябва да седи и да чака да му мушнат лъжичката в устата  Flutter
Именно smile3521 newsm51

# 82
Че са годни, годни са.И то много.   Grinning
Дали се скатават?Скатават се.Някои, пак по много.....
Дали не забелязват детайлите?Повечето не ги забелязват,да.Дали е генно, еволюционно, нямам идея.Но е факт, че аз забелязвам трохите по масата, а той  най -често не.

До човек е, аз също не ги забелязвам, въобще не си тровя живота с глупости...

Като гледам мамите как се прескачат коя първа да си пусне поста.. замислям се колко са работни..  newsm78.. то да знаете не е лесно цял ден да стоиш и да мислиш какво да напишеш тук.. пък като се прибере да мрънка че се е преуморила от работа..  дайте да не си говорим глупости уважаеми.. от години ви наблюдавам.. така че нищо друго не ми остава да си мисля!!!!  Whistling...

О, това въобще не е определящо  Laughing да пусна 10 поста в една тема, ми отнема точно 5 мин. в изчакванията от една до др. задача в работата. Можеш да ми прегледаш днешните постове, но пък точно днес не можеш да ме закачаш за задължения, защото съм заредила, простряла, сгънала и прибрала 3 перални, 1 миялна, подменила змините с летни дрехи, сготвила съм и освен това съм била на работа  Wink но пък утре съм фрий, на мен ще ми чистят, готвят и оправят  Wink
Но по твоята логика, гледам, че и ти не можеш да се оплачеш от свободно време  Mr. Green

Аз от eksipnos разбрах, че който може да работи с флекс, вкъщи трябва да седи и да чака да му мушнат лъжичката в устата  Flutter
Именно smile3521 newsm51

Значи колкото по-ниско е квалифициран един човек, толкова повече обслужване заслужава, даже повече от бебетата. Че за какво учите и се стремите към всоки заплати тогава  Joy

Това е истината.

# 83

Значи колкото по-ниско е квалифициран един човек, толкова повече обслужване заслужава, даже повече от бебетата. Че за какво учите и се стремите към всоки заплати тогава  Joy

Ааа,не 'нам..да си кажат тия дето са учили Peace..

# 84
Могат мъжете да вършат домакинска работа. Вярно, не така добре както аз, но все пак  Mr. Green

# 85
Това мн зависи дали мъжът е живял сам преди общото съжителство.. забелязала съм че повечето мъже, които са живели сами доста добре си се оправят с пране, чистене даже и готвене и това не им изглежда толкова страшно, колкото на някой който е живял с мама и тати после студенски общежития с приятели и т.н..

# 86
Това мн зависи дали мъжът е живял сам преди общото съжителство.. забелязала съм че повечето мъже, които са живели сами доста добре си се оправят с пране, чистене даже и готвене и това не им изглежда толкова страшно, колкото на някой който е живял с мама и тати после студенски общежития с приятели и т.н..
С това съм напълно съгласна...

# 87
С това съм напълно съгласна...
Има нещо вярно...От много млад живеех самостоятелно,и добре,че майка ми ме беше понаучила на това онова,та бързо свикнах да се оправям..А тя все ми викаше"Няма да понесе,ако един ден се ожениш,само за да има кой да ти пере чорапите" hahaha hahaha

# 88
Могат мъжете да вършат домакинска работа. Вярно, не така добре както аз, но все пак  Mr. Green

Могат те и мн. добре, и отлично могат, ама по им изнася умишлено да се изкарат, че не умеят  Mr. Green, за да се измъкнат от тези задължения. Whistling Въпрос на`политика`. Laughing

Има нещо вярно...От много млад живеех самостоятелно,и добре,че майка ми ме беше понаучила на това онова,та бързо свикнах да се оправям..А тя все ми викаше"Няма да понесе,ако един ден се ожениш,само за да има кой да ти пере чорапите" hahaha hahaha

hahaha и за това има `разрешение`:

"В живота на всеки мъж идва период, в който най-просто е да си купиш чистите чорапи." Joy /за тия, които не знаят да перат  Mr. Green/

# 89

Предполагам естествен ход на нещата е да живееш поне до 18-19 с мама и тате, после да си студент. Или ти виждаш друг ход на нещата?

Общи условия

Активация на акаунт