Негодни ли са мъжете за домакинска работа?

• 32 931
  • 748
  •   1
Отговори
# 135
Не виждам защо да върви повече мъж да оправи контакта, освен очевидните социални стереотипи. Контактът не е като да вдигнеш гардероб; него могат да го поправят както жени, така и мъже. Стига да имат необходимите познания за да не ги гръмне тока. А познанията вече зависят от други неща, не от пола.

Е, аз пък виждам - доста по-прилично ми изглежда жената да забърше прах, докато мъжа оправя контакта, а не обратното. НО нали днес е много модерно да сме еманципирани, та можем всичко. Вкл. аз сама си ги смених последния път в хола.

# 136

Е, аз пък виждам - доста по-прилично ми изглежда жената да забърше прах, докато мъжа оправя контакта, а не обратното. НО нали днес е много модерно да сме еманципирани, та можем всичко. Вкл. аз сама си ги смених последния път в хола.

Ок, съгласна съм с теб.
Но пак опираме до това в какво се състоят дневните задачи. А те са различни всеки ден. И ако няма подобни, все пак не всеки ден си подменяте контактите, ще направи каквото има, пък дали е прах или нещо др., няма значение.

# 137
А, аз говорех принципно за задачки-закачки, които повече отиват на мъжете и на жените, защото намирам разлика  Wink  Честно казано не бих отишла да прекопая градината, докато той простира  Joy

# 138
А, аз говорех принципно за задачки-закачки, които повече отиват на мъжете и на жените, защото намирам разлика  Wink 

Може да се каже, че съм съгласна с теб като цяло. И когато трябва да цепи дърва, да рине боклуци и да се занимава с др. подобни, ок - справедливо е жената да вземе другото, но в този случай пак говорим за хора, които си споделят нещата, за да са взаимно облекчени.

Но ако не си в къща, почти всичко отпада и се свежда до 1-2 неща годишно, които Му "отиват" в смисъла, за който говориш. А другото, което "по-отива" на жените си е същото.

За градината - баба ми винаги е работила заедно с дядо по нея, пък не са чували за еманципация, не знаех, че се причислява към мъжките.

# 139
Ама тя и баба ми, но защото мъжът работеше!
Идеята ми е днес - че именно защото гледаме да споделяме горе-долу - има си неща, които по дифолт той си ги прави, хем по-добре, хем по-му отиват.
Не знам защо обаче съм решила, че хвърлянето на боклука е мъжка работа  Joy

# 140
Не знам защо обаче съм решила, че хвърлянето на боклука е мъжка работа  Joy

И аз така.

# 141
не само боклука + грижите по колата - мъжка работа,  документи за колата/застраховки/ - моя работа... справедливо Wink

от домакинската работа къпането на детето на жената или на мъжа се пада?  -тук нямаме спор.
От бебе къпе с удоволствие - само малкия ни син Wink винаги когато го помоля, дори и сам предлага Peace понякога...
Чудя се на младини, що не го правеше и с големия ни син.. newsm78

# 142
Ние не ги делим така твърдо.
Ако колата е за миене, а къщата за чистене, отива с колата да я измие (аз не шофирам, няма да бутам до автомивката, логично), аз си оставам у нас и съответно почиствам. Но ако колата не е за миене, си поделяме почистването, примерно аз банята, той останалото, няма да седне да седи, само защото колата е чиста.
Ако имам да простирам или подреждам нещо, ще сготви, няма да чака да приключа с всичко, за да хвана тепърва тенджерите. Друг път пък аз готвя, той се занимава с друго.
Твърдото деление ми се струва много ограничаващо.

# 143
Аааааа, Човече - минаваш се  Naughty
Вкъщи ти чистиш - а той пие кафе - докато му измият колата!!!

# 144
Мъжът ми е скръндза, никога няма да плати на някой, сам си я мие отвън и чисти отвътре  Twisted Evil за бонус и детето е с него, което само по себе си е достатъчно тежко  Joy

# 145
Мъжът ми е скръндза, никога няма да плати на някой, сам си я мие отвън и чисти отвътре  Twisted Evil за бонус и детето е с него, което само по себе си е достатъчно тежко  Joy

Joy
ОХ!

# 146
Моя мъж много вкусно готви,но само когато е почивка,пък и нали сме затова жените,за чистенето сама си чистя целият апартамент,а пък мъжо се занимава с детенце,въобще не се хваща да ми помогне,е  поне изхвърля боклука  Grinning

# 147
...пък и нали сме затова жените...

Не знаех  Joy
Аз не съм затова, със сигурност.

# 148
...пък и нали сме затова жените...

Не знаех  Joy
Аз не съм затова, със сигурност.
Нямах предвид това,но си е задължение да на готвиш,все пак трябва да има нещо в тенджерата като мъжо се прибере от работа Wink

# 149
Е, аз не лежа по цял ден у нас, за да го чакам с пантофите на вратата като се прибере.
Ако говориш за жена домакиня - съгласна съм Peace

П.П. Ние се прибираме заедно.

Общи условия

Активация на акаунт