МАШИНА ЗА ХЛЯБ - 46 ТЕМА

• 79 942
  • 724
  •   1
Отговори
# 330
Аз нарочно правя по-голям хляб, за да не е съвсем пресен, за да не ядем много хляб. А, и все пак се пети енергия- има, няма 2-3 киловата на печене Naughty

Мулинекс 5000 харчи 0,6 киловата за изпичане на голям хляб. Жалко, че не мога да направя пробата за Панасоник (мога, но ми е по-трудно и не ме интересува  Sunglasses).

# 331
  • Sofia
Мулинекс 5020 харчи 850W/час, пече 1 час, а двигателчето гори по малко, така че не повече от 1kW за 1 хляб. Вижте колко вата са ви хлебопекарните и не говорете наизуст

# 332
Ако харчи 850W/ час, не може да харче 1 kW за изпичането на 1 хляб  Naughty

На нормална програма за направата на обикновен хляб машината работи малко повече от 3 часа и 30 мин. Хлебопекарната обаче харчи различно к-во ел. енергия в процесите на бъркане, втасване и печене. Ако приемем, че средния разход е 850 W/час, то това означава, че за един хляб харчи приблизително 3 kW.
Ако в книжката на машината не е указан среден разход на ел. енергия, това може да се измери с ампер клещи и да се изчисли!

# 333
И какво като се изчисли?
Я не се вманиачвайте ами си гледайте децата, любимите мъже/Бонго и дядо Хаджи - мъже не Naughty/, радвайте се на живота Peace

# 334
  • Sofia
Най-мощното нещо в хлебопекарната е реотана. Той е 850 W. А мотора е не повече от 100W. Пече 1 час. така че може да се сметне и без ампер клещи. През другото време е на терморегулатор и не включва постоянно реотана. Така, че около 1 KW за хляб е реалната консумация за ток.

# 335
за 3 ч програма  машината върти  не повече от 20-30 мин , реотана подгрява не повече от 10-на мин (за втасването) и пече около 50-60 мин , но през това време реотана работи не повече от 20-на мин.
предполагам че сте забелязали ,че двигателя не върти  2 часа непрекъснато и реотана не пече 1 ч без спиране.

# 336
Ако харчи 850W/ час, не може да харче 1 kW за изпичането на 1 хляб  Naughty

На нормална програма за направата на обикновен хляб машината работи малко повече от 3 часа и 30 мин. Хлебопекарната обаче харчи различно к-во ел. енергия в процесите на бъркане, втасване и печене. Ако приемем, че средния разход е 850 W/час, то това означава, че за един хляб харчи приблизително 3 kW.
Ако в книжката на машината не е указан среден разход на ел. енергия, това може да се измери с ампер клещи и да се изчисли!
с ампер-клещи ще измериш моментната консумация. а тя може да бъде и 0.
за изразходваната електроенергия за целият цикъл на програмата би трябвало да използваш уред, наречен електромер. той ще ти отчете ,че за 1,2 или 3 часа са изразходвани  1,2 или 100 кВ електроенергия. това е реалното. със забележката,че към този електромер трябва да е включена единствено хлебопекарната.

# 337
  • София
  Само не разбрах от къде тръгна, коя колко харчи и от какъв зор?

# 338
Не можах да се стърпя, че нали съм бивш даскал по електротехника - амперклещите, както се подразбира от наименованието, мерт моментна консумация на ток под товар или на ток на утечка, не и консумирана електроенергия.
И айде моля, който му е скъпо да си пече хляб у дома, да си купува по 1,20 600гр хляб от магазина
На мен си ми е добре. Не ми пречи консумацията.

# 339
  • Sofia
Точно това казвам и аз. На мен, домашният хляб, заедно с тока ми  излиза около 70 ст. А е и по-вкусно.

# 340
за 3 ч програма  машината върти  не повече от 20-30 мин , реотана подгрява не повече от 10-на мин (за втасването) и пече около 50-60 мин , но през това време реотана работи не повече от 20-на мин.
предполагам че сте забелязали ,че двигателя не върти  2 часа непрекъснато и реотана не пече 1 ч без спиране.

Не печете ли на бърза програма, на мен ми е 58мин.

# 341
Не печете ли на бърза програма, на мен ми е 58мин.
пече на всяка програма при която има печене. няма бърза , няма бавна.
но ако продължителността на печенето е 60 мин (примерно) реотана нагрява (работи) не повече от 20-на мин.  през останалото време спи

# 342
Не можах да се стърпя, че нали съм бивш даскал по електротехника - амперклещите, както се подразбира от наименованието, мерт моментна консумация на ток под товар или на ток на утечка, не и консумирана електроенергия.
И айде моля, който му е скъпо да си пече хляб у дома, да си купува по 1,20 600гр хляб от магазина
а сега обясни на народа какво е  "ток на утечка" за да стане ясно защо хляба е по-евтин.  Joy

# 343

Бивш даскал по електротехника- кое това понятие "ток"? И когато машината е пусната е под товар.

Има си формула, по която се изчислява на база амперите. Ако наистина сте даскал по електротехника трябва да я знаете.

А, с електромер мери само баба ми  Joy

В този форум и инженери хора, така че ако някой разбира материята нека пише компетентно.

Ставаше дума за среден разход, а не за реотан и мотор. Ей, ще ме накарате да ровя по документацията или да вадя инструмента.

Както й да е, колкото- толкова.

Последна редакция: вт, 08 май 2012, 22:38 от Анонимен

# 344
а сега обясни на народа какво е  "ток на утечка" за да стане ясно защо хляба е по-евтин.  Joy

хахахаха, тез дето имат утечка хляб не им трябва, явно и цената няма да ги интересува Joy Joy

Общи условия

Активация на акаунт