Негодни ли са мъжете за домакинска работа?

• 32 934
  • 748
  •   1
Отговори
# 120
Като повечето демек  Wink
Попитах, защото се спрягаше, че била важна средата, тя не че не е - ама не само тя  Peace

# 121
maja mi e nqkvo sredno polojenie,no az ne iskam mn ot nego za6toto se trepe ot rabota.
Какво значи се трепе от работа??
Макар че ти ако не работиш - по-скоро домакинството би трябвало да е твоята "работа"...

Ама ако и двамата работите - никак не ми се вижда честно това щадене (ама то си е за твоя сметка)..
Аз съм малко доста бременна вече, ходя още на работа (щото такива са обстоятелствата.. и май ще си бачкам и от родилното  Twisted Evil), взимам/водя хлапето на училище, като се прибера пооправям каквото мога - после той като се върне от работа готви, може и чиниите да измие.. може и аз на сутринта..
Или може би трябва аз всичко да правя, че той се трепе  newsm78
На всичко отгоре правим и ремонт в момента (бременско изтрещяване  Mr. Green) - и уж щях само да съм ОТК - ама как да стоя - досега мазах с валяка  Blush  ooooh!

Годен си е за всичко той - и за ходене на работа, и за домакинство, и за ремонти  Laughing

# 122
Мда де, натрии й носа, как така тя ще има друго виждане за нещата  Joy  Crazy

# 123
Мда де, натрии й носа, как така тя ще има друго виждане за нещата  Joy  Crazy

То си е до лично възприемане на нещата...
Ама и двата варианта ги има:
Нека си почива мъжО, че е много уморен от работа горкия.. аз ще домакинствам до откат.. и после.. а пък моя мъж нищо не пипа вкъщи, ужас, горката аз  Crazy  ooooh!

Зависи от контекста  Laughing

# 124
Абе вие от Пловдив сте като от калъп  Laughing
Момичето не е написало нищо, нищичко - което да подсказва поне едно от изредените от теб неща, но ти явно я познаваш, била си у тях и вече си готова да определяш какво ще се случи  ooooh!
Обаче, да приемем, че си бременна и затова няма да тЪ апострофирам повече  Hug

# 125
Обаче, да приемем, че си бременна и затова няма да тЪ апострофирам повече  Hug
Спирам да спамя - не е от това ... ама ще го използвам за момента  Mr. Green

# 126
Моя си беше негоден, преди Mr. Green . Сега за всичко е годен. Но съвсеееем друг въпрос е, че е мързел - мързел.... та мързел! Трудно е да го накараш... Обаче, като го моля от 3м. да свърши "мъжка работа", а той не ще, ще върши домакинската Joy

# 127
Годни са и още как  Laughing Моя мъж с 10-тина години стаж в ергенския живот (през това време живял с приятели на квартира) се е научил и да пере и да готви и да чисти. И сега го прави, ама рядко - като има кой друг да го свърши.

# 128
Моят мъж е годен и страшно много ми помага за чистене, готвене и гледане на детето  Heart Eyes.

# 129
И моя мъж го бива в готвенете,за чистене-не,но с дечко се занимава и си играят  Simple Smile

# 130
За мен пък деленето на домашната работа на женска и мъжка е остаряло клише.
...
За това пък обичам да се занимавам с т.н. мъжки работи. Не зная защо го приемам като предизвикателство, което е далеч по-забавно и интересно от скучното и досадно домакинстване. С удоволствие обикалям из магазините тип "Направи си сам". И често ме гледат снизходително и с насмешка.
И аз съм така!  Grinning Никакви клишета не признавам. Мъжки-женски роли, ала-бала-глупости. Единствените дейности които наистина и винаги са само женски, са износването, раждането и кърменето на децата. От мен толкоз, всичко друго е по споразумение. Както и единствените дейности, които наистина са само мъжки, са вдигането на много тежки предмети. Другото го мога и аз. Имам късмет че на моя майка му го е научила да не зависи от никой за елементарни неща, така че може и да готви, и да глади, и всичко. И двамата работим по 8 часа на ден така че никой няма извинението "аз съм пребит от работа". Така че и двамата се включваме, и нито той изпада в паника когато ме няма а му се налага да яде, нито аз - когато него го няма и ми се налага да сменя крушка  Laughing

Колкото до детайлите, забелязват ги разбира се. Според мъжа ми - "забелязваме ги, просто не ни пречат"  hahaha

# 131
Обаче не сте ли забелязали, че в определени дейности жените са по-добри - например - чистенето и подреждането/украсата на дома?  Wink В същото време някак по-върви мъж да оправи контакта...

# 132
И сега го прави, ама рядко - като има кой друг да го свърши.

То в това се крие май `разковничето` на казуса.  Whistling  Joy

# 133
Не виждам защо да върви повече мъж да оправи контакта, освен очевидните социални стереотипи. Контактът не е като да вдигнеш гардероб; него могат да го поправят както жени, така и мъже. Стига да имат необходимите познания за да не ги гръмне тока. А познанията вече зависят от други неща, не от пола.

# 134
Дали ми се струва или е истина? newsm78
Мъжете са егоисти по природа , но когато обичат стават по малко егоисти и в такива случаи - са годни за всичко дори и за домакинска работа....
Когато започват да "ферментират"  Laughing , започват да стават по-големи егоисти и негодни пак така за всичко...дори и за домакинска работа... newsm78

за изключенията  bouquet и стабилизираните вина  Wink

Общи условия

Активация на акаунт