Негодни ли са мъжете за домакинска работа?

• 32 339
  • 748
  •   1
Отговори
# 555
 Joy
Честно казано, аз лично, като оставим всички обстоятелства настрана - също не виждам нищо пагубно жената да е основния "домакин". В едно нормално семейство, без проблеми, сътресения, гърбене на партньорите в която и да е сфера - това е съвсем често срещаното. Малко са мъжете, дето ще хванат измитата чиния от ръцете на жената, за да я забършати  приберат в шкафа или жената ще мете - мъжът ще прибира с лопатката след нея...  Wink

# 556
Глупости на търкалета.
Но не пречи да си вярваш.

Щом съвестта ти е чиста, че жената ти като се прибере от работа, мине да събере децата от градина/училище, пазарува, запретне ръкави да готви, после сервира, глади, сгъва и подрежда дрехи, къпе и се грижи за децата, след което вдига масата, мие чиниите и кухнята, а ти си седиш кротко и се наслаждаваш на телевизора/компютъра, значи са наистина глупости на търкалета Peace

Joy
Честно казано, аз лично, като оставим всички обстоятелства настрана - също не виждам нищо пагубно жената да е основния "домакин"...

Чак пагубно едва ли, просто аз не виждам логична причина само единият да има право на почивка вечер.

# 557
Не знам какво толкова правите у вас вечер, че си така настроена, но вкъщи има работа за да кажем около 40-50 мин - приготвяне на вечерята, сервиране и миене на посудата. Не виждам как това ще ме съсипе, ако го направя сама и всъщност често си го правя.  Rolling Eyes

# 558
  • Galaxy 13197853088
ти нищо не разбираш  Joy
нееманципатка такава.

# 559
Не знам какво толкова правите у вас вечер, че си така настроена, но вкъщи има работа за да кажем около 40-50 мин - приготвяне на вечерята, сервиране и миене на посудата. Не виждам как това ще ме съсипе, ако го направя сама и всъщност често си го правя.  Rolling Eyes

Изредила съм какво  Peace
Не мисля, че има значение точно колко е и какво е, щом може да спести половината от времето и после всички да са фрий. Пък и щом е малко и лесно, защо не го поема мъжът, докато жена му си почива, и без това физически имат повече сила  Wink

Ако беше попаднала на мъж като Labrador, щеше да разбереш Simple Smile твоят знам, че не се глези и се държи като отговорен човек, без да кърши ръце, когато трябва да направи нещо  Simple Smile

# 560
Аз лично смятам, че работата трябва да се върши по равно. Но, ако мъжете ви не отговарят на изискванията, поне ги накарайте да ви купят уреди. Със съдомиялна човек направо се ражда. В темите за съдомиялните често пъти хората споделят как се подобрило семейното разбирателство - едно е да миеш на ръка, друго да заредиш машината, независимо кой го прави.

А на мрънкащите патриархални мъже - купете уреди и ги ползвайте самите вие. Жените не са ви слугини. Имате право да изисквате да ви слугуват само ако печелите достатъчно, за да ги издържате като домакини на пълен работен ден.

Една моя приятелка все се тръшка, че мъжът ѝ и синът ѝ не помагат вкъщи. Накоро от такъв 'хубав' живот претърпя операции от миома и жлъчка. След това не може да вдига тежко, но тези двамата пак не помагат. На всичкото отгоре, за да отиде на екскурзия за 1 ден трябва да иска разрешение от мъжа си. Като си взех съдомиялна ме питаше за какво ми е и колко обичала да мие чинии. Та от такъв 'хубав' живот - млада с две сериозни операции. А е и доста затлъстяла, понеже не може да си обърне внимание.

# 561
... Но, ако мъжете ви не отговарят на изискванията, поне ги накарайте да ви купят уреди...

А ако и жените не отговарят на изискванията  Mr. Green т.е. не помета доброволно обслужването? Може би трябва да викнат майка му, за да си гледа детенцето  Simple Smile

# 562
  • Galaxy 13197853088
Да не е само една жена на тоя свят?
Като не се сработи човек с нея - да си ходи.

# 563
То същото и за мъжа. Но все пак всеки човек е неповторим. Ако всички жени са ти еднакви (емоционална инвалидност някаква), може да се приеме.

... Но, ако мъжете ви не отговарят на изискванията, поне ги накарайте да ви купят уреди...

А ако и жените не отговарят на изискванията  Mr. Green т.е. не помета доброволно обслужването? Може би трябва да викнат майка му, за да си гледа детенцето  Simple Smile

Като гледам някой тук само гледа да се заяжда, та нещо темата не ми е по вкуса. Безсмислен коментар и безсмислена тема. 

# 564
  • Galaxy 13197853088
Именно ...

# 565
Да, всеки трябва да има някаква отговорност, но не съм на мнение, че трябва да ходя с калкулатора и да изчислявам 50те% на всяко нещо. Като цяло не споделям мнението, че независимо от работата, трябва да се дели, просто защото аз не мога да чакам нито на мръсно, нито на разхвърляно, нито гладна - да се върне моя и да поеме половината. Като се приберем пък заедно, то докато той отиде до магазина за хляб и мляко или нещо, което ежедневно се купува /може и цигари/ - ами аз вече съм направила вечерята. Може да влезе да се изкъпе и като излезе - аз дори да съм сервирала, трябва ли да чакам или да му забраня да се къпе? Въобще...Какво има да му делим...

# 566
Като гледам някой тук само гледа да се заяжда, та нещо темата не ми е по вкуса. Безсмислен коментар и безсмислена тема. 

Коментарът ми засяга доста семейства, дори не е теоретичен, за съжаление.

Това ли е определящото за човека до теб? Да те обслужва? Аз пък си мислех, че това всеки е длъжен да го прави за себе си, другото е важно  Rolling Eyes

Да, всеки трябва да има някаква отговорност, но не съм на мнение, че трябва да ходя с калкулатора и да изчислявам 50те% на всяко нещо. Като цяло не споделям мнението, че независимо от работата, трябва да се дели, просто защото аз не мога да чакам нито на мръсно, нито на разхвърляно, нито гладна - да се върне моя и да поеме половината. Като се приберем пък заедно, то докато той отиде до магазина за хляб и мляко или нещо, което ежедневно се купува /може и цигари/ - ами аз вече съм направила вечерята. Може да влезе да се изкъпе и като излезе - аз дори да съм сервирала, трябва ли да чакам или да му забраня да се къпе? Въобще...Какво има да му делим...

Какви калкулатори, viliko...
Темата е за хората, които въобще не смятат, че нещо ги засяга, хубав пример си дала с къпането. Ако храната още не е готова и вляза в банята, после ида да простирам, да ме чака ли да сложа масата? Или да ми забрани да се къпя?

# 567
  • Galaxy 13197853088
Определящото за мен е да се чувствам добре с нея.
Както и тя с мен. Ако ще върл патриархат/матриархат/демоархат да е.

# 568
Определящото за мен е да се чувствам добре с нея.
Както и тя с мен. Ако ще върл патриархат/матриархат/демоархат да е.

Тук съм съгласна. И съм сигурна, че няма човек, който да остави любимия си да изпадне в крайности, за да задоволи собствения си егоизъм  Peace

# 569
  • Пловдив
Според мен това дали един мъж ще помага вкъщи или не и дали една жена ще се държи като слугиня, зависи предимно от модела, който е наблюдаван в детството. Ако една жена е гледала как майка й върши всичко, а баща й само чете вестник и гледа тв и си чака ракийката и салатката, то няма как на тази жена изобщо да й хрумне да изисква от мъжа си нещо да прави, камоли да иска уреди-помощници.
Ние вкъщи не си мерим работата с калкулатор... мъжа ми зарежда миялната много по-често от мен, например.

Както и да е... всеки си има право на мнение и си избира как да живее. Ясно ми е, че трудно се променя възприетия модел.
Споделям всички мнения на Не се сърди, човече...   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт