МАШИНА ЗА ХЛЯБ - 46 ТЕМА

• 79 192
  • 724
  •   1
Отговори
# 600
Мерси, забърках го да видим какво ще стане. Макар, че като чета то трябва май от сутринта да се започне, че цял ден.

# 601
Тавичката с вода през цялото време на печене ли е вътре?

На предпоследното втасване съм  Grinning

# 602
Да, сложи си я още като включиш фурната, но да не е много голяма, някоя огнеупорна или емайлирана купичка е най добре.

# 603
Аз слагам една стара тавичка на дъното на фурната-с около един пръст вода и не я вадя...Спомням си,че май Тайна,направо лисваше чаша с вода на дъното,но аз не смея,че да не вземе нещо да гръмне...Но,определено така става по-различна коричката....
А,аз да си кажа,че напоследък редовно пека хляб в/у незалепващо фолио,направо в/у скарата на печката и съм много доволна от резултата/освен това и от немиенето на тава,после,де Wink/.

# 604
Някой правил ли е хляб с картофи?
Вчера правих с маслини, риган и кашкавал и си помислих, че може би няма да е лошо да заменя част от брашното с настърган картоф. Мислите ли, че ще се получи нещо ( ядливо )?

# 605
Аз слагам една стара тавичка на дъното на фурната-с около един пръст вода и не я вадя...Спомням си,че май Тайна,направо лисваше чаша с вода на дъното,но аз не смея,че да не вземе нещо да гръмне...Но,определено така става по-различна коричката....
А,аз да си кажа,че напоследък редовно пека хляб в/у незалепващо фолио,направо в/у скарата на печката и съм много доволна от резултата/освен това и от немиенето на тава,после,де Wink/.

За този вариант не бях се сещала, ама аз го пека в машината.
То да лиснеш вода в печката, ама тя ще изтече  newsm78, а пък и тоци има вътре.
Имам подходяща тавичка точно за целта. Обаче тази вода няма ли да се изпари за толкова време?
Да видим какво ще стане, че малко на око ги слагах мерките.

# 606
  • София
  Зависи каква ви е печката, моята е с цяло дъно и стени, няма от къде да изтече.

# 607
Може да се сложи варен картоф, и става чудесен хляб, не изсъхва, с дни е мекичък. Аз често слагам и картофено пюре, когато ме домързи да сваря картоф.

# 608
Може да се сложи варен картоф, и става чудесен хляб, не изсъхва, с дни е мекичък. Аз често слагам и картофено пюре, когато ме домързи да сваря картоф.

Кво?  newsm78
К'ви картофи?

# 609
назад в темите дядо Хаджия беше обяснил че картофите подобряват тестото, пробвайте и ще видите - естествено става въпрос за 1 картоф пюриран или няколко лъжици картофени люспи. Малко по малко брашно отколкото си е рецептата и си следим топката да е хубава.

# 610
Аз също пека предимно в машината,но нямам приставка за багети и затова,когато не искам стандартната правоъгълна форма,се прежалвам.....Но,да ти кажа,че има разлика във крайния резултат/обожавам препечена,хрупкава коричка/....А,иначе и  моята фурна е с цяло дъно,но нещо и нямам вяра,че досега няколко пъти ме е изненадвала неприятно,но така е като си купувам световно (не)известната марка Crown/пък в момента не ми се рискува да пробвам,че събирам пари за море,не ми се дават за печка..... Mr. Green/
mama Tin,с картоф съм пробвала...а картофеното пюре готово или на прах/имам един,два пакета на люспи,без добавки и се чудя как да го прекарам/?....А,видях къде ще го оползотворя...../но вече рискувам да ме подгонят,че много се увличам с експериментите и добавките Mr. Green/

# 611
Ще го пробвам това с картофа.  Peace Сега ще ме накарате да се вра в печката да проверявам дали е цяло дъно  Joy

# 612
Използвам най често картофени люспи - в казанчето слагам водата, живата мая, захар, олио и насипвам на око картофени люспи. След това си слагам брашното, като слагам 50-60 гр по малко отколкото си ми е рецептата, отгоре сол и разни други добавки. И ако има нужда от още малко брашно след 15-тата минута на месенето го добавям. Изчаквам с брашното, защото на люспите им трябва време да поемат водата и да набъбнат.

# 613
Използвам най често картофени люспи - в казанчето слагам водата, живата мая, захар, олио и насипвам на око картофени люспи. След това си слагам брашното, като слагам 50-60 гр по малко отколкото си ми е рецептата, отгоре сол и разни други добавки. И ако има нужда от още малко брашно след 15-тата минута на месенето го добавям. Изчаквам с брашното, защото на люспите им трябва време да поемат водата и да набъбнат.

Какви са тези картофени люспи? Това варени картофи ли са?

# 614
Аз си мислех за суров настърган картоф като заместител на част от брашното + кашкавал, т.е като резултат да се получи нещо като пататник.

Общи условия

Активация на акаунт