Негодни ли са мъжете за домакинска работа?

• 32 370
  • 748
  •   1
Отговори
# 510
  • Leeds, UK
По мое мнение са си абсолютно годни, че са и "тертиплии", само желание да има. В най-близкото ми обкръжение единствен свекърът ми не пипа нищо. И баща ми, и брат ми, и мъжът ми могат да заместят напълно жените си. Благодарна съм, че имам помощ вкъщи и много пъти ми се случва след тежък работен ден просто да се върна и всичко да е свършено - почистено, сготвено, изпрано и на мен просто ми е останало само да измия чиниите след вечерята. Имам база за сравнение с приятелки, които се изтрепват цял ден от работа и после вкъщи пак същото и осъзнавам напълно късмета си да имам мъж, който с желание ми помага.

# 511
  • Пловдив
Аз имам две приятелки, на които мъжете им бяха научени на домакинска работа от майките си, но те постепенно ги отучиха... просто самите те така смятат за правилно, че мъжа не трябва нищо да пипа и сега ми се оплакват как едвам смогват, защото вече и деца имат.  ooooh! Аз това не го разбирам, ако ще ходя наравно с него на работа и ще нося пари вкъщи и той ще домакинства наравно с мен. Просто и ясно правило.

# 512
Не е трудно да изнудите или принудите съпруг, син или приятел да направи каквото поискате, но ако използвате такива методи, вероятно връзката помежду ви не е много добра. Ключът да накарате един мъж да изпълни вашите желания, е да му дадете нещо в замяна - накарайте го да повярва, че вашата цел си заслужава.

Да изнудвам и принуждавам  Shocked въобще не бих си и помислила. Обаче аз съм човек, на който никога няма го човърка нещо, което не е направено на секундата, ако ще и 1 месец да седят чиниите в мивката, например, въобще не ми пречат  Laughing

Интересно ми е обаче какъв е ключът, с който мъжете са втълпили на жените си, че трябва да правят всичко това, и то без дори да се замислят, че не са единствените възрастни в тези домове, нямам обяснение, освен онова на Айра Левин  Grinning

# 513
  • Пловдив
Какво е обяснението на Айра Левин?

# 514
  • Galaxy 13197853088
ДНК ключ ...  Laughing

# 515

Степфордските съпруги
pregnant baby sling   1dishes 1ironing wash hang newsm28 newsm79 newsm75  food002   prostor   newsm64 newsm63 4470 luvbed

# 516
  • София

Степфордските съпруги

Хуманоидни роботи, специално проектирани така, че да обслужват и обгрижват мъжа Simple Smile

# 517
  • Пловдив
Е, аз туй не го мога.  Naughty

# 518

Това е за мързела на мъжете, аз за жените питах Wink

Явно са прекалено състрадателни и когато чуят 100 пъти оплакване колко е уморен, скапан и побъркан от ролята си на мъж, гледат да му помогнат максимално като качат всичко на гърба си.
Евала обаче на мъжете, на които им е приятно да гледат как силната, опс - нежната им половинка е няколко пъти по-натоварена от тях и дори са горди от това  Peace

# 519
Не е трудно да изнудите или принудите съпруг, син или приятел да направи каквото поискате, но ако използвате такива методи, вероятно връзката помежду ви не е много добра. Ключът да накарате един мъж да изпълни вашите желания, е да му дадете нещо в замяна - накарайте го да повярва, че вашата цел си заслужава.

Да изнудвам и принуждавам  Shocked въобще не бих си и помислила. Обаче аз съм човек, на който никога няма го човърка нещо, което не е направено на секундата, ако ще и 1 месец да седят чиниите в мивката, например, въобще не ми пречат  Laughing

Интересно ми е обаче какъв е ключът, с който мъжете са втълпили на жените си, че трябва да правят всичко това, и то без дори да се замислят, че не са единствените възрастни в тези домове, нямам обяснение, освен онова на Айра Левин  Grinning

Е, какъв да е ключът, това си е едн опатриархално разбиране, според което мъжа е глава на семейството, работи и носи парите, а жената - поема домакинстването. Но понеже днес нали е модерна еманципацията, та жените сами си нашибват и да ходят на работа  Sunglasses

# 520
  • София
Абе може да е модерна еманципацията, ама по-модерна е икономическата  криза  Laughing

# 521
Да де, viliko, кой е ключът жените да се навият доброволно на патриархат  Simple Smile

# 522
Да де, viliko, кой е ключът жените да се навият доброволно на патриархат  Simple Smile

Ама нали трябва да се докаже жената.
Или другата крайност - няма как - вземала го тоя мъж, ще си го търпи и това е  Wink

# 523
Мъжете са си абсолютно годни за домакинската работа. След като живеят заедно, или трябва да има разделение на домакинския труд, или неговото споделяне. Жената не е наказана да се труди постоянно на втори работен ден вкъщи. Какво прави той по това време?

# 524
  • Galaxy 13197853088
Провалилият се матриархат.

Общи условия

Активация на акаунт