Негодни ли са мъжете за домакинска работа?

• 32 911
  • 748
  •   1
Отговори
# 105
Това също не е за пренебрегване - да си направиш жилището по-скоро функционално, отколкото красиво. И да се поддържа лесно, за да не се налага "санитарен полуден".

Защо едното, да е за сметка на другото, когато може да имаш и двете? Като избирате плочки за банята, ще вземете същия десен, но от големите размери (33 или 50 см) вместо класическите 15(20) см. Така вместо 12-14 метра фуга на всеки квадрат плочки, ще имате 4-8 метра, фуга за търкане.

# 106
Добре че жена ми не влиза в тоя форум-като види какви работни мъже
имат някои от Вас  луд ЩЕ ме направи ауууу.... smile3514 smile3514 smile3514

# 107
Не е само банята (моята се мие за 10 минути, даже са й много). На мен ми минават понякога мисли за хубав, мек килим. Хем ще ми краси хола, хем ще подобри акустичната характеристика, хем ще заглушава малко возенето на камиончета по паркета. Обаче кой ще го чисти този килим? Не и аз, мъжът ми също каза, че нямало да го чисти. Ще трябва и да се пере. А паркета се минава в цялата къща за точно 20 минути и край.
Иска ми се красиво канапенце с меки възглавници и скъпа, платнена ковертюра. Обаче веднага го виждам затъпкано с трохи от бисквити, омазано с пастели и топчета пластелин. Кой ще го чисти - не и аз. Въобще не съм склонна да робувам на обзавеждането и да си деля от свободното си време, за да лъскам с препарати. Още повече, че са и вредни, така че ги избягвам. Всичко е толкова опростено, че наистина цялото чистене е адски малко като време и няма как да се скараме кой да изчисти Simple Smile

# 108
Това мн зависи дали мъжът е живял сам преди общото съжителство.. забелязала съм че повечето мъже, които са живели сами доста добре си се оправят с пране, чистене даже и готвене и това не им изглежда толкова страшно, колкото на някой който е живял с мама и тати после студенски общежития с приятели и т.н..
С това съм напълно съгласна...
Хм.. Моя мъж си го взех (взех - защото дойде от Бургас  Mr. Green) на 20 години. Беше си живял само с мама и тати (ако изключим малко казарма  Laughing).
Е, сега домакиснтва повече от мен понякога. ма неща, които аз не пипам вкъщи - примерно банята и тоалетната той си обслужва.. Чинии мие редовно, готви още по-редовно  Crazy пуска прахосмукачка и мие пода.. и кухнята мие - барабар с всички мазнотии (фритюрници, скари и т.н.)...
Обаче е много тежък докато почне (особено с по-завъртяните неща).. ама пък ги изпипва (аз нямам толкова нерви).
Единствените неща, които не прави (или поне прави ужасно трудно) - да подрежда и да глади. То и аз не гладя особено, та не ми липсва в това занимание  Laughing
Общо взето не мога хич да се оплача.
Даже в момента прави ремонт в хола - бая боклук понатрупа докато се занимаваше със стените и после всичко си изчисти (че и чиниите изми след вечеря  Blush).
И не защото съм бременна, а защото му е някакъв перид - като е на кеф всичко прави Simple Smile
Обаче обхване ли го мързела - иска се яко мрънкане да го накарам да мине пода например Laughing Ама аз съм много добра в мрънкането  Twisted Evil
Общо-взето се редуваме, а и според настроенията и възможностите в момента Simple Smile
И в цялата работа не виждам нищо нередно - той живее вкъщи колкото и аз.. и ходи на работа, колкото и аз.. и не виждам какво пречи и да домакинстваме по равно Simple Smile
По-скоро е въпрос на възпитание (не на това колко си или не си живял сам)..

# 109
10минути миене на баня  newsm78
На мен ми отива поне половин час.

# 110
Не смятам,че мъжете или жените са негодни за вършенето на домакинската работа,а че има и от двата пола такива,които се скатават и чакат другия да свърши нещата.
Дали ,защото така са свикнали от модела си с родителите, дали ,защото им е по лесно да кажат ,че са по тежички и бавни и за времето ,в което вършат едно нещо другия е изчистил всичко останало, или ,защото просто не им се прави.
Във всички случаи не са негодни!

# 111
Млади се взехме и бързо го научих, че в къщи работата се дели. Тази дума помощ много ме дразнеше и се опитвах да му втълпя, че щом двамата цапаме, двамата ще чистим. Няма такова нещо, че били негодни, просто така им отърва.

# 112
Това мн зависи дали мъжът е живял сам преди общото съжителство.. забелязала съм че повечето мъже, които са живели сами доста добре си се оправят с пране, чистене даже и готвене и това не им изглежда толкова страшно, колкото на някой който е живял с мама и тати после студенски общежития с приятели и т.н..

Предполагам естествен ход на нещата е да живееш поне до 18-19 с мама и тате, после да си студент. Или ти виждаш друг ход на нещата?

Това да въпроса е като си студент дали караш с пратени неща от мама и тати за хапване и си носиш дрехите да ти ги перат всяка седмица- както много хора правят. Много зависи дали учиш редовно или задочно... зависи. А и не е казано че като завършиш и веднага трябва да заживееш с приятелката си.

# 113
Сега ми се налага да лъскам, щото съм сам, а детето като идва искам да е чисто за нея. Особено като е тук мия пода по 5 пъти на ден. Иначе ако имам жена, предпочитам да поема готвенето, защото обожавам да готвя от малък още. Ако не и се налага да готви, дано поне да поеме почистването, иначе мога да мия и чиниите ако поиска, но мразя да лъскам. Трябва да има някаква подялба на задълженията, но като и направя домашни кроасани и палачинки с портокалови и лимонови корички за закуска, Пиле по съчуански в сладко кисел сос за вечеря и още много неща, сама ще се откаже от готвенето и ще поеме омразното ми лъскане Mr. Green

# 114

Предполагам естествен ход на нещата е да живееш поне до 18-19 с мама и тате, после да си студент. Или ти виждаш друг ход на нещата?

Това да въпроса е като си студент дали караш с пратени неща от мама и тати за хапване и си носиш дрехите да ти ги перат всяка седмица- както много хора правят. Много зависи дали учиш редовно или задочно... зависи. А и не е казано че като завършиш и веднага трябва да заживееш с приятелката си.

Олеее, колко щастлива бих била, ако можех и днес да хапвам бурканите на мама /която никога не го е правила всъщност/ и да нося прането на пералня  Laughing
Доста хора са си улеснявали живота максимално, но това не значи - че един ден - ще са негодни - и сами да го направят.  Wink

2pac - именно  Peace Когато видиш усилията и от другата страна - независимо от точния обем - тогава можеш и повече самия ти да поемеш и то с желание

# 115

Олеее, колко щастлива бих била, ако можех и днес да хапвам бурканите на мама /която никога не го е правила всъщност/ и да нося прането на пералня  Laughing
Доста хора са си улеснявали живота максимално, но това не значи - че един ден - ще са негодни - и сами да го направят.  Wink

2pac - именно  Peace Когато видиш усилията и от другата страна - независимо от точния обем - тогава можеш и повече самия ти да поемеш и то с желание

Нз кака се улесняват, но за мен лично е смешно мъж на 25 години да си праща чорапите на мама да ги пере

# 116
ависи от отношенията в семейството, знаеш. На мен никога не са ми помагали по този начин, но се замислям - колко по-лесно би ми бил живота, ако все пак бяха. Та в тази насока - не мога да виня никого - как си е наредил нещата. Стига да е ОК сам човек със себе си  Peace От друга страна трябва да се внимава с тая помощ - да не стане навик, наистина...НО пъкпознавам много читави млади и не вече чак дотам - хора - които са живяли с родители, докато се задомят. Това не ги е повредило.

# 117
razbira se 4e majete sa godni.znam go ot li4no nabliodenie.svekar mi var6i dom rabota,a svekarva mi po cql den marzeluva.koi kakto se nau4i spored men.

# 118
razbira se 4e majete sa godni.znam go ot li4no nabliodenie.svekar mi var6i dom rabota,a svekarva mi po cql den marzeluva.koi kakto se nau4i spored men.

Мъжът ти как е в това отношение???

# 119
maja mi e nqkvo sredno polojenie,no az ne iskam mn ot nego za6toto se trepe ot rabota.

Общи условия

Активация на акаунт